Masturbarea creeaza dependenta?

21-09-2007
Anca Martin
Nu este medic/terapeut
Anca Martin
Sotul meu se masturbeaza frecvent. A fost un mod de viata pentru el ani de-a lungul (cauza initiala fiind singuratatea). Cum as putea sa il ajut sa renunte la acest obicei?

De ce o face?

Multumesc anticipat.
105 comentarii 12 3 4 Înainte ›
0
24-09-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Anca, in ce fel faptul ca sotul tau continua sa se masturbeze este o problema pentru cuplul vostru?

Va afecteaza asta casnicia si relatia dintre voi?
0
24-09-2007, ora 00:00
Anca Martin
Nu este medic/terapeut
Anca Martin
Da, Simina, ne-a afectat deja casnicia.

Ptr. el masturbarea este calea "cea mai usoara si mai curata"...citez din vorbele lui...iar sexul cu o femeie este "hard-work"...

M-am gandit foarte mult ca eu sunt de vina, nu mai este atractie, dar, cred, ca este vorba de un mod de viata...

Se masturbeaza de la 12 ani si pana la cei 42 ani cati are...cale lunga si timp destul sa iti creezi propria lumea din care sa nu mai poti iesi...

Singura relatie constanta din viata lui am fost eu, iar, in rest, doar relatii sporadice, putine si...in rest, singuratate...

Nu cred ca se mai poate face nimic...am nevoie de dragoste, de viata reala, nu de fantezii...nu pti forta un om sa faca ceea ce nu simte nevoia sa faca...

cred ca a ajuns sa isi accepte numai propriile atingeri...numai asta ii da satisfactie.

sa fii cu sotul tau in casa, iar el sa se inchida in camera.nu mai continui...nu doresc niciunei femei sa simta ce am simtit eu...
0
24-09-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Mda, isi constientizeaza destul de bine avantajele si dezavantajele...
Se pare ca asociaza contactul sexual cu o femeie, cu ceva negativ, ceva care l-ar solicita peste puterile lui. Acesta a fost comportamentul lui sexual dintotdeauna, sau s-a schimbat pe parcursul casniciei?

Faptul ca se masturbeaza de la 12 ani pana in prezent, ce sa zic, nu ar constitui in sine o problema, daca nu ar interfera atat de mult cu viata voastra intima, cu ceea ce inseamna o relatie satisfacatoare si reciproca intre doi adulti.

Banuiesc ca aceasta atitudine a lui se rasfrange si in alte domenii ale vietii voastre. Pana la urma, tradeaza deficiente de adaptare la realitate, de control al impulsurilor, de amanare a placerii si satisfactiei imediate etc.

Cum ar reactiona daca i-ai propune sa mergeti la un psihoterapeut care lucreaza cu cupluri?
0
24-09-2007, ora 00:00
Anca Martin
Nu este medic/terapeut
Anca Martin
cred ca asa a fost de la inceput, dar nu am realizat..decat dupa ce ne-am mutat impreuna...

pe parcursul relatiei, din diverse motive, nu am avut o viata sexuala prea regulata..

suntem casatoriti doar de 3 luni!!!!!!!!!!!!!!!
0
24-09-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Deci, sunteti la inceput... inca nu s-au stabilizat niste pattern-uri de reactie.

De ce sa nu incercati psihoterapia de cuplu acum?
0
24-09-2007, ora 00:00
Anca Martin
Nu este medic/terapeut
Anca Martin
Am sa o incerc si asta...
dar nu mai sunt un copil sa "nu simt" realitatea.

Nu este prima mea relatie (intr-adevar, este prima casatorie) si stiu ce inseamna sa fi iubit si dorit.
...cred ca, de fapt, este mult mai grav, este vorba de incompatibilitate totala pe care, din pacate, nu am constientizat-o decat acum...

un simplu exemplu:

se apuca de reparat ceva...este foarte concentrat si nervos in acelasi timp..ca tb sa munceasca...

merg la el si vreau sa il sarut sa mai destind atmosfera... imi spune (si nu pot descrie ce fata rece are): "Nu vezi ca sunt ocupat? Nu am timp!"

eu altfel vad viata...sunt plina de viata si de energie, sunt mai pozitiva si mai deschisa decat el... imi place sa muncesc si vreau sa muncesc cu sotul meu dar sa si Enjoy...

sunt spontana, daca simt nevoia sa fac dragoste cu el, vreau sa o fac... nu sa programez totul...

SA O FACEM PE MASA? NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DACA O MURDARIM?

Nu sunt obsedata sexual, dar, cred ca incep sa devin...

in viata mea nu am vazut pe cineva cu atatea restrictii si atat de "programat"

Ptr. el sexul este murdar. AM AJUNS SA MA SIMT MURDARA?

O intrebare: DACA MA VOI IMBOLNAVI, VA PUTEA SA MA AJUTE CU CEVA?????????????/SAU II VA FI SCARBA?

Cred ca sunt o femeie bine si nu merit sa traiesc toate astea...

Nu am mai facut dragoste de 2 sapt...nici nu mai pot.si cred, sincer, ca este fericit...

Sambata s-a masturbat din nou...m-am saturat sa il vad cum se duce la baie (chiar daca se satisface singur) si se dezinfecteaza mai mult de 1 ora...

daca ii intinde cineva mana, merge imediat la masina si se curata bine...(are intotd servetele umede cu el)...

Nu pot concura cu imaginatia lui, cu blondele din filmele porno sau cu cele virtuale...

Eu nu sunt blonda, am ajuns pana la a ma face blonda...si am aratat ingrozitor... Mi-am distrus parul ptr. el... bineinteles ca a fost dezamagit... De ce nu a cautat o blonda? De ce am mai facut casatoria asta? Mi-a spus ca imi va cumpara o peruca blonda ptr. dormitor...

AM AJUNS SA MA DUC LA OGLINDA SI SA MA UIT DACA SUNT FRUMOASA?????????????????

Am prea multe lucruri de realizat, nu mai pot sa imi consum energia cu asta!

Din pacate, nu am consitentizat decat dupa casatorie ca nevoia mea de dragoste este mai mare decat a lui...

Sunt calda, pupacioasa daca iubesc... sunt deschisa sexual si fara limite...daca iubesc...si cred ca asta este dovada iubirii ptr. un om.

Am o viata si vreau sa mi-o traiesc...

Nu cred ca merit asta... Am pus tot sufletul in casnicia asta, dar pretul pe care trebuie sa il platesc e prea mare: INCREDEREA IN MINE CA FEMEIE!

Am sa merg si la consilier... dar nu cred ca mai avem nici o sansa...

Inca un amanunt... NU POT MERGE NICAIERI CU EL! DACA VEDE O BLONDA, INSTANT RAMANE FIXAT PE EA! Si este evident! SI SUNTEM LA INCEPUT!

Intr-um magazin a ramas fixat pe doua blonde care aveau sanii scosi afara pe jumatate. parca era un caine in calduri! NU AM SA UIT ZIUA ACEEA!

Convingerea mea este ca s-a simtit atras initial de mine din cauza singuratatii, a vazut ca imi pasa de el, ca sunt un om serios care isi doreste viata de familie...dar, cred, ca dupa ce ne-am mutat impreuna, totul s-a complicat... mariajul pp prea multe responsabilitati...inclusiv sexuale...

el merge pe calea cea mai scurta...ce atata efort?

asa cum si priveste masturbarea: SCURT SI CURAT

nu munca care o pp dragostea...si nu numai dragostea, viata de familie...

Este o iluzie casatoria asta...

si, din pacate, nu il mai respect.simt foarte multa prietenie ptr. el, as vrea sa il pot ajuta, dar, acelasi timp, o imensa lipsa de respect...

cred ca sunt mai generoasa decat el.

Si nu merg pe casnicii fortate...nu are rost.

Si, multumesc inca o data, ptr. sfaturi.
0
26-09-2007, ora 00:00
annk
Nu este medic/terapeut
annk
Pentru Anca... am citit ce ai scris si sunt profund impresionata, nu de problema ta in sine (care este oricum destul de grava) ci de capacitatea ta de a descrie ce simti. Pari o femeie foarte puternica si daca citesti mesajul pe care l-ai postat vei vedea ca singura iti oferi raspunsuri si rezolvari problemelor tale. Mi-ar placea mult sa vbm... sa incerc sa te ajut. daca imi poti da un id ti-as fi recunoscatoare. sper din tot sufletul ca ne vom auzi cu bine si o sa ai numai vesti bune de transmis.
0
26-09-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Anca, si mie mi se pare nedrept si frustrant ca dupa doar 3 luni de casnicie sa te trezesti intr-o astfel de situatie care, se pare, te-a luat complet pe nepregatite.
Ai zice ca este un alt om, insa problema e ca este exact acelasi. Si inainte de casatorie avea acest comportament, asa cum si in prezent inca mai are acele calitati care te-au atras la el. Insa, din anumite motive, acum sunt evidente doar anumite comportamente ale sale, si anume cele care tie iti displac, ceea ce face foarte dificil sa mai recunosti in el omul de care te-ai atasat de la bun inceput.

Nu cred ca tu ai fost in "saptamana oarba" cand ai luat decizia de a-ti petrece viata alaturi de el, la fel cum nu cred ca el a jucat un teatru atat de perfect incat sa-si ascunda orice manifestare despre care banuia ca tie nu ti-ar place.
Insa cred ca adevarul este undeva, in interactiunea dintre voi doi. Cand conditiile acestei interactiuni s-au schimbat, au aparut modificari si in rezultatele ei.
V-ati schimbat voi doi atat de mult incat ati devenit complet incompatibili? Un "da" categoric la aceasta intrebare, din partea ta si a sotului tau, poate sa va incheie casnicia, la fel cum a si inceput-o.

Dar, mai intai, trebuie sa stiti sigur.
Din acest motiv ti-am recomandat interventia unui specialist. Cand esti prins in valtoarea situatiei, singurele solutii valabile par cele radicale.
Dupa ce iesi, de multe ori se intampla sa iti dai seama ca exista tot atatea solutii, cate unghiuri poti gasi.
0
29-09-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Buna Anca,

Mie mi se pare ca pentru tine psihoterapia (ca sa zic asa) a reprezentat-o scrisul pe acest forum. Ai pornit cu o intrebare, si ai sfarsit cu o certitudine personala exprimata liber... Acum mai ramane sa FACI CEVA.

Vorba Siminei, si inainte de casnicie avea acelasi comportament, sotul tau actual. De ce ? Dar tu stii deja foarte bine. Tot tu ai explicat, si mi se pare o explicatie corecta. Pe de alta parte as avea eu ceva de comentat la asta: ai vorbit doar despre EL. Tu cum stai ? Nu pot sa cred ca l-ai luat de barbat pe Superman si acum s-a transformat in broasca cea mica si verde. Cu siguranta si tu ai avut motivele tale pentru care ai ajuns impreuna dar mai ales ai ramas langa un om care pana la 42 de ani a fost singur (sau ma rog, doar cu relatii sporadice). Vezi ? Brusc propui o discutie care ocoleste jumatate din situatie...tu. In toata complexitatea ta.
Tocmai de aceea ai mai primit aici sfatul de a merge si la un psihoterapeut. Pentru ca poate ar fi mai multe lucruri intime de discutat, si despre tine nu numai despre el. Si pe care poate nu le poti discuta/ descoperi pe un forum...

Si ca sa inchei, la varsta asta (cand oamenii sunt deja "formati" ca tabieturi si obiceiuri) cred ca impreuna cu cineva ati putea gasi o solutie ca sotul tau sa te includa si pe tine, treptat in ritualurile lui sexuale. Si atunci sa te tii sex pe pereti...
(sau un divort cinstit, cu cartile pe fata).

Toate cele bune,
Andrei
0
02-10-2007, ora 00:00
Bodu
Nu este medic/terapeut
Bodu
D-na Martin, dupa toata discutia de mai sus, sunt sigur ca esti o femeie frumoasa.Incearca sa-i descoperi fanteziile, cat despre psihoterapeut cred ca nu te va ajuta.El se comporta ca un copil rasfatzat, sunt sigur ca daca nu i-ai mai acorda asa multa atentie, si-ar schimba atitudinea radical.(crede-ma, pt barbati..orice femeie poate fi actrita porno, doar ca trebuie sa stii sa-l inciti. Sper sa citesc de bine !!
0
03-11-2007, ora 00:00
mayya
Nu este medic/terapeut
mayya
masturbarea este un blocaj pe care copilul si-l creeaza in timp.Supararile, certurile parintilor, educatia rece, sunt multe cauze, insa pentru a vindeca acest blocaj, trebuie sa-ti orientezi atentia catre parintii celui care are acest blocaj.Fiind ca subiect un barbat, cauza este mama acestuia, bunica.Trufia unei femei nu duce numai la divort, din pacate copii sunt cei care acumuleaza tot stresul unei mame perfecte, prea inteligente care sufera de gelozie, frustrari.Rezultatul. devierile de comportament sexual, dependenta, anxietatea copiilor care sunt martori fara voie a unei vieti de cuplu, compromis. Nu esti tu problema masturbarii sotului, si nici nu te iubeste mai putin, numai ca acest om te iubeste si pe tine si pe el.Cand frica zilei de maine, stresul legat de rezolvarea unei probleme il coplesesc, atunci se incarca emotional prin acest moment de masturbare cand isi daruieste iubirea necesara pentru a putea gandi.
Relatiile cu mama trebuie atent cercetate, si ce poti face, tu, e sa ai un comportament normal, sa nu impui o lege, fiindca sotul tau e uneori dedublat de copilul nefericit si fricos. Barbatii au nevoie de ceva concret, atunci cand se confrunta cu o situatie, iar el nu are putere sa-ti explice tie trairile interioare, orgoliul nu-i permite, si atunci apeleaza la ceea ce numai el stie verificat, acest moment de masturbare. Isi incarca subconstientul cu doza de iubire necesara pentru a depasi o situatie.Nu are legatura nici cu viata de cuplu, nici cu tine, nici cu sentimentele lui.ce poti sa faci, roaga-te pentru el si parintii lui, sa intre in armonie spirituala.
0
13-11-2007, ora 00:00
abix
Nu este medic/terapeut
abix
Draga Anca.Am 53 de ani si de tinara am fost asa ca tine.Mi-a placut sa muncesc, sa rid, sa traiesc.Sint casatorita de 32 de ani.Mi-au placut sarutarile, dar am fost virgina cind mi-am cunoscut sotul.Acum facem sex de 2 sau 3 ori pe an cite 2 sau 3 minute.Daca incerc sa-l provoc imi spune si mie ca sint obsedat sexual.Eu te sfatuiesc sa-ti vezi de treaba ta.M-am sacrificat de dragul copilului care acum are viata lui.Eu in schimb imi traiesc zilele linga un barbat ursuz, care se plictiseste toata ziua.Arat inca bine ca femeie, la virsta mea asa se spune si asa ma simt.Nu simt ca am 53 de ani, dar linga sotul traiesc ca la 80.Nu mai pot sa fac acum nimic, pentruca e greu sa schimbi acum ceva, asa ca bucurati-va de viata cu totii, pentruca e foarte scurta, nici nu iti dai seama cum imbatrinesti.Ma simt sufleteste tinara dar realitatea traita e elta.Bucura-te Anca pina esti tinara de tot ce-ti poate oferi viata.Ai gresit, dar nu e prea tirziu sa repari gresala si cauta-ti omul potrivit.
0
17-11-2007, ora 00:00
D33a
Nu este medic/terapeut
D33a
buna, Anca! e trist pt orice pers sa traiasca ceea ce traiesti tu! mi-a placut ceea ce a scris Bodu :"orice femeie poate fi actrita porno " are dreptate! intr-o relatie, comunicarea este cheia.vb cu sotul tau, analizeaza-l...vezi ce fantezii are, spune-i-le si p ale tale... devino aceea actrita din filmele porno...de ce nu...masturbare reciproca...
incearca si psihoterapeutul...
si dak nimic nu da rezultate...atunci...nu merita sa-ti irostesti viata pt o astfel de pers kr nu se gand si la tine...
sa auzim de bine si bafta multa
0
30-12-2007, ora 00:00
patricia7
Nu este medic/terapeut
patricia7
Servus!Uite ca nu esti singura.Eu(28 ani) am aceeasi problema cu sotul meu(30 ani) nu stiu care-i cauza am incercat toate variantele, sa fiu mai calda, mai dezbracata, mai rece, sa-i fac un copil si nimic.Sunt o fata draguta poate nu destul de grasa, ii plac grasele, dar nici slaba nu-s.Mi-e groaza sa ies din casa stiind ca deschide imediat un site cu pornosaguri si da-i.Mi-e frica sa ma apropii seara de el nestiind dc are chef sau e deja "rezolvat".N-am crezut ca o sa ajung sa-mi zica sotul in seara asta ma doare capul draga.Mai exista si barabti care inventeaza scuze.Poate un pic de distanta sau indiferenta ne-ar face bine nu stiu.Tu cum te descurci ?Mai sunteti impreuna?
0
20-02-2008, ora 00:00
lyonesse 2007
Nu este medic/terapeut
lyonesse 2007
buna Anca! lasalllllllllllllllllllllllllllllll dracului ca soacramea a trait 7 ani cu un dobitoc ca al tau si a inebunit, are dureri de burta si alte cele. nu pot sa cred ca suportati asa ceva.se trezea dimineata si el era rezolvat cu servetelul in mina.cred ca i-i taiam instrumentu. astia sint pervesi si bolnavi nu se mai vindeca.asta al soacrami e francez dar vad ca si la noi sint dereglati.fetelor fugiti de ei repedeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.ca mai tirziu va blestemati zilele.
0
06-03-2008, ora 00:00
abix
Nu este medic/terapeut
abix
asa va spun si eu anii trec in curind o sa am54 de ani problema e aceeasi la sexolog al meu sot nu vrea sa mearga pentruca ii e jena, dar nu se gindeste nici un pic la sanatatea mea, doar eu trebuie sa merg cu el pe la toti doctorii ca m-am saturat.Acum e ceva mai bine, dar eu daca deschid subiectul tot obsedata sexual sint in mintea lui desi n-am mai facut sex, daca se poate numi asa, ceva ce tine2 minute, deci nici acel ceva deja de 7 luni.Doamnelor nu faceti ca si mine nu va bateti joc de viata voastra, traiti-o frumos.Nici un barbat nu merita sacrificiul pe care l-am facut eu.Nu repetati greselile generatiei noastre.Noi ne simteam vinovati cind rasfoiam o revista sexi, dar sa-mi insel sotul, Doamne fereste.Si acum la ce mi-a folosit, cind am alaturi o leguma care se gindeste doar la el, ?
0
30-04-2008, ora 00:00
Anca Martin
Nu este medic/terapeut
Anca Martin
Multumesc toturor celor care au incercat sa ma ajute. Nu am mai raspuns ptr. ca am incercat sa ma detasez pe cat posibil...

Nu mai suntem impreuna, nu pot sa imi distrug viata, am inceput sa imi revin, sa simt ca traiesc din nou.

Paradoxal este ca suntem foarte buni prieteni, povestim mult, dar fara alte implicari.

In sufletul meu va fi intotdeauna primul meu sot, o mare speranta si o experienta castigata si sper ca toate astea sa ma ajute sa merg pe drumul cel bun.

Inca o data multumesc din suflet pentru suportul moral si...un sfat pentru cele care sunt intr-o situatie similara: AVETI CURAJUL SA VA FACEIT CURATENIE IN VIATA! TRAITI FIECARE CLIPA SI RESPECTATI-VA CA SA FITI RESPECTATE!

SUCCES!
0
20-05-2008, ora 00:00
mariacotoi
Nu este medic/terapeut
mariacotoi
Felicitari, Anca si mult a fericire de acum inainte!
0
07-10-2009, ora 11:11
mishulika
Nu este medic/terapeut
mishulika
Si eu am aceasta problema ca ma masturbez dar eu nu am avut niciodata o prietena deci nici nu poate fi vorba de casatorie in cazul meu. Am 24 de ani si pot spune ca ma mastubez aproape zilnic dar numai cand sunt singur acasa. Dupa cate imi amitesc am inceput sa ma masturbez de la 16 ani cand ma masturbam mai rar dar acum simt nevoia sa ma masturbez mai des. M puteti ajuta cu un sfat in aceasta privinta ce sa fac ca sa scap de masturbare ? Va multumesc
0
07-10-2009, ora 11:21
mishulika
Nu este medic/terapeut
mishulika
Am uitat sa spun un luceru si anume faptul ca ma uit pe siteuri de profil unde sunt postate poze si filme porno. Astept un raspuns la probleme mele
0
13-10-2009, ora 10:02
Bodu
Nu este medic/terapeut
Bodu
Mishule...probabil tu crezi ca nu te poti abtine...si chiar asa si este, am intalnit aceasta problema la multe persoane de varsta ta din pacate.cel mai bun lucru pe care il poti face este sa nu te mai gandesti, sa-ti gasesti si alta "distractie" inafara de statul in fatza PC-ului(gandeste-te: daca nu esti la PC nu poti intra pe site-uri porno, deci nu ti-e gandul la masturbare, deci nu te masturbezi.simplu si concis !!). Si inca ceva, masturbarea in mod excesiv poate duce la disfunctii si probleme pentru organismul tau.(excesiv insemnand de 3-4 ori pe zi..ZILNIC..). Deci..mai lasa pc-ul si du-te fa sport, alearga, fa sala, si o sa gasesti o fata dragutza cu care sa va iubiti.!! bye bye !!
0
31-10-2009, ora 15:14
Marco Polo 73
Nu este medic/terapeut
Marco Polo 73
Buna Anca!imi pare rau ca treci prin ceea ce treci.cred ca te cunoc, daca esti din tg ocna, am fost prieteni acum cativa ani cand eram elev la scoala militara.Mugurel e numele meu!Mi-ai ramas in minte ca o fata foarte frumoasa.Barbatii dependenti de pornografie sunt egoisti si imaturi, si dat fiind faptul ca de la 12 ani se masturbeaza(el avand 42)si nu constientizeaza ca are o problema(este foarte important acest lucru)este foarte dificil sa se mai vindece de acest obicei.In mintea lui masturbarea s-a inradacinat foarte adanc si este asociata cu o stare de intensa euforie, similara unui drog.Un astfel de dependent nu se poate trata decat daca incepe sa practice o cale spirituala, daca face cateva schimbari radicale in viata lui, daca iubeste profund.Probabil ca sufera dar pana ce suferinta sa nu atinge paroxismul nu este cale de intoarcere.Imi pare rau pentru tine, pentru el.
0
13-05-2010, ora 11:21
Katy23
Nu este medic/terapeut
Katy23
Si eu sunt casatorita de1 an dar locuim impreuna de 7 ani. Asa a fost de la inceput, un obsedat sexual. Nu m-a inselat cred pentru ca lucram impreuna si nu plecam unu fara altul, in schimb este obsedat de internet, filme porno etc, mi-e frica sa ies din casa ca imediat acceseaza tot ce este pornograifc. Numai am incredere in mine, plang, sunt distrusa. Cand ii pun dovezile in fata nu spune nimik sau neaga cu nerusinare ceea ce este clar in fata. Nu stiu ce sa mai fac. Cand ma duc sa fac un dus imediat cum ies si intru in camera inchide imediat site-urile respective, cand ma mai duc sa cumpar ceva, la fel. Seara mai dorm 2-3 ore fiind obosita de la munca si cand ma uit dimineata pe calculator, normal gasesc filme porno accesate. va rog un sfat, orice. Numai stiu ce sa fac. Parca e mai rau pe zi ce trece
0
26-05-2010, ora 08:39
zeita
Nu este medic/terapeut
zeita
Katy eu zic sa ii spui k tu nu mai accepti lucrul asta, pt k tu te-ai maritat cu un om kre sa te satifaca si sa fie reciproc, tu nu esti langa el sa ii suporti nerusianrea cu care te trateaza, trebuie sa fii hotarata si sa ii spui pe un ton cat mai hotarat k sa isi dea seama k tu esti o femeie puternica kre stie ce vrea si trebuie sa ii dai de inteles k dak nu se lasa de treburile astea tu il lasi indiferent de ce a fost intre voi.
E cam dur ce iti spun dar altfel nu poti rezolva decat dak esti dura si nu stai la negocieri cu el,.. eventual dak poti dupa discutia asta lasa-l singur cateva zile sa vezi ce se intampla... ca si cand ii dai timp de gandire, iar knd te intorci el sa iti spuna ce a hotarat si din ziua in care s-a hotrat ii spui clar k urmatoarea greseala nu se mai iarta.Bafta
1
26-08-2010, ora 08:39
Marco Polo 73
Nu este medic/terapeut
Marco Polo 73
Zeita, treaba e mai complicata decat crezi.Sotul lui Katy este dependent de pornografie si asta e o boala ca si alcoolismul, deci trebuie tratata serios, cu rabdare.Dependentii de pornografie stiu ca au o problema pe care nu o pot controla si asta ii face extrem de nefericiti.Se gandesc la cei dragi, la sotiile lor nesatisfacute, isi jura ca se lasa dar nu pot singuri, au nevoie de ajutor si intelegere din partea sotiilor lor.Sotia, daca il iubeste profund, il va intelege, va avea rabdare, va cauta ajutor specializat pt el, exact cum te porti cu un bolnav de orice boala.Nu e usor pentru ea, asta-i clar, suferinta ei este, de cele mai multe ori mai mare decat a sotului, dar ea este cea puternica in ecuatia asta si trebuie sa lupte, cu speranta si incredere si rugaciune.Cand se va vindeca, sotul va fi altul, va fi mult mai suportiv, mai compasiv, mai atent, pentru ca suferinta purifica.Cand te abandonezi in mana Domnului, cand egoul tau este nimicit si nu mai ai mandrie cautand disperat ajutor, atunci devii cu adevarat om matur, smerit, nu mai judeci pe nimeni, respect fiinta umana de sorginte divina pe care o vezi in fiecare om, indiferent de comportamentul sau aparent.
Deci, sotii de barbati dependenti, aveti de trecut un examen greu, dar daca reusiti, sunteti eroine si veti vedea ca a meritat fiecare clipa!
0
27-08-2010, ora 04:36
Anca Martin
Nu este medic/terapeut
Anca Martin
Sfatul meu din proprie experienta: nu va faceti iluzii, aveti curajul sa o luati de la inceput...pretul este prea mare daca continuati "un compromis"...frustrare sexuala si umilinta ca femeie... si nimeni nu merita asta.
...este greu "un nou inceput"...este mai convenabila o situatie existenta pentru ca nu apare frica de necunoscut, dar ce facem cu viata noastra? cu nevoile normale care le avem, cu singuratatea care o simtim "in doi"...merita?
0
04-09-2010, ora 19:45
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Cred ca nu e cazul sa decizi atat de rapid intr-o chestiune de genul asta, daca nu se intelege ca omul, creierul lui in cazul de fata, este o masinarie cu un anumit mod de functionare. Cînd un individ isi pune in pericol perpetuarea speciei, ar putea fi cazul perturbarii mecanismului de recompensa.

Am vorbit mai pe larg aici, un topic practic identic:

http://forum.romedic.ro/prod/cum_se_nummeste_asemenea_comportament_046762.html
0
04-09-2010, ora 19:47
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Creierul tau si graul II
ARTICOL COMPLET - http://alergic.wordpress.com/2010/07/28/creierul-tau-si-griul-%E2%80%93-ii/
-
În primul articol Creierul tau şi grîul - I făceam referire la peptidele opioide (nişte proteine cu acţiune opioidă, cum sunt heroina şi morfina) ce rezultă din digestia grîului, generînd efecte unice asupra creierului uman, în special dependenţă. De asemenea, am recapitulat pe scurt cum eliminarea grîului reduce halucinaţiile auditive şi alte comportamente psihotice pentru unii din pacienţii cu schizofrenie paranoidă.

Aceste două fenomene, dependenţele şi schizofrenia, sunt cel mai probabil rezultatul exorfinelor ce traversează bariera hemato-encefalică. Exorfinele exogene -compuşi tip morfină- pot fi blocate cu anti-opioide cum sunt Naloxon şi Naltrexon. Naloxon este folosit în spitale pentru a combate efectul supradozelor de morfină şi heroină. Naltrexon este reambalat într-un medicament pentru slăbire, fiindcă blocînd exorfinele derivate din grîu, scade apetitul. (DA: USDA ne sfătuieşte să mîncăm mai mult grîu, iar industria farmaceutică ne vinde antidotul.)
0
04-09-2010, ora 19:50
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Dependenţa de sexul cibernetic, tratată cu Naltrexon
ARTICOL COMPLET
http://alergic.wordpress.com/2010/09/04/dependenta-de-sexul-cibernetic-tratata-cu-naltrexon/

************************************************************
Dopamina este neurotransmiţătorul ce dirijează atît comportamentul normal cît şi adictiv. Alţi neurotransmiţători modulează cantitatea de dopamină eliberată ca răspuns la un stimul, cu salienţa determinată de intensitatea variaţiei de dopamină. Opiaceele (endogene sau exogene) sunt exemple de astfel de modulatori. Prescris pentru tratamentul alcoolismului, Naltrexon blochează capacitatea opiaceelor de a creşte eliberarea dopaminei. Acest articol revizuieşte mecanismul de acţiune al Naltrexon-ului în sistemul de recompensă şi prezintă o nouă utilizare a Naltrexon-ului în suprimarea unei euforic-compulsive şi interpersonal distructive dependenţe de pornografia cibernetică.
._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._

Argumentînd că pacientul ar putea suferi de o tulburare obsesiv-compulsivă, psihiatrul său i-a prescris Sertralin oral, 100 mg/zi. În timp ce respectul de sine şi starea de dispoziţie a pacientului s-au îmbunătăţit şi iritabilitatea a scăzut, însă nu s-a înregistrat şi o scădere iniţială a libidoului. A întrerupt administrarea de Sertralin şi încetat relaţia cu psihiatrul pentru un an.
._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._
Cînd pacientul în cele din urmă s-a întors la tratament, petrecea pînă la 8 ore/zi online, masturbîndu-se pînă cînd iritaţia ţesuturilor sau oboseala puneau capăt episodului respectiv.
._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._

Pacientul a reapărut după un hiatus de 2 ani, avînd mai mult stres conjugal şi o altă slujbă pierdută, psihiatrul a propus introducerea Naltrexon-ului în plus de Sertralin. (Sertralinul părea acum necesar pentru o depresie în curs de desfăşurare.) De-a lungul unei săptămîni de tratament cu 50 mg/zi Naltrexon administrat oral, pacientul a menţionat "o diferenţă măsurabilă în impulsurile sexuale. Nu mai eram ca pe ace mereu. Parcă ajunsesem în Paradis." Senzaţia sa de "plăcere copleşitoare" din timpul episoadelor online, era mult diminuată, descoperind o capacitate de a rezista, decît de a cădea pradă impulsurilor. Doar cînd Naltrexonul a atins valoarea de 150 mg/zi, a observat controlul complet asupra pornirilor sale. Cînd a încercat de unul singur să reducă doza de medicament, a simţit cum îşi pierde eficacitatea la 25 mg/zi. A intrat pe web pentru a se testa, a contactat un posibil partener şi a ajuns la maşină înainte să se gîndească mai bine la o întîlnire faţă în faţă. De data aceasta, reîntoarcerea la 50 mg Naltrexon a fost destul pentru a-i tempera pornirile.
0
06-09-2010, ora 15:59
raisa24
Nu este medic/terapeut
raisa24
buna, si eu am o situatie similara...sint casatorita de doar 4 luni si deja de 2 luni am descoperit ca sotul se masturbeaza uitindu-se la filme porno. O face noaptea, dupa ce eu plec sa dorm. Poate sa stea pe internet pina la 3 noaptea, isi satisface toate nevoile in timp ce eu dorm la 2 metri de el in alta camera.adica incerc sa dorm, de fiecare data nustiu ce sa fac sa nu ma mai gindesc si sa ma calmez. Eu am incercat sa vorbesc cu el, pe aceasta tema, insa de fiecare data nu vrea sa recunoasca, imi spune ca eu inventez. Si nustiu ce sa mai cred, pt ca eu sint o persoana deschisa in ce priveste sexul, nu il refuz niciodata cind vrea sa facem sex, ba din contra eu as vrea mai des s-o facem, insa el prefera filmele porno. Nu cred ca nu as putea sa-i satisfac fanteziile sexuale.
Arat destul de bine, sint deschisa pt tot ce e nou...si chiar nu inteleg care e problema.

Recent i-am dovedit ca stiu ce situri acceseaza, si cind le acceseaza.asta l-a infuriat atit de mult, incit mi-a cerut sa plec. Am incercat sa discut calm cu el aceasta problema, daca mi-ar explica de ce are nevoie de prea mult porno, de ce se masturbeaza. Devine foarte furios si-mi spune ca nu e treaba mea.
L-am rugat sa o faca macar cind eu nu sunt acasa, nu chiar sub nasul meu...parca o face cu intentie.
Normal, ca si sex cu mine o face mai rarut. Eu sufar din asta, ma simt umilita, chiar daca sint constienta ca nu ma inseala, nu sint geloasa, dar ca prefera mai mult masturbarea si filmele porno, decit corpul meu.aici chiar nu inteleg!

Acum sint intr-o dilema, e atit de usor sa distrugi o familie...mi-a cerut sa plec, adica ma alunga mai bine zis... si nustiu ce sa fac, sa plec sa gasesc un barbat care nu ar fi atit de egoist, si nu s-ar masturba la 2 metri de mine in alta camera, sau sa mai astept poate se schimba ceva?
Adaugă un comentariu / răspuns
105 comentarii 12 3 4 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mituri despre masturbare
  • O viața sexuală activă ne ajută să fim mai sănătoși și mai performanți la locul de muncă
  • Apetitul sexual scade de două ori mai mult la femei decât la bărbați, în relațiile pe termen lung
  •