Mastoza chistica

07-08-2013
alinab 29
Nu este medic/terapeut
alinab 29
Buna seara. Am si eu niste intrebari pentru domnul dr. In urma cu aproximativ 2 luni mi-a aparut un nodul la sanul drept, destul de mare(cam cat o nuca mai mica), dur si putin neregulat ca forma, nedureros. Pe perioada menstruatiei nu a suferit nici o modificare. Am fost la ginecolog, in urma controlului mi-a recomandat sa iau legatura cu un oncolog. Am fost la un medic oncolog din orasul meu si acesta mi-a recomandat acelasi lucru, fara a-mi face alte investigatii suplimentare. Au considerat ca nu pune neaparat probleme dar ca totusi ar trebui operat. Am fost la Institutul Oncologic Bucuresti. Mi s-a facut ecografie, dozari hormonale, markeri tumorali. In urma ecografiei mi s-a recomandat punctie aspirativa cu ac fin. La ecografie, pe langa acest nodul/chist s-au evidentiat multiple leziuni chistice. Saptamana trecuta am fost anuntata ca au venit rezultatele si ca ar fi mastoza chistica. Am intrebat care este cauza si medicul mi-a zis ca este de natura hormonala. Stiam ca mastozele sunt date de dezechilibre hormonale. Mi- a zis sa iau o saptamana antibiotic si antiinflamatorii. Fara alt tratament. Si sa revin peste 3 luni la control. Nelamurirea mea vine din faptul ca daca aceasta afectiune este hormonala, de ce la determinarile hormonale au fost in regula, fara modificari. Dr. care mi-a facut punctia, dupa ce a aspirat chistul, m-a intrebat daca am copil mic. Eu am citit ca aceste chisturi au un continut lichid, la mine am vazut ca era ca o masa gelatinoasa. In urma punctiei, chistul a disparut in mare parte, ramanand totusi o portiune mai mica si dura. Nu inteleg de ce mi s-a recomandat sa iau antibiotic. Mentionez ca am 29 de ani si nici o sarcina. Eu am incredere in medicii care s-au ocupat de mine dar sunt putin nelamurita. Este posibil ca in urma punctiei rezultatele sa nu fie concludente? Nu mi s-a dat nici un buletin de analize, ecografie, rezultat punctie. Stiu ca medicii sunt foarte ocupati cu multe cazuri foarte grave, dar m-as fi simtit mai confortabil daca mi-ar fi dat mai multe explicatii. Mi-a zis sa caut pe net. Va multumesc anticipat!
2 comentarii
0
07-08-2013, ora 21:30
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Cere rezultatul analizelor si investigatiilor facute! E dreptul tau sa le ai si pe baza lor poti apela la un sfat in plus. Ce este pe hartie conteaza, restul este mai putin relevant.
Punctia/biopsia este analiza cea mai relevanta pentru a deosebi o formatiune, o tumora benigna de una maligna. Deci, daca ti-a spus ca este benigna, asa este. Cura cu antibiotice este sa previna infectia in urma biopsiei si sa decongestioneze local.
Analizele hormonale ies bune in aceste cazuri, pentru ca fluctuatiile pot fi insesizabile dar sa fie de impact pentru sani. Se pot face analize mai specifice, dar daca esti predispusa la mastoza si chisturi, poti face mereu, sa apara, sa dispara.
La 6 luni fa-ti ecografii. Cere tratament, se pot prescrie pastile si unguente cu rezultate foarte bune.
Cauta un ginecolog/endocrinolog/senolog cu care sa poti dialoga incat sa fi lamurita si sa mergi intotdeauna la acelasi ca sa aiba o continuitate observatia.
Sanatate!
0
07-08-2013, ora 22:46
alinab 29
Nu este medic/terapeut
alinab 29
multumesc frumos !

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sânii
  • Auto-examinarea sânilor
  • Metode de ridicare a sanilor fara operatie
  • Estetica sânilor
  • Mastopexia - Operatia pentru ridicarea sanilor (lifting-ul sanilor)
  • Mastectomia preventivă
  • Cancerul la sân – o amenințare care poate fi prevenită
  • Înțelegerea afecțiunilor legate de sâni - cele mai frecvente situații și semnele de alarmă
  • Noduli la sân - cât sunt de periculoși și la ce să te aștepți
  •