mediu toxic...pentru fat

12-08-2009
lylylec
Nu este medic/terapeut
lylylec
Sunt insarcinata in 24 de saptamani, am renovat apartamentul si am lacuit parchetul din sufragerie si dormitor. In apartament este un miros oarecum puternic de lac pentru parchet. Eu si sotul meu stam intr-un dormitor in care a intrat miros toxic de lac, dar este abia sesizabil. Imi puteti spune care sunt riscurile la care ma expun stand intr-un mediu toxic pentru fat? As vrea sa pot face ceva sa nu fie asa, dar nu am de ales.
Va multumesc.
4 comentarii
0
12-08-2009, ora 21:50
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Exista riscuri, cu atat mai mult cu cat lacul de parchet este foarte teratogen. Va rog sa evitati produsele chimice de genul vopselelor (inclusiv cele de vopsit parul), lacurilor, slventilor etc. Nu stiu daca medicul dvs. v-a recomandat, dar ar fi bine sa luati nistea Acifol (10 mg pe zi - acidul folic adica vitamina B9 este foarte benefic pt inhibarea malformatiilor congenitale si nu numai; consultati-va cu medicul dvs.)...

Toate cele bune si un copil minunat!


In speranta ca ti-am putut fi de folos, cu placere si deferenta,
N I C K;)
0
13-08-2009, ora 11:46
lara_marik
Nu este medic/terapeut
lara_marik
Nu mai sta in aburi toxici. Mai ales ca este vara. e bine ca nu ai stat in trimestrul 1. Acum bebe este destul de mare cred ca sa nu mai pateasca ceva. Dar totusi nu mai vopsi. Lasa incolo de zugravit, sa fie bebe bine si dupa aia faceti treaba.
0
20-06-2011, ora 03:59
AndreeaStroescu
Nu este medic/terapeut
AndreeaStroescu
Buna tuturor! Eu am o luna de sarcina iar acum câteva zile am facut curatenie in bucătărie folosind sprayul pt curatat cuptorul!!!!!imediat ce am terminat curatenia mi-am dat seama ce am facut!!!! Ce riscuri sunt si dacă sunt, cât sunt de mari? Multumesc mult!
0
22-06-2011, ora 03:54
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună dimineaţa!
Stimată dnă Stroescu Andreea, riscuri există, clar, dar cât de mari sunt nu vă pot spune, de vreme ce nu ştiu ce spray pentru curăţat aţi folosit, nu-i cunosc ingredientele, nu cunosc nici toxicitatea lor, nu ştiu ce concentraţie şi ce cantitate de substanţe aţi inhalat, nu vă cunosc receptivitatea şi răspunsul organismului dv. la acele substanţe şi nu ştiu nici alte informaţii de ordin obstetrical.
Şi totuşi, privind per ansamblu, teoretic, să ştiţi că o varietate destul de mare de riscuri este aproape omniprezentă, pentru toţi oamenii, dar mai ales pentru dv., însărcinată fiind, pentru că şi în lipsa inhalării unor substanţe provenite dintr-un spray pentru curăţat, din păcate, suntem asaltaţi/sunteţi asaltată din toate părţile de substanţe toxice, astfel că, în acest sens, ca şi fapt divers, aerul din atmosfera pământului este foarte poluat cu sulfaţi, compuşi organici volatili etc., ca de altfel şi cel din atmosfera locuinţei dv.; apa, şi ea, este contaminată cu nitriţi şi nitraţi, cel puţin; solul este infestat cu insecticide, pesticide, îngrăşăminte chimice şi multe alte substanţe lichide, solide, gazoase şi plasmatice; alimentaţia este de-a dreptul denaturată, în sensul că aproape nu se mai poate vorbi despre ceva natural - industria coloranţilor, conservanţilor, emulgatorilor, afânatorilor, îndulcitorilor etc. poluează 99, 99% din alimentele existente pe piaţa mondială; ş.a.m.d. Practic, însă, nu ne/vă afectează tot ce este negativ în natură şi nu numai în natură, chiar şi artificial fiind acel ceva negativ. Chiar şi aşa, fiţi precaută, protejaţi-vă de orice este toxic!
Vă rog, consultaţi-vă cu medicul dv. obstetrician/ginecolog. Informaţi-l cu privire la folosirea respectivului spray şi la timpul, ca de altfel şi modul în care l-aţi folosit (spuneţi-i dacă l-aţi folosit protejată fiind cu o mască chirurgicală, de pildă, cu altceva sau cu nimic), eventual luaţi-l cu dv. pentru a-i arăta ingredientele. De asemenea, rugaţi-l să vă dea şi alte indicaţii cu privire la alimentaţie, igienă şi comportament adecvat general de viaţă; să vă facă şi nişte analize medicale serologice şi imagistice, dacă se vor impune.
Multă sănătate vă doresc şi un copil minunat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul