Medicamente antidepresive?

3135 comentarii 1 2 ..... 567 ..... 104 105 Înainte ›
0
05-05-2009, ora 15:22
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Multumesc pt informarea moderatorilor despre activitatea mea. In caz ca-mi sterg contul, am sa mi-l refac si tot am sa ajut oamenii; sanatatea lor nu am cum sa le-o pun in pericol, dar invidia ta.
"Ganditi de 10 ori inainte de a lua o decizie" - pai oamenii care-mi cer ajutorul cu siguranta gandesc, dar tu...
Il venerez pe DUMNEZEU, nu-l invoc...putin spus invocat!
Nu te-ai gandit ca am facut greseala intentionat???

Iti doresc numai bine si multa sanatate si mai lasa invidia, ca mai ai putin si crapi!
0
05-05-2009, ora 15:49
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Buna ziua,
Nu doresc sa intr-n polemici, nu asta e scopul postarii mele:)
Vad ca sunt postate pareri pro si contra administrarii antidepresivelor, insa ce putem face noi cei care ne aflam in mare suferinta decat sa le luam, cu riscul de a avea acele efecte secundare destul de puternice?!
Psihiatria in Romania este la pamant, n-o spun eu, o spun mii de oameni care sunt nenorociti pe viata.
Eu am TOC, o boala perfida ce imi chiuie viata vai steaua mea!!! Nu l-am avut dintotdeauna, ba mai mult inainte de TOC eram o persoana foarte vesela, vioaie gata sa "treaca muntii" cum se zice, simtandu-se cel mai bine cand ii faceam pe ceilalti din jurul meu sa rada, acum lucrurile s-au schimbat, spuneti-mi voi ce alte optiuni am in afara antidepresivelor, prescrise de medic bineinteles?
Nu eu am ales boala asta, ea m-a ales pe mine!

Trei ani de zile am fost pe medicatie gresita, tot felul de psihotrope cu efecte adverse de nu vreau sa mi le amintesc. Din vina cui? N-a stat nici un doctor cu mine de vorba cand spuneam ca imi e teama sa stau singura cu puiul meu de teama sa nu-i fac rau?! Si era doar un gand impulsiv, dar care imi dadea o anxietate sora cu moartea?!
Terapii, am facut cu zecile, nimic n-a functionat, au fost doar bani cu gramada aruncati pe fereastra
Numai la vrajitoare n-am fost ca imi mai ramasese suficienta minte sa stiu ce o doar o excrocherie.
As fi mancat si pietre numai sa ma fac bine!!!
Dupa administrarea Prozacului am putut in sfarsit sa vad soarele, sa zambesc, sa ma bucur cu adevarat de zambetul copilului meu!!!
Nu, nu spun toate astea ca sa atrag mila cuiva, incerc doar sa explic ca boala mentala implica multa, multa suferinta, iar pentru mine ca pacient antidepresivele m-au ajutat enorm!
Sunt de sase ani pe medicatie, am desigur si perioade mai grele, dar va asigur ca nu sunt cu nimic mai prejos decat alte mame, sotii, angajate.
Asa ca, va rog frumos, atata timp cat in tara noastra noi nu avem psihologi competenti, spitale dotate, curate, psihiatrii buni in toate orasele, incetati sa prezentati articole care defaimeaza scopul curativ al medicamentelor.
Repet, maine daca as avea alta optiune, as renunta cu mare drag la medicatie, dar in situatia data ce sa fac?
Va multumesc!
0
05-05-2009, ora 22:12
Cinzia
Nu este medic/terapeut
Cinzia
Prozac ai dreptate.macar sunt medicamente pt alinare ca pregatirea "specialistilor" lasa de dorit. Psihiatri care sunt capabili (dar Doamne, atat de rari!) si altii care se uita la tine cu o rivire stinsa parca le-ai vorbi o limba straina.psihologi capabili (dar Doamne, atat de rari!) si restul care stiu sa invarta numai chestionare pt carnet de soferi. Psihoterapia este o noutate in Romania (o pregatire serioasa de 4 ani dupa universitate), psihoterapeuti priceputti si umani (dar Doamne, mult-mult prea rari /probabil in orasele de provincie nici nu exista cu pregatirea de care zic) si multi care terminand psihologia cred ca pot lucra pe tulburari psihice si fac mai mult rau decat bine. Nu mult rau, foarte mult rau pt ca iau si bani si induc stari mult mai grave decat poate sunt in realitate. Dragilor, ce este de facut?????Nu este o lege care sa apere dreptul pacientului cu tulburari psihice. Am cunoscut un copil care avea ADHD (tulburare de hiperactivitate. Specific: tulburarea asta asa cum spune manualul de psihiatrie, ultima editie este impartita in trei: tulburare de atentie, comportamentala si mixta) si lua mult si bine medicamente care sa inhibe agitatia. Nu se gasea un terapeut care sa lucreze cu el. In sfarsit, cu ajutorul unei persoane competente si cu o anumita tehnica comportamentala situatia lui s-a imbunatatit. Va ramane cu acesta sensibilitate dar poate sa isi faca un viitor familiar si profesional si sa traiasca mult si bine.
0
05-05-2009, ora 23:24
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
PROZAC, asa este, ai dreptate, te felicit si-mi cer scuze daca vreodata te-am jignit sau ti-am vb mai "acid".
Ai perfecta dreptate dar sa stii ca eu nu distrug vieti omenesti, asa cum am fost acuzat de Diana, crede-ma, ba din contra. Ma bucur foarte mult sa va informez ca am reusit sa tratez natural pana si o depresie psihotica, si asta doar in 8 zile...esti libera sa crezi tot ce doresti si ceilalti la fel, dar este absurd sa crezi asta, pentru ca numai un monstru distruge vieti, eu nu sunt...Ma bucur ca te simti mai bine si sa stii ca nu-ti spun asta din mila, ci din dragoste. Suna absurd, dar este adevarat...si nu joc teatru! Exista oameni care un au o complianta suficient de mare pt medicamentele alopate psihiatrice, asta este...

Cinzia, ai foarte mare dreptate! 1% din psihiatrii si psihologii din Romania dau atentie pacientilor, si ii consulta mai mult de 5 min. Spun asta din auzite, n-am fost niciodata la un psihiatru sau un psiholog, dar am incredere in persoanele care mi-au povestit.

Multa sanatate si toate cele bune!
0
06-05-2009, ora 01:11
Gregory
Nu este medic/terapeut
Gregory
Salutare tuturor! Am atatea de scris, incat sincer nici nu stiu cu ce sa incep. In primul rand: trebuie sa mentionez faptul ca sunt cel mai bun amic al lui Nick, si mi-am facut si eu cont de pe computerului lui, pentru ca momentan nu am asa ceva in dotare. In al II-lea rand medicina, spitalele, si tot ce tine de sistemul sanitar spre neplacerea noasta este sub nivelul mileniului 3 si doar o minune mai poate salva tara asta, si lumea in general. Eu sincer as fi plecat de mult in afara, daca as fi avut ocazia. Am fost la multi medici, dar am dat in general numai peste incompetenti. Insa Dumnezeu mi-a scos in cale un om minunat, iar acela este Nick! Si nu spun asta pentru ca este cel mai bun amic al meu. Omul acesta a facut foarte mult bine de cand s-a nascut, face si cu siguranta acest lucru se va intampla pana va ajunge in RAI. Am avut si am si eu, ca orice om, destule afectiuni si cu ajutorul sfaturilor lui am mai eliminat din ele. Sincer, daca nu il intalneam pe el, nu stiu la cine as mai fi putut sa apelez. Daca ar fi avut niste acte cu care sa demonstreze cu adevarat cine este (o spun cu mana pe inima) ca ar fi fost unul dintre cei mai buni medici din Romania si nu numai. Asa ca le recomand celor care au nevoie sa apeleze cu incredere la el, (daca va putea cu siguranta ii va ajuta!), iar unele persoane care nu au ce face ar cam trebui sa isi vada de treaba lor! Daca au chef de scandaluri sa intre pe forumul 0 tv (daca o exista asa ceva), sa se abtina daca nu au ceva interesant de scris. Sa incercam sa fim niste oameni mai buni, mai toleranti si sa ne ajutam aproapele cat ne sta in putinta pentru ca cine a zis ca bine faci, bine primesti nu a fost un om prost. Nu in ultimul rand, din punctul meu de vedere apreciez medicina naturista si mai orice tip de terapie care este pe cale naturala, pentru ca asa am reusit sa ma vindec de afectiunile pe care le aveam, deoarece reactile adverse sunt aproape infime. Insa nu condamn medicina clasica pentru ca exista sunt si numeroase medicamente bune (ce-i drept mai rar). Pana la urma fiecare este liber sa faca ce vrea. Iar daca mai avem si o gandire pozitiva permanenta si o credinta mare, incet dar sigur, vom trece peste toate. In speranta ca am mai incercat sa mai linistesc atmosfera, va doresc sa aveti o gandire cat mai limpede pentru a lua cele mai bune decizii, si sa aveti parte de multa sanatate! Doamne iarta-ne si ajuta-ne sa trecem peste toate! Numai bine
0
06-05-2009, ora 01:32
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Draga dianne, am citit si eu cat am putut postarile de aici, ale tale in special, care sunt adresate strict lui Nick!Ai o problema in privinta lui se pare, pt ca nu ai venit cu un ajutor sau sfat util acestor persoane!De cand ai inceput postarile pe acest topic, ai scris doar "Nick Nick si iarasi Nick"!!Lasa-l in pace pe Nick si nu te mai ratzoi atat, pt ca nu face decat sa ajute oamenii cu diferite afectiuni, inclusiv pe mine m-a ajutat!!Despre vitaking pot sa vorbesc si eu, pentru ca mi-am comandat anumite produse de la ei, dar asta nu inseamna ca sunt reprezentata lor!Pur si simplu acolo gasesti orice produs, natural in special, la preturi acceptabile!Te asigur eu ca nu i se va sterge lui Nick niciun cont!!Mai bine pune mana daca tot esti pe forumul acesta medical si ajuta la randul tau persoanele care au nevoie de un sprijin, sfat etc!Medici nu sunt asa de multi pe aici, dupa cum ai vazut si tu, cred...
Multa liniste sufleteasca iti doresc, pt ca se pare ca ai nevoie...
0
10-05-2009, ora 19:03
Mladen
Nu este medic/terapeut
Mladen
Nick, spune-mi, te rog, daca este ok ca iau drojdin, un supliment natural, cu complex de vitamina b, drojdie de bere, stearat de magneziu, talc, amidon, lactoza, alcool etilic rafinat de origine vegetala 96 grade, Asta folosesc impotriva seboreei si alopeciei.Altceva ce mai iau este energotonoc plus care are in compozitie extracte vegetale din fructe proaspete:coacaz negru, maces, catina, guarana, alcool etilic de cereale 35% vol.Asta in conditiile in care iau wellbutrin, calmepam si frontin, cateodata si dormicum.Deci nu am terminat inca tratamentul.Mersi mult
0
10-05-2009, ora 23:29
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a Inviat!
Multumesc Jackie&Gregory...

Mladen, suplimentele sunt ok doar ca au in compozitie si "ceva" alcool care s-ar putea sa interfereze cu antidepresivul si cele doua anxiolitice+hipnoticul. Cand spun interferare ma refer strict la amplificarea efectelor indezirabile, de genul sedarii, vertijului etc.
Daca nu ai observat nimic neobisnuit, ia-le in continuare, daca observi ca apare un fel de fatigabilitate nespecifica si irelevanta in conditiile din momentul aparitiei, atunci renunta la ele si consuma alte suplimente care sa nu contina alcool, chiar si de origine vegetala.

Cu multa condescendenta si placere,
NICK:)
0
11-05-2009, ora 20:07
maryymeda
Nu este medic/terapeut
maryymeda
Buna Nick.vreau doar sa te intreb daca pot lua magne b6 si omega 3 in acelasi timp.magne b3 mai am de luat doar o saptamana si de maine vreau sa iau omega.multumesc
0
11-05-2009, ora 23:53
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a Inviat!

Da, le poti lua! Este foarte interesanta combinatia, pentru ca Magne B6 contine magneziu si piridoxina (vitamina B6), ambele cu actiune nootropica, iar omega 3 are o actiune de reglare a activitatii neuronale cerebrale, si nu numai, fiind practic sinergice...se ajuta unele pe altele, interferand mai mult decat pozitiv.
Vezi ca omega 3 are si o actiune de reglare a tensiunii arteriale, in caz ca apar unele ameteli (vertij), te rog sa te intinzi in pat, sau sa-ti comutezi atentia pe ceva frumos cum ar fi rasul unui copilas, sau orice altceva care stii ca te face sa ai o stare de serenitate/beatitudine...nu te speria, este normal.

Numai Bine!
Cu multa placere si condecendenta,
NICK:)
0
12-05-2009, ora 00:35
maryymeda
Nu este medic/terapeut
maryymeda
am cumparat omega 3 asa cum mi-ai spus acum ceva timp dar asteptam raspunsul tau ca sa il iau...in toata Norvegia asta nu am gasit ceai de sunatoare.:( astept sa merg acasa in august sa imi iau sau sa rog pe cineva sa imi trimita...ii multumesc inca o data si ai grija de tine.daca vrei sa iti aduc si tie omega 3 sa ma anunti
0
12-05-2009, ora 02:14
Gregory
Nu este medic/terapeut
Gregory
Saluti ! Ma bucur ca toata lumea este in pace si armonie! Ca de obicei Nick face numai fapte bune si da numai sfaturi mai mult decat bune :) Nu pot sa cred in legatura cu ceea ce a zis maryymeda: in toata Norvegia sa nu gasesti ceai de sunatoare... trist... noroc ca se gaseste la noi :) Multa sanatate tuturor si sa aveti parte de numeroase realizari! Noapte buna!
0
12-05-2009, ora 16:09
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hello!

Marymeda, daca doresti iti pot trimite eu sunatoare, am foarte multa acasa. Iti trimit prin colet absolut gratuit; daca nu are cine sa iti trimita si daca vrei...
Ms Gregory!

O zi buna!
0
12-05-2009, ora 17:25
maryymeda
Nu este medic/terapeut
maryymeda
multumesc Nick.mai astept putin si daca nu gasesc si imi poti trimite te anunt.am inceput sa iau si omega 3 de astazi.2 pe zi dimineata si seara iar pe la pranz iau un magne b6.dimineata pe stomacul gol un pahar de apa cu o lingurita de miere iar seara inainte de culcare un pahar de lapte cald.mai natural de atat??????????
0
12-05-2009, ora 21:46
maryymeda
Nu este medic/terapeut
maryymeda
nick am uitat sa iti spun ceva imp.mie mi-a fost afectat sistemul nervos vegetativ.ma dor oasele, muschii, ochii stomacul am frisoane si dureri de spate ingrozitoare.ce pot sa iau pt asta...am citit ca celulele snv nu se regenereaza, , , ,
0
13-05-2009, ora 14:52
paunlaura
Nu este medic/terapeut
paunlaura
Multumesc de sfaturi Nick. Vreau sa iti spun ca nepotul meu Andrei se simte foarte bine si singurele medicamente pe care le mai ia sunt omega 3 si un complex de b-uri. A inceput sa socializeze foarte frumos si cu copii si cu adultii, nu mai este forte agitat, a invatat sa aiba rabdare pana se face ceea ce i s-a promis(plimbare, desen), coloreaza foarte frumos si invata foarte repede(stie deja cifrele, literele alfabetului si de mana si de tipar). Acum ramane sa avem si noi rabdare sa vedem cum leaga el informatiile. Dar legat de problemele cu medicamentele trebuie sa spu n ca nu mai are insomnii, s-a reglat cu scaunele, se duce la gradinita si in sfarsit, este prima luna in decurs de un an si jumatate cand nu a mai stagnat sau scazut in greutate, ci chiar a si luat 800 g. Multumesc mult pentru tot si orice informatie pe care crezi ca as putea-o folosi este binevenita.
Sanatate tuturor.
0
14-05-2009, ora 15:40
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hello!
Marymeda, ok, ma anunti daca nu iti trimite nimeni! In legatura cu sistemul nervos vegetativ, stai linistita, omega 3 are capacitatea sa regenereze celulele nervoase, dar trebuie luat cel putin 6 luni consecutiv.

PaunLaura, ma bucur enorm pt nepotzelul dumneavoastra. Ma asteptam sa-mi spuneti asta. Omega 3 este TESTAT de mine si la doza foarte mare; stiu exact toate efectele acestor grasimi poli-nesaturate. Peste maxim o luna va veti mira de atitudinea nepotzelului dvs. Va progresa foarte mult, va fi din ce in ce mai stabil si concentrat, mai calm si in final se va comporta ca un om mai mult decat normal, sa nu mai spun de faptul ca functia cognitiva se dezvolta extraordinar de mult.

Va doresc numai bine si va rog sa imi ma tineti la curent cu starea lui de sanatate! Toate cele bune
0
17-05-2009, ora 08:29
Nelinistita
Nu este medic/terapeut
Nelinistita
Am luat Remeron si Xanax timp de un an, in 2002-2003. Apoi, in timp, mi-au scazut capacitatea de concentrare psihica, memoria, energia psihica in general. Credeti ca de la acel tratament mi se trage? Sunt cadru didactic si imi este foarte greu sa ma mai concentrez la ore, predau limbi straine si nu mai tin minte cuvinte si expresii. Randamentul meu la serviciu este cu mult scazut fatza de anii dinaintea unui episod anxios-depresiv (asa a sunat diagnosticul). Daca nu medicatia e de vina pentru scaferea tonusului meu psihic, atunci ce anume poate fi? si cum sa ma redresez?
0
17-05-2009, ora 13:07
Mladen
Nu este medic/terapeut
Mladen
Da, de la medicamente se trage.Eu iau doar de 1 luna frontin(tot alprazolam este substanta activa) si tot probleme asemanatoare cu ale tale am.Sa te redresezi necesita un pic de timp, dar ca sa te redresezi mai repede ia niste sumplimente ca memo plus, ginko biloba, ginseng, complex de vitamine b, lecitina in concentratii mai mari.Dar poti intreba un farmacist bun si te va ajuta.nici farmaciile cu produse naturiste nu sunt de ocolit.De la Nick am aflat si ca omega este foarte bun(eu o sa-l iau dupa ce termin medicamnetatia asta), dar si spirulina este buna.Toata chestia e sa le iei pe un termen mai lung, nu o luna si sa l e lasi.
0
17-05-2009, ora 19:14
Nelinistita
Nu este medic/terapeut
Nelinistita
multumesc mult de tot. iau memo plus, dar am senzatia ca imi activeaza ceva din perioada cand mi-a fost rau... nu stiu, poate e doar o senzatie. o sa incerc pe naturiste in continuare, poate ca memo plus este cam prea tare pt mine.
0
29-05-2009, ora 07:55
andrew399
Nu este medic/terapeut
andrew399
Salut.
Stie cineva mai multe despre:sindromul de discontinuitate?Ma-r interesa tot ce stiti despre el.Cand apare, durata.factori.etc.Va rog frumos!
Multumesc.
0
30-05-2009, ora 13:29
sirina
Nu este medic/terapeut
sirina
buna...pentru prima oara pe acest forum si vad destule povesti de viata asemanatoare in care as-i putea spune ca ma incadrez si eu. In primul rind asi dori sa-l intreb pe NICK daca are in afara de multe cunostinte si ceva scoala in acest domeniu??// vad ca stiie foarte multe si asta cit de cit imi da usor curaj sa-i vorbesc.PS despre mine... cu citiva ani in urma am avut ..nici nu stiu cum sa numesc asta din cauza medicilor:unii atac de panica;alti stari depresive ;stari anxioase etc. deci incepe starea cu ameteala usoara 'presiune asupra capului;un tremurat la stomac;insomnii eu de fapt zic ca dorm dar medici mi-au zis ca nu ma rog ce miau explicat ei cva cu subconstientul.si imi este frica de starea care o am si pling foarte mult ma gindesc sa nu mor. am tot ajuns la urgenta unde iti face calmante si iti da una diagnostic cum am scris si mai sus la care iti prescrie tot felul de antidepresive pe care cu ajutorul lui dumnezeu mam controlat si nu leam luat. PENTRU prima oara cind am avut aceste starii am mers la cutitul de argint policlinica cu plata ma vazut un medic si mia zis sa iau LEXOTANIL 1 pastila seara timp de o saptamina dupa care nu am mai avut treaba.AU mai revenit starile la un an si ceva mai usoare pentru ca am incercat sa ma obisnuiesc cu ele si sa nu mai dau atita importanta.dar acum de 2 saptamini sunt iar cam la fel si nu prea pot sa ma stapinesc.Acum am ajuns la floreasca la urgenta unde mia facut o radiografie la sinusuri si mia iesit sinuzita maxilara si mai zis c de acolo am aceste stari cea ce nu cred si mi-au dat medicatie AUGMENTIN SI KETONAL ma rog eu tot asa ma simt asa ca sai dori sa aud si parerea voastra a ta NICK IN SPECIAL VA PUP PE TOTI SI AVETI INCREDERE IN VOI
0
30-05-2009, ora 13:35
sirina
Nu este medic/terapeut
sirina
PS./. AM UITAT SA SPUN CA INAINTE DE PASTE AM TINUT SI UN REGIM LA CARE CAM IN 3 SAPT AM SLABIT CAM 6 KG DAR NU AM AVUT NIMIC PINA ACUM 2 SAPT. SA CAUZEZE SI ASTA????/
0
30-05-2009, ora 15:44
andrew399
Nu este medic/terapeut
andrew399
Salut.
Stie cineva mai multe despre:sindromul de discontinuitate?Ma-r interesa tot ce stiti despre el.Cand apare, durata.factori.etc.Va rog frumos!
Multumesc.
0
31-05-2009, ora 19:45
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hello!
Sirina te rog trimite-mi un email. NU vreau sa provoace sfaturile mele...degringolada si zavistie...evit...
-*
Te voi ajuta cu ce voi putea!

Fadeawayboy, termenul de "sindrom de discontinuitate" este folosit pt a descrie simptomele pe care individul/a care ia antidepresive, le resimte la incetarea acestora, antidepresive prescrise sau nu, care NU sunt droguri si Nu provoaca dependenta. Simptomele apar la o treme dintre pacienti si debutul acestora are loc de obicei in decurs de maxim 5 zile de la incetarea tratamentului, fiind in functie de "durata de viata" a medicamentului respectiv, sau cateodata ocazional, in cursul scaderii dozelor sau chiar si la omiterea unor doze, dar numai in cazul unor antidepresive cu durata de viata scurta, care necesita administrare de minim 2-3 ori pe zi.

Cele mai frecvente simptome de discontinuitate ale antidepresivelor sunt:
- IMAO (agitatie, ataxie, insomnie, logoree, vorbire lenta, somnolenta, afectarea functiei cognitive, iritabilitate, vise intense, tulburari de miscare, halucinatii si deliruri paranoide (ultimele doua doar ocazional) etc.);
- Triciclice (frisoane, mialgii, insomnie, vise excesive, transpiratii excesive; in general simptome pe care le poti avea si in cazul unei stari pseudo-gripale, tulburari de miscare, manie si tahiaritmie cardiaca (ultimele 3 doar ocazinal));
- SSRI si celelalte antidepresive inrudite chimic si nu numai (ameteala intensificata de miscari, accese de plans, iritabilitate, vise intense, senzatii de soc insotite de un fel de "curentare", dificultati de concentrare si memorizare si tulburari de miscare (ultimele 3 doar ocazional)).

TRATAMENTUL este 100% practic. Daca simptomele sunt usoare, se incearca linistirea individului, asigurandu-l ca simptomele vor trece in cateva zile; daca simptomele sunt severe, se vb cu psihiatrul care a prescris acel antidepresiv (sau antidepresive, in caz ca sunt mai multe) si se reintroduce antidepresivul initial (sau cateodata altul din aceeasi clasa chimica sau terapeutica) si se reduc treptat dozele, urmarind cu mare atentie simptomele.

In speranta ca v-am putut ajuta, cu multa placere,
NICK:)


(*modificat de administrator)
0
01-06-2009, ora 09:30
sirina
Nu este medic/terapeut
sirina
ptr NICK ;pai iti dau adresa mea si imi poti raspunde direct siind despre ce e vorba -* si multumesc ptr timpul acordat /.



(*modificat de administrator)
0
01-06-2009, ora 10:27
andrew399
Nu este medic/terapeut
andrew399
Salut.
NICK.Iti multumesc pentru raspuns si timpul acordat.Insa mai trebuie spus, ca vorbim de sindrom de discontinuitate aka. Discontinuation Syndrome si in cazul benzodiazepinelor/anxioliticelor care au efect direct asupra SNC.Asta ptr.ca o multime de oameni se plang de simptomele de "revenire"a simptomelor depresive/anxioase la incetarea tratamentului, chiar treptat.Si fiindca si anxioliticele au un oarecare efect antidepresiv, adica se administreaza concomitent cu un AD, pt. a "masca"simptomele depresive, la incetarea tratamentului sunt si simptome depresive, pe langa cele anxioase.Aici majoritatea, fac greseala enorma sa creada ca depresia a recidivat, ajungand din nou sub tratament cu AD, producandu-se un cerc continu, din care cu greu iesi.Dupa parerea mea anxioliticle sunt mai problematice dacat antidepresivele, pt.ca au o "bataie"mai lunga decat AD-urile, care trec prin ficat si nu direct in SNC, ca si anxioliticele.Potrivit unui studiu:80% sunt mai dependenti de calmante decat de antidepresive.
Deci in cazul benzodiazepinelor/anxioliticelor putem vorbi de un sindrom de discontinuitate, chiar si de luni, daca nu ani, depinde de durata tratamentului.Pacientii nu sunt informati de acest simptom, doar aducandu-se la cunostinta:dependenta/efectele adverse, asta pt.ca din asta au profit si pacienti la usa cabinetului.
Am cunoscut pe cineva, chiar acum recent care a avut mult timp Lexotanil de 3 mg, si care atat timp cat avea doza optima se simtea bine, plina de viata.Simtindu-se bine a decis sa reduca doza total, nestiind ce face, dupa 2-3 zile a intrat in "sevraj"ajungand la psihiatru.Desi dupa intrerupere se putea revenii cu o doza de stabilizare usoara si monitorizare, "medicul"a decis sa urmeze tratament cu Seroxat(SSRI), diagnosticul fiind:depresie acuta.Aici se poate vb.clar de o eroare medicala, pt.ca acea persoana era sanatoasa avand doar simptome de discontinuitate, urmand ca dupa un timp sa-si revina total, pana la obisnuirea neurotransmitatorilor fara anxiolitic.
Iti multumesc pentru timp si-ti doresc sanatate multa.La toata lumea!
Numai bine.
0
04-06-2009, ora 15:51
LULIKA
Nu este medic/terapeut
LULIKA
Buna!Am tot citit aceste comentarii pe tema depresiei si a anxietatii, vad ca toata lumea alearga la medici si inghit diferite pastile dar nimeni nu vb de cit debine este sa mergi pe calea lui Dumnezeu.Personal sint ortodoxa si am ales calea aceasta din disperare.Peste noapte am devenit o persoana ultra sensibila, cu ginduri suicidale si angoase inexplicabile, cu ginduri de devalorizare psihica si afectiva.Am trait un cosmar vreme de citeva luni, cind nimeni nu stia cit sufar in interiorul meu.Ajunsesem o captiva in propriul corp si nimic nu mai era ca inainte.In fiecare seara vroiam sa dau un sens vietii mele, dar totul se afunda, si mai mult.Nu am deschis usa cabinetului de psihiatrie, caci nu concepeam sa iau medicamente antidepresive.Din disperare am deschis usa catre Dumnezeu si El m-a ajutat.Am inceput sa citesc din Biblie si sa ma rog foarte mult.L-am cunoscut pe Dumnezeu si El m-a ajutat sa trec peste aceasta suferinta.In prezent sint o persoana echilibrata, dar nu incetez Sa-l caut si in continuare!DOAMNE AJUTA!
0
04-06-2009, ora 20:06
Gregory
Nu este medic/terapeut
Gregory
Salutare tuturor ! Lulika, foarte frumos comentariul tau. Ma bucur ca mai exista si oameni credinciosi in lumea aceasta. Si eu il iubesc foarte mult pe Dumnezeu si fara el practic nu as mai exista. Si pe zi ce trece parca il iubesc tot mai mult. Terapia prin credinta este o alternativa foarte buna pe care o poati incerca oriunde si oricand. Fiecare dintre noi ar trebui sa constietizeze ca latura spirituala este cea mai importanta, si sa incerce sa faca cat mai multe fapte bune. Multa sanatate si toate cele bune :)
0
05-06-2009, ora 08:54
katy2
Nu este medic/terapeut
katy2
Buna-ziua! Spuneti-mi si mie, va rog, ce efecte au carbamazepina, cipralexul si eglonylul. Pot sa conduc daca iau aceste medicamente? Multumesc.
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
3135 comentarii 1 2 ..... 567 ..... 104 105 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul