Masea traumatizata

11-10-2017
silviadutu
Nu este medic/terapeut
silviadutu
Buna seara!
Acum 4 zile am mestecat aiurea o maslina, asa ca am muscat cu putere din sambure. S-a auzit un trosnet urat si am sesizat ca jumatatea din fata a unei masele din dreapta sus se misca putin. Aceasta jumatate este dureroasa la atingere (nu pot mesteca pe acea parte), iar gingia s-a inflamat putin, fiind si ea dureroasa. Jumatatea din spate a maselei nu este dureroasa. Mai pot spera la o ameliorare sau va trebui sa o scot, sa apelez la implant...?
Va multumesc!
2 comentarii
0
11-10-2017, ora 23:43
Dr. Andreea Ioanovici
Bucuresti
Dr. Andreea Ioanovici
Buna seara, in functie de cat de mare este fractura, in cel mai bun caz este vorba despre o plomba (in cazul in care camera pulpara este inca neatinsa). Apoi exista posibilitatea sa aveti nevoie de un tratament de canal si o reconstructie cu pivoti si coronita in cazul in care fractura a deschis camera pulpara.

Si in final, daca fractura este prea adanca, atunci poate fi intr-adevar vorba de o extractie.

Ca sa va dati seama, faceti in primul rand radiografie a dintelui respectiv si apoi mergeti la un consult de specialitate ca sa vedeti ce si daca se mai poate salva.

Spor!
0
12-10-2017, ora 07:37
silviadutu
Nu este medic/terapeut
silviadutu
Va multumesc frumos!
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomanda un stomatolog sau cauta unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care va prezinta peste 7000 de cabinete si clinici de stomatologie din Romania. Avantajul acestui site este ca pune mare pret pe recomandarile pacientilor. Gasiti prezentari detaliate ale serviciilor stomatologice, cititi recomandari, va puteti programa online.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: fractura dentara

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK