maseaua de minte DOARE

147 comentarii 1 2 34 5 Înainte ›
0
09-02-2010, ora 13:10
drkosta
Identitate neconfirmată
drkosta
Daca nu mai ai durere poti s-o mai lasi ceva timp, dar e bine sa stii ca o data trebuie extras pt ca s-ar putea sa apara din nou probleme
0
25-03-2010, ora 14:16
joana267
Nu este medic/terapeut
joana267
Buna ziua,
am si eu o intrebare pentru Dvs. In urma cu 3 zile mi-a fost extrasa maseau de minte jos dreapta. A fost o operatie in adevaratul sens al cuvantului (molarul era crescut orizontal). Pana aici nimic iesit din comun tinand cont ca este a patra interventie de acest gen, insa de acesta data anestezia nu a trecut si mai exact in partea dreapta a barbiei si buza inferioare. Este normal? Medicul mi-a recomantat printre antibiotice, antiiflamatoare, gel etc sa iau migamma. Dvs ce spune-ti - este normal? Sa nu ma ingrijorez? Va multumesc anticipat:)
0
25-03-2010, ora 16:30
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Se pare ca aveti o usoara parestezie.este datorata faptului ca molarul respectiv a fost fff aproape de nerv...o sa va reveniti.dar nu in cateva zile ci cel mai probabil luni de zile.
0
25-03-2010, ora 17:30
joana267
Nu este medic/terapeut
joana267
va multumesc tare mult pentru raspuns..sper sa treaca cat mai repede:) Credeti ca milgamma ajuta?
0
25-03-2010, ora 22:37
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
da...tocmai de asta a fost si prescris!
0
15-04-2010, ora 00:55
alexandra neagu
Nu este medic/terapeut
alexandra neagu
buna ziua. de cateva zile ma deranjeaza o masea.nu pot spune ca ma doare foarte tare, dar pur si simplu ma jeneaza daca consum lichide reci sau daca apas. am 20 de ani si pana acum nu am sesizat ca imi creste maseau de minte, iar durerea este de la maseaua de langa. poate sa fie de la asta? daca da sunt sanse sa se agraveze si sa ma doara din ce in ce mai tare ? problema este ca sunt studenta in alta tara si nu as vrea sa ma duc la dentist aici decat daca este neaparata nevoie si nu pot sa mai astept pana in vacanta de vara.nu este o durere insuportabila si nici nu ma doare tot timpul si ma gandesc ca probabil o sa mi treaca in cateva zile, dar in acelasi timp imi este frica ca se poate agrava.nu stiu ce sa fac. un sfat mi ar prinde foarte bine.va multumesc
0
15-04-2010, ora 01:40
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
nu lasa pe maine ceea ce poti face astazi !
0
17-04-2010, ora 11:03
Svear
Nu este medic/terapeut
Svear
Bună ziua,
Am şi eu mici nelămuriri în legătură cu măseaua, mai bine zis măselele de minte. Mi-am făcut de curând o radiografie dentară, fiindcă durerea persista şi am fost cu ea la dentist. S-a dovedit că îmi cresc toate cele 4 măsele de minte în acelaşi timp, iar eu am doar 14 ani. În orice caz, ma doare îngrozitor. Am fost la stomatolog în urmă cu vreo săptămână, când mi s-a confirmat că este vorba de măseaua de minte, dar la mine durerea a început de mai bine de o lună şi jumătate. Mă doare doar jos, în partea dreaptă, restul locurilor unde trebuie să îmi crească măselele nu îmi fac nici o problemă. În prezent iau şi Nurofen Forte şi Ketonal şi mi s-a recomandat să iau şi un antibiotic puternic, mai exact Augmentin [sau aşa ceva]. Gingia care mă supără este umflată. Mă îngrijorează că nici nu mai creşte măseaua şi mă tot doare. Aş vrea să ştiu cam cât timp persistă această durere dat fiind faptul că a început acum mai bine de 6 săptămâni? Mi s-a dat opţiunea unei incizii, dar am refuzat-o, fiindcă mie rănile mi se vindecă foarte greu şi nu rezist prea bine durerii. Şi cam ce aş mai putea face în legatură cu asta, fiindca în ultimul timp durerea a devenit aproape însuportabilă?

Mulţumesc şi aştept părerile voastre.
0
17-04-2010, ora 21:45
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
fa-ti curaj si mergi la medic sa iti incizeze gingia pentru a ajuta molarul sa erupa mai repede. e clar ca durerile sunt cauzate de o eruptie mai anevoioasa. interventia nu dureaza mult si se face sub anestezie locala asa ca nu vei simti nimic. in ceea ce priveste disconfortul de dupa. mai mult ca sigur durerea pe care o simti acum e mai mare.
0
19-04-2010, ora 20:31
alexbrulea
Nu este medic/terapeut
alexbrulea
Buna, Am o problema de 2 zile ma doare maxilarul in partea dreapta in spate la ureche si mi sa umflat putin, si ma doare pana aproape de masele.imi iasa maseaua de minte?eu am 15 ani si am inteles ca iasa intre 17-21 de ani va rog spuneti-mi
0
23-04-2010, ora 12:32
jojo86
Nu este medic/terapeut
jojo86
Buna ziua!Am si eu o problema stomatologica.In urma cu 2 saptamani m-am prezentat la medicul stomatolog datorita unei dureri de masea.In urma unei radiografii maseaua a fost extrasa datorita unei infectii foarte mari care se extinsese si la premolar pana la nivelul canalului.In urma extractiei a urmat o saptamana de dureri groaznice ce iradiau spre ureche si gat iar gingia maselei de langa cea extrasa era inflamata si foarte rosie!La programare ulterioara mi-a spus ca durerea se datoreaza premolarului.Initial mi-a administrat o anestezie locala insa durerea a fost insuportabila si a decis sa-mi mai faca una in acelasi loc unde o facuse pentru extractie.Dupa opturarea canalului durerile au incetat, la urmatoarea vizita mi-a realizat un decapaj pentru maseaua a carei gingii a fost inflamata, iar azi, la 1 saptamana dupa anestezie simt o durere destul de puternica in locul unde s-a facut anestezia si toata zona s-a inflamat ca un abces(dul) care pastreaza culoarea gingiei si care ca si consistenta este moale!As dori sa stiu daca cineva imi poate spune despre ce este vorba, si ce este de facut!Intre timp am decis sa schimb medicul...am fost chinuita destul de tare pentru o simpla extractie asa cum a fost denumita interventia!
O zi buna!
0
25-04-2010, ora 11:14
sicran71
Nu este medic/terapeut
sicran71
Buna ziua
Acum 3 zile mi-a fost extrasa o masea de minte din partea stanga sus si mi s-a efectua si sutura gingiei
Totul a decurs normal iar dupa trecerea efectului de anestezie nu am avut dureri mari, chiar suportabile, iar falca (obrazul) imi este umflata.
Doctotrul mi-a recomandat in caz de durere sa iau aulin
Mentionez ca dupa extragere aproape toata ziua am avut sangererii nu foarte mari si nu am mancat nimic timp de 24 ore, am baut numai apa.
Acum cand scriu aceste randuri, nu mai am nici un fel de durere dar in schimb am partea stanga a obrazului umflata(falca). Este normal sa fie umflata si dupa 3 zile de la extractie si ce pot lua pentru a mi se desumfla.
Multumesc.
0
25-04-2010, ora 12:52
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
da, este normal.dar de marti...o sa fie totul in regula.
0
27-04-2010, ora 11:12
ismi3ismi
Nu este medic/terapeut
ismi3ismi
Am 43 de ani.De vreo 4 luni am maseaua de minte din stanga jos, cariata.Am facut radiografie, in urma cu 2 luni, si se vede ca maseaua are varful indoit.Nu m-a durut mult timp, dar acum a inceput sa doara si sa se umfle gingia putin.Am luat amoxicilina forte timp de 3 zile, nu mai doare, s-a desumflat.Am facut bine?Sa mai iau antibiotic?Saptamana viitoare voi ajunge la stomatologie.
0
27-04-2010, ora 16:34
Claudia39
Nu este medic/terapeut
Claudia39
Buna, Am 39 de ani.Astazi am o saptamana de cand mi-am scos un molar de minte inclus (crescut orizontal partea inferioara stanga).Primele 2 zile au fost destul de usoare durerile au trecut cu calmante, ibuprofen de 400 mg si algocalmin cu piafen injectii.Incepand cu ziua a treia am inceput sa am dureri mari de cap sub forma de junghiuri in spatele urchii, partea stg a mandibulei cu dintii si urechea stg.Problema este ca durerile ma apuca seara dupa ora 18 si nu cedeaza la nici un calmant.Azi am fost la medic sa-mi scoata firele si mi-a spus ca totul pare normal.M- a spalat cu apa oxigenata si mi-a pus un pansament cu camfor...? Mi-a mai spus ca molarii de minte asa se lasa cu dureri..Operatia a fost destul de laborioasa a durat 70 de minute.Oare e normal sa am aceste dureri?
0
04-05-2010, ora 10:56
Ana.Iasi
Nu este medic/terapeut
Ana.Iasi
Buna ziua,

