medicamente cu risc in sarcina

10-03-2014
anca_m04
Nu este medic/terapeut
anca_m04
Am aflat pe 3 martie 2014 ca sunt insarcinata, dar in ultimele trei saptamani am luat mai multe medicamente. Am avut o infectie cu candida si am luat pe 13 februarie o pastila de flucovim 150 mg., si 10 zile de Isoprinosine cate 3 pe zi, pentru cresterea imunitatii, am luat si 11 ovule de cervugid. Mi s-au inflamat amigdalele si am luat 4 pastille de clindamycina de 300mg. cu nistatina.( pe 1, 2 martie). de cand am aflat ca sunt insarcinata am sistat orice tratament.. Ultima menstruatie a inceput cu 29 ianuarie. Ce riscuri sunt daca pastrez sarcina, pentru nu vreau sa renunt la ea? Va multumesc.
1 comentarii
0
10-03-2014, ora 09:49
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
Din cate am citit, flucovim ar putea afecta dezvoltarea osoasa, dar la doze mai mari. Studiile, care de altfel sunt putine nu au zis ca ar exista vreun efect cauzat de o doza unica de 150 mg.
Clindamicina mai se accepta in sarcina, la fel isoprinosine si nistatina. Sunt de evitat cand exista alternative de tratament, dar acum nu cred ca este cazul sa va panicati pentru asta si sa asteptati sa faceti ecografie, sa discutati cu un medic ginecolog si sa vedeti cum se prezinta bebelusul. In general, in primul trimestru de sarcina functioneaza asa zisa lege "totul sau nimic". Adica ori este afectat iremediabil copilul si sarcina se pierde, ori nu este afectat deloc si merge totul normal mai departe. Mult succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul