Medicamente antidepresive?

3135 comentarii 1 2 ..... 737475 ..... 104 105 Înainte ›
0
12-03-2012, ora 14:10
potra maria
Nu este medic/terapeut
potra maria
Costy
mare dreptate ai cu postul anterior ( sa mancam ce vrem...) Eu am niste cunostinte langa Bucuresti care cultiva varza... si stii ce mi-au spus cand am fost la ei? sa nu cumpar vaza din piata ca e panica ( pun in pamant tot felul de chimicale care mai de care mai aiurea ca sa creasca... )Si cand i-am intrebat de pun scarboseniile pe legume au spus ca daca nu pun nu se face nimic. Ideea e ca nu ar trebui probabil sa mancam nimic daca ar fii sa sculti pe fiecare in parte.
Si ajung cumva la concluzia ca "ce nu te omoara te face mai puternic" chiar daca nu sunt % comvinsa de asta..
In rest cum iti mai este? Eu am venit miercuri seara de la petrecerea de 8 martie si nu putut sa adorm decat cu 0.5mg de rivotril, parca ramasesem acolo la petrecere chit ca am ajuns acasa pe la 2.00 era 4.30 si nu adormeam... Eu cred ca boala asta nu se vindeca % niciodata, sau nu stiu cum sa spun, la cel mai mic derapaj hopa iti aduce aminte ca este acolo undeva ascunsa..
Zi minunata tuturor.
0
12-03-2012, ora 18:21
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Cumparati aceste 2 carti si veti avea o alta viziune asupra rolului alimentatiei in declansarea bolilor!

Mi se pare hilar (?), ciudat (?), comic (?) sa crezi ca alimentatia NU are legatura cu depresia!

Ori nu esti informat, ori...nu esti informat!


Din respect pentru cei doi autori, pun link-urile catre librariile virtuale.
Oricum, nu sunt scumpe. Si oricum, decat sa platesc 2 meniuri la un fast-food arhicunoscut ( vorba vine, ca nu m-as atinge nici moarta de otravurile alea! ), mai bine mai adaug 2 carti de aur in biblioteca mea, carti care trebuie citite si recitite la orice varsta si de catre oricine!


Jean Carper - "Cum sa-ti pastrezi sanatatea creierului"

http://www.curteaveche.ro/Cum_sa_ti_pastrezi_sanatatea_creierului_Editie_Jurnalul_National_Editia_a_III_a-3-817

Dr. Emil Radulescu - "Alimentatia inteligenta"

http://www.clcromania.ro/alimentatie-inteligenta_prd2713.html
0
12-03-2012, ora 18:22
dana54
Nu este medic/terapeut
dana54
buna ziua

Stevens,
Multumesc f.mult ptr.informatiile oferite.
Prepararea corecta a ceaiurilor era o necunoscuta totala ptr. mine.Am salvat raspunsul adresat mie pe desktop,
E mai la indemana.De regula am cumparat amestecuri gata facute de la FARES, am citit compozitia si o mica informare despre plantele respective pe internet.Acum descopar ca prepararea ceaiurilor e o adevarata arta si presupune cunoastere.Cum doamne sa-si faca efectul, ca eu cred ca am baut apa fiarta colorata.

In legatura cu passiflora, o folosesc din vara lui 2009 cand am descoperit-o la plafar.(de la Hofigal).Ptr. mine a functionat bine ca anxiolitic de zi, si un timp f.scurt ca somnifer.

Deci aseara 250g passiflora(alevia)+50g trittico ac au mers binisor..Dimineata, dureri de cap mai slabe.
Primele 5 zile am simtit ceva nedefinit in unele zone ale capului, daca as fi fost calculator as spune ca cineva umbla la setari, ma reconfigura, of sper ca in sensul bun al cuvantului.Actiunea era totusi mai blanda decat la BZD.
Ce mi-e neclar la acest medicament este ca producatorul spune ca medicamentul a fost evaluat pe o perioada de 6 saptamani, dar ca este recomandat a fi folosit mai multe luni.De ce nu l-au evaluat pe mai multe luni?
Oricum l-a testat timpul, dat fiind ca este un medicament f.vechi. Eu, anxiosul, nu prea am incredere in medicamentele f.noi.Daca nu le-au testat destul? Le testeaza direct pe pacienti?

In legatura cu regimul alimentar, nu este nici o problema.Oricum sunt mai putine zilele in care consum carne, decat cele in care nu consum.
Daca mai continua recesiunea, programul fortat de austeritate, (ptr.unii) o sa avem un program de post pe o perioada nederminata.Oricum vine primavara si vom fi trimisi la pascut.(stevie, spanac).

La Accupro m-a trecut de la 10 la 20, in noiembrie, am luat o saptamana asa, dar mi-a facut rau.De fapt cred ca mi-a crescut tensiunea ca au intrat la dr. multi peste rand. Am rupt pastila si am luat 1/2 dim.+1/2 seara.Acum mi-a dat 2 cutii de 10, una dimineata si sa iau seara numai la nevoie.

HTA o am pe sistem nervos(eu asa cred).Ultimii ani, la serviciu(o fosta mare intreprindere privatizata aiurea) era la fel ca pe scena politica romaneasca, s-a promovat prostia, nonvaloarea, incompetenta.Doar ei erau f.docili si spuneau da, sa traiti, desi nu stiau la ce spuneau da.
Au fost pusi pe fuga toti oamenii competenti.Am ramas cei care aveam deja o varsta, cei cu probleme de sanatate, sau functionari mediocrii.Dar asta e deja istorie.

Ptr.colesterol iau normocolesterol de la Dacia Plant. Trigliceridele sunt bune 100-110, LDL-ul ceva marit.Dar si asta creste pe sistem nervos.Ieri, daca mi-as fi luat testat LDL-ul inainte si dupa aparitia lul NR.1, apropo de jigniri si umilinti, valorile ar fi fost diferite.Fac parte din cei 50% care nu l-au votat niciodata.

Apropo de mintea mea(sau ce a ramas din ea ), chiar am terminat o facultate de stiinte exacte, de mult, tare de mult, acum vreo 35 de ani, si cred am facut totul sa ma reactualizez permanent, atat cat am putut, de multe ori nu mi-au decontat nici cartile.Am vrut sa fac bine ceea ce am facut. Dar acum sunt cam varza

Acum as recomanda scoala de smecheri,..., ptr cei care pot.Dar, cred ca eu as fi fost exmatriculata dupa prima luna.
Gata, ma opresc, am depasit sfera AD, dar unele lururi se leaga intre ele.

Inca o data multumes din sufet ptr. informatii si explicatii.

O seara placuta.
0
12-03-2012, ora 18:41
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Maria, daca am sta sa analizam tot ce mancam, nu am mai manca nimic, iti spun eu. Analiza asta nu duce decat la obsesii si anxietate, daca ai face si tu asa ai sa constati ca iti faci mai mult rau decat daca ai manca varza aia si nu stii nimic ! Mai rau iti va face stresul si frica dobandita in urma informatiei decat varza in sine. Apoi nu o sa faci altceva decat sa te preocupe chestia asta si va fi din ce in ce mai greu sa gasesti produse cu adevarat 100 % naturale, viata ta va deveni un calvar cautand sa rezolvi asta, deci nu e bine deloc.
Uite, eu mananc de toate, adevarat ca nu prea am mancat fast-food cu prea multe E-uri, mananc si salate dar si paine si gogosi si ciocolata si tot ce e gustos, nu am greturi de genul asta :), ca aia nu e bun, ca zaharul nu stiu ce faca, lasa sa faca, asta e, ce sa-i fac eu acuma daca alina sufletul ? Pana la urma asta e soarta si gataaa, macar crap multumit la o adica, asta asa ca si comentariu, tu ce crezi ca eu nu stiu ce ravagii fac dulciurile ? Dar ma fac ca nu stiu. Uite azi noapte la 1, 30 am mancat placinta cu Mere buna buna rau, apoi am bagat niste Caju prajit care si ala e bun de rupe, m-am culcat linistit si apai azi la sala m-am dus. Si n-am mancat putina placinta ci multa.
Efectiv asa mi-a venit fiind in depresie si nu stiam cum sa urc tonusul.
Sa stii ceva, pe mine pana acum 1 an ma preocupa tot asa cam obsesiv chestii-le astea si stii ca imi era mult mai rau ca acuma ?! Insa eu recunosc ca atunci eram cu Anxietatea mare si aveam obsesii, nu zic ca faceam bine.
Deci ma simteam naspa atunci, cum am inceput sa-mi mai bag piciorul, cum e ceva mai bine, e si normal dat fiind ca preocuparea aia era boala de fapt.
Tin si acum asa in linii mari cont, deci in loc sa mananc un produs plind e E-uri aleg ceva fara, insa nu stau acum sa despic firul in 14 ca si rosia aia nu e rosie si asa mai departe, ca as innebuni de tot.
Nu e de la alimentatie orice carti ai citi, e de la mediu emotional care nu ne prieste, dovada este ca starea se schimba rapid in sus sau in jos in functie de mediu si nu de la alimentatie.
Eu nu vb din carti ca altii ci din experienta. Eu fac sport de 5 ani si mananc sanatos si tot una e, pe metabolism da, se vede ca mananc asa, insa nu pe psihic. Nici alimentatia si nici efortul la sala nu ajuta in aceasta directie.
Tot ce eu recomand este sa nu se exagereze cu dulciurile si mancarea grea (gras + dulce), sa se faca miscare, sa nu se manance cu prea multe E-uri si cam atat, in rest nimic.

In alta ordine de idei eu nu prea-s bine, domina Anxietatea care da depresie, Coaxil observ ca nu are nici o valoare, insa il iau pana pe 22 asa cum a zis medicul ca sa nu avem dubii.
Nu prea dorm bine insa tot nu mai vreau sa iau benzodiazepine ca-mi fac f rau, trebuie sa stau de vb cu medicul pe 22 intrucat eu m-am saturat sa ma joc asa cu starea asta, vreau viata inapoi, nu stiu ce se intampla de nu trece odata cu nimic.
Tu daca nu ai probleme de la ele poti lua, eu nu ma consolez ca nu se vindeca intrucat asta nu e viata sa nu ai prezent si nici o placere din nimic.

Apropo Stevens, bunica a mancat o viata zahar pe paine si n-are nici pe dracu acum la 82 ani, nici psihic nici altfel.
Adevarat ca nu trebuie sa exageram insa nici asa deloc. Manca asa ca nu avea bani de alte dulciuri, bine, acum fie vorba intre noi eu nu as manca asa ceva chit ca-s mort dupa dulciuri, mai bine nu mai mananc si gata.
Iar gluten la fel, toti au mancat paine si nu au avut nimic, probleme au doar cei cu intoleranta la gluten.
0
12-03-2012, ora 18:45
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Mananci sanatos?



Hahahahahaha!!!!!!!


Aaaaaaaaaaaaaahahahahahaha!!!!!!
0
12-03-2012, ora 20:26
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Mai, sa stii ca daca trece anxietatea si depresia chiar mananc sanatos, doar asa am reusit sa am o greutate normala de ani de zile, daca eram ca ceilalti aveam 100 Kg si nu m-as fi sesizat, doar vezi si tu pe strada la tot pasul chiar si copii nu ?
Daca a manca zilnic legume proaspete, branza de vaci degresata, lactate degresate, nuci, fructe, file peste slab fript la gratar nu e mancare sanatoasa, atunci cum ? Eu asa mancam inainte de tampenia asta ce o am acuma.
Dar si acum incerc cat pot sa fac asa, la baza sunt salatele de legume proaspete cu file Crap fript, file Somon, branza de vaci, adevarat ca dau in gropi mancand dulciuri dar si alea caut sa fie cat mai facute de mine acasa, painea integrala mi-o fac eu din faina ecologica, gogosile mi le fac tot eu din aceias faina fara sa bag unt sau ulei in compozitie, dulceata am facut-o tot eu asta vara de Capsuni, Caise si Afine, cumpar doar placinta dar pe asta nu o mananc mereu, mai cumpar Nutella bio care n-are E-uri si Sosul Uncle Bens Sweet and Sour care are si ala multe legume in el.
Asa ca oricum sunt departe de fast-food de oras cu toate nenorocirile alea in ele, nu pizza, nu shaorma, nu sucuri, nu hamburgeri.
Pai daca eu nu stiu ce e aia mancare sanatoasa, cine stie ? :))).
Daca ar trece mancatul compulsiv (asa se numeste ce am eu), n-as mai manca asa ceva, nu de alta insa face doar rau, nu conteaza ca-s curate desi e un mare avantaj, conteaza incarcatura calorica si zaharul din ele, nu doar ca imi uzeaza organismul dar mereu trebuie sa muncesc suplimentar la sala ca sa mentin greutatea buna.
Asa ca nu as pierde nimic daca as scapa de pofta asta tampita, insa tu vad ca nu vrei sa intelegi.
Ca mai glumesc eu si ma fac ca nu bag in seama sau ca "hai ma sa mancam" e una, insa nu e de gluma, sunt constient ce nenorocire face, altfel nu doream sa scap de asa ceva. Eu am avut marele noroc ca am mai avut perioade de liniste cand nu aveam tenta asta de a manca aiurea, adica vine azi, maine, apoi 2-3 zile stau doar pe salata, altfel eram dus de mult.
Pai se ajunge la greutati de peste 200 Kg sa stii, e jalnic, doar m-am uitat pe youtube la cei ce au compulsive eating, iar sportul nu te mai ajuta in acest caz, te ingrasi facand sport fara absolut nici o problema
La astia nu trece si vine zi de zi pofta aia teribila de a manca asa, chiar scrie ca apare o tenta cumplita de a manca in absenta foamei, e ceva recunoscut de medici, se pare ca nu ai citit despre asta, insa acuzi, asta nu e bine.
0
13-03-2012, ora 10:47
potra maria
Nu este medic/terapeut
potra maria
Costy,
Tot e bine ca ti-ai gasit un "antidot" pana la urma ( chestia cu mancatu...) conteaza sa faci ceva si sa te simti mai bine. Pana la urma cred ca ajung la concluzia ca noi suntem cei mai buni doctori pentru noi.Prin cunoasterea de sine si prin simplu fapt ca tu simti cel mai bine ce iti face bine si ce nu.
Eu de ex am un servici solicitant la maxim dpdv al capatani ( lucrez la banca ) si ajung seara acasa si nu mai fac nimic. Incerc pe cat posibil sa ma deconectez de la stresul avut la servici si sa incerc sa ma relaxez...
Eu nu am "boala " mancari dar in schimb fumez pana nu mai pot.Noroc ca nu beau si cafele a prost ca nu stiu ce ma faceam.Tu in schimb cu mancatu ai un avantaj net superior, pentru ca nu e asa nociv ca fumatu si mai mergi si la sala.Dar dupa cum spuneam, fiecare daca ajunge la un grad de cunoastere cat de cat, se descurca un pic cu boala asta idioata...Mai cu un AD mai cu o placinta sau tigara...totu bine
Stevens vroiam de ieri sa-ti multumesc pentru informatiile foarte pretioase pe care ni le-ai dat...
Numai bine tuturor...
0
13-03-2012, ora 11:22
psihoterapeut laurentiu dobrota
Nu este medic/terapeut
psihoterapeut laurentiu dobrota
In occident depresia este o tulburare la moda.Traim intr-o lume nebuna, toata lumea alearga, munceste.Nimeni nu se mai gandeste la el, la ce mananca cum se relaxeaza, cum sa se extraga din cotidian.Foarte putine persoane merg la psiholog, ci prefera sa inghita tot felu de pastile, din pacate de multe ori dupa ureche, uitand ca fiecare om este unic.De cate ori vadem oameni care merg la munte sa se relaxaze si stau pe o terasa in fata laptopului sau ore in sir la telefon.Cred ca ar fi timpul sa avem grija mai mult de noi, sa vorbim despre noi cu un specialist, sa iesim la plimbare fara sa stim o zi ce se intampla in lume sa fim doar cu noi.Sa ne incarcam bateriile.
0
13-03-2012, ora 13:58
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Da Maria ai dreptate, fumatul nu-l contracarezi cu nimic din pacate, insa daca asa simti nu e nici o problema pana la urma, inteleg chiar daca eu niciodata nu am fumat desi am incercat, nici bautura nu s-a lipit de mine vreodata, deci vezi tu, conteaza si geneticul, pur si simplu nu simti nevoia nici suparat nici bucuros cand esti.
Nu vrei sa vii la sala ? :))))) sa vezi ca te lasi de fumat intrucat sportul nu se pupa deloc cu fumatul, apai o sa te mai rasfeti si la mancat, plus ca sportul stimuleaza secretia de Serotonina care reduce anxietatea.

Laurentiu, eu sunt unul dintre ei, nu am nici o treaba cu ce se intampla in jur, am ajuns sa duc o viata sa zic asa primitiva, dorm, mananc pe saturate ce doresc si cand doresc, ma duc la sala si trag ore intregi acolo, ma plimb, vin acasa, ma mai uit ceva la TV la vreun serial gen 'Iubiri Secrete' si ma culc iara, ma mai duc si pe la vreo tipa doua de prin ziare si imi fac treaba, pacat ca inca domina depresia asta tampita. Nu mai simt nevoia sa imi incarc mintea cu n informatii, sau sa fiu mai sus ca ala si ca alalaltu, asta e tot o prostie pe care societatea a bagat-o in cap la oameni. Acum 500 ani nu mai era unul cu 3 Merzane si altul fara, toti erau cam o apa si un pamant.
La mine se masoara totul in Kcalorii :))), ma duc la sala si spun colegului 'am o datorie de 11000 Kcalorii' adica cu alte cuvinte trebe sa le ard ca de nu le ard se depun si imi e mai greu sa le dau dupa aia daca se tot acumuleaza, deci mi-am facut o lume pe care eu o pot controla si ma si amuza pana la urma, colegul la randul lui la fel, sper sa treaca incet incet depresia asta care tot sustin ca vine de la abuzul de Clonazepam.
Ca daca as fi atent la ce se intampla in jur as innebuni de tot si tot nu as avea ce face contra.
Societatea e de vina, incurajeaza la munca in prostie, sedentarism, mancare fast-food de au ajuns copiii mai bolnavi ca parintii, cine vrea sa combata depresia cu medicatie stand in asa mediu care i-au imbolnavit sa-si ia adio de la o viata normala ca nu au nici o sansa.
0
13-03-2012, ora 15:59
potra maria
Nu este medic/terapeut
potra maria
Costy,
Ideea cu sala e tare, numai ca la 18.00 cand ies eu de la servici nu prea mai am chef de nimic... cu toate astea am o gramada de coloege care merg si de 3 ori pe saptamana.:)) Si pana una alta se spune ca in boala noastra e foarte indicata miscarea.. Numai ca eu nu am facut niciodata sport asa ca ma urnesc mai grau...
11.000 kal... doamne cat timp iti ia sa le arzi :)) ? Mi se par foarte mult cred ca tragi de fiarele alea nu gluma...
Laurentiu,
Sa stii ca eu am facut psihoterapie cam 3 luni ( o data pe saptamana ) si sa stii ca nu mi-a fost de prea mare ajutor. In afara de bani cheltuiti, si care pentru mine au fost destul de multi ( 130 lei sedinta) nu am rezolvat mai nimic ( mai bine mergeam intr-un concediu misto de bani aia ) Nu pot sa dau vina pe psihoterapeuta doamne fereste eu spun ca nu m-a ajutat cu nimic, dar in schimb e f costisitoare...La un moment data aveam impresia ca platesc pe cineva doar sa vb cu mine, de parca eram un om care traieste in pestera si nu are nici un fel de contact cu lumea exterioara. Mai bine ma simt acum vorbind cu cei de pe forum
Numai bine
0
13-03-2012, ora 16:18
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Tutun, alimentatie INCORECTA, produse care dau dependenta si creeaza dezechilibre, stres la locul de munca...pai tocmai astia sunt cativa dintre factorii care creeaza depresia...pe langa cei care tin de spirit, suflet, nemultumire, dor si inca alte zeci sau sute de motive...

Nu poti sa lupti impotriva depresiei DOAR mancand corect.

sau

Nu poti sa lupti impotriva depresiei DOAR facand sport.

E nevoie de o schimbare fundamentala, de un alt mod de A TRAI, A GANDI si A SIMTI!

E nevoie de un ECHILIBRU psihic, fizic, mental, alimentar si asa mai departe...

Depresia se declanseaza din cauza unui cumul de factori!

Nu poti lupta impotriva acestei suferinte eliminand anumiti factori, dar mentinandu-i pe altii!
-mananci sanatos, dar fumezi ca un turc...
-nu fumezi, dar mananci cat 7.
-faci sport, dar nu elimini stresul...
-te menajezi fizic, dar gandesti vesnic negativist...
-ai grija de tine, dar ii terorizezi pe cei din jur.
-ceri sa fii ascultat si inteles, dar tu nu DARUIESTI nimic
-vrei sa se invarta soarele dupa tine, dar tu esti negru ca luna in suflet
-te doare sufletul, dar nu vrei sa ierti si sa uiti traume sau suparari care te-au destabilizat
-..

Bine-nteles ca exista motive care pot pune la pamant si un om de caracter, fara ca acesta sa fi facut ceva gresit, cum e o disponibilizare fortata sau pierderea locului de munca intr-un mod nedrept. Asta e societatea, dar din pacate tot noi am format-o, am acceptat-o, am votat-o, am lasat-o sa se intinda ca un cancer..Tot ce putem face, pana sa ajungem sa zguduim din temelii aberatia in care traim acum, este sa ne adaptam si sa incercam la nivel individual, de familie, sa ne salvam, sa ne incurajam, sa ne sustinem si sa gasim remedii de toate felurile! DE CAT MAI MULTE FELURI! Iar daca suntem singuri, sa gasim resurse, forte si sa ne ridicam usor-usor. Se poate!
0
13-03-2012, ora 19:34
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Maria, nu inseamna ca daca nu ai facut niciodata sport, sa nu faci, uite eu pana acum 5 ani eram un om care manca ce dorea si nu facea nimic, aveam deja 87 Kg la 1, 70 m si al naibi naspa ma simteam, asa ca am inceput sa fac sala, am invins f repede inertia intrucat dorinta de a face asta era mai mare decat efortul in sine, deci depine de fiecare.
Pai intr-o zi in care faceam sala cam 3 ore jumate tzeapan ardeam 4200 Kcalorii, deci cu totul si orele care stateam acasa, dat fiind ca mancam doua salate/zi care aveau doar 1200, ardeam 3000/zi in plus asa ca datoria o dadeam in maxim 4 zile (3000 x 4 - 12000 Kcal) si sa stii ca da al naibi de corect calculul, cantarul o arata.
E ca si la banca, cu cat ai mai mult de dat cu atata iti e mai greu dupa aia asa ca mai bine dai din timp, ajungi pe 0 sau pe minus si iti permiti sa acumulezi iara datorii si tot te joci asa, pana la urma era o metoda a creierului sa iti la gandul de la nenorocirile din jur :)))))))), e de fapt jocul anxietatii asta.
Apare anxietate din n motive, apoi vine asa 'lasa ca-ti dam noi de lucru ca sa nu te mai gandesti la ce nu poti sa rezolvi ci la ce poti'.
Acuma nu mai fac 3, 5 ore fac maxim 2 ore jumate si ard in ziua aia cam 3500-3700 Kcal iar in zilele de pauza ard 2400 deci o medie de maxim 2900/zi deci nu ard cine stie ce, insa eu sper sa ma potolesc cu mancatul asta aiurea.
Vreau sa ma potolesc intrucat stiu ca asta nu este solutia ci este solutia sa ma duc la groapa mai repede.
Normal este sa mananci omeneste si sa faci sport tot omeneste de 3 ori pe saptamana cam 1, 5 maxim 2 ore.

Ciorapel cam are dreptate putin, nu merge nici asa, ori le echilibrezi pe toate ori tot rau iti este.
Dovada ? Simplu deci:
Mancat aiurea = pe moment ai impresia ca e bine dar apoi este generator de depresie si anxietate si mai tare
Sport aiurea = pe moment ai chef asa in prostie dar apoi e generator de anxietate si mai tare din cauza supraefortului.
Fumat mult = pe moment e bine dar in spate apare anxietate gen 'aoleu ce ma asteapta in ritmul asta'.
Si tot asa, orice abuz nu poate duce la ceva bun.
Sex in prostie = pe moment e bine, apoi te simti obosit si aiurea, faceam eu mai acum cativa ani si tot un mecanism contra anxietatii era si acesta.
De droguri nu mai e cazul sa pomenesc ca aia e drum la cimitir sigur.
Ciorapel tu ai dreptate si anume ca mancatul da depresie insa initial depresia sau anxietatea te impinge sa faci gestul, mancatul capcana o amplifica apoi sau o intretine.
Daca nu ai depresie sau anxietate nu mananci in prostie ca nu iti vine plus ca iti dai seama ca ar fi o tampenie.
Concluzia este ca orice mecanism de stingere al anxietatii nu face decat sa o amplifice !!! Asta este o regula de fapt.
Si alta regula, atat timp cat ai obsesii si ganduri ce te tot macina, exista anxietate in fundal.
Si iar spun, nu vorbesc din carti ci din experienta desi si in carti scrie exact acelas lucru.
De fapt ce spui tu nu e rau insa e cam greu de rezolvat.
Hai ca-mi plac fetele ca tine, esti asa pe pozitie, nu te lasi deloc, esti agresiva in raspunsuri, asa am si eu un adversar pe masura :).
0
13-03-2012, ora 20:16
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Auzi, Costiţă?!?...

Da' de pe umerii lui mamiţa si ai lui babiţa (biata mama si biata bunicuta) cand mai cobori si tu?!?...ca e cam cazul sa le preiei tu in carca si sa devii omul de baza in familie.

Ha?
0
13-03-2012, ora 21:07
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Draga Ciorapel lasand prosteala la o parte si vorbind serios, chestia asta tu stii ca nici un medic nu a reusit sa-i dea de cap in sens sa explice ce se intampla ? Este si pentru mine o enigma de ce nu am putut sa am un loc de munca, tu tine cont ceva, eu prima data am lucrat in Germania unde sunt parintii si luam un salariu de 1500 Euro/lunar si asta in 1999 cand ma dusesem la facultate acolo, deci iti dai seama ca nu era de colo, dorinta a fost asa cum era si normal, dupa 2-3 luni apare o frana psihica, te iau dracii, nu mai suporti, te enerveaza, te plictiseste, chestia asta e patologica si nu i-a dat nimeni de cap. Cine nu vroia asa bani mai ales ca masa, casa aveam si faceam ce vroiam eu cu banii aia. O activitate ce dura 8 ore/zi si-mi manca viata nu parea ca mi se potriveste, asa suna aparent, ce e in spate nu stiu.
Am stat cu chiu cu vai 6 luni deci ma opuneam cum puteam dar n-am scapat din pacate, pare a fi tot o rigiditate in sens de incapacitate de adaptare, tot un fel de nevroza este dat fiind ca n-are legatura cu depresia si anxietatea de acuma, la vremea aia nu existau. A[area o lipsa de motivatie care-ti taia toata energia si te ducea la nervi, poate sa fi fost o depresie mascata, nu stiu exact.
Eram nerabdator sa ma duc acolo pentru asta ca si mie mi se parea normal sa lucrez mai ales ca sunt in domeniul calculatoarelor, m-am bucurat enorm ca gasisem, de fapt de aia nici n-am ramas acolo si am venit inapoi, iti dai seama ce penibilitate, am pasaport german degeaba :)))), ma ajuta doar sa plec in SUA fara viza dar si in alte tari unde se cere viza.
Nu e vb de bani neaparat ca pana la urma imi ramane mie tot ce au ei acolo si mi-o ajunge pentru 40-50-60 ani acolo intrucat barbatul mamei nu e tocmai un fraier, insa zic asa ca idee ca oricum e naspa situatia oricum ai privi-o.
Deci fi atenta cum sta treaba, apare dorinta normala de a lucra, doresti, te duci, merge putin si apoi bum apare ceva ce te da jos fara sa ai controlul. Daca ai stii tu cat am pierdut eu doar ca sa ajung sa lucrez acolo nici nu iti vine sa crezi, eu de aia ti-am spus ca vorbesti in necunostinta de cauza.
Un om care nu dorea sa lucreze nu ii zapacea pe toti la cap ca vrea sa ajunga acolo pentru asta, nu se bucura mult cand avea loc de munca, cred ca asta ptr mine a fost cea mai mare dezamagire pana la urma.
Bunica sta cu mine tot pe resursele de acolo, dar nici nu se compara, are 82 ani, a muncit o viata si merita un trai decent macar acuma.
0
13-03-2012, ora 22:05
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
D-na Dana, am inteles ce ati luat si ce efect a avut, insa incepeti sa folositi ceaiurile de care am vorbit, mai ales seara la culcare obligatoriu : sanzaiene, talpa-gastii, conuri de hamei, tei si/sau lavanda daca doriti, in care puneti 7-8 picaturi de tinctura de valeriana la o cana normala de ceai ! Puteti incerca Benosen in loc de Passiflora, cred ca e mult mai bun ! Va mai recomand de asemenea SIRIN, a avut un efect f bun pe somn la mine, o capsula dimineata sau la pranz, inainte de masa cu 25 -30 de minute, fiindca mai aveti si ceaiul !

La capitolul alimentatie incercati sa ocoliti atat proteinele animale (carnea rosie in special !) cat si grasimile animale, in schimb puteti consuma din belsug uleiuri vegetale presate la rece, nuci, alune si avocado cat de des, peste gras sau curcan de 2-3 ori/saptamana, grapefruit dimineata pe nemancate, ceapa, usturoi..cand doriti :) !
Ca suplimente pt inima : Coenzima Q-10 cu Omega-3 de 3-4 ori/sapt si Magneziu+Paducel - asa se numeste !
Sper sa nu va supere sfaturile mele !

Verbina si Maria, multumesc pt completari si apreciere !

Costy doar o intrebare mai am pt tine : parintii tai au avut vreo problema cu mancatul compulsiv sau dependenta de alcool !? Cred ca in zadar cauti explicatii in mediul exterior, geneticul este totdeauna mai puternic si destul de greu de depasit, mai ales daca nu constientizezi punctul de plecare !
0
14-03-2012, ora 02:57
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Stevens si eu sunt deacord cu tine ca geneticul face ravagii, mama nu a fumat si nu a mancat in prostie ca mine mai ales ca niciodata nu i-au placut dulciurile desi culmea are prediabet de 6 ani, insa mai bea insa nu peste masura, tata a fumat si a baut cafea insa manca normal, eu nu fumez, nu beau dar mananc ca prostul, si inainte de depresie mancam mult si cu o pofta de parca veneam din stepa rusiei :)))))))))). Deci genetic nu par a cunoaste decat pe fratii buncii din partea mamei care cat le pui atata mananca si acuma la 75 ani, de exemplu fratele bunicii de la tara a mancat doua tavi de placinta odata, acum nu stiu ce sa spun.
Oricum e nenorocire, m-a distrus omule chestia asta, mi-a distrus viata si zilele crede-ma, de fapt si mancare mancam mult orice fel de mancare hipercalorica.
Daca ma duc intr-o crama, ma poti lasa o luna acolo ca nu beau chit ca mor de sete, nu simt absolut nici o tenta ca am incercat si nu-mi place efectiv nici un fel de bautura. Daca ma lasi intr-o cofetarie iti rezist poate si 7 zile, apoi ai sanse sa ramai cu ea goala :).
La 18 ani m-am trezit ca m-am deformat si mi-am stricat corpul de la nenorocitele astea de dulciuri :(, cand inca nici vorba de depresie, pofteam acut la dulciuri desi nu aveam nici un Diabet intrucat parintii imi facusera analizele, nu era dependenta intrucat nu mancam cu lunile ca nu aveam, cand punea mana pe ele bagam ca porcul, in 8 luni m-am ingrasat, mi-a mancat tineretea si m-a marcat psihic, de aia acuma fac sport in prostie si tin dieta si sunt atent la calorii, decat gras mai bine mort.
Nu conteaza ca nu urca mult Glicemia dupa dulciuri sau ca urca, conteaza ca se depune, din contra, cand urca la peste 270 anul trecut cam observam ca nu prea se depunea mai ales ca mai aveam ocazia sa fac pipi si acetona hahahahaha, asa de marcat am fost de grasimea din trecut ca ma bucuram doar sa nu se mai depuna, oricum stiam si de ce nu se depune, a prins bine perioada ca am mai dat jos cam 4-5 Kg chiar mancand dulciuri, mama ce fericit eram, faceam eu sala dar nu ala era motivul ca si acuma fac si se depunde daca mananc. Cand pancreasu' s-a trezit vazand ca probabil eram prea bucuros, la aceleas dulciuri glicemia nu sarea de 95 maxim la o ora de la dulciuri multe si mi-am dat seama ca s-a dus vremea cand mancam si slabeam.
Cand glicemia e mica dupa dulciuri e clar ca nesimtitul asta de pancreas baga Insulina ca sa ma faca porc ca la 18 ani, bine eu glumesc acuma, stii bine la ce ma refer cum ca Insulina este dusmanul slabirii.
Culmea e ca acuma asta nu se lasa neam, am 66, 6 Kg la 1, 7 m si mai vreau sa dau jos vreo 5 desi ceilalti spun ca nu e cazul sa mai dau jos, dar pancreasul se incapatineaza si nu lasa glicemia sa sara sus, i-am dat si orez si paine alba sa vad ce face, are ambitie :))). Slabesc doar daca stau pe salate de legume proaspete si branza degresata vaci sau peste fript la gratar, evident si sala care aia o fac mereu.
0
14-03-2012, ora 11:30
potra maria
Nu este medic/terapeut
potra maria
Costy,
Nu credeam ca treaba cu mancatu e atat de complexa. Stiam ca pancreasul regleza treburile pe acolo dar nuprea stiam ca in functie de cum isi face treaba te faci cat porcu sau nu :)) Si spun asta pentr ca nu am avut probeme cu greutatea... pana cum ( la 1.60 am 60 de kile ) dar inca nu-s chiar nasoala mai am pana acolo, dar daca trebuie sa fac ceva ca vine vara si la o psicina chiar vreau sa merg...
Chestia cu genetica, ca tot ati adus vb de ea, eu ma gandeam daca am avut in familie anxiosi si cred ca o mostenesc pe maicamea si pe sorasa. Amandoua 2 fricoase numai ca la mine s-a dereglat putin frica si s-a transformat in ceva mai urit.
Oricum tu daca ai ajus la 66 de kile e tare dat fiind ca mananci de rupi, ce sa zic... asa asi vrea sa fiu si eu.
Eu sunt constienta ca boala asta, la mine cel putin, este data cum de stresul de aici de la servci... Dar nu prea am ce sa fac. Stie cineva vreo metoda de relaxare cand ai o aglomeratie mai toata ziua? Daca da ia-si fii tare recunoscatoare..
Stevens magneziu+paducel sunt pasile? Pentru ca momentan mai beau seara cu ceai ( cam concentrat ce-i drept) cu paducel, talpa gastii, sunatroare si coada soricelului si ma simt binisor ( asa cat de cat pe linia de plutire ). Ceaiul de coada soricelului este pentru partea genitala asa preventiv, dar restul de plante sunt strict pentru problema mea cea de toate zilele, deoarece incerc pe cat posibil sa mai stau fara sa ma duc la doctror sa-mi dea pastile.
0
14-03-2012, ora 11:59
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Solutia ar fi sa intri in starea aia cand esti deconectata de tot si toate, eu o atingeam in 3-4 minute, inchid ochii si deodaata nu ma mai gandesc la absolut nimic, nu mai exista ganduri de nici un fel, insa nu stiu daca poti face asta la servici. Insa de cand cu starea asta este ceva mai greu sa ating starea aia, de fapt asta e meditatia, unii stau deconectati si nu au treaba, sunt relaxati continuu, nu stiu cum ar merge chestia asta toata ziua.
Si genetic daca e, ce vina avem noi ca avea mama sau tata sau bunica asa ceva ? E culmea pentru ca de fapt a ce e in gene greu te poti opune, e o lupta permanenta care-ti mananca energie si viata.
E f complexa faza cu mancatul, nici eu nu stiam pana mai acum ceva timp, stie si Stevens ce si cum insa el doar din teorie, eu din practica mai ales ca eu imi faceam teste-le la laborator.
Exista o regula si anume "Insulina depune grasimea", asta o vad pe youtube ca tot specialistii tot ne explica noua ce se intampla, fara Insulina nu exista depunere de grasime, facusera astia un experiment in laborator si au modificat genetic un soarece care nu mai producea Insulina, il indopau aia cu mancare zilnic si al dracu' soarece refuza sa se ingrase :). Iti dai seama ce trai pe vatrai pe el desi teoretic avea Diabet, dar asta n-au mai spus.
Stevens tu stii de filmuletul ala ? Ca pe mine m-a socat.
Ca sa ai greutatea buna si sa si mananci trebuie sa te joci la sala :))), trebuie sa arzi tot ce mananci si nu pui nimica chiar daca mananci ce vrei zilnic.
Piscina am si eu la sala si cand am chef ma duc oricand, am si sauna in abonament, deci conditii sunt, vointa sa fie.
0
14-03-2012, ora 15:30
potra maria
Nu este medic/terapeut
potra maria
Asta e CRUCEA pe care trebuie sa o ducem pentru ca bolala noastra este si mostenita de la parinti ( genetic...).
Om avea si noi o parte de vina dar daca ei sunt "gresiti ", gresiti suntem si noi ( binenteles nu in toate cazurile evident. dar in proportie de 80% daca ei sufera de ceva o sa suferim si noi ). Eu totusi ma gandesc oarecum cu bucurie ca traim in epoca asta, mai o pastila mai o mancarica, mai descopera medici ceva... Ma gandesc ca daca nu erau AD, benzodiazepine si altele viata mea era mult mai urata, nu cred ca semana nici jumate cu viata pe care o duc acum.Si sunt linistita pentru ca stiu ca daca mi-e rau iau o pastila si-mi trece, sau daca simptomele se agraveaza ma duc la dr samd. Asta ma tine oarecum pe linia de plutire chiar daca suna putin anapoda..
Eu am tot timpul rivotril la mine chiar daca nu iau decat 1-2 pastile pe luna, dar pentru ca le stiu tot timpul in geanta sunt linistita... ( poate vi se pare aiurea dar asta simt )
Costy piscina asta e in bucuresti?... scumpa? :))
0
14-03-2012, ora 18:19
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
O fi cruce dar daca ajunge sa-mi fure viata deja nu mai sunt deacord.
Mie sincer medicatia mi-a facut mai mult rau decat bine, duc Coaxilul asta pana pe 22 si am impresia ca apoi nu ma mai joc fie ce o fi, las sa vad ce se intampla, noroc ca tie iti face bine.
Uite si cum arata piscina:
http://www.daimonclub.ro/wellness-club/piscina-interioara.html
E si vara exterioara, e de toate depinde ce abonament iei. O sa ma interesez Vineri si-ti spun, clubul se afla la intrarea in oraselul copiilor de langa sala polivalenta. Programul este de la 8 la 12 noaptea zilnic.
Eu am platit 800 Euro pe un an, am sala, piscina interioara si sauna plus acces probabil si la tenis insa nu joc.
Cum stau aproape, vin pe jos si plec tot pe jos si prin parc, deci si mers pe jos cam 40 minute dus-intors.
Poti face si masaj dar asta costa separat, sunt toate conditii-le, pana la urma meriti si tu ceva bun dupa un servici stresant nu ? Ca asa doar servici si casa nu stiu ce fericire este.

Ciorapel nu vii si tu sa te alerg o tura prin sala ? :))))))))))))))))).
Hai ca e misto, facem miscare, apai ne ducem la piscina si ne zbenguim in apa.
In fata avem si terasa, vara stam si acolo.
0
14-03-2012, ora 18:51
dana54
Nu este medic/terapeut
dana54
Stevens,

Multumesc f.mult ptr.informatiile primite, vor fi toate folosite.
Ceaiurile am inceput sa le folosesc de luni, ieri am fost linistita toata ziua (2ceaiuri ziua) +1 seara.M-am trezit de mai putine ori si nu am mai luat nimic in afara de trazadone.Azi la fel.Ruminatiile au fost slabe.Sa dea dumnezeu sa mearga asa.
De maine voi incerca sa tin un jurnal de somn, de la mine putere, ca sa ma pot evalua.Trebuia de la inceputul tratamentului cu trazadone, gasisem modele pe internet si citisem ca e f.util.

Cu alimentatia sunt aproape de limita ridicolului.Toti fac haz pe seama mea.Am reguli stricte de la care deviez f.f.putin de sarbatori.Singurul viciu PIZZA (fara mezeluri) pe care o fac acasa si f.putina cafea, din ce in ce mai putina dimineata.

Nuci consum constant si seminte de in uneori.
Am luat omega 3 cu vit..E vreo 2 luni la sfarsitul anului, dar se pare ca nu era E-ul care trebuie si m-am speriat.

Am comandat paducel+mg la plafar, nu-l aveau in stoc.Restul.luna viitoare, din motive financiare.

Multumesc f.mult inca o data
0
14-03-2012, ora 19:31
potra maria
Nu este medic/terapeut
potra maria
Cosy,
Nu mai fii suparat ca am mostenit boala... Nu prea avem ce sa facem in cazul asta. Ce-i drept te apuca nervii stiind ca nu esti vinovat cu nimic, ca nu ai baut alcool nu ai pierdut noptii, ca a venit parsiva de boala asa fara sa te gandesti la ea nici o secunda. Eu m-am cosolat de mult cu ideea asta... Si am facut o comparatie : cand sunt pe pastile nu prea mai am nici un fel de emotie nu mai mai gandec la tot felul de tampenii... Cand sunt in perioada de curatire ca sa zic asa revin la emotiile ancestrale mi se face gol in stomac la cel mai mic zgomot sau cand sunt nu pic mai solicitata.
Urat e la tine ca nu ai gasit in atatia ani un leac, un medicament. Nu stiu cum ai putut sa induri atata suferinta...
Acolo in afara nu ai gasit pe nimeni oarecum mai compentent sau ceva? Si spun asta cu strangere de inima pentru ca si noi avem dr foarte buni si nu cred ca sunt cu ceva mai prejos decat aia de afara dar, dat fiind tarifele banuiesc ca cercetarea la ei este intr-un stadiu mai avansat..
Multumesc pentru adresa dar nu am reusit sa vad tarifele. Cat este o intrare la piscina de ex. ?
0
14-03-2012, ora 20:32
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Preturile le aflu Vineri asa cum ti-am spus, iti voi spune atunci.
Nu am cum sa nu fiu suparat cand mi-a furat viata, nu am cum sa ma consolez cu asa ceva, asta nu e viata, tie iti este bine din moment ce mergi ok mai ales ca si lucrezi, in momentul in care nu ai moment si nimic nu te bucura, nu stiu cum te-ar putea consola.
Am indurat sperand ca trece, tot gandesc ca e de la Clonazepam si astept sa treaca sevrajul ca abia am 6 luni si jumate de cand nu mai iau, ideea este ca sincer acum 1 an eram mult mai rau ca acum, iar acum 2 ani eram mai rau ca acum un an, mie mi se pare destul de clara faza, reduceam treptat Clonazepam-ul (Rivotril) si asta a fost rezultatul.
Eu nu stiu de ce medicii nu au fost deacord ca starea de acum e de acolo, le-am dat si sursa de unde am citit si tot, multi care au luat asa ceva au avut exact ce am eu acuma.
Inainte aveam eu sa zic asa depresie ca nu eram eu multumit, era si ceva anxietate dar aveam viata, aveam placeri, ce e acuma nu e ce era inainte de Rivotril, iar tot ce nu era inainte se cheama simptom de sevraj ! :).
In Germania nu au nici aia alte metode, tot aia ar fi dat.
Pai hai sa-ti spun ceva, acum 2 ani de exemplu stateam noaptea nedormit cu ochii pe ceas sa treaca mai repede timpul sa mananc, mancam acum si peste 2-3 ore aparea pofta de mancare ca si inainte de masa, era cumplit, mancam prin magazine la raft ca asa pofta aveam ca nu mai aveam rabdare sa ies, acum asa ceva nu mai exista.
M-am dus odata in Carrefour tot atunci si am mancat 10 ciocolate bio + 1 cutie de lapte in 10 minute, deci iti dai seama cum eram.
Aveam obsesie sa cobor in greutate in prostie de ajunsesem la 56, 2 Kg, mancam dar coboram ca faceam sport in prostie.
Daca nu e sevraj, de ce acuma e mai bine ?!
Tu cand iei astea nu ai emotii nici pozitive ? Sau doar din alea negative ? Eu de ex nu pot accepta sa nu am emotii, vreau sa simt, sa vreau, sa ma bucur. Cand eram pe Cymbalta nu vroiam nimic, era aiurea rau.
Termin cu Coaxil care nu prea are efect si apoi pauza, pana la urma si daca sevrajul trece si ramane problema de dinainte, nu-mi rezolva mie medicatia problemele de viata.
M-am tot jucat cu AD-uri in speranta ce se duce sevrajul si slabste in intensitate ca nu puteam trece peste asa cum era in vara.
Eu nu-s facut ptr compromisuri, vreau viata normala chit ca mor in 5 ani si nu peste 50, vreau calitate nu cantitate.
0
14-03-2012, ora 21:25
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Pai pentru calitate muncesti, baiatule, nu te joci!

Muncesti in toate directiile, te dezvolti in toate, te zbati, iti propui, pui mana, faci eforturi, duci pana la capat, nu lancezesti ca omida in asteptarea fericirii!

FERICIREA NE-O CONSTRUIM!

Iar ce nu tine de noi si ne supara, indepartam, inlocuim sau gasim alte solutii!
Dar fericirea, in cea mai mare parte, noi o facem!

Lipsa IUBIRII, cu toate formele ei (compasiune, toleranta, intelegere, IERTARE, ingaduinta, afectiune, daruire), este cea care creeaza un gol sufletesc. Si cum o suplinesti? Incepi sa te droghezi, incepi sa mananci compulsiv, incepi sa inlocuiesti iubirea cu ceva.

Dar la tine sunt mai multi factori, dupa parerea mea. Ti i-am cam spus pe toti, de vreo 2 luni incoace.

Cand esti slab, nu ai vointa, nu vrei, vrei lucruri obtinute usor si fara efort, cand nu ai teluri si obiective pe etape diferite ale vietii, cand nu ai cultul muncii si al rezultatelor obtinute prin munca, atunci se cheama ca esti un lenes si un sclifosit. In limbaj mai tepos si cu fite, cica ai "tulburari de adaptare".

Mai mult decat atat, eu nu as da vina pe factorul genetic!

Cel putin NU in privinta depresiei!

Va repet, ati vazut vreodata vreun bebelus depresiv, trist, apatic, cu umerii cazuti, stand numai in patut, cu fata la perete si nedorind nimic? Eu n-am vazut niciodata! Dimpotriva, toti sunt veseli, ganguresc si rad in hohote, cu gurita pana la urechi, cand ii iei in brate si-i arunci (si bine-nteles nu uiti sa-i si prinzi inapoi).

Ok, mostenesti niste trasaturi negative care te pot afecta sau primesti o educatie deficitara care isi poate pune amprenta pentru toata viata...DAR...de la o varsta, cand devii matur, stapan pe tine, pe viata ta, cand ti s-a dezvoltat constiinta, dorinta de evoluare, vointa, atunci pui mana si te autoeduci, iti propui sa depasesti limitele si sa ajungi ACOLO UNDE VREI TU!

Eu nu pot fi de acord sub nici o forma cu RESEMNAREA!

Si daca as avea vreo boala, si tot m-as lupta si cu dintii! Probabil ca si mai mult m-as lupta, pentru ca la felul meu bataios, plin de ambitii, nu as accepta ca viata mea sa fie condusa de "ceva", ci doar de mintea mea, dorintele si sperantele mele! Pentru ca asa cum se intampla de obicei, o dorinta mare, o lipsa sau o boala te transforma fundamental, te obliga sa te dezvolti si sa incepi sa vrei sa faci tot posibilul pana iti atingi telurile.

Resursele noastre depasesc uneori puterea noastra de imaginatie, pentru ca am fost inzestrati cu abilitati si forte imense, de ce m-as resemna si m-as lasa in voia sortii, ajungand o leguma, cand as putea sa fac cu viata mea fix ce doresc?
0
14-03-2012, ora 21:39
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
P.S. Mie imi place sa inot in mare.
0
14-03-2012, ora 22:56
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Aaa pai pana la Vara ce facem ? Nu mai ne jucam in apa 8 luni de zile ? nu merge asa :).

In alta ordine de idei eu nu m-am resemnat ! In momentul in care m-am resemnat s-a terminat si cu viata, nu-s genul sa traiesc in compormis pentru ca ma deranjeaza.
Cu munca e relativa treaba, mai depinde si de personalitate, pana la urma mie nu prea mi-a stat in fire sa trag din greu pentru ceva, nu prea simt ambitie si dorinta sa fac asa ceva deci nu exista motivatie, nu asta imi doresc eu de la viata, asta este, daca doream fi sigura ca de mult faceam asta.
Mie mi-au placut puterea si banii obtinuti usor.
Ma mir si eu cum de m-am dus la sala insa asta inseamna tot putere pana la urma, deci a aparut motivatia, in plus nu stau acolo toata ziua, imi ramane timp liber, ma duc cand vreau si stau cat doresc eu, nu ma conduce nimeni.
Eu nu fac ceva la comanda, fac doar daca simt sa o fac.
Cu genetica este de discutat, tu nu stii ce-i aia, asa ca...asta este. Adevarat ca bebelusul nu e depresiv, depinde de mediu, de viata de multe pana la urma, nu poti judeca tu de fapt.
Mai bine hai la sala sa-ti arat io ambitie acolo, dupa 3 ore d-alea nu stiu daca ai sa zici ca-s lenes, tu nu stii ca un om care face sport nu se cheama lenes ? Intreaba pe cine doresti tu. Dar paca vad ca tu cazi de lenesa :)))))))).
Am impresia ca tu stai acasa si nu faci mai nimica, asa e ? Nu, ca eu nu te condamn asa cum faci tu cu mine, dar zic doar asa.
Ca nu am dorinta sa trag din greu pentru bani asta este alta treaba, asta tine de aspiratii, de tipul de personalitate.
Uite bunica a fost facuta pentru asta, de mica a muncit din greu si nu a sovait niciodata, asa a fost ea fara sa ii zica nimeni nimic, deci opusul meu, mama la fel desi facand ceva carte i-a fost putin mai usor insa tot opus mie, tata a fost inginer, a lucrat si el tot asa, nu seman cu nici unul, sunt extraterestru :)))))))))))))))))))))))))).
Si ceeee, tie nu-ti plac extraterestrii ? hihi.
Mie-mi plac felete ca tine din astea dure asea.
0
15-03-2012, ora 10:57
potra maria
Nu este medic/terapeut
potra maria
De bine ce imi spuneai ca ma simt bine iata ce am patit aseara...
Am adormit pe la 22.10... totu bine. Pe la 23.00 m-am trezit intr-un "frumusel " atac de panica ( cred ca nu am mai avut de vreun an, poate chiar mai mult ). Si cum eram eu in panica asa ce mi-am zis.. hai Ina ca trece nu te mai speria fii tare, o sa treaca... si de unde imi batea inima la maxim si tot tacamu, dealea urate din filme.. Pana la urma am cedat am loat un rivotril ( sa-l ia naiba ) m-am linisit si am adormit. Acum ma o senzatie urata rau, ma uit la clienti si imi vine sa le dau cu ceva in cap.sunt constienta cu nu au nici o vina dar asta simt...
Acum spuneti-mi si mie ce e de facut sau daca exista o alta cale (inafar de rivotril ) naturista sau altceva ca eu nu am gasit. Si sa nu imi spuneti ca e de la tigari sau mancare, ca am atacuri de panica de cand eram la mama acasa nu fumam si mancam gatit de ea super natural.Astept pareri..
Costy, eu cand iau rivotril sunt o persoana aproape normala ( in afara faptului ca sunt un pic ametita ) am emoti de toate felurile pozitive, negative.tot tacamu...
Eu cand eram pe AD si rivotril mergeam in club si dansam pana la 6 dimineata, bineteles fara alcool si dastea. Nu pot sa spnu ca mi-au rapit viata sau ceva.. Doar la inceputul tratamentelor eram nu pic ametita pana ma obisnuiam cu tratamentul dar dupa aceea nu pierdeam nici o ocazie sa ma distez.
0
15-03-2012, ora 13:12
dana54
Nu este medic/terapeut
dana54
Buna Costy,

Fara sa vreau, am urmarit o parte din dialogurile tale cu Ciorapel, dar ultima ta interventie m-a lasat masca, desi in ultima vreme nu prea ma mira nimic.

Cu mostenirea genetica sunt de acord, exista, am citit despre asta, este recunoscuta in multe cazuri medicale, m-a interesat in mod deosebit ptr.ca si eu am mostenit o boala genetica, hipoacuzia, de la bunica.N-are rost sa precizez diagnosticul, nu are relevanta.Dupa multe investigatii, am ajuns la Bucuresti, la clinica...Hociota, Panduri, si m-am ales cu o noua bijuterie..aparat auditiv, cam la varsta ta. Am plans 3 zile pana am acceptat ideea, un xanax mic de 0.25 mi-ar fi fost atunci de mare folos, macar 3 zile, dar nu stiam ca exista asa ceva.Aud si fara aparat, dar mai greu.
In timp a trebuit sa mai cobor stacheta, nu tot ce visasem se mai putea realiza.Am pierdut 2 job-uri f.bune din cauza asta.
Dar am acceptat realitatea.Nu am facut atunci depresie din cauza asta, munca si studiul permanent m-au tinut mintea ocupata

Dar asta e trecut si acolo ramane, azi nu ma mai atinge.
Ti-am dat amanunte ptr. ca sa intelegi ca stiu ce e cu mostenirea genetica.

In ceea ce te priveste, eu una cred ca doar mancatul aiurea ar putea fi mostenita.Ai spus ca ai mai avut in familie cazuri.

Of, .., in alta ordine de idei, spui ca unii oameni au fost facuti sa munceasca si altii nu.

Cu asta nu sunt de acord.Si nu tine de personalitate, nici de caracter, nici de a face compromisuri ori ba.

Bunica ta a trebuit sa munceasca de mica ca asa au fost timpurile.Nu cred ca a muncit de placere, trebuia.
Nici nu si-a pus problema daca vrea or ba.Nu avea optiuni.
Trebuia sa-si ajute familia, intai parintii, apoi propria familie.

Costy, daca ea nu ar fi vrut sa munceasca, nu s-ar fi casatorit, mama ta n-ar fi existat, implicit n-ai mai fi existat nici tu.Implicit, nici populatia planetei, daca toti ar fi gandit ca tine.Nu poti imparti lumea in cei facuti sa munceasca si in cei facuti sa se intrebe de ce ar trebui sa munceasca.

Parintii tai (sunt din generatia mea) au muncit la fel ptr. ca trebuia.Trebuiau platite facturile, mancarea, copilului nu trebuia sa-i lipseasca nimic.Nu te intreba nimemi daca vrei sau nu.Era obligatoriu.La 60de zile de la absolvirea facultatii erai obligat sa te prezinti la locul de munca primit la repartitie, oriunde era acesta, chiar si intr-un sat uitat de lume, unde nici macar nu trecea trenul.(ma refer la cei din invatamant).
Eu am avut noroc, am avut medie f.buna si am luat repartitie acasa.

Poate ai incercat prea devreme si disciplina nemteasca nu ti-a priit.
Ai spus ca nu-ti place sa-ti dea cineva ordine si sa-ti faca programul.
Nimanui n-ui place.Dar n-ai ce face.

Fii propriul tau stapan.Pofi sa ai propria ta firma.
Dar si acolo muncesti.Si acolo exista disciplina financiara.Si reguli de respectat.Si acolo depinzi de altii.De mai multi decat ai putea crede.

Eu cred ca totusi esti un produs al capitalismului salbatic din Ro.
Ai totul ca sa fi fericit si nu esti. Asta n-o vor rezolva AD-urile.
Vei fi OK doar daca vei revizui putin prioritatile si propria persoana, si vei realiza ca multe din conceptiile tale sunt total gresite.Poti intreba in metrou, in statiile de tramvai, oamenii de ce merg la munca.Daca le face placere?
Sau pur si simplu ptr.ca trebuie.Si sunt multumiti ca au unde.Dar mai bine nu, s-ar putea sa iei bataie.

Cred ca psihoterapia ar fi utila.
Dar ai putea face tu psihologia, la o universitate buna, chiar daca nu ai vrea sa practici, ai fi singurul tau pacient.
Te-ai studia tu pe tine, cu puterea mintii tale, dar si cu cunostintele acumulate.

Da resetare, reconfigureaza softul din capul tau, schimba sistemul de operare, modifica toate setarile.Ai zis ca ai lucrat la calculatoare.Eu cred ca si noi functionam cam tot asa.O setare, doua aiurea, si suntem varza.

Costy, medicul tau, unde te duci tu, are si el zile bune si zile rele.Si poate ar fi vrut sa stea acasa.Dar trebuie sa asculte 21 de povesti in fiecare zi, din care poate doar 1/3 sunt grave.

Sper ca nu te-am suparat prea tare, nu o sa intervin alta data decat daca vrei tu.
Daca o singura fraza din ceea ce am scris iti va fi util, tot e bine.
Te poti repara.De tine depinde.

O zi buna
0
15-03-2012, ora 13:17
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Maria nu este de la nici o mancare si de la nici un fumat asa cum si tu banuiesti, iar daca cineva iti va spune ca e de acolo sa nu iei in seama.
Ai facut atac de panica pentru ca de fapt aveai o frica de atac, undeva in mintea ta e 'aoleu, daca fac iara ?!' si asta te rupe, bine asta este mecanismul insa nu prea aveai ce face.
Daca cu Rivotril te simti bine, de ce te deranjeaza ca iei ?! Mai ales ca spui cum ca nu ti-a furat viata, deci este perfect. Nu am spus ca la toti face ce mi-a facut mie si altora. Desigur ca ar fi bine sa nu mai iei daca ai putea.
Faptul ca la servici iti vine sa le dai cu ceva in cap la clienti denota ca Anxietatea nu a trecut in totalitate chiar daca nu iti dai seama, asa ca a aparut si dispozitie iritabila :), ai nervi, toleranta la frustrare a coborat si deci te irita orice fleac, asta este explicatia.
In alta ordine de idei daca aveai atacuri de panica de cand erai la mama, inseamna ca stresul de la munca doar amplifica treaba si nu este cauza, cauza este probabil una psihologica, undeva in copilarie s-a intamplat ceva si nu stii tu. Realist privind, nu prea se rezolva.
Banuiesc ca si daca nu ai stres la munca tot ai atacuri si ganduri nu ?
Deci cea mai buna solutie este sa iei Rivotril cand ai nevoie si sa te simti bine, daca poti sa iei ocazional ar fi excelent, ce doza ai luat aseara ? Acum nu stiu daca ai face mai multa miscare daca nu te-ar ajuta desi si acolo e cu cantec, si prea multa poate duce la Anxietate asa cum imi facea mie.
Ce ti-am spus eu acum am spus tot din experienta dar si din carti, in general nu ma bazez pe iluzii care nu fac decat sa amageasca, chiar daca pe moment iluzia pare ca ajuta, iesirea din iluzie cand vezi ca nu e asa, se lasa cu durere.
Eu ieri am facut sala 3 ore si 15 minute, apoi nu eram foarte bine, simteam ca fina Anxietate a aparut, asa ca seara la ora 00, 30 s-a lasat cu paranghelie desi dupamiaza mi-am mancat salata, deci carnat de porc traditional bun rau, costita afumata, ceapa, lapte rece ecologic, cateva bomboane cu lichior, gogosi cu nutella si apoi Caju prajit (mama ce bun e asta, e mai bun ca alunele). Nu stiu daca mancam asa daca faceam mai putina sala.
Un antrenament normal dureaza o ora jumate, cu indulgenta doua.
Mai Maria acuma gluma e gluma si treaba e treaba dar sa stii ca o mancare buna unge sufletelul uneori, poate sa-mi spuna mie cine vrea orice ca eu raman la aceasta concluzie, tot din experienta o zic.
Ciorapeeeeel hai mai la pranghelie cu mine :))))))))))))))))).
K.V pe tine nu te invit ca m-ai suparat, tu stai si mananca buruieni. Pai te-ai suparat ca esti invidioasa ca mananc bunaciuni gustoase si tu nu, nu ca nu ai putea, insa principiile tale rigide te opresc sa faci asta ca si pe Stevens.
Eu nu zic mereu ca nu e bine, dar voi deloc.
Viata ta K.V inseamna doar lupta si atata, placere nexam, si stii f bine chestia asta, asa ca daca altul isi permite sa-si mai bage si piciorul si sa se distreze, te deranjeaza.
Pana la urma eu am mancat bine de cand m-am nascut pe cand nu aveam nici depresie si nici anxietate, asa ca nu stiu daca in totalitate e mecanism de compensare, mancam nene la 12 ani borcane de dulceata cu lingurita, facea bunica 10 borcane si intr-o luna nu mai avea nimic, mi-a placut sa ma rasfat.
Ca acuma e exagerat, e altceva, insa nu-s asa de nevinovat :). Pentru mine mancarea era o placere de alt gen si nu ma deranja sa o am si pe asta alaturi si de altele pana la urma.
Primeam pachete din Germania pe vremea lui Ceausescu si radeam dulciurile ca un aspirator, atunci nu stiam nici cuvantul numit depresie sau anxietate.
0
15-03-2012, ora 13:57
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Exceptional, Dana!

Costiţă, daca ar fi inteligent, ar profita de sfaturile de pe acest topic, care sunt GRATUITE si cele mai bune si dezinteresate, si s-ar pune pe picioare!

Daca te intalneam in viata reala, baiatule, nu dadeam nici 2 bani pe tine, crede-ma!

Iar daca erai fratele meu, PUNEAM PARUL PE TINE! Pana la urma reuseam eu sa scot untul din tine, dar de lasat asa, in lene si letargie, nu te lasam!

Adica eu, ca fata, fac atatea eforturi cu mine, cu viata, ma pregatesc permanent pentru tot ce vreau eu sa-mi construiesc SI de-acum incolo...si nu ma plang, desi imi este foarte greu si am si eu problemele, durerile si dorurile mele care ma pot ingenuchea definitiv (dar nu le las eu sa faca asta!)...si-atunci cum sa ma uit cu stima la un barbat in puterea varstei care NU FACE NIMIC si asteapta totul de la mama?!? Pai tu nu ai nici macar pentru biata ta mama un minimum de compasiune!! Habar nu ai ce-o fi indurand fiinta aia intr-o tara straina!

Habar nu ai cate trebuie sa-i suporte vreunui neamt hitlerist, doar ca sa-si poata sustine baiatul in tara si sa-i trimita bani sa traiasca boiereste, in loc sa fie invers!! Mama ta poate ca nu-si va deschide niciodata sufletul in fata ta, ca nu are cu cine, esti prea egoist, individualist si egocentrist, dar numai ea stie cate umilinte, dureri, nesiguranta sau compromisuri trebuie sa faca in casnicia ei cu un strain! Numai pentru asta si tu trebuia sa-i fii sprijin, nu POVARA!

Uite cum facem. Pentru toata psihoterapia asta pe care am facut-o cu tine GRATUIT (asa, fara patalama de psihoterapeut.. dar nici nu mai conteaza asta!)...tinand cont ca am reusit in 2 luni sa-ti scot la suprafata HIBELE, BUBELE, adica tocmai cauzele depresiei tale...deci pentru toti nervii pe care mi i-ai mancat in timpul asta, macar un lucru bun sa faci si tu!

Pentru inceput, sa daruiesti si tu altora ceea ce ai primit tu din plin de la mama ta, si nemeritat!

Adica, te duci frumusel si faci voluntariat in mai multe proiecte, dar in special in orfelinate, la un azil de batrani, la un spital de boli incurabile...si numai asa vei si pretui lucrurile bune pe care le ai, dar iti vei mai si spala din pacatele fata de mama ta si fata de destinul care ti-a data atatea!

Tu nici macar nu constientizezi ca ce ai tu, altii nu au nici dupa o viata de munca!
In vremurile astea grele, oamenii muncesc de se rup si nici nu-si pot permite o mancare sanatoasa, buna, de calitate, sa nu mai vorbim de odihna, un hobby, un abonament la sala, sau sa aiba putin timp liber pentru sufletul lor! Dupa o luna de munca grea, ei abia isi pot plati facturile, iar cand se uita la copilasii lor, la nevoile unei familii, ai unei sotii, ai unei relatii sau ai unei case, si nu le pot acoperi pe toate, ii apuca disperarea! Si cu toate astea, tot nu se dau batuti! Iar tu ai atatea lucruri FARA SA FACI NIMIC!

Strict in cazul tau, tu singur ti-au creat depresia!
In timp, in ani!

Stilul de viata, comoditatea, LENEA, lipsa ambitiilor si a obiectivelor, dar mai ales faptul ca le-ai avut pe toate la bot fara nici cel mai mic efort, te-au facut sa ajungi unde esti!
Este inadmisibil ca la cei mai frumosi ani ai tineretii unui om, tu sa stai sa-ti plangi de mila in loc SA FACI CEVA CU VIATA TA!

Pasul 1, pana iesi din letargie si din lenea si comoditatea care ti-au intrat pana in fibra, pana ajungi sa vrei sa faci ceva cu viata ta, trebuie sa faci

VOLUNTARIAT!

Trebuie sa inveti sa daruiesti si altora ce ti-a dat viata si tie!
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
3135 comentarii 1 2 ..... 737475 ..... 104 105 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul