Matreata!

20-02-2015
elfiee
Nu este medic/terapeut
elfiee
Buna ziua. Folosesc samponul antimatreata de la vichy de foarte multi ani (6-7 ani) din cauza matretii. Am incercat de multe ori sa il schimb cu altceva si ma umpleam de matreata la loc, asa ca ma resemnasem ca voi folosi samponul acesta mereu. De curand a inceput sa ma manance pielea capului foarte tare si scarpinandu-ma am facut bubite care au facut coji. Am o planta de aloe vera in casa si am folosit seva de la o frunza si am masat pe toata pielea capului. Nu a fost nevoie sa aplic de mai mult de 2 ori, toate bubitele au disparut si la fel si mancarimile. Am crezut ca toata problema a trecut si azi m-am spalat ca de obicei cu acelasi sampon. Imediat dupa spalare am inceput sa am mancarimi foarte puternice si instinctual sa ma si scarpin. Cand am vazut ca situatia si mancarimile nu trec am aplicat iar aloe vera. Cam dupa jum de ora mancarimile au incetat. Dar din cauza scaprinatului m-am umplut iar de coji si de matreata in tot capul. Este clar ca dupa imediata reactie dupa spalare nu mai pot folosi acest sampon, si sincer nu stiu ce altceva as putea sa incerc pentru ca toate sampoanele pe care le-am mai incercat in trecut nu au functionat. As prefera daca ati putea sa imi recomandati va rog ceva naturist. Am citit desrpe sapunul cu sulf Harrogate ca ar fi foarte bun, dar fiind destul de astringent nu stiu cat de bine ar face.. sau ma gandeam poate ceva pe baza de aloe vera din moment ce pielea a raspuns asa de bine la acest tratament ?! Astept sugestii va rog f mult pt ca sincer nu mai stiu ce produse sa folosesc.

ps : am uitat sa mentionez ca de cateva luni a inceput sa mi se decojeasca putin pielea si in dreptul sprancenelor.. Arata tot ca un fel de matreata. Am fost atunci la dermatolog si mi a recomadat crema nizoral cu care nu am voie sa ma dau mai mult de o sapt. In perioada tratamentului era ok, dar dupa ce incetam aplicarea imediat aparea iar. Am zile cand nu este deloc, si zile cand reapare... Deci as prefera tot ceva naturist.Multumesc
1 comentarii
0
20-02-2015, ora 22:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tratament pentru matreata

descoperit de o absolventa de Farmacie care si-a dat doctoratul pe tema aceasta

Cumparati de la farmacie Nistatina (Stamicin) 15 pastile. Trebuie sa coste pina in 10 lei.
Inainte sa va apucati sa va spalati pe cap luati o pastila de Nistatina si ii spalati invelisul acela maroniu. O puneti intr-o cana cu apa calda (cam 3 sferturi de cana) sa se dizolve. O lasati acolo si se dizolva singura pina va spalati pe cap.
Dupa ce v-ati limpezit, amestecati praful acela din cana cu lingurita si luati un tampon de vata si inmuiati in solutie.
Cu acesta veti tampona doar pielea capului dupa care puteti sa va uscati la par.
Regula e sa folosesti dupa 15 spalari (adica 15 pastile). Mie imi trece de la primele pastile.
Tratamentul fost testat de multi prieteni ai mei si a avut succes in proportie de 100 %.
Cu pace,
Clara
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce este mătreața și cum scapi de ea
  •