menopauza la 41 ani?

04-09-2013
marlena38
Nu este medic/terapeut
marlena38
ma numesc marlena si am 41 ani. pe 8 februarie..am avut ultimul ciclu.in martie..nu mi-a mai venit.am facut test de sarcina si a iesit pozitiv.in aprilie..am mers la medicul ginecolog, care a constat sarcina de 6 sapt..doar ca sarcina nu avea puls.am facut in decurs de 2 luni 2 analize de sange si 3 ecografe..cu acelasi rezultat..sarcina care nu evoluiaza.mentionez ca toate acestea le-am facut in belgia unde locuiesc de 1 an.in perioda de cand m-am mutat in belgia am avut o serie de manifestari anxioase si depresive datorate mutarii.
medicul din belgia..nu mi-a recomandat chiuretaj, deoarece a zis ca sarcina e prea mica..si voi suferi un avort spontan.numai ca acesta nu a mai venit..in luna iulie..am venit in vacanta in romania..si-am mers la un control la medicul meu ginecolog.aici..in urma unui ecograf.. nu s-a constat nici o sarcina.. uterul era perfect curat.si a constatat ca intrasem la menopauza. am urmat un tratament hormonal..si in 10 zile..mi-a venit ciclu. acum urmez un tratament cu climen..pe o perioada de 6 luni..ca sa-mi vina in continuare.
intrebarea mea..ce a fost..daca sarcina nu a fost.pentru ca..la ecografele pe care le-am facut in belgia..se vedea ceva..si unde a disparut..acel ceva..pt ca..eu nu am avut nici un fel de scurgeri in toata aceasta perioada de menopauza.o singura data..am eliminat..ca un fel de membrana maronie..cam de 4-5 cm patrati, dar fara scurgeri sangvine.
si e normal ca ciclul sa fie asa abudent? inainte..dura 3 zile.. si nu era abundent. acum..dureaza o sapt.. si f abundent.
5 comentarii
0
04-09-2013, ora 13:49
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
raspuns la intrebarea din titlu:
prietena mea a intrat la menopauza la 33 ani.asa ca.e posibil
posibil acum sa fiti in premenopauza si DA
in acest caz, ciclul este fffff abundent
si ca durata si cantitativ
sanatate va doresc
0
04-09-2013, ora 14:41
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Femeile din familia mea au intrat la menopauza la 40-44 ani asa ca da, este posibila menopauza la 41 de ani. Acea membrana este de regula constituita din mucoasa uterina si sange, aratand ca un tesut, piele.. Apare adeseori in cazul dereglarilor hormonale, eu am 29 de ani si mi s-a intamplat de doua ori pana acum sa elimin asa ceva.
Nimeni nu iti poate spune ce a fost acum cateva luni, cert e ca acum ai un diagnostic si asa stau lucrurile in momentul actual adica esti la menopauza.
0
04-09-2013, ora 15:19
marlena38
Nu este medic/terapeut
marlena38
multumesc pt raspunsuri..eu inteleg sa fii la menopauza.. dar la menopauza..apar simptome..bufeuri, transpiratii nocturne.. insomnii..stari nervoase.stiu.din cate m-am documentat si eu..ori eu n-am avut nimic din toate astea.
in pospectul climenului..spune ca nu este contraceptiv..daca menstruatia mea..este indusa.. mai pot ramane insarcinata? medicul meu..mi-a interzis anticonceptionalele orale..datorita climenului, asa ca pt moment.. folosesc doar metoda clasica a calendarului.
0
04-09-2013, ora 18:19
smaralde
Nu este medic/terapeut
smaralde
Simptomele apar pe parcurs cred eu... Nu stiu unde locuiesti dar daca esti in Bruxelles poti sa incerci un RDV la dr Camacho la Moliere. Eu ma impac bine cu el. Sanatate
0
02-03-2016, ora 13:15
oana1969
Nu este medic/terapeut
oana1969
buna ziua, am 46 ani, nu mai am ciclu menstrual de 5 ani, mai pot ramane insarcinata?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Menopauza si tulburarile psihice
  • Ce este premenopauza - perimenopauza?
  • Sexul la vârsta menopauzei
  • Ce este uscăciunea vaginală?
  • Instalarea târzie a menstruației și menopauzei asociată cu prelungirea duratei de viață
  • Suplimentele de calciu ar putea crește riscul de demență la femei
  •