menstruatia dupa intreruperea anticonceptionalelor?

24-05-2009
maria_alexa
Nu este medic/terapeut
maria_alexa
vreau sa stiu si eu dak dupa intreruperea administrarii anticonceptionalelor se deregleaza aparitia menstruatiei. eu am luat jeanine timp d 6 luni, apoi am facut o pauza 1 luna. acum trebuia sa-mi apara menstruatia. dar imi intarzie d o saptamana. este normal? nu cred k ar fi vorba d o sarcina pt k nu am niciun simptom.
34 comentarii 12 Înainte ›
0
24-05-2009, ora 21:35
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Da, e posibil sa se deregleze putin menstra, dar dupa inca o luna fara contraceptiv se va regla.Dar daca inainte de a lua contraceptiv ai avut ciclu neregulat, e posibil ca acum, la intreruperea pilulelor sa-l ai la fel ca inainte.Numai bine!
0
27-05-2009, ora 10:25
Duchess
Nu este medic/terapeut
Duchess
Buna ziua,
am urmat tratament cu anticonceptionale Logest timp de 3 ani, mi-au fost recomandate pentru reglarea menstruatiei si micsorarea durerilor care vin o data cu menstruatia.
In aprilie dupa ce am terminat ultima pastila, am renuntat sa mai iau, am avut menstrutie normala, dar la o saptamana dupa ce s-a terminat, mi-a venit din nou, cu sangerare abundenta si dureri mari.
S-a implinit 28+7 zile de la ultima menstruatie normala.
Azi mi-am facut un testd e sarcina, care a iesit negativ.
Ultimele 3-4 zile m-am simtit obosita si nervoasa, stari pe care le avem inaintea menstruatiei, plus ca acum am sesizat un miros ciudat.
Normal nu este,.
Ma puteti ajuta cu un sfat?
Va multumesc frumos.
0
27-05-2009, ora 18:44
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Daca aceste scurgeri au un miros ciudat e posibil sa ai o infectie genitala.Dar sangerarea abundenta peste ciclu nu are legatura cu infectia genitala.Dereglarea poate fi ca urmare a intreruperii contraceptivului.Mergi din nou la ginecolog, e nevoie de o noua consultatie.Numai bine!
0
27-05-2009, ora 23:12
bixi_mic
Nu este medic/terapeut
bixi_mic
ma scuzati..am si eu o dilema!
stiu ca este recomandat sa incepi sa iei anticonceptionalele in prima zi de menstruatie. dar... eu pe parcursul zilei am avut o usoara sangerare... crezand ca mi-a venit menstruatia... iar seara am luat prima pastiluta.
dar a doua zi, am vazut ca nu mi-a mai curs deloc... ca si cum, de fapt nu acea zi era prima zi de menstruatie.
ce se intampla daca am inceput sa iau anticonceptioanale? cand imi va veni? sau in cat timp voi fi protejata?
ma poate ajuta cineva, va rog?!?!
0
28-05-2009, ora 20:13
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Dac tot ai inceput sa iei contraceptivul amagindu-te cu o falsa menstra, continua sa le iei corect, zilnic, la aceeasi ora, dar primele 7-10 zile protejeaza-te si cu prezervativ [ asta daca esti sigura ca nu esti insarcinata ].Numai bine!
0
28-05-2009, ora 20:52
bixi_mic
Nu este medic/terapeut
bixi_mic
multumesc mult Casa drhouse!!! :D
sunt sigura 100% ca nu sunt insarcinata... multulmesc mult d sfat!
0
15-06-2009, ora 21:49
taniusha
Nu este medic/terapeut
taniusha
salut! am si eu o problema. am luat contraceptive timp de 3 ani cu pauze de 2 luni la fiecare 10 luni (cum mi-a spus medicul) in ianuarie 09 am facut pauza timp de 2 luni(si nu am avut deloc relatii). prima luna cilcul mi-a venit normal in a doua luna am avut intarziere si pana ca sa-mi vina cilcu am avut relatie o singura data neprotejata insa el nu a ejaculat in mine..m-am speriat si am baut postinor. apoi am fost la medic el mi-a spus sa mai astept, caci postinoru intarzie ciclu..apoi oricum nu mi-a venit si kand am fost la medic am facut ecografie si sarcina nu aveam dar nici semne se aparitei a ciclului.medicul mi-a prescris niste pastile pt ca sa-mi provoace ciclul, trebuia sa le consum 10 zile, insa mi-a venit in 2 zile dupa ce am baut primele 3 pastile. la fel doctorita mi-a spus sa iau contraceptive inca 2 luni ca sa reglez ciclu. au trecut 2 luni si deja m-am oprit din pastile. in mai ciclul mi-a intarziat 2 zile dar a venit, iar acuma la a doua luna fara contraceptive nu vine..panacand am o intarziere de o zi. in aceasta luna am avut de 2 ori relatie, dar protejata (prezervativ). pe langa aceasta mi-a parut o candidoza (o am de 2 zile). sunt acum in germania si nu ma pot duce la ginecologul meu, insa m-am inscris aici la medic dar mai am o sapt de asteptat. pt candidoza (mi-a spus o prietena care a avut) pana sa vin la medic fac bai cu sare o data pe zi. imi fac griji de menstrutie...cat maxim poate sa intarzie?poate intarzia din cauza la candidoza?E posibils a fiu insarcinata, am facut doar cu prezervativ de 2 ori, si o data a fost un fel de pitting adika doar ne-am atins dar el nu a ejaculat. va rog mult mult de tot sa-mi raspundeti. va multumesc anticipat!!!
0
17-06-2009, ora 19:26
taniusha
Nu este medic/terapeut
taniusha
Va rog mult mult de tot sa raspundeti la comentariul meu!! Imi fac griji, deja de 3 zile am intarziere...ieri aveam impresia ca mi-a venti ciclul..simteam senzatia asta de greutate la ovare( asa cum e deobicei la menstruatie) ma dor putin sfarcurile...si sper totusi sa imi vina.in rest nu prezint nici un simptom de sarcina..nici greturi matinale, nici oboseala, somnolenta, ameteli sau pofta de mancare nu am..va rog mult de tot...astept raspunsul dvs. va multumesc anticipat!
0
22-09-2009, ora 01:18
yoyo00
Nu este medic/terapeut
yoyo00
Buna ziua,

As avea si eu o nedumerire.. Am luat pilule contraceptive timp de aproape 5 ani, fara intrerupere. Inainte de a le lua, aveam menstruatia neregulata. Ultima data am avut menstruatie in perioana 27-31 iulie, cand am intrerupt luarea pilulelor. De atunci nu am mai avut menstruatie... Mentionez ca am schimbat mediul, am avut factori cauzatori de stres, si ca inainte de luarea contraceptivelor am avut intarzieri de fiecare data.. Din pacate nu sunt in tara si nu am cum sa merg la medic, de aceea va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Va mutlumesc.
0
22-09-2009, ora 10:40
taniusha
Nu este medic/terapeut
taniusha
eu cred k aceasta intarziere este idn cauza ca nu a facut nici o pauza in decurs de 5 ani. ovarele tale cred ca au uitat cum sa functioneze singure, de aia si intarzie atat menstra. totusi teas sfatui sa mergi la medic...uite poti scrie pe acest site www.iubire, md la rubrica sfaturi poti scrie luni miercuri si vineri despre problema ta si iti va raspunde un medic ;) succes si revina ;)
0
13-01-2010, ora 14:41
gladiola
Nu este medic/terapeut
gladiola
buna ziua.am nevoie de sfatul unui medic. anul trecut am avut probleme cu acneea, iar in urma unui consult, la medicul endocrinolog, mi sa descoperit si un chist pe ovarul drept. mi sa recomandat atunci chloe, pt ambele probleme. am luat 4 luni, dupa care am intrerupt tratamentul deoarece ambele probleme se rezolvase. acum acneea a reaparut, nu am mers la medic, am inceput sa iau eu singura diane 35, stiind k are aceaisi compozitie cu chloe si k este recomandat in special in problemele de acneea vulgare, seboree, ceea ce am si eu acu. mentionez k am luat pana acu doar 2 pastile, si as vrea sa intrerup deoarece am auzit de numeroasele efecte negative ale anticonceptionalelor. as vrea sa stiu dak pot sa intrerup acum, dupa ce am luat 2 pastile din prima tableta? ast un raspuns. multumesc
0
13-01-2010, ora 21:27
taniusha
Nu este medic/terapeut
taniusha
nu sunt medic dar te asigur ca daca le intrerupi acum o sa iti vina menstruatia si o sati dai peste cam organismul. mai bine termina folia..asta e cel putin parerea mea..mai asteapta pareri ;)
0
17-01-2010, ora 12:50
raluca12
Nu este medic/terapeut
raluca12
buna.iau anticonceptionale marvelon de f mult timp.nu am facut niciodata pauza pt ca lociuesc cu pietenul meu si mi-a fost frica sa nu se intample inevitabilul, acesta este si motivul pentru care nu vreau sa le intrerup pt ca nu as fii dispusa niciodata sa fac avort.iar daca se va intampla din pacate nu as putea sa-i ofer tot ce as vrea eu si nu as avea conditiile necesare.ce ma sfatuiti sa le intrerup?.multumesc frumos, orice sfat este binevenit
0
17-01-2010, ora 13:29
taniusha
Nu este medic/terapeut
taniusha
iti inteleg grija insa eu cred ca o pauza ar fi bine venita. nu din cauza ca ac sunt daunatoare, dar organismul tau trebuie sa mai lukreze si singur...medicul mei ginecolog imi spunea sa fac mereu 2 luni pauza pe an..si ka sa nu se intample inevitabilul folositi prezervativul. cred ca 2 luni se poate. in situatia ta cred ca menstruatia in caz de pauza iti va veni mai diferit, poate sa intarzie, caci corpului ii va veni greu sasi faca treaba. dar sa nu iti faci griji daca iti va intarzia. Te sfatui sa scrii pe situl www.ladyclub.md aici doamne ginecolog raspunde la toate intrebarile rapid si este un specialist bun. Cum intri pe site in stanga gasesti Sfatul Specialistului si acolo faci click si alegi dmna gineclog si postezi intrebarea. Succes!!
0
20-01-2010, ora 20:04
raluca12
Nu este medic/terapeut
raluca12
multumesc frumos taniusha pentru sfat.voi accesa site-ul si voi cere si de acolo o parere.
0
26-04-2010, ora 21:10
alinais
Nu este medic/terapeut
alinais
Buna ziua. Am luat Logest 6 zile si am intrerupt medicamentatia. surpriza a venit dupa o luna cand nu a mai venit menstruatia o saptamana. este normal? multumesc
0
28-04-2010, ora 20:50
tyninush
Nu este medic/terapeut
tyninush
buna ziua, am si eu o problema.Am luat diane 35 un an si jumatate, am vrut sa le intrerup fiindca ma ingrasasem foarte mult. Am fost la ginecolog si mia spus sa fac pauza o luna pana le iau pe celelalte(mia recomandat alte anticonceptionale) problema este ca nu mia venit cilu, ultima oara mia venit pe 8 martie iar pe 9 trebuia sa iau Diane si nu leam mai luat fiindca leam oprit.Contact sexual am avut protejat, simptome de sarcina nu am avut, singurele simptome pe care l-am avut in ultima vreme au fost niste dureri ca niste intepaturi in zona de jos a burtii, si miam facut si un test de sarcina la vreo 3-4 zile dupa ultimul contact sexual si mia iesit ca nu sunt insarcinata(asta la 1 sapt dupa Pasti). Mentionez ca in urma controlului ginecologic mia gasit un ovar inflamat si am luat Ciprofloxacin si inca niste pastile. Va rog sami dati un raspuns urgent pentru ca nu stiu daca e posibil sa fiu insarcinata sau nu (inainte de a incepe Diane aveam ciclul regulat -dupa metoda calendarului)
0
22-07-2010, ora 04:24
roxik
Nu este medic/terapeut
roxik
Buna ziua !Am si eu o problema si as dori sa ma ajutati cu niste raspunsuri...Am luat anticonceptionale app 2 ani si acum am decis sa fac si pauza, mai ales ca mam despartit de prietenu meu si nici sa imi fac nu aveam de gand !...Insa a fost odata cand am avut relatii sexuale cu fostu meu prieten, fara ca el sa se fi terminat in mine, totu intamplandu-se in apa...Deci in momentu cand i-a venit sa ejaculeze s-a retras cu cateva secunde inainte !Problema e ca nu imi mai aduc aminte bine cand am avut ultima data ciclu, si ma tot gandesc si cred ca trebuia sa imi vina in urma cu 4 zile, insa nu sunt asa sigura...E posibil ca din cauza intreruperii anticonceptionalelor sa imi fi intarziat, pt ca inainte sa le iau nu il aveam regulat, si dupa inceperea anticonceptionalelor stiam pana si ora..., sau e posibil ca intretinand relatii sexuale in apa, chiar daca atat eu cat si fostu meu prieten suntem convinsi ca ejacularea nu a avut loc in interior si s-a retras, vam zis cu cateva secunde inainte, sa existe posibilitatea de a ramane gravida??:(:(...Sincer zic numai stiu cand am avut ultima data ciclu...Si daca intarzierea ciclului sa produs de la pastile, de exemplu daca as incepe administrarea lor de maine, ca sa zic asa, s-ar regla ciclu, adica mi-ar veni menstruatie???...Va rog sa imi dati un raspuns...Multumesc anticipat
0
22-07-2010, ora 13:54
roxik
Nu este medic/terapeut
roxik
Puteti sa imi raspundeti si mie va rog frumos ca imi este putin teama...Vreau sa stiu parerea dumneavoastra
0
24-07-2010, ora 05:50
roxik
Nu este medic/terapeut
roxik
da chiar nu poate sa raspunda nimeni :(...multumesc oricum
0
03-01-2011, ora 10:30
lenut
Nu este medic/terapeut
lenut
buna ziua! am renuntat de 2 luni la contraceptivele desorelle pe care le/am luat timp de 4 ani. luna trecuta mesntruatia mi-a venit ca inainte sa iau anticonceptionale, iar luna asta am deja o intarziere de 4 zile? cand ar fi momentul sa ma ingrijorez?
0
03-01-2011, ora 10:38
taniusha
Nu este medic/terapeut
taniusha
cred ca daca nu iti vine in 2 sapt sa pleci la medic, Luasem si ac, aproape 3 ani, dar cu pauze, si cand am renuntat definitiv, aveam primele 3 lluni intarzieri pana la 2 saptamani. Atata timp cat ai facut sex protejat nu cred ca e nevoie de un test de sarcina, insa daca ai de ce sa iti faci griji, la o sapt de intarziere fati un test. SUccese si La multi ani
0
19-03-2011, ora 21:21
andreea0704
Nu este medic/terapeut
andreea0704
as dori si eu sa ma ajutati.am luat milligest prescrise de medic si inainte mi-a venit menstruatia la 28 de zile.si aceea a fost prima zi in care le-am luat.am luat 4 zile si le-am intrerupt deoarece aveam reactii adverse:dureri de cap, ameteli, stari de panica, etc...acum menstruatia trebuia sa-mi vina dar nu mai vine...la contactul sexual am folosit intotdeauna prezervativ si l-am verificat mereu daca s-a rupt si nu a fost rupt.totusi ma intreb daca as fi putut ramane insarcinata.!
0
11-09-2011, ora 13:21
cata.m
Nu este medic/terapeut
cata.m
buna ziua! am luat anticonceptionale karissa timp de 3 luni anul trecut si totul a fost bine...anul acesta am facut la fel, dar sunt la a 3-a folie si am o alergie severa( ma mananca tot corpul si se inflameaza zona respectiva cand ma scarpin)...cand iau pastile antialergice(claritin) alergia nu mai e atat de severa, cand nu iau, vomit si ma simt foarte rau.Intrebarea mea este daca pot intrerupe tratamentul cu karissa in cazul in care mai am decat 5 de luat...am incercat sa duc si ultima folie la capat, dar ma simt foarte rau.
0
26-09-2011, ora 20:22
coscri
Nu este medic/terapeut
coscri
Buna ziua

Am si eu o problema, am luat anticonceptionale Karissa timp de 2 ani, am fost la medic pentru o candidoza si o rana, mi s-a prescris tratament timp in care am renuntat la anticonceptionale ca si pauza, medicul a fost informat dar se pare ca imi intarzie menstruatia.ultima data a fost in 22 august si astazi este in 26 septembrie si tot nu mi-a venit.Este posibil sa imi intarzie de la tratamentul prescris?Este vorba mai exact de niste ovule Feminelle si antiinflamator Flamexin.(perioada in care nu am avut contact sexual, deci fara posibilitatea unei sarcini).Mentionez ca am mai avut pauze de la anticonceptionale cate o luna la o anumita perioada si data ramanea aceiasi.
Sunt foarte ingrijorata si as vrea sa va stiu parerea
Multumesc
0
27-10-2011, ora 17:28
Irimia C.
Nu este medic/terapeut
Irimia C.
Am nevoie de ajutor.I-au anticonceptionale Logest, iar dupa 6 luni am facut pauza de la pastile de o luna iar in prima zi in care mi-a venit ciclu am inceput iar tratamentul cu anticonceptionale numai ca am terminat folia si eu inca am ciclu(adica de o luna). Sunt foarte speriata.. nu stiu ce se intampla. Este oara din cauza pauzei si sunt doar dereglari hormonale?
0
04-12-2011, ora 22:38
AureliaBEST
Nu este medic/terapeut
AureliaBEST
Va rog sa ma ajutati intr o problema am varsta de 36 ani, am luat anticonceptionale dupa ce mi a trecut ciclul si dupa o saptamana mia venit iar ciclul si le am intrerupt pilulele deci ciclul normal mia venit pe data de 10 nov. iar cel de al doilea ciclu pe data de 19 nov. In intervalul acesta de o sapt am avut raport cu sotul meu fara a mai ma feri ultimul a fost joi iar sambata pe data de 19 le am intrerupt si am avut scurgeri ciclu. Intrebarea mea este exista o sarcina? si daca nu cand imi vine urmatotrul ciclu? Pe data de 19 dec ultimul se ia? sau primul pe data de 10 dec? Va multumesc!
0
06-12-2011, ora 15:46
BUBU55
Nu este medic/terapeut
BUBU55
va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. am luat timp de aproape 2 ani diane35 la recomandarea medicului. le-am intrerupt pentru o luna(auzisem eu ca e bine sa mai faci si cate o pauza). ma asteptam sa se deregleze menstruatia si sa nu se mai respecte data ca atunci cand luam pastile, dar e vorba totusi de o intarziere de 15 zile. in urma cu 3 zile am facut sex neprotejat. am luat imediat prostinol, prima la o ora dupa contact, a doua pastila la fix 12 ore. nu am inca nici un simptom ca ar trebui sa-mi vina si nu stiu ce sa fac. e posibil sa fi ramas insarcinata? in perioada de pauza a anticonceptionalelor am facut sex protejat. sa fi avut oare asa ghinion?
0
28-02-2012, ora 11:10
ana8391
Nu este medic/terapeut
ana8391
Buna ziua! Am si eu nevoie de un mic ajutor. Am luat melleva 35 timp de 3 ani si jumatate si in ianuarie le-am intrerupt., am zis sa fac o mica pauza ptr k le-am luat atata timp si nu am facut niciodata pauza. In prima luna de pauza mi=a venit menstruatia exact in ziua in care imi venea atunci cand luam pastile, in a doua luna de pauza nu mi-a mai venit.deja mi-a intarziat 2 zile.Vreau sa va spun ca am avut un contact neprotejat aqum 2 saptamani aproape iar iubitul meu a ejacuat afara.. Este posibil sa fi ramas insarcinata???? Astept un raspuns.
0
28-05-2012, ora 10:50
aleecssa
Nu este medic/terapeut
aleecssa
Buna ziua, de o saptamna am intrerupt anticonceptionalele Desorelle, pentru a face acea pauza recomandata de o luna dupa administrarea anticonceptionalului timp de un an. Ultima menstruatie am avut-o pe data de joi 17 mai, a durat ca de obicei, pana sambata, apoi ar fi trebuit sa iau pastila duminica, insa pentru ca am decis sa fac pauza nu am mai luat pastila. Problema este ca de vreo 2-3 zile am observat o sangerare si as dori sa stiu daca ar putea fi din cauza ca am intrerupt anticonceptionalele si daca este normala aceasta sangerare. Mentionez ca atata timp cat am luat Desorelle nu am avut nici o problema de acest gen si bineinteles am avut ciclu regulat. Va multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns
34 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Ce este ciclul menstrual normal?
  • Fiziologia aparatului genital feminin - ciclul reproductiv
  • Ce e de facut daca sunt omise pilule anticonceptionale
  • Calmează durerile menstruale acasă
  • Menstruația peste sarcină
  • Manifestările comportamentale „dictate” de ciclul menstrual
  •