Marturii despre sterilet

20-02-2015
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ liviaelenaionescu

Eu m-am dereglat hormonal din pricina unui sterilet

Dupa nasterea primului copil, cand aveam 23 de ani, m-am interesat cu privire la metodele contraceptive si trei medici, printre care si cea cu care am nascut, mi-au recomandat dispozitivul intrauterin cu rezervor de progestativ Mirena. La 4 luni dupa nastere, un al patrulea medic mi-a montat steriletul Mirena. Niciunul dintre docrori nu a recomandat sau facut vreun test de compatibilitate a progestativului eliberat de Mirena in mod constant in corpul meu si niciunul dintre medici nu s-a gandit ca faptul ca alaptam insemna deja dezechilibru hormonal ce putea fi agravat de progestativul artificial continut in Mirena. Rezultatul a fost ca am slabit masiv, de la 48 Kg dupa nastere la 42kg, nu ma mai puteam concentra si am pierdut un an de facultate pentru ca n-a avut timp sa ma adun si sa-mi revin dupa socul emotional pe care l-am avut cand am aflat cauza tuturor problemelor medicale avute in ultima vreme: ameteala, greata, dureri de cap frecvente, raceli si infectii urinare...fusesem la unul din doctorii care mi l-au recomandat dar nu aflasem cauza, (a zis ca poate am o depresie cronica!) pana ce doctorita mea de familie, care n-avusese niciun amestec in povestea cu steriletul, la auzul expresiei "simt ca ma topesc...nu mai am vlaga" a sugerat ca ar putea fi o dereglare hormonala si m-a trimis sa-mi fac teste...au iesit si progesteronul si estrogenul la limita normalului..ma vedeam in oglinda ca la 12 ani, dinainte de pubertate. Ma defeminizasem, ceea ce sugera lipsa de estrogen. Ceea ce s-a intamplat a fost ca progestativul Mirenei s-a acumulat in corp in detrimentul hormonilor naturali care s-au redus considerabil...a trebuit sa pun singura datele cap la cap, pentru ca doctorii spuneau ca nu exista precedent iar cea care mi-a scos striletul a spus ca statea foarte bine la locul lui...evident ca am inceput sa-mi revin dupa ce l-am scos, dar a trecut cca un an pana sa revin la formele avute anterior si la starea de sanatate normala. Cel mai rau imi pare ca in perioada cand nu stiam ce-i cu mine de ma simt rau nu m-am putut ocupa de fetita mea asa de bine ca de obicei pentru ca oboseam repede si nu aveam rezistenta la frustrari..ajunsesem sa o bruschez sau sa-i spun sa ma lase-n pace si incepeam sa plang in nestire...sunt o fire foarte puternica de fel si era total neobisnuit sa nu ma pot controla. noroc ca fetita n-a suferit si e un copil echilibrat si vesel, altfel nu m-as fi iertat si nu i-as fi iertat nici pe doctori niciodata. Acum nu mai folosesc nicio metoda contraceptiva, imi doresc inca un copil, dar de asemenea am invatat sa-mi urmaresc ciclul si chiar daca e neregulat simt cand are loc ovulatia. Timp de doi ani nu mi-am dorit si nu am ramas gravida.
12 comentarii
0
22-02-2015, ora 20:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cel mai important efect negativ al steriletului este avortul timpuriu: nu lasa sa nideze embrionul deja format de uterul femeii. In timp ce mama rade si se distreaza, acesta moare prin infometare si este expulzat direct in closet.
Nici una dintre mamele care au folosit sterilet nu vor stii cate avorturi timpurii au facut vreodata.
0
22-02-2015, ora 20:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Plângerile legale împotriva steriletului, în creştere la curţile de justiţie.

Mai mult de 600 de plângeri legale depuse în lumea întreagă.

Femeile susţin că au suferit leziuni produse de perforări ale uterului, răni interne care au necesitat îndepărtarea pe cale chirurgicală a acestui implant.

(Sursă: Forthworth. LegalExaminer.com)
0
10-03-2015, ora 17:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Steriletul (spirala sau firul uterin) are in primul rand efect abortiv ?

Dupa testele folosite pentru stabilirea sarcinii timpurii, in ciuda folosirii spiralei, fecundatia se petrece de cateva ori pe an. Prin producerea intentionata a unei congestii de iritatie in tesutul conjunctiv uterin, fixarea fatului este impiedicata si acesta moare, de cele mai multe ori, dupa una sau doua saptamani. Astfel, steriletul ucide pruncul, cel mai adesea inainte de menstruatia asteptata cand femeia care fusese insarcinata poate crede ca, de fapt, n-a fost.

