Probleme masea plombata

23-10-2016
Florentin21
Nu este medic/terapeut
Florentin21
Buna dimineata, numele meu este Florin si am 21 de ani. In urma cu o luna am mers la stomatolog cu o durere grava de masea. Mi-a spus ca maseaua este cariata si caria a ajuns la nervi. Ok, mi-a scos nervii, a inchis canalele si acum o saptamana mi-a pus plomba. Am ajuns acasa dupa plombare si totul bine, fara durere. A doua zi m-am trezit cu gingia interioara umflata si cu durere si de gingie si de masea la atingere. Am mers inapoi si m-a trimis sa fac radiografie. Am facut radiografia si mi-a spus ca totul e ok la masea si sa iau antibiotic. Iau antibioticul de 4 zile si tot nu cedeaza nici durerea nici imflamatia. Ba chiar de azi s-a umflat gingia si pe partea spre obraz si ma doare si gatul pe partea cu maseaua (ganglionul presupun ca este). Am apasat usor cu degetul pe umflatura si iese sange din gingie.
Nu inteleg ce s-a intamplat peste noapte.Ce este de facut acum ? continui cu antibioticul ? ma duc inapoi la medic? e mai bine daca extrage maseaua?

Multumesc!
1 comentarii
0
23-10-2016, ora 06:15
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Tratamentul de canal ( scosul nervului si obturarea canalului ) este o procedura care are multi pasi foarte stricti si chiar respectati, nu sunt sanse 100% de reusita. Este posibil ca in canalele dentare sa mai fi ramas bacterii si sa intretina o infectie la varful dintelui ( puteti atasa aici si radiografia sau mi-o puteti trimite pe e-mail). Refacerea corespunzatoare a tratamentului de canal de catre un medic endodont ( de preferat ) poate fi solutia, dar si extractia ( ca ultima varianta ).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: