Medicamente antidepresive?

3135 comentarii 1 2 ..... 727374 ..... 104 105 Înainte ›
0
08-03-2012, ora 15:09
Wip
Identitate neconfirmată
Wip
Ciiorapel ce nu intelegi tu este ca psihiatrul nu trateaza sufletul, nu il intereseaza si nu trateaza cauzele decat daca sunt unele de ordin medical.

Si o sa iti dau un exemplu f concludent:
Vine la cabinet pacientul V cu o depresie majora. Cauzele depresiei lui sunt unele din copilarie(neintelegeri familiale, lipsa banilor in adolescenta, faptul ca nu s'a putut integra f bine in societate cat a fost tanar).
Situatia lui actuala este una lipsita de griji(bani mai mult decat suficienti, o sotie frumoasa si intelegatoare, o casa de invidiat, o masina ultimul tip, vacante exotice, o relatie f buna cu parintii, etc.), dar cu toate astea pacientul sufera de depresie...ce pot eu in cazul asta sa fac sa il iau de mana si sa ii spun ca totul este bine cand eel imi povesteste ca sta pe balcon cu o floare in imana si rupe petalele si spune: sa ma arunc, sa nu ma arunc, sa ma arunc, sa nu ma arunc...

P.S. Nu sunt casatorit, dar afectiune si iubire primesc in fiecare zi de la pacientii mei. Singurul lucru care ma face sa merg mai departe in aceasta tara cu oameni ca tine care nu stiu sa aprecieze munca unor oameni la adevarata lor valoare este cum ii vad pe ei cum infloresc pe zi ce trece !!!
0
08-03-2012, ora 16:07
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
In cazul spus de tine mai sus va raspunde la tratament fara probleme si isi va revenit probabil destul de bine.
Interesant este ce se intampla cand pacientul V are depresie insa cauzele depresiei din adolescenta sunt aceleas si acum adica intretine puternic depresia, mai raspunde la tratament ?! Sau exista vreo sansa sa raspunda la vreun tratament ?
0
09-03-2012, ora 15:29
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Pacientului tau ii trebuie o bataie zdravana la poponeata!

Da, inteleg perfect ca pot fi traume din copilarie care sa marcheze TOATA viata, pana la moarte, dar mai inteleg ca daca vrei, poti sa repari totul!

Cum?

Fir-ar sa fie de psihanaliza!! Ca daca vrei, ti-o faci si singur!!!
Nu ai nevoie de atata cautare si alergatura pe la cabinete diferite ca sa descoperi ceea ce e in tine si poti vedea cel mai bine cu propriii tai ochi, cu inima, cu sufletul si cu ratiunea!

Ok, inteleg, ai nevoie de psihoterapie cand esti slab informat, nu mai ai putere, nu mai ai suficienta vointa, esti prea cazut, esti prea indurerat!
Dar, (strict) din punctul meu de vedere, daca esti un om care se cunoaste si stie ce vrea, atunci nu ai nevoie de nimeni care sa te intoarca pe toate fetele, sa-ti scormoneasca in ganduri, traume, pareri, ca sa-ti spuna ceea ce si singur poti afla!

Cu informatie si cunoastere, iti dai seama si singur ce ai!!

Pur si simplu te-apuci sa te diseci, sa te destrami pana la cel mai mic gand, sa-ti pui intrebari! Iei la propriu o foaie si un pix si scrii acolo tot ce te framanta!

Esti nefericit? De ce?
-pentru ca
-pentru ca
-pentru ca


Ce te apasa, ce te doare, ce te framanta cel mai rau?
-asta
-asta
-asta


Ce vrei tu de la ceilalti?
-as vrea asta
-as vrea si asta
-as mai vrea si asta

Stiind ca nu se poate sa schimbi o societate sau niste persoane dupa dorinta ta, cum poti sa faci in asa fel incat sa-i lasi pe ceilalti asa cum sunt, DAR SA TE SCHIMBI TU?
-pai trebuie sa lucrez aici
-trebuie sa accept asta
-trebuie sa am viziunea asta
-trebuie sa nu mai las sa ma copleseasca asta

Ce vrei tu de la viata ta??
-vreau sa
-vreau sa
-vreau si asta

Ce calitati ai ?
-


De ce nu ai calitati?
-nu pentru ca nu te-ai nascut cu ele, ci pentru ca NU ti le-ai dezvoltat si ai lasat niste defecte, sau apucaturi, sau traume din copilarie sa te transforme in altceva!

Cum poti sa repari traumele?
-pai trebuie sa uit
-trebuie sa accept
-trebuie sa ma schimb!
-trebuie sa inchid trecutul si SA INCEP SA TRAIESC IN PREZENT!
-trebuie SA INVAT sa ma bucur si de ceea ce am!

De ce nu stiu eu sa apreciez si ce am?
-pentru ca am prea multa ura pentru ce mi s-a intamplat in trecut, desi ura NU trebuie sa existe niciodata in viata cuiva, indiferent de situatii!
-pentru ca traiesc in vesnica frustrare si dorinta de razbunare
-pentru ca NU STIU SA IERT
-pentru ca nu am invatat sa imi dezvolt spiritul si am ramas blocat pe lucruri superficiale si pe cele materiale
-pentru ca nu am invatat ca toleranta este calitatea unui om superior
-pentru ca inca nu am invatat ca iubirea si iertarea merg mana in mana, iar fara ele, nu exist ca fiinta superioara, ci ca individ care traieste si el pe pamantul asta, si atat!

De ce stau blocat in traume din trecut?
-pentru ca inca dau vina pe altii, cand de fapt, de cand am deschis ochii si mi s-a conturat definitiv constiinta, vina de a trai in mizerie imi apartine, pentru ca EU nu am avut puterea sa depasesc barierele, sa ma autoeduc, sa fortez si sa-mi construiesc viata asa cum vreau eu! Indiferent cat m-au chinuit parintii sau societatea, de la un moment incolo EU sunt singurul vinovat, atata vreme cat dumnezeu m-a inzestrat cu minte, cu puterea de a ma informa si a ma autoeduca, cu capacitate intelectuala, VOINTA si dorinta de a face ce vrea cu viata mea! Motive de a da vina pe ceilalti pot sa gasesc pana inchid ochii, dar eu sunt cel care pierde TOTUL daca nu iau masuri radicale de SCHIMBARE!!


Ah, cate ar fi de spus!...
0
09-03-2012, ora 15:36
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Revenind la pacientul tau, Wip, cel care are tot ce-i trebuie, dar a ramas blocat pe trecutul lui...
Daca nu are dorinta de a avansa in cunoasterea personala, de a inchide trecutul si a incepe o noua viata, daca nu are capacitatea sa observe ca viata i-a DARUIT O SANSA prin sotia mult prea intelegatoare si tot ce are el, daca nu va vrea si el sa depaseasca stadiul in care s-a intepenit singur, daca nu va inceta sa-si planga de mila si sa arunce vina pe societate, pe parinti sau pe cei care i-au tulburat copilaria, poti tu sa-i dai o tona de antidepresive, ca tot DEGEABA! Astea nu-i vor rezolva framantarile, tulburarile, ura pe trecut, nemultumirea, slabiciunile!!

Tot prin efort propriu, prin SCHIMBARE si prin depasirea cu buna stiinta a traumelor, va reusi sa mearga mai departe, nu prin pastile! Ele nu fac decat sa-l tina pe o linie de plutire, dar PROBLEMELE RAMAN TOT ACOLO, in sufletul si mintea lui!

E dur ce urmeaza sa spun acum, dar o voi face. Uneori, unii oameni primesc prea mult de la viata si nu numai ca nu apreciaza si nu valorizeaza ceea ce au, dar continua sa traiasca intr-o vesnica nemultumire, tanguire si autocompatimire pana la distrugere!

Totul depinde de unghiul din care privesti problemele! Un om cu o boala incurabila trage si cu dintii de viata, de fiecare zi, si ar face orice sa fie sanatos si sa apuce ziua de maine, sa se bucure de soare, de copaci, de natura, de familie, adica de lucrurile aparent marunte, dar care alcatuiesc bucuria unei vieti!! Iar unul care e in depresie (motivata sau nu), refuza sa forteze lucrurile si sa vada ca ceea ce are el, POATE FI VINDECAT, daca vrea cu adevarat!

Ia sa-i dea viata pacientului tau un accident care sa-l paralizeze pe vecie, abia atunci ar constientiza ca ce a avut, ar fi putu fi rezolvat daca-si punea totul in functiune ca sa repare!

Ma dau pe mine ca exemplu. Tin minte cum m-a aruncat pe mine la pamant una dintre marile probleme si suferinte. Eram ca in Tom si Jerry, cu un Tom cazut de la inaltimea unui cocotier inalt de cativa zeci de metri, cu mainile aruncate in toate partile, picioarele desfacute, limba scoasa intr-o parte si ochii bulbucati ca la broaste. Dar, dupa secundele de soc, m-am adunat de jos, mi-am lipit cu scuipat bucatile rupte, m-am scuturat, mi-am dat doua palme si mi-am zis : "Hai, gata, a trecut, acum MARŞ inapoi in viata!" Si-am mers mai departe!

Da, plangi, te vaicaresti, tipi, urli, te dai cu capul de pereti, cu fundul de pamant, dar la un moment dat trebuie sa si incetezi si sa-ti spui: "Ia stai putin, ce-i aici?? Ce-i cu galagia asta?!? Se poate asa ceva? NU!!"

Va spun un mic secret -)): cand eram la distanta de o secunda sa ma dau pe mana unui psihiatru si psihoterapeut, dintr-o data m-am suparat pe mine, m-am enervat si mi-am zis: "Pfffuuuu!... STAI ASA!!! Adica e nevoie de un om strain sa vina sa-mi scormoneasca in ganduri si-n sentimente ca sa-mi spuna ce am? PAI STIU CE AM!
Si adica e nevoie de un om strain care sa vina si sa-mi spuna ce am de facut?
Dar de ce am nevoie de asa ceva?
De ce trebuie sa vina cineva sa-mi spuna cum sa traiesc, cum sa depasesc durerile si pierderile, cum sa iubesc, cum sa iert, cum sa-mi gasesc drumul in viata?? De ce trebuie sa vina un specialist sa-mi spuna ca am voie sa ma simt asa, sau asa, sau asa? Pai eu vreau sa fiu fix buricul acestui pamant, de ce trebuie sa-mi dea voie cineva? O sa fiu acel buric PENTRU CA ASA VREAU EU!"

Si uite-asa am devenit eu propriul meu psiholog, psihoterapeut, psihiatru, sfatuitor si cel mai de incredere om al meu.....-)))))
Pana ma intoarce specialistul pe toate partile ca sa afle ceea ce eu stiu deja, nu mai bine nu pierd eu timpul cu psihanalize si cautari, introspectii, filosofii si cugetari despre nemurirea sufletului, in loc sa ma apuc serios de treaba, sa-mi sterg lacrimile, sa-mi curat viata si s-o fac asa cum vreau EU?!? BA DA!

Pentru ca mai bine ca mine, nu ma cunoaste nimeni! De-aceea tot spun eu in mesajele mele ca PUTEREA e in mana noastra!
Daca ajungi sa te cunosti, sa te dezvolti, sa stii exact ce vrei de la vieţisoara asta care ti-a fost data pe pamant, atunci ai deja si raspunsurile la orice problema!

Iar bolile, oricat de grave ar fi, trebuie tratate (asa cum alege fiecare), dar trebuie in aceeasi masura si ignorate, ca si cum n-ar exista! Daca punem boala pe un piedestal si ii dam nas sa ne conduca, ASA VA FI! Daca o ignoram si lasam tratamentele sa-si faca efectul, fara sa ne mai fie frica de ea si fara sa-i mai acordam respect si teama, atunci ea va chiţăi un pic ca sa ne atraga atentia, dar cand va vedea ca NU mai reprezinta centrul sufletului nostru, se va stinge ori va ramane in stadiu atat de mic si atat de in spatele nostru, incat nu ne va mai impiedica sa traim normal si frumos!

Cand ai INFORMATIA, ai DORINTA, ai VOINTA, si daca iti mai da viata si sansa unui partener care sa te sustina, atunci poti face minuni, poti ajunge acolo unde vrei tu sa ajungi, si nu boala!

Avem in noi resurse imense, care pot crea chiar si miracole neexplicate nici macar de medici, de ce sa nu le folosim?!???!?


Wip, nu-ti desconsider munca si meseria de medic!
Stiu ca tu nu ai cum sa fii altfel decat un sustinator al medicamentelor antidepresive, ca doar asta e meseria ta! Dar eu vreau sa arat, din punctul meu de vedere, ca o fiinta care sufera, poate sa se repare, sa-si revina si sa ajunga sa simta implinirea si fericirea cu propriile forte, fara sa se otraveasca sau sa aiba parte de niste efecte secundare cumplite, cand (aproape) toata puterea e in mana lui! In ciuda razboaielor nesfarsite dintre noi pe acest forum -)), eu iti doresc din inima sa fii fericit! Si tu, si oricine dintre toti cei care citesc sau scriu aici! Si vei fi, pentru ca fericirea e in mainile tale!
0
09-03-2012, ora 19:35
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Ciorapel uite, daca esti asa desteapta fa-te psihanalist ! Foloseste-ti felul de a gandi cumva daca tot crezi ca e bine ce spui.
Pari a fi gurul psihanalistilor, iti merge gura mai abitir ca lor.
Teoria o fi buna insa practica ne omoara, adevarat ca unii pot sa-si faca singuri terapia psihanalitica insa rar de tot, problema de o au ii blocheaza sa faca ce spui tu acolo insa tu iar nu ai sa fi deacord nicicum zicand ca nu este asa.
Nu spun ca ce ai spus acolo n-ar fi asa, real si eu constientizez exact alea insa nu pot sa schimb nimic, stiu ca traumele din trecut m-au dat peste cap si sunt blocat nu doar in trecut ci traiesc un prezent parazitat de trairi si blocaje din trecut, situatia mai ales acuma cu Coaxilul asta:
Daca ma duc la sala nu ma simt bine ca nu am motivatie, daca nu ma duc iara nu ma simt bine cum ca nu m-am dus si apare Anxietate cum ca n-am facut bine (asta normal este adevarat).
Daca mananc nu mi-e bine, daca nu mananc iar nu mi-e bine
Nu am chef nici sa stau de vorba cu cineva intrucat nu ma bucura asta cum era inainte.
Nu dorm bine deloc noaptea intrucat daca apare neliniste nu am cum intrucat e ca o agitatie permanenta, iar daca adorm, apar vise cu fundal anxios si depresiv de ma chinuie si in somn.
As prefera sa fi avut servici si tot ce trebuie si sa ma simt si eu ca orice om normal decat in halul asta, asa de iritabil sunt ca ma mananca pielea.
Nu am placere sa fac nimic, nu tu TV, nu tu calculator, nu tu nimic, pot fi si in padure sau acasa cu tot ce-mi trebuie ca tot asa ma simt, e ca si cum nu am nimic. Nu ma mai bucur nici de familie si de absolut nimic.
Imi dai un motiv pentru care nu as vrea sa ies din iadul asta ?! Tu de ce crezi ca am luat atata material de psihanaliza daca nu sa incerc sa ma rezolv ?!
Am scris la AROPA si cand au citit cazul meu, au spus ca nu se poate face nimic, astia-s psihanalisti, iti dai seama cum m-am simtit, m-a lovit ca o sageata, am incercat si eu sa fac ce pot si oriunde mi se da in cap cum ca n-am nici o sansa desi ce-i drept nu cu rautate insa asta e realitatea.
Nici medicii la care m-am dus nu au fost mai prejos, au incercat sa ma ajute, m-au ascultat cu atentie insa mai mult nu se poate face din pacate, am enumerat partile negative, pozitive amanunte ca efect de la Cymbalta de exemplu, asta e, nu raspund la tratament si gata, psihologul iar zice ca nu se poate face nimic.
Nu am mai dormit bine noaptea de 2 saptamani.

Wip, dat fiind starea in care sunt, apar ganduri de sinucidere pentru scapare de suferinta asta cumplita, ce faceti voi in asa caz ?
Cu Cymbalta nu aveam iritabilitate, nervi, draci pe mine, anxietate insa eram leguma, eram o masina care nu simtea nimic, dormeam mult aiurea, nu vroiam nimic, eram anulat, plus ca de multe ori aparea depresie insa fara iritabilitate.
0
10-03-2012, ora 05:15
Dr. House
Nu este medic/terapeut
Dr. House
am citit doar pagina asta ca s-a scris vad o gramada de cand am intrat ultima data...in fine..
ideea e ca nu inteleg cateva chestii:
ciorapel ce tot incearca sa convinga si pe cine sa convinga? eu unul n-as avea rabdare sa repet aceste lucruri la nesfarsit.. pt ca sincer sunt f multe lucruri adevarate pe care le zice..si anume ca mai nou e la moda suferinta; daca inepi sa rezolvi problemele sau macar sa incerci fara sa te plangi si sa dai vina pe unul sau pe altul si sa fii tu cu tine ajungi la un rezultat.. ca un exemplu..te las singur intr-o padure (asta e depresia), fara busola, fara telefon, fara sa ai vreun mijloc de orientare..daca stai si incepi sa te plangi ca boul/vita nu cred ca va fi bine..dar daca o iei intr-o directie (nu prea conteaza care), prin definitie la un moment dat vei iesi din padure..
dar din pacate societatea noastra este f haotica si nu prea ai ce repere sa ai..mai mult busola aia pe care o tii te incurca, iti distrage atentia de la lucrurile cu adevarat importante din viata (nu stiu care sunt, fiecare si le prioritizeaza)..dar fb, telefoane, tv..sunt f multe lucruri care iti pot distrage atentia si de a nu-ti urmari cu adevarat scopul.. uneori ne sabotam singuri..asta este adevarul..
pe de alta parte sunt perfect de acord ca trebuie sa iei niste medicamente in caz de o depresie in faza acuta, dar asta doar episodic.. nu sa faci din asta un scop sau o tragedie.. sa iesi din depresie... fiindca numai gandind asa intri in panica si intri intr-un cerc din care nu mai iesi.. si nu exista pastila fericirii.. la prozac cred ca era fenomenul inductiei in masa de se spunea ca s-a gasit leacul depresiei, si culmea toti se simteau bine cu prozac..aiureli.. sincer am testat o sumedenie de antidepresive.. bullshit.. e vba pana la urma de atitudinea fata de viata si fata de noi insine, nu-ti cere nimeni sa fii perfect, ci doar sa incerci fara sa ai vreo asteptare nerealista ca fericirea va pica din cer peste tine..asa ca eu prefer sa ma simt mizerabil si sa traiesc zi de zi fiindca trebuie..mereu asta m-a motivat.. si o voi face in continuare!!
un wee minunat!!
0
10-03-2012, ora 09:14
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
doctorii este buni. cateodata m-au salvat de la moarte. pupacesc.
0
10-03-2012, ora 10:37
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Am afisat la profilul meu o imagine care spune multe despre epoca in care traim, reclama la antidepresive pe o autostrada, desigur foarte circulata.De curind am vazut o comedie picanta in care nu avea ce cauta cuvintul Zoloft, dar a fost pomenit de multe ori ca sa se tina bine minte.Ce fac oamenii aici si dincolo de acest, , aici, , este exact ce-si doresc acesti producatori de iluzii sa faca, reclama produselor in asa mod incit toata lumea sa fie convinsa ca altfel nu mai poate trai si s-a reusit asta.Am crezut ca filmele care le vedeam cindva sunt o exagerare voita, dar realitatea e mult mai dramatica, psihiatrii nu sunt si chimisti ca sa stie ce substante intra cu adevarat in compozitia acestor pilule, numele sub care sunt publicate nu spune nimic despre real si chiar daca s-ar spune deja telul a fost atins si nu are nici-o legatura cu vindecarea.Nu am intilnit in viata mea reclama, de ex. la semintele de dovleac crude, de mare folos in depresii, miez de nuca, fructe de padure..etc
Dupa ce ca avem organismele napadite de chimicale mai adaugam si altele in plus si le trimitem direct la creier si pe termen cit mai lung, dar vrem sa ne fie bine, imposibil!.Sunt o multime de oameni care spun ca s-au culcat zdraveni si s-au trezit neoameni, pai vine clipa cind organsimul clacheaza si nu este nevoie de nici-o suferinta anume, deja s-au discutat temele, dar doar atit, in esenta ele ramin ignorate:

-citi dintre noi si-au facut testul pt intoxicare cu metale grele?nu a scapat nimeni de aceasta povara, le avem in corp prin toate sursele posibille, dar nimeni nu se gindeste sa elimine acest balast

-si-a testat cineva aciditatea sau alcalinizarea corpului?(, , Traim si murim la nivel celular, , )

-ati facut o detoxifiere corecta?

, , Consumul de gluten este legat de boli neurologice, inclusiv anxietatea, depresii severe, schizofrenie, dementa, migrene si neuropatie.Cind este digerat, glutenul din cereale produce exorfine-substante care pot duce la dependente asemanatoare celor induse de heroina.Cind se consuma alimente care contin gluten, receptorii de la nivelul intestinelor declanseaza o stare de euforie, fericire, usoara somnolenta.Blocarea efectului pe care il produce glutenul se face cu ajutorul unei substante numite NALOXONE, substanta folosita de catre dependentii de heroina pt a inhiba dorinta de a consuma droguri.NALTROXENE are ca efect inhibarea efectelor placute pe care le simti cind maninci paine si alte fainoase.Persoana care inceteaza sa consume paine si orice alt produs derivat din cereale ajunge sa traiasca stari la fel de greu suportabile precum cele traite de cei care se lasa de fumat dupa ani buni.Faza cea mai dificila dureaza 5 zile.In acest timp organismul cere intens sa consume produse derivate din cereale, se inregistreaza stari de nervozitate, somnolenta, anemie, incapacitatea de a te concentra.Dupa aceste zile, dorinta de a consuma paine si alte fainoase, scade.Dupa 30 de zile poate sa dispara, ,
0
10-03-2012, ora 12:43
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
MUltumim K.V. Sa ne ajute Dumnezeu sa facem o detoxifiere prielnica a organismului in primavara asta. Chiar si consumand verdeturi proaspete - leurda, urzici salata verde, etc. Pt o dieta ai nev de bani si de timp sau de timp si bani. Si asta e marea problema a omului de azi. Timpul si banii. inlaturarea stresului ( nu ma refer la altul decat la multidudinea problemelor, sarcinilor...venite din diferite parti - cat despre iertari.suntem experti stravechi... )
Doamne ajuta.
0
10-03-2012, ora 13:42
Dr. House
Nu este medic/terapeut
Dr. House
@k.V.
ce e prostia asta pe care o aud in ultima vreme?? detoxifierea organismului?? dar ce ai impresia ca suntem niste centrale nucleare?? fiziologic vbind corpul are capacitatea de a se "detoxifia" singur, de a elimina substantele nocive prin propriile sale mecanisme. iar ceea ce spui tu despre NALTREXONA este o tampenie, este un opioid antagonist, adica blocheaza receptorii opioizi.. este data doar alcoolicilor sau consumatorilor de opioide DUPA o perioada de minim 2 saptamani in care nu am mai consumat, nu are nicio legatura cu painea din cereale integrale sau nu..nu cred ca stii nici tu ce vrei sa zici..Daca tot vrei o substanta buna care sa te ajute ia Subutex/Suboxone sau Temgesic..sau probabil tu vroiai sa vorbesti de LDN (low dose naltrexone) care in doze mici (4mg) facand titrarea cu apa actioneaza si ca un antidepresiv.
0
10-03-2012, ora 14:27
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Daca pt dvs. eliberarea corpului de orice substante nocive este o prostie, nu aveti decit sa adaugati la muntele de desuri multe in plus, poate si explodeaza asa ca o centrala nucleara.Eu nu m-am adresat la per tu nimanui care nu mi-a permis.Daca sunteti psihiatru asta nu inseamna ca le stiti pe toate, si daca noi nu suntem medici asta nu inseamna ca suntem niste anlfabeti care asteapta sa li se serveasca minciuni la pachet.Eu zic sa mai puneti ceva proiectil in psihicul celor care inca n-au explodat.
Stati linistit maestre, am conversatii destul de lungi cu psihiatri mult mai celebri ca maria voastra si care nu tin mortis sa aiba dreptate pt ca au studii si experienta, unele intr-un anumit context nu vor valora mai nimic.Desigur nu aveti nici-un interes ca oamenii sa-si gaseasca alinare pe cai naturale, daca chiar ar face citiva pasi din multi expusi pe aici nu ar mai ajunge la mina scriitorilor de retete.Din pacate nici lor nu le convina sa auda sau sa citeasca asta, dar mai sunt si oameni care pun in balanta toate aspectele.
0
10-03-2012, ora 15:56
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Eu ieri eram iritat si deprimat, am baut o sticla de Coca Cola de 1 L fara zahar si in 15 minute mi-a urcat tonusul cat de cat, s-au dus nervii, nu zic ca sunt bine, insa nu in halul ala ca pana atunci, si azi se mentine efectul de ieri, interesant de ce nici un AD nu a reusit chestia asta nu zic in 30 minute, dar nici dupa o luna, poate din contra, a facut rau.
Bine, Coca Cola a fost o solutie de moment intrucat stiu ca e o porcarie chimica, dar cred ca acelas lucru il face si Cacaoa cu lapte.
Dr House, Wip, ceva opinii ? Pe ce receptori lucreaza Teobromina din Cacao si Cofeina din Coca cola ?! Care e explicatia de se comporta asa ?
Fericirea e realtiva, depinde ce doreste fiecare si depinde ce-l motiveaza.
0
10-03-2012, ora 16:12
Dr. House
Nu este medic/terapeut
Dr. House
cafeina/cofeina estimuleaza cns (sistemul nervos central)..produce vasodilatatie, probabil si din aceasta cauza te simti mai bine.. multe medicamente antialgice contin cafeina (ex codamin)..deci fiind un stimulent al sistemului nervos iti urca tonusul..nu e niciun secret la mijloc...
app si de atomoxetina si fara nicio legatura cu ce am zis mai sus, care se zice ca nu e stimulent, ai vazut ca este, simti pe pielea ta cand il iei..asta ca fapt divers..de ce scrie in prospect si efectele pe care le percepe fiecare!!
0
10-03-2012, ora 17:24
elenastancu66
Nu este medic/terapeut
elenastancu66
Buna, tuturor celor activi pe acest site, Am 47 de ani, in urma cu 2 sapatamani am ajuns la psihiatru, in urma unor stari de lesin, senzatii de plans.stari de spirit schimbatoare.mi s-a dat diagnostic sindrom depresiv, , , , tratament...dimineata o jumatate anxiar 30 mg..seara o jumatate anxiar 30mg, o jumatate mirtazen, , cama sa ceva...si atreia parte din pastila de tritico..Dupa 24 ore mi-au disparut simptomele..pentru 2 zile, , apoi le resimteam cateva ore pe zi dar la o intensitate mica.Acum nu stiu ce sa fak, , , am inteles ca tratamentul acesta va fi pe termen lung si mi s=a explicat ca am un dezechilibru, , , serotonina scade.ceva de genul asta nu am inteles prea bine, sant ingrijorata...cata depedenta da aceste pilule pe care le iau?
Starea de tristete pe care o am o pot controla dar nu in intregime, , , , nu stiu daca are legatura cu intrarea la menopauza.am citit mult pe tema asta, dar nu stiu unde ma pot incadra...nu pot deosebi simptomele date de menopauza de alte simptome.ideea este ca nu sant delok incantata sa iau antidepresive.care este adev, arul...dau sau nu dependenta antidepresivele?se poate trata depresia si altfel decat medicamentos, , multumesc anticipat pentru un eventual raspuns...
0
10-03-2012, ora 18:25
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Dr House, sa stii ca intre Cacao si Atomoxetina e o diferenta enorma, ultima nu se comporta deloc bine.
Acum nici sa-mi dea mie si 200 Euro plus cutia gratis si nu as mai lua din aia, dar na, am incercat.
Chiar intrebare la tine Dr House, te rog sa-mi dai o parere si anume cum se numeste stimularea cat de cat okey de la Teobromina (Cacao) si Cafeine si cum se numeste aia urata data de Atomoxetina.
Felul stimularii de la Cacao si Cafeina (desi nu apare mereu), apare cam la 45-60 min de la ingerare:
- Urca tonusul cat de cat si te simti ceva mai binedispus
- Simti ca esti asa putin cam agitat inversul relaxarii insa totusi nu la un nivel negativ si neplacut
A doua zi risti ca Depresia sa se amplifice chiar ceva mai tare ca inainte de Cacao sau Cafeina.
Felul stimularii de la Atomoxetina, apare cam tot asa la o ora de la ingerare:
- nu prea apare urcare de tonus.
- apare o stare de tensionare cam urata de nu-ti pot descrie, nu prea ai stare, eventual poate apare si dispozitie iritabila desi nu neaparat.
- apare un fel de nerabdare cumplita ca si cum astepti sa faci ceva anume ca sa te linisteti, un ceva ce de fapt nu stii care e acela, apare un fel de hiperactivitate si ai dispozitie la efort aiurea.
- apare Anxietatea pe care oricum o aveai si inainte de fapt si pe care abia reusisei sa o potolesti cumva, apare cu ganduri urate si tot ce se leaga de asta.
Nu pare ca lucreaza la fel. Stimularea data de Cacao pare mult mai buna ca cealalta.
0
10-03-2012, ora 22:47
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Stimata d-na k.v., problema cu opioizii alimentari este doar o interpretare prost facuta de anumite persoane, interesate sau rau intentionate, care citesc anumite studii in mod selectiv, ca sa le dea lor cu plus ! :)
Aceste exorfine din alimente (spre deosebire de endorfine care sunt produse de organism ) se gasesc in proportii descrescatoare in cereale, lactate (cazomorfine), carne (hemomorfine) si au un rol precis, lasat de D-zeu si anume sa ne dea si o satisfactie psihica, nu doar gastrica, atunci cand mancam !
Faptul ca ele se gasesc intr-o proportie putin mai mare in cereale mie imi indica un singur lucru si anume ca noi trebuie sa mancam cereale ca BAZA a alimentatiei noastre asa cum si prevad toate piramidele alimentare serioase ! Acest lucru se gaseste statuat si in rugaciunea domneasca Tatal Nostru, singura rugaciune lasata noua de Mantuitorul, si care spune : 'Painea noastra cea de toate zilele..' si nu branza noastra cea de toate zilele sau carnea noastra cea de toate zilele..:) Iar referitor la 'sevrajul' determinat de renuntarea la cereale sau gluten, incercati sa va 'lasati' de carne si branza ca tot suntem in Postul Sf Patimi si vedeti ca nu va fi usor sa renuntati nici la acestea desi 'baietii destepti' care lanseaza pe piata asemenea teorii spun ca acestea au o cantitate mult mai mica de exorfine deci.. se pot manca fara probleme ! Daca au asa de putine propuneti-le sa renunte la ele macar 2-3 saptamani, fiindca oricum este o obligatie a noastra ca si credinciosi ortodocsi ! :)
Ceea ce trebuie evitat este excesul de amidon (faina alba), cerealele trebuie consumate cat mai mult intregi (integrale), ca sa putem beneficia de fibre si vitamine care se gasesc in coaja lor (tarate) !

Sevrajul adevarat se produce la consumul de medicamente pe baza de opiacee - antialgicele pt dureri cronice sau cu care se mai drogheaza unii oameni prin alte tari ! Michael Jackson a murit de la o astfel de injectie cu propofol dupa o alta doza de demerol, doua anestezice opiacee f puternice, pe care le lua pt niste dureri mai vechi ! Pt el ar fi fost bun un medicament din cele enumerate mai sus, deoarece devenise dependent de acele analgezice !

Costy parerea mea este ca tu suferi de niste tulburari de dispozitie date mai mult de un posibil diabet decat de o tulburare psihica ! Fa un control de specialitate la nutritie-diabet si vezi ce spun cei de acolo !

Doamna ElenaStancu, tratamentul este bun daca va simtiti bine ! Antidepresivele nu dau dependenta (fizica), luati tratamentul pana la terminarea primei cutii de antidepresiv (60 de zile?!), apoi mergeti la control sau mai repede daca ati stabilit ! S-ar putea sa nici nu mai fie nevoie de o a 2-a cutie !
Daca va uitati pe pagina anterioara chiar am recomandat unei doamne sa ia unul din cele doua AD pe care le luati dvs, tocmai pt a scapa de dependenta de benzodiazepine (anxiolitice si somnifere), acestea sunt cele care dau dependenta la un consum mai indelungat !

Sanatate !
0
10-03-2012, ora 23:11
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Stevens, mama are prediabet, tata vitreg are diabet de ani de zile si n-au nici pe dracu, insa eu mi-am facut analizele de n ori si sunt okey, nu stiu de ce legi tu totul de asta, poate fi si de acolo la altii insa nu este cazul meu.
Mai stiu o cunostinta de familie de 62 ani care de 19 ani are diabet din ala naspa si sta pe Insulina, avea mai mereu Glicemii dimineata de 270-300 deci enorme intrucat nu prea a respectat regimul alimentar si e okey psihic si el. Chiar un an a stat si cu 360 mereu.
Fi atent faza, am auzit de un copil de 3 ani care are glicemia 1800, am ramas mut cand am auzit.
Tulburare de dispozitie mai mult cred ca am tot in urma abuzului de benzodiazepine, de acolo cred ca se trage tot raul asta cumplit, abia am 6 luni de cand nu mai iau asa ceva, se spune ca sevrajul poate dura si 15 luni, dovada ar putea fi faptul ca, cu cat m-am indepartat de benzo, cu atat episoadele de euforie s-au cam dus desi nu de tot, tot mai apar din cand in cand.
0
11-03-2012, ora 12:03
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
La inceput am crezut ca povestea cu glutenul este o aiureala sau chiar o directionare spre consumul produselor fara gluten.In timp am intilnit oameni care cu greu si-au depistat aceasta intoleranta desi aveau boli care ar argumenta legatura directa cu asta, solutia la aceasta problema a fost sa renunte definitiv la orice astfel de produs si nu mai consuma nici macar din cele fara gluten.As vrea pareri de la oameni care au experimentat asta, care chiar nu consuma nici-un fel de fainoase, sa vedem cum se simt sau cum au inregistrat schimbarea daca au facut-o.Sunt convinsa ca putini sunt in stare sa stea macar o saptamina fara sa consume nimic din acele produse si cei care nu vor sa citeasca studiile referitoare la asta pot macar incerca sa constate pe viu raspunsul organismului.
, , Painea noastra cea de toate zilele..., , si ideea ca bunica a mincat toata viata si n-are nimic, nu mai sunt valabile in aceeasi masura.
http://www.a1.ro/family-time/food/video-glutenul-inamicul-din-paine-119667.html

Desigur nu toata lumea are intoleranta la gluten, dar ca exista asta este bine sa se stie mai ales ca deseori se confunda cu anemia.

, , O serie de ipoteze au fost propuse pt a explica comorbiditatea semnificativa dintre tulburarile alimentare si tulburarile consumului de substante.Printre acestea exista teoria ca autoimfometarea exacerbata de antrenamentul excesiv-este ea insasi o dependenta de opiozii endogeni ai organismului.In timp au fost facute eforturi pt. a identifica o, , personalitate adictiva, , , incercarile de stabilire daca pacientii cu tulburari alimentare au in comun aceste caracteristici, s-au intersectat cu un succes mixt.Studiul de fata a fost conceput pt.a determina gradul in care pacientii anorexici si bulimici reprezinta caracteristici de personalitate adictiva, si daca aceste trasaturi sunt utile in anticiparea severitatii preocuparii pacientilor pt.greutate si gradul de dependenta si obsesiv-compulsivitate era corelat simultan cu preocuparea pt greutate si supraantrenamentul in ambele grupuri de pacienti..Constatarile sunt discutate in cadrul teoriei antedependentei de opioizi si sunt subliniate similaritatile si diferentele in structurile de personalitate ale subtipurilor tulburarilor alimentare.Exorfinele exogene- compus tip morfina pot fi blocate cu antiopioide, , , ,

@elenastancu66
Daca optati spre varianta -spre naturist, gasiti produse specifice acestei perioade:, , La Femme, , , , Menopauza Formula, ,..etc, puteti apela in paralel la citeva sedinte de reflexo sau acupunctura.

Sanatate!
0
11-03-2012, ora 12:49
dana54
Nu este medic/terapeut
dana54
Buna ziua,

Stevens, multumesc f.mult ptr.raspuns.
Cand am postat, eram aproape hotarata sa iau trazadona, dar voiam sa stiu daca este eficace dupa benzo, luate 1 an+3 luni imovane.
Mirtzapina nu prea am vrut-o, din cele citite am inteles ca ingrasa.
Am tot citit despre trazadona, am dat de un studiu despre AD-uri studiate ptr. efectul hipnotic secundar, trazadona, doxepin, miirtzapina.Erau acolo tabele, grafice.Interpretate strict matematic aratau ca trazadona ar fi eficace.
Concluzia :
Am fost la farmacia de unde cumpar de regula medicamentele si am cerut 2 comprimate Trittico AC 150 sa le testez ptr. ca vreau sa scap de benzo.Cred ca am fost convingatoare, ptr, ca le-am obtinut.
Am luat 1/3 in prima seara, fara anxiolitic.Am putut sa dorm aprox. 6-7 ore cu cateva treziri.Am continuat asa inca 2 zile.Efecte secundare : cefalee, ameteli.
Dupa 3 zile am fost la medicul de familie, i-am spus ce isprava am facut.A fost de acord sa-mi dea tratamentul pe 2 luni, urmand sa iau trttico vreo 6 luni, daca rezultatele sunt bune.Pot sa cresc doza pana la 100 mg daca este necesar, dar nu mai mult.
La noapte as vrea sa iau 1 comprimat passiflora pe post de anxiolitic+1/3 trittico.Sper ca nu se cearta.Nu vreau sa maresc prea repede doza.Alte medicamente: accupro 20, indapamid, distonocalm.

In legatura cu ceaiul recomandat, in ce proportii folosesc plantele?Am luat ceai de talpa gastei, tei, sanziene 50mg fiecare. Am tinctura de lavanda, Busuioc si maghiran am pliculete de 8 mg.

Am comandat si cartea Noapte buna insomnie a psih.Greeg D Jacobs.Am inteles ca autorul a suferit el insusi de insomnie.
De concediu nu fost nevoie.Sunt pensionata anticipat partial, fara voie, cu o penalizare uriasa, Firma a dat faliment.
Nu prea am avut alte optiuni, dar nici casnica nu prea stiu sa fiu.Au trecut aproape 2ani de atunci.Cred ca si asta a amplificat anxietatea si insomnia
Dintr-un om f.activ, cu mintea ocupata %, asta imi taia anxietatea, acum mintea mea produce ruminatii, pe care incerc sa le tin sub control.
Incerc sa rezolv problema pe toate caile posibile.
Alimentatia este relativ corecta.Oricum totul fiert sau la cuptor..Fara excese, fara mezeluri.
0
11-03-2012, ora 14:15
Verbina
Nu este medic/terapeut
Verbina
Recomand călduros citirea următorului material:

'Asediul opioizilor alimentari - exorfinele'

https://www.emcb.ro/article.php?story=20060726145933325


(Este un studiu, care are la bază o impresionantă bibliografie ştiinţifică)
0
11-03-2012, ora 14:21
Verbina
Nu este medic/terapeut
Verbina
"S-au identificat astfel de exorfine in componenta fainii de grau (proteina precursoare - glutenul), porumbului (precursor - zeina), produselor lactate (proteina precursoare - cazeina) sau, posibil, produselor de carne (proteina precursoare - hemoglobina). O parte dintre acestea sunt eliberate din proteinele precursoare, in urma digestiei, altele sunt generate prin procesarea alimentelor, rezultand hidrolizate proteice utilizate in alimentatie (caseine din produsele lactate, proteina din soia)".
0
11-03-2012, ora 14:23
Verbina
Nu este medic/terapeut
Verbina
"odata absorbite, aceste peptide tind sa se acumuleze in organism si pot cauza reactii adverse importante, mai ales la indivizii cu o serie de afectiuni particulare (boala celiaca, autism, schizofrenie, unele forme de epilepsie). Acesti indivizi sufera de anumite deficiente genetice care ii impiedica sa scindeze in mod eficient proteinele alimentare precursoare de exorfine"
0
11-03-2012, ora 14:47
Verbina
Nu este medic/terapeut
Verbina
k.v exista un caz faimos care a avut mari beneficii de pe urma dietei fără gluten, fără cazeină. Autista Donna Williams. Are blog pe net şi cărţi pe amazon.com despre lupta ei împotriva propriilor tulburări neurobiologice (tulburări neurobiologice puternic influenţate de intoleranţele ei alimentare).
0
11-03-2012, ora 16:00
Verbina
Nu este medic/terapeut
Verbina
"studii realizate pe animale de laborator cu administrarea de exorfine au demonstrat instalarea unui tablou comportamental care prezenta similaritati cu cel din autism sau schizofrenie"
0
11-03-2012, ora 17:10
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Mancati nene de toate ca o viata aveti, nu va mai puneti atatea probleme ca devin obsesie, cat mai putine E-uri si cam asta e regula, in rest ajungem oricum fiecare mai devreme sau mai tarziu la groapa. Altii au mancat de toate si nu au nimic psihic.
E din ce in ce mai greu sa gasim mancare sanatoasa cum trebuie, preocuparea devine din ce in ce mai agresiva, rezulta ca ne fura viata chestia asta, ne fura prezentul in favoarea unui viitor incert.
0
11-03-2012, ora 17:53
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Buna dimineata ! :)

Despre acel studiu tocmai vorbeam ! Recititi cu atentie respectivul articol si apoi mesajul meu anterior cu interpretarea corecta nu cea sectarista a acelei descoperiri ! Desigur ca este un mare ghinion sa ai in acelasi timp boala autista si celiachie sau schizofrenie si celiachie descoperita f tarziu, cum a fost un caz aici pe forum, si desigur ca aceste boli se agraveaza reciproc intre ele ! In aceste cazuri particulare este normal ca evitarea glutenului sa amelioreze considerabil cealalta afectiune, macar prin comparatie cu situatia anterioara ! Insa sunt multi copii autisti care au tinut acest regim fara gluten pt 3-6 luni si nu au observat nici o imbunatatire !
Vorbim de o 'ameliorare spectaculoasa' doar atunci cand se intalneste boala de baza cu o intoleranta ascunsa (lactoza, gluten, fructoza..) ! Sunt cazuri absolut particulare care se incearca a fi generalizate in mod fortat !
Este si cazul anxietatii combinata cu tensiunea sau alta boala cardiaca, foarte des intalnita aici pe forum ! Daca afectiunea cardiaca nu ar exista simptomele anxietatii ar trece aproape neobservate sau in orice caz ar fi usor de suportat chiar si fara medicatie !

D-na k.v. incercati sa tineti acest regim fara gluten pt minim o saptamana si veti vedea singura ce rezultate are ! Nu mai asteptati opinii ale altora ! Eu am tinut acest regim pt aproape o luna, am mancat mamaliga, si singurul rezultat a fost ca am slabit ingrozitor, desi nu era cazul ! Chiar recomand celor care vor sa slabeasca sa renunte la produsele din faina alba (paine, macaroane, patiserie) ! :)

D-na Dana, ma bucur ca am fost pe aceeaiasi frecventa cu dv, dar si mai mai mult ma bucur ca aveti o gandire stiintifica, sistematizata si puneti intrebarile corecte ! Chiar am vrut sa adaug data trecuta ca sa incepeti din precautie cu o doza f mica de Ad (1/5 sau 1/4 pastila) si sa o cresteti gradat pe masura ce se elimina benzodiazepinele din sange, pana la maxim o jumatate de pastila, este parerea mea !

- Passiflora este bine sa incercati intai ziua, unor persoane le da mici probleme in respiratie ! Incercati mai bine o jumatate de extraveral !
- Ceaiurile se prepara in felul urmator : din plantele uscate nearomate (tulpini, frunze ) se face un decoct scurt, cam 2-3 minute ; Plantele aromate (busuioc, menta, maghiran, rozmarin, levantica..) se adauga dupa ce se ia ceaiul de pe foc si se linisteste, cam la un minut, ca sa nu se descompuna uleiurile volatile ! ; Florile (de soc, tei vrac..) se pot da in cateva clocote !
Adaugati la formula de ceai anghinare (pt inima, colesterol) si conuri de hamei (are efect anxiolitic si antiobsesiv) permanent, cantitati egale din fiecare planta ! Potriviti cantitatea plante de apa a.i. sa iese un ceai relativ transparent, nu f inchis la culoare, sau f aromat !
-Tinctura de lavanda o mai puteti adauga in ceai (7-8 pic /cana), insa aveti nevoie de planta ca atare ! Din planta de lavanda vrac +busuioc +tei, puteti face o 'perna sedativa', un saculet de panza in care bagat aceste plante si il tineti pe perna noaptea !
- Inteleg ca aveti si ceva probleme cardiace, tensiune ! Mai adaugati la ceai si coada-calului sau splinuta (mai eficienta) si reduceti indapamida la jumatate, sau chiar mai mult daca vedeti ca urinati frecvent ! S-ar putea ca aceasta sa va fi dat durerile de cap !
- Ati putea reduce cu 1/4 si din accupro insa numai cu conditia sa tineti un regim mai sever, sarac in colesterol, care sa va mai curete vasele de sange si sa va mai scada tensiunea ! Puteti respecta 2-3 zile vegetale/saptamana ?! Recomand luni, miercuri si vineri sau macar ultimele 2 in mod permanent, plus evitarea carnii de porc, vita, branza normala (doar de vaci ), smantana (doar iaurt, lapte acru), un singur galbenus /saptamana, regim desodat ! Cred ca v-a instruit si medicul de familie ! :)

Sanatate !
0
11-03-2012, ora 18:13
Verbina
Nu este medic/terapeut
Verbina
Confirm efectele benefice ale ceaiurilor depurativ-hipotensoare şi calmogene recomandate de stevens. De 3 zile de cand am început să beau aceste infuzii de plante am un somn de noapte destul de mulţumitor. În condiţiile în care încă din copilărie abia prindeam câteva ore de somn pe noapte.

stevens: 'Vorbim de o 'ameliorare spectaculoasa' doar atunci cand se intalneşte boala de baza cu o intoleranţă ascunsă (lactoza, gluten, fructoza..) ! Sunt cazuri absolut particulare' EXACT!!!!! Doar acele cazuri particulare beneficiează de ameliorarea calităţii vieţii - în urma eliminării cazeinei şi glutenului din alimentaţie. Însă... sunt oameni care ar mânca şi nisip doar-doar s-or simţi mai bine. Dacă votaţi pentru 'nisip' :I - puteţi să vă încercaţi şansa cu această dietă.
0
11-03-2012, ora 18:24
Verbina
Nu este medic/terapeut
Verbina
Cât priveşte folosirea internă a plantei "coada calului" m-aş abţine - întrucât această plantă seamănă foarte mult cu o plantă TOXICĂ ("Barba ursului de bahne"). Astfel, chiar achiziţionată din reţeaua Plafar, riscaţi să cumpăraţi altceva în locul plantei benefice "coada calului".
0
11-03-2012, ora 18:56
Verbina
Nu este medic/terapeut
Verbina
stevens: "sunt multi copii autisti care au tinut acest regim fara gluten pt 3-6 luni si nu au observat nici o imbunatatire" Adevărat şi asta. Puteţi verifica poveştile relatate pe autism.ro de părinţii copiilor autişti. Dintre copiii care au încercat dieta fară cazeină, fără gluten, s-au raportat doar 2 cazuri cu rezultate satisfăcătoare.
0
12-03-2012, ora 00:47
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Nu stiu la ce clinica de psihiatrie din Germania s-a facut un experiment si anume i-au pus pe aia internati sa faca sport, doar unul nu s-a recuperat, restul se pare ca da si fara medicatie, ca o fi real, ca nu, nu stiu.
O sa cer maine sursa mai exact si am sa o pun aici.
Alimentatia conteaza dar putin, va legati exact de ce nu trebuie, conteaza mult mediul in care traim, ala schimba starea psihica chiar si brusc fie in bine fie in rau. Eu cand aveam vesti bune, simteam in 15 minute cum urca tonusul, iar la mediu prost pica tonusul de nu se putea, lucru care nu-l pot spune de alimentatie oricat de sanatoasa a fost ea, starea se mentinea buna atat timp cat mediul era favorabil.
Ca mancarea mai aiurea are efecte neplacute pe metabolism si in timp, este alta treaba, dar nu de asta discutam aici.
In loc sa incercati atat sa schimbati alimentatia, mai bine ati incerca sa schimbati conditii-le de viata daca puteti.
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
3135 comentarii 1 2 ..... 727374 ..... 104 105 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul