mebendazolul in primul trimestru de sarcina

25-10-2013
andreea2503
Nu este medic/terapeut
andreea2503
Sunt insarcinata in primul trim, dar medicul meu ginecolog mi-a recomandat sa renunt la sarcina intrucat in sapt 2-3de sarcina(cand nu stiam de existenta acesteia) am luat 2 capsule pe zi timp de trei zile de vermox.Intrebarea mea este daca stie cineva care sunt riscurile la care supun noul născut in cayul in care nu renunt la sarcina?
3 comentarii
0
26-10-2013, ora 09:04
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! In prima luna de sarcina, de obicei, unii agenti terapeutici daunatori fatului, actioneaza dupa legea ' tot sau nimic'adica fie este ditrus produsul de conceptie, fie acesta nu pateste nimic.
De altfel, daca citim prospectul medicamentului Vermox, aflam ca Vermoxul are activitate embriotoxica si teratogena; pana in prezent, ' desi experienta la oameni a dovedit ca administrarea Vermoxului in timpul sarcinii nu comporta riscuri, trebuie puse in balanta beneficiile terapeutice si riscurile posibile ale prescrierii medicamentului in special in primul trimestru al sarcinii.'
Ar fi bine sa nu te grabesti cu avortul terapeutic, sa mai vorbesti cu un ginecolog si un medic specialist In Boli Infectioase. Numai bine
0
28-10-2013, ora 16:31
andreea2503
Nu este medic/terapeut
andreea2503
va multumesc mult!!!!!!! asta citisem si eu pe net, dar nu am găsit nici un fel de literatura de specialitate care sa aduca exemple concrete in acest sens!!!!inca o data va multumesc mult şi sa va dea Dumnezeu sanatate!
0
21-06-2017, ora 08:17
Mihaelaloredana
Nu este medic/terapeut
Mihaelaloredana
Pana la urma ce ati rezolvat, ati renuntat la sarcina, în aceeași pb sunt si eu dar medicul încă nu mia zis ca trebuie sa renunț la sarcina... m.ati putea ajuta cu un sfat ? Ce e de facut ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.