Menstruatie foarte redusa cantitativ

23-04-2013
chipjidale
Nu este medic/terapeut
chipjidale
Buna ziua,
Ma confrunt cu o situatie destul de neobisnuita pentru mine, tinand cont ca pana acum am avut ciclul menstrual regulat, cu o durata de la 5 la 7 zile, flux abundent si dureri suportabile in primele zile.Luna aceasta, mai exact pe 21 mi a venit menstruatia, insa fluxul este foarte scazut, prima zi am folosit un protej slip, iar a doua zi am pus un absorbant, insa pe tot parcursul zilei abia daca s a umplut pe jumatate.Acum sunt in a treia zi si aceeasi situatie, daca zilele trecute mergeam la toaleta si observam pete de sange pe hartie, acum pare a fi sange diluat, un maro deschis, ji cu cheaguri.Durerile obisnuite nu le am, simt doar o senzatie de discomfort abdominal si greutate in partea de jos.Mentionez ca nu mi am inceput viata sexuala.Sunt motive de ingrijorare sau e ceva normal?Ar trebui sa consult un medic ginecolog?Va multumesc
2 comentarii
0
24-04-2013, ora 15:20
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Buna ziua,

In situati in care va aflati exista posibilitatea ca manifestare neobisnuita a probabilei menstruatii sa se datoreze unei disfunctii ovariene (chist). Va recomandam sa consultati un medic ginecolog si sa efectuati o ecografie pelvi-abdominala.

O zi frumoasa!
0
12-05-2013, ora 20:54
papuss
Nu este medic/terapeut
papuss
Buna ziua. Nu am avut afectiuni ginecologice pana anul acesta, menstruatia venea in jur de 30 de zile, tinea intre 4-6 zile cu flux normal(abundent) chegulete si dureri (cumplite) in prima zi care treceau doar la algocalmin fiole.

In februarie anul acesta a venit cu dureri reduse si a tinut 1 zi si jumatate (am dat vina pe o colica biliara care a dus la o scadere brusca in greutate si dieta fara proteine), martie a fost normal, in aprilie am facut anexita cu sangerari extra sezon ( pt care am luat zanocin si flamexin), si ciclul a tinut jumatate de zi, iar luna aceasta vad ca a pornit cu spotting acum