de aproape un an am zona ochiului stang usor umflata, pleoapele mai exact, si cea de jos, cand zambesc se observa un pic, am fost la oftalmolog, la dermatolog, la ORL, am dat analize - nu este nimic in zona data.
In plus am o durere usoara, dar constanta in tampla stanga, bineinteles nu continu, insa zilnic, in trei ore, ma tine cam o jumatate de ora si cedeaza, apoi iar incepe...aproximativ asa.

Acum am aflat ca am maseaua de minte de pe partea stanga de sus crescuta oblic, in interior, pe radiografie am vazut.
Poate maseaua de minte crescuta rau sa imi provoace discomfortul din tampla si umflarea pleoapelor ochiului ?

Va multumesc pentru raspuns, orice recomandare sau sfat.

O zi buna !
0
05-05-2010, ora 09:39
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Molarii de minte, care nu au loc sa iasa sau care au o pozitie oblica, pot provoca dureri si discomfort, dar de obicei durerea nu este constanta, ci apare periodic cand molarul are puseu de eruptie. Sfatul meu este sa va adresati unui medic stomatolog, care sa va faca un consult amanuntit (e posibil sa aveti si alte probleme dentare) si daca molarul nu are sanse sa erupa pe arcada, sa fie extras
0
05-05-2010, ora 16:48
ismi3ismi
Nu este medic/terapeut
ismi3ismi
Pentru toti cei carora le este frica de extractia de masele, mai cu seama de maseaua de minte: AM SCAPAT DE MASEAUA DE MINTE, CU AJUTORUL DOMNULUI DOCTOR SEREANU FLORIN.Nici nu mi-am dat seama cand a scos-o!!!! Va dati seama????Si mi-era asa de fricaaaaa!!!!!Gata, acum am curaj sa merg sa le scot si pe celelalte care imi fac probleme.Nu mai stati cu ele stricate in gura, ca tot la doctor ajungeti intr-un final! Va recomand cu toata increderea pe dl doctor ;gasiti datele de contact si cabinetul pe google.Multa sanatate tuturor!!!
0
06-05-2010, ora 08:55
Ana.Iasi
Nu este medic/terapeut
Ana.Iasi
Multumesc pentru recomandare!
O zi buna tuturor.
0
05-06-2010, ora 08:15
Anemary22
Nu este medic/terapeut
Anemary22
Buna dimineata!
Am niste dureri groaznice la maseaua de minte din partea de jos dreapta, este umflata de 3 zile, am luat antibiotice si nimic, chiar mi se pare ca este din ce in ce mai rau. Ma intrebam daca merg la un stomatolog imi poate face ceva daca este umflata?
0
05-06-2010, ora 08:55
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
daca ati si luat antibiotic...da. Ar fi indicat s aaveti si o radiografie
0
15-06-2010, ora 09:30
catalin-daniel
Nu este medic/terapeut
catalin-daniel
buna ziua. sunt catalin si am 20 de ani si de cateva zile imi cresc masele de minte pe partea stanga. totul a inceput sambata cu durerile normale cresterii unui dinte. pana duminica cea de sus era data, dar cea de jos nici pana azi(marti) nu a dat complet. este crescuta cam jumatate, cealalta jumatate fiind acoperita de gingie usor inflamata. mentionez ca dureri nu am aproape deloc cu exceptia duratei meselor cand se atinge locul cu pricina. preventiv iau un antibiobic (ospamox) odata la 12 ore, spalaturi de cu apa de gura pentru igiena si miam luat un gel pentru cresterea dintilor pt bebelusi (calgel). consider ca este o evolutie destul de normal si nare rost sa ajung la denstist(numai cand aud incremenesc) doar ca ma ingrijoreaza ca dureaza atat(pana aqum 4 zile) si de 2 zile nu mai evolueaza. sa iau si un anti inflamator, poate ajuta gingia sa se retraga mai repede? va multumesc
0
16-06-2010, ora 18:10
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Poate sa dureze mult mai mult de 2 zile. Maselele de minte(mai ales cele inferioare) sun frecvent intr-o pozitie care nu permite eruptia completa sau nu au spatiu suficient. Ar trebui sa faceti o radiografie pe care sa o vada un medic; va putea spune daca este in pozitie favorabila si daca are spatiu sa iasa. Daca nu, va trebui extrasa. Antiinflamatoarele ajuta sa nu doara, dar nu vor retrage gingia. Acest lucru il poate face tot un stomatolog, daca sunt indeplinite conditiile pe care le-am spus mai sus-procedeul se numeste decapusonare, adica sub anestezie se excizeaza portiunea de gingie care acopera maseaua
0
19-06-2010, ora 18:14
frida_cat
Nu este medic/terapeut
frida_cat
Buna ziua,

Am si eu probleme cu maselele de minte. M-a chinuit cateva luni cea din dreapta de jos. Acum o luna am facut decapusonare, dar a ramas coltul dinspre obraz un pic sub gingie si mi se mai inflameaza din cand in cand, asa ca m-am hotarat sa o scot.
Dar, acum 3 zile a inceput si in partea stanga submandibular sa ma jeneze ceva foarte vag, ieri mi s-a umflat un pic un ganglion submandibular si a inceput sa ma doara si urechea si ceafa si tampla.
In plus, simteam sub gingie la palpat ceva mic si tare. Am fost la radiografie si la un medic stomatolog care mi-a spus ca imi creste maseaua de minte spre obraz, ca este inclusa si ca trebuie scoasa, pt ca nu are cum sa iasa.
Problema este ca medicul meu stomatolog este in concediu pt inca o saptamana si nu stiu daca sa astept sau sa imi fac operatia la altcineva. Este vreo problema daca mai astept? Durerea este suportabila, ce e mai ciudat e ca ma dor parca si maselele de sus de pe aceiasi parte, pana in tampla asa, dar nu ceva insuportabil. Astept un sfat. Multumesc mult.
0
20-06-2010, ora 10:56
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Este normal sa va doara si maselele de sus de aceeasi parte, pt ca durerea iradiaza. Puteti lua antiinflamatorii si, daca vedeti ca se umfla, luati si antibiotic. Puteti astepta intoarcerea medicului dvs, dar daca va umflati, trebuie asteptat sa treaca puseul acut si abia apoi se face extratia
0
12-08-2010, ora 23:19
Lavinia:)
Nu este medic/terapeut
Lavinia:)
Hello!:)As vrea sa stiu de la cati ani stomatologul imi poate face injectia aia de anestezie fara sa merg cu un adult?Eu am 16 ani.Multumesc anticipat!
0
13-08-2010, ora 00:43
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
presupunand ca esti pentru prima data la stomatolog, si faci pentru prima data o anestezie locala, ar fi bine sa fii insotita de un adult / parinte. prezenta lui ar fi necesara pentru a-si da acordul cu privire la tratamentul ce urmeaza sa ti se faca.
daca dupa prima sedinta totul e ok, si crezi ca nu mai e nevoie de prezenta altcuiva, poti merge si singura la dentist.
0
14-08-2010, ora 14:32
Lavinia:)
Nu este medic/terapeut
Lavinia:)
Deci daca ma duc singura nu imi face anestezie cu injectie?Problema e ca parintii sunt la serviciu si nu prea pot sa se invoiasca:P
0
14-08-2010, ora 17:44
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
cred ca pentru o singura sedinta pot face un efort sa vina cu tine.
0
09-10-2010, ora 13:01
lantisor
Nu este medic/terapeut
lantisor
buna ziua!
ma numesc claudia si am 41 ani. acum 5 zile am scos maseaua de minte jos stanga dar probleme este ca am si acum dureri mai ales de maxilar, nu pot deschide gura, am avut 2 colti intorsi, dar nu m a cusut, gingia este inflamata in acel loc. ce ma sfatuiti sa fac?
Adaugă un comentariu / răspuns
147 comentarii 1 2 34 5 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Măselele de minte nu au nicio utilitate
  • Când tratăm molarul de minte
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • Afecțiunile gingivale asociate cu un risc crescut de cancer la femeile în vârstă
  • Un nou studiu arată că extracția celui de-al treilea molar are efecte pozitive pe termen lung asupra gustului
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  • Pierderea fermității gingivale crește probabilitatea de inflamație gingivală
  •