Consultanti stiintifici: dr.med. Rudolf Ehmann - Elvetia, dr.med. Antun Lisec - Croatia
0
10-03-2015, ora 17:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sa intelegem ca o viata curata pana la casatorie si fidelitatea conjugala este cea mai sigura si buna metoda de a evita orice fel de suferinta trupeasca si sufleteasca. Desigur este nevoie de mult curaj, credinta dar nu este imposibil. Sunt atatea exemple, atatia tineri care ajung curati in fata Altarului.
0
10-03-2015, ora 17:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sa ne iubim copiii, sa constientizam faptul ca ei devin membri ai familiilor noastre inca din momentul conceptiei.
Trebuie sa intelegem ca nu avem dreptul sa luam viata unui copil indiferent daca este nascut sau inca este in pantecele mamei sale. Omul este o fiinta vie, chiar din momentul conceperii sale.
Cea mai mare bucurie a unei familii sunt copiii. Ei ne infrumuseteaza si ne imbogatesc viata. Sa fim gata sa ne jertfim pentru a ne invrednici de aceasta bucurie.
0
27-04-2015, ora 20:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ nicodimionelia

am inteles ca de la sterilet te ingrasi mai mult asa este??? eu am o prietena care si-a pus sterilet pe 5 ani si in cateva luni s.a ingrasat enorm...acum ca o fii de la el sau ca mananca ea prea mult nu mai stiu..dar ea zice ca de la el s.a ingrasat..
0
27-04-2015, ora 20:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ iubytzik22

Mama unei colege a ramas insarcinata cu tot cu sterilet.
S-a produs avort spontan.
0
27-04-2015, ora 20:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ joy123

steriletul am auzit ca poate provoca infertilitate :(
0
27-07-2015, ora 13:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ FLORY M

Buna ziua ! Vreau si eu un sfat si pareri despre steriletul MIRENA.
Mi-am pus steriletul acum 3 luni si de 2 luni de zile nu -mi inceteaza sangerarea. Sunt zile cand sangerez mai putin (1/2 lingurita, cred) si folosesc un singur tampon din acela de utilizare zilnica, sau sunt zile cand schimb si 3 tampoane zilnice.
Am mers la doctor dupa vreo 3 sapt de sangerare si mi-a dat tratament cu ovule si antibiotic, ergomet si calciu.
0
22-10-2015, ora 21:01
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Angi

Am fost la cabinetul de planning acum 2 sapt. si mi s-a recomandat Yasmin. Zilele astea trebuie sa incep sa iau pastilutele si am tot auzit in jurul meu tot felul de teorii. Unele spun ( inclusiv doctorita de la cabinetul de planning la care am fost eu ) k sunt super bune, sunt ultimele iesite pe piata ( au aparut anul trecut sau asa ceva...) k nu au efecte adverse ( nu te ingrasi, nu iti creste par in exces.).. ce mai tura-vura K SUNT CELE MAI TARI. Pe de alta parte am intalnit si pareri nu la fel de pozitive ca cele mai susmentionate. Cum k ar facilita instalarea unui cancer ovarian, de col, mamar etc, k toate antibebe-urile au efecte adverse, dak nu imediat, in timp (peste 10 ani de exemplu, chiar daca perioada in care le-ai luat a fost relativ scurta) exemplele pot continua. Una peste alta, o cunostinta, a descoperit de curand k are cancer( de col. parca) si ea crede k o mare influenta in apritia si dezvoltarea bolii a avut-o steriletul ( pe care si l-a pus acum aprox. 7-8 ani).
0
07-10-2016, ora 22:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Steriletul (spirala sau firul uterin) are în primul rând efect avortiv?

După testele folosite pentru stabilirea sarcinii timpurii, în ciuda folosirii spiralei, fecundaţia se petrece de câteva ori pe an. Prin producerea intenţionată a unei congestii de iritaţie în ţesutul conjunctiv uterin, fixarea fătului este împiedicată şi acesta moare, de cele mai multe ori, după una sau două săptămâni.

Astfel, steriletul ucide pruncul, cel mai adesea înainte de menstruaţia aşteptată când femeia care fusese însărcinată poate crede că, de fapt, n-a fost.

Dintre efectele secundare ale steriletului menţionăm:

-infecţia mucoasei uterine, anexite, cervicite sau chiar pelviperitonite;

-perforaţia uterină, sângerări, sarcina extrauterină (una din cele mai mari pericole pentru viaţa mamei);

Din cauza acestor efecte deosebit de periculoase, din anul 1987, steriletul a fost retras de pe piaţă în SUA.

Consultanţi ştiinţifici: dr.med. Rudolf Ehmann – Elveţia, dr.med. Antun Lisec – Croaţia
0
23-11-2017, ora 18:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ cristinamaria4

Buna ziua! De vreo 2 saptamani am cosuri multe pe fata. Sunt mici si rosii. Ma manananca cateodata, am sterilet Mirena de 3 luni dar din cate am inteles nu ar trebui sa apara de la el. Mentionez ca am 25 de ani si un bebe de 8 luni.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispozitivul intrauterin este la fel de eficient în prevenirea sarcinilor ca ligatura trompelor și provoacă mai puține efecte adverse
  •