maturizare foliculi

08-05-2011
mihaela_05
Nu este medic/terapeut
mihaela_05
Buna ziua. Eu si sotul ne dorim foarte mult un copil. de jumatatre de an am incercat, dar fara rezultat. Am facut toate analizele indicate de doctor, inclusiv histerosalpingografie ( in urma careia rezultatele au fost bune, totul ok). In schimb LH mi-a iesit 9, 2 miU/ml si progesteronul 0, 59 (deci valori mai mici decat trebuia).Sprmograma sotului : densitate : 62.000 iar mobilitate : buna= 20%, diminuata =30%, imobili 50%. Am urmat tratament pentru stimulare ovariana cu clostilbegyt din ziua 5 pana in ziua 9 dupa care am fost la monitorizare in zilele 11, 12, 13. Aici s-a observat ca ovarele au raspuns la tartament, dar pe jumatate. Adica s-au format foliculi dar in ziua 13 cel mai mare era de doar 13mm. Mentionez ca cicclul este normal, cu variatii de 2/3 zile. Intrebarea mea este ce am de facut in continuare? Ce tratament exista pentru maturizarea acestor foliculi? Pot lua in continuare utrogestan din ziua 15 pana in z 25 cum mi s-a prescris? Sau este mai bun duphastonul? pot repeta tratamentul cu closilbegyt si luna imediat urmatoare? sau e necesar o luna pauza? In privinta sotului ce este de facut pentru imbunatatirea mobilitatii?As dori un raspuns cat se poate de repid. multumesc.
3 comentarii
0
09-05-2011, ora 20:37
mihaela_05
Nu este medic/terapeut
mihaela_05
Buna seara. Domnul doctor va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat...va rog din suflett.. Eu si sotul ne dorim foarte mult un copil. de jumatatre de an am incercat, dar fara rezultat. Am facut toate analizele indicate de doctor, inclusiv histerosalpingografie ( in urma careia rezultatele au fost bune, totul ok). In schimb LH mi-a iesit 9, 2 miU/ml si progesteronul 0, 59 (deci valori mai mici decat trebuia).Sprmograma sotului : densitate : 62.000 iar mobilitate : buna= 20%, diminuata =30%, imobili 50%. Am urmat tratament pentru stimulare ovariana cu clostilbegyt din ziua 5 pana in ziua 9 dupa care am fost la monitorizare in zilele 11, 12, 13. Aici s-a observat ca ovarele au raspuns la tartament, dar pe jumatate. Adica s-au format foliculi dar in ziua 13 cel mai mare era de doar 13mm. Mentionez ca cicclul este normal, cu variatii de 2/3 zile. Intrebarea mea este ce am de facut in continuare? Ce tratament exista pentru maturizarea acestor foliculi? Pot lua in continuare utrogestan din ziua 15 pana in z 25 cum mi s-a prescris? Sau este mai bun duphastonul? pot repeta tratamentul cu closilbegyt si luna imediat urmatoare? sau e necesar o luna pauza? In privinta sotului ce este de facut pentru imbunatatirea mobilitatii?As dori un raspuns cat se poate de repid. multumesc.
0
28-07-2011, ora 16:17
Hosta Simona
Nu este medic/terapeut
Hosta Simona
DRAGÄ Mihaela mä numesc Simona nu sint medic dar am facut tratament sä fac copiii si stiu cum e...si cum te simti. Eu am facut tratament cu PUREGON sint inj care le faci singura in burtä (CA LA INSULINA ) 75 ML acum de pinde de tine cit ai nevoie trebuie sä mergi mereu la dr sa te monotorizeze si ovulele trebuie sa fie de 16 17 cm altfel nu rämai insärcinatä iti spun din propria experienta. Sper sä te ajute cu ceva mesajul meu.Acum fac tratament tot cu Puregon sper sä fac GEMENI ar fii visul meu ITI DORESC CA BUNUL DUMNEZEU SÄ TE BINECUVIINTEZE SI PE TINE CU UN COPILAS SAU DOI SÄ AI PARTE DE BUCURIA DE-A FII MAMÄ inca ceva din atreia zi a ciclului tre sä incepi inj cu Puregon timp de 8__ 9 zile apoi la medic sä vadä OVULELE. SPER SÄ TE AJUTE
0
29-07-2011, ora 22:06
mihaela_05
Nu este medic/terapeut
mihaela_05
Simona, iti multumesc mult pentru mesaj. Intre timp am revenit la medic si mi-a prescris gonal 75 unitati din ziua 3 pana in ziua 8 (care tot in burta se fac), si bineinteles urmeazza sa merg saptamana viitoare la monitorizare. AM INCREDERE CA DUMNEZEU NE VA AJUTA si visele ni se vor implini. Inca ceva : sotului i-a prescris pregnyl injectii (in urma analizelor cu interpretare oligoastenonecrospermie) in zi 3, 6, 8. DOAMNE AJUTA ! SA NE AUZIM CU VESTI BUNE. SEARA BUNA
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul