meningita acuta virala

29-03-2010
Andra_25
Nu este medic/terapeut
Andra_25
Prietenul meu a fost diacnosticat cu meningita acuta virala(nu am alte detalii).A fost internat 2 saptamani la infectioase si i-a fost administrat tratament cu antibiotice :cefort; glucoza si vitamine, toate administrate intravenos. Dupa doua saptamani analizele au fost bune si a fost lasat acasa. Dupa trei zile a facut iar febra si a fost dus de urgenta la spital, i-au administrat din nou acelasi tratament.As vrea sa stiu, de ce a revenit boala asa de repede, oare analizele au fost gresite? sau tratamentul nu a fost administrat corect?, ce s-a intamplat?.Va multumesc.
4 comentarii
0
30-03-2010, ora 00:13
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Tratamentele date de medici nu au nici un efect vindecator. Daca faci o cercetare de aici o sa gasesti mereu recidive dupa tratamente cu antibiotice. Antibiotice omoara toate bacteriile din corp, dar cauza la multe boli nu sunt bacteriile si atunci boala se manifesta din nou dupa tratament. Problema este ca pare a fi vindecare dar pe urma apare chiar agravare si pacientul ajunge din lac in put si la sfarsit este si cu toata flora bacteriana distrusa si prada infectiilor. Nu exista tratamente vindecatoare in alopatie si ce i s-a intamplat prietenului este de fapt regula.
0
30-03-2010, ora 09:11
Andra_25
Nu este medic/terapeut
Andra_25
iti multumes...dar totusi consecinta care e?..e grava situatia?..ce ar trebuii sa faca?...sau stiu doctorii???!!!!! petru ca nu am incredere deloc..din pacate...
0
30-03-2010, ora 09:31
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Ca idee, meningita virală nu are nevoie de tratament antibiotic- cele mai multe trec de la sine! Pentru că infecţiile virale nu se tratează cu antibiotice- dar în cazul dvs probabil i s-a dat antibiotic pentru că se făcuse o suprainfecţie bacteriană, sau pentru a preveni una- dar dacă nu s-a făcut puncţie lombară, antibiogramă şi germenele din corp nu era sensibil la cefort sau era doar parţial sensibil atunci cu siguranţă nu a fost de ajuns acest tratament- este nevoie de antibiogramă şi terapie conform acesteia- iar bacteria ţinută sub control de tratament, iar când s-a terminat tratamentul a putut să "înflorească"
La ce spital de boli infecţioase este internat?
Doctorii ar trebui să ştie să respecte aceste recomandări: antibiogramă şi terapie conform acesteia- şi nu ar trebui să mai fie probleme.
0
30-03-2010, ora 09:42
Andra_25
Nu este medic/terapeut
Andra_25
mersi de mesaj. chestia e ca a facut punctie si dupa ea a primit acest tratament, el initial a avut un accident de motor si a avut fracturi craniene..dupa un an ajuns la aceasta boala, fara sa stie ca ar avea ceva..este la spitalul de boli infectioase Suceava..:(.multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vitamine pentru un păr sănătos
  • Dieta bogată în grăsimi „înfometează” creierul
  • Hormonul care poate întârzia îmbătrânirea musculaturii
  • Glicemia ar putea fi măsurată prin analiza transpirației
  • Un nou senzor ce ar putea măsura glicemia din lacrimi
  • Fructoza ar putea fi produsă la nivelul creierului (studiu)
  • Noi informații despre metabolismul glucozei specific celulelor canceroase
  • Semne de meningită la copil - cum le recunoști și ce să faci?
  • Vitaminele îngrașă?
  •