masea extrasa gresit si pusa la loc

21-06-2012
vali71
Nu este medic/terapeut
vali71
Buna ziua,
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema...mai ciudata (eu nu am mai auzit asa ceva pana acum ):
am fost cu fetita de 7 ani la stomatolog ca sa ii extraga radacinile de la un molar.le-a extras numai ca...cand am ajuns acasa am fost sunata si mi sa- spus sa ne intoarcem la cabinet.Acolo am aflat cu stupoare ca au gasit in cabinet maseaua ei definitiva (pe jos )-care spun ca era iesita deja intre radinile ce trebuiau scoase, si ca in momentul extractiei fetita s-a miscat si a iesit si maseaua respectiva.Si ca fiind camp operator cu mult sange nu s-a observat.
Eu nu am vazut inainte de extractie nici o masea in gurita ei decat radacinile de la molarul de lapte.si acum avem o masea mare si frumoasa.
Este posibil asa ceva ? Doamna dr a spus ca este maseaua ei, a gasit si locurile radacinilor in gingie..
A incercat sa ii puna maseaua la loc prinzand-o cu o sarma demaseaua definitiva, de caninul de lapte si de incisivul lateral.
a tinut pana acasa cand a cazut.Ne-am intors si a pus-o iar la loc cu fibra de sticla de data asta.
Ni sa spus sa nu manance pe partea respectiva 3 saptamani, sa manance mancare moale, sa aiba grija sa nu se loveasca ca sa se prinda la loc.a primit si antibiotic pentru 5 zile si i s-a spus sa se clateasca cu apa cu sare.
Intrebarea mea este -e bine ce a facut doamna doctor ?nu era mai bine si mai sigur sa nu mai puna la loc acea masea ?
Exista cumva posibilitatea unei infectii ?
Ce riscuri pot sa apara ?
E posibil sa nu fie maseaua ei ?
am vrut sa mergem la maxilofaciala in Timisoara dar d-na dr a spus ca nu e cazul.a vorbit cu 2 chirurgi de acolo care au spus ca e bine ce a facut.
noi am avut mare incredere in dansa -le lucreaza la copii de peste 2 ani la dinti...dar s-a intamplat.
Multumesc
daca a mai patit cineva asa ceva sau a mai auzit despre asa ceva il rog sa ne ajute cu un sfat -ce ar trebui sa facem ca sa fie bine.
1 comentarii
0
11-07-2012, ora 14:25
stomatologie.moderna
Identitate neconfirmată
stomatologie.moderna
Reinplantarea dintilor este un procedeu care se poate face si are o rata de succes destul de buna. Desigur ca exista riscul unei infectii dar sub protectie de antibiotic eu cred ca este ok. Tineti-o sub observatie si mergeti la controale regulate.
Nu era mai bine daca nu o reimplanta deoarece ramanea fetita fara o masea definitiva care ar trebui sa o aiba toata viata. si de aici incepeau problemele deoarece dintii vecini ar fi inceput sa migreze. In astfel de cazuri se incearca orice si daca manoperele incercate nu au succes atunci se extrage acea masea
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •