Meningita | Forumul Medical ROmedic

Meningita

21-12-2016
Laurentiu1995
Nu este medic/terapeut
Laurentiu1995
Va rog frumos sa ma ajute si pe cineva care stie sau care s-a confruntat cu aceasta problema! Mama mea este internata la boli infectioase cu meningoencefalita de aproximativ 3 saptamani. In primele 2 saptamani a fost groaznic, dureri groaznice de cap, apoi halucinatii. Abia de 4 zile si a mai revenit, adica nu mai are halucinatii, nu mai are vedere dubla, e constienta totul ok. Acum 3 saptamani cand iau facut punctie avea 260 de elemente, a doua punctie a fost 160 de elemente cu lichid hipertensiv sau ceva de genu. Acum dupa ce se simte mai bine si nu mai e cum era iau facut alta punctie din care a rezultat 300 de elemente! E de rau? Va rog sa mi spuneti ca nu stim ce sa mai credem.
2 comentarii
1
22-12-2016, ora 16:46
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Buna ziua. In mod normal numarul celulelor ar trebui sa scada, odata cu tratamentul antibiotic administrat. Dar este foarte greu sa imi dau cu parerea pt ca nu stiu ce fel de meningita este, este bacteriana sau virala sau de alt tip? S-au facut si culturi din LCR? Eventual o antibiograma daca s-a reusit izolarea unui germen? De obicei culturile si antibiograma dureaza mai mult si tratamentul se incepe inaintea obtinerii rezultatelor, dar pe masura ce acestea sunt disponibile schema de tratament se poate ajusta, bineinteles si in functie de evolutia clinica. Sanatate multa va doresc!
0
23-12-2016, ora 16:57
Laurentiu1995
Nu este medic/terapeut
Laurentiu1995
V-am lasat si mesaj dumneavoastra, va las si aici. Asta e si ideea, doctorii nici pana acum nu si au dat seama ce fel de meningita e, spun 80% virala 20% tuberculoasa! In prima analiza BK(nu stiu cum se scrie) au spus ca a iesit fara bacterie si asteapta la a doua punctie rezultatul pentru ca cica in prima poate sa nu apara bacterie si in a doua sa apara. Capul o mai doare rar si putin spatele dar spune ca se simte slabita de la atatea pastile, a inceput si cu cateva palpitatii i au facut ekg si cica nu sunt probleme. Nu stim ce sa mai credem. Asteptam sa se faca bine.. dar nu inteleg dece in loc sa scada elementele din lcr, ele cresc..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Risc crescut de dizabilități pe termen lung la copiii cu meningită bacteriană
  •