masturbarea excesiva...o sa imi mai pot recastiga memoria si inteligenta vreodata?

01-03-2008
Lybra
Nu este medic/terapeut
Lybra
Buna, ma numesc Lory, sunt baiat am 17 ani si recunosc dece nu, ca sunt onanist, timp de 2 ani jumate cam asa sunt un onanist exagerat poate ca sa zic asa, zile intregi ma masturbam una dupa alta si nu puteam sa ma opresc si problemele au inceput sa apara...probleme cum ar fi, incep sa vad mai prost, memoria mi extraordinar de proasta deci exagerat de proasta si inteligenta mi-a scazut foarte foarte foarte tare...

Eu nu cunosteam cauza aparitiei acestor defecte pana ce am citit intr-o revista sapt. trecuta intr-un articol in special despre onanie ca astea pot fi urmarile, iar atunci m-am speriat si vreau sa incetez cu boala asta dar e greu.

Acuma intrebarea mea este, daca o sa imi mai pot recastiga memoria si inteligenta vreodata? mi-as dori ca si vederea dar. si daca urmarile astea grave au loc numai daca ejaculam sau e destul doar sa ne-o (frecam) daca intelegeti ce vreau sa zic, ma scuzati chiar nu am gasit cuvantul decent pentru asta... va rog am nevoie de raspunsuri chiar am nevoie mare rau de tot !
4 comentarii
1
10-03-2008, ora 00:00
gygy67
Nu este medic/terapeut
gygy67
Da Lory, acelasi lucru pecare l-am scris lui alecccs.
Exista un remediu:
Postul si Rugaciunea, astea te vor ajuta cu siguranta.
Cauta pe internet, in librarii poate citesti "Cararea Imparatiei", a parintelui Arsenie Boca.
Gasesti destule materiale numai sa vrei.
http://www.sfaturiortodoxe.ro/masturbare.htm
http://www.razboiulnevazut.org/articol/93/Un-grupaj-de-articole-despre-desfr%E2nare-si-masturbare
http://logos.md/2007/08/10/patima-masturbarii-o-abordare-ortodoxa/
Apropiete de biserica, cautati un duhovnic, altfel nu o sa ai putere
Daca nu cu timpul poti sa degenerezi mai rau, si le vor trage si urmasi tai, (daca vei avea)
0
09-04-2008, ora 00:00
oana220
Nu este medic/terapeut
oana220
masturbarea nu e un pacat.e o prostie sa crezi acest lucru.
revenind la problema ta poate putina stapanire de sine nu strica.
parerea mea ca e o viata sociala bogata poate sa te ajute.de exemplu daca iesi in oras cu prietenii tai, daca te duci la nush ce intalnire sau ceva normal ca nu o sa ai timp de masturbat.
incearca sa iesi mai mult sau sa ai preocupari cat mai diverse.timpul va trece mai usor si nu vei simti acea nevoie de masturbare.
nu sunt doctor dar stiu ca masturbarea nu e diferita de sex. asa ca daca sexul nu iti face sa-ti pierzi vederea inseamna ca altul este motivul.
ai facut vreun control?
0
28-05-2008, ora 00:00
Lybra
Nu este medic/terapeut
Lybra
da mi-am facut dar nu e nimica grav dar eu asta am vazut in revista numai stiu bravo sau cool girl da probabil is porcari altundeva am citit ca nu e adevarat.
0
27-06-2008, ora 00:00
IulianC
Nu este medic/terapeut
IulianC
Lybra, în primul rînd te sfătuiesc să te linişteşti şi o să vezi că deja o să apară schimbări spre bine, în al doilea rind nu te panica pentru aceea ca masturbezi, multi la virsta ta practica mastirbarea insa au probabil o alta atitudine fata de ea, tu presupun ca ai o atitudine mai speciala te simti ingrijorat pentru ceea ce faci (te culpabilizezi probabil) ear această stare de anxietate poate duce la scăderea anumitor procese psihice cum ar fi memoria, atentia etc.
Eu te sfătuiesc să faci în felul următor: poţi continua să masturbezi însă nu uita de igienă şi un regim alimentar sănătos, apoi poţi crea un "program de masturbare" şi pe care sal modifici cu timpul la frecvente cit mai mici, insa este important in acelasi timp sa iti gasesti alte ocupatii, orice hobbyu sau cel mai bine exercitii, sport - te vor ajuta să consumi energia excitatiei.
Succes :) si nu uita ca tu eti stapin pe ceea ce ti se intimpla.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Masturbarea la barbati
  • Mituri despre masturbare
  •