Măsea plombata fără nerv

18-04-2017
Anassil
Nu este medic/terapeut
Anassil
Problema mea începe acum vreo 2 ani jumate cand ma durea maseaua si m-am dus la doctor.Mi a curățate canalul si mi a scos nervul apoi a urmat plomba.Dupa câteva luni plomba a căzut lăsând o gaura destul de mare acolo.Pana acum 3 luni nu am avut nici o problema dar a început sa ma doară cand intra mâncarea mai adânc.Acum 4-5 zile s a umflat puțin ( nu se vede decât daca te uiti la măsea) si ma doare gingia la atingere.Maseaua nu ma doare.Intrebarea mea e: daca ma duc la doctor ce o sa imi facă mai exact si daca va durea ca prima data daca am nervul scos.Tin sa precizez ca am fobie de stomatologii!!! Multumesc anticipat.
6 comentarii
0
19-04-2017, ora 11:12
Dr. A I
Dr. A I
Buna ziua si Hristos a inviat!

Nu ati mentionat nimic de un tratament de canal facut? (o pasta cu care se obtureaza canalele in urma extirparii nervului) si as dori sa va intreb - plomba pusa se afla in contact cu gingia sau este doar pe suprafata masticatorie?

O zi buna!
0
19-04-2017, ora 17:54
Anassil
Nu este medic/terapeut
Anassil
Plomba are contact si cu gingia.Am fost de mai multe ori pentru aceasta plomba si am avut de mai multe ori pansament si despre pasta mentionatq de dumneavoastră nu stiu nimic de nici o pasta.Daca dupa spusele mele mi ați putea da un sfat sau sa mi Spune-ți ce mi ar putea face acum as fi foarte recunoscătoare.multumesc!
0
19-04-2017, ora 18:09
Dr. A I
Dr. A I
Cel mai bine ar fi să faceți o radiografie la acel dinte și să o postati aici ca să vedem și noi ce se întâmplă acolo și dacă aveți un tratament de canal făcut. Apoi va vom putea spune si ce opțiuni de tratament aveți.

O zi buna!
1
19-04-2017, ora 18:37
Anassil
Nu este medic/terapeut
Anassil
Va multumesc din suflet!
0
26-04-2017, ora 21:42
Dr Prescornitoiu
Identitate neconfirmată
Dr Prescornitoiu
Buna seara, din ce ati scris, nervul la acea masea v-a fost scos, deci teoretic ar trebui sa aveti si un tratament de canal realizat. Fiind un dinte din zona laterala, plomba a cedat din mai multe cauze :
1. Fortele masticatorii in acea zona sunt foarte mari, dintele fiind cu distructie mare, plomba se poate fractura / ceda.
2. In mod normal, la un dinte tratat pe canal din zona laterala si cu distructie mare a peretilor, i se pune un pivot radicular pentru a creste rezistenta si apoi se imbraca cu o coroana, tocmai pentru a proteja tratamentul de canal, radacina impotriva fracturilor si pentru a-l mentine mai mult timp pe arcada...faptul ca la dvs s-a pus doar o plomba a dus la pierderea acesteia din motivele spuse mai sus.

Nu va speriati, nu are ce sa va mai doara, va sfatuiesc sa faceti o radiografie, asa cum a spus si colega mea si apoi sa mergeti la un consult. Cel mai posibil tratamentul de canal este infiltrat, trebuie reintervenit la acel dinte pentru retratament, pivot si coroana.
Inflamatia este intretinuta si de faptul ca acolo va intra mancare.

O seara buna.
1
03-05-2017, ora 22:59
Anassil
Nu este medic/terapeut
Anassil
Va multumesc din suflet!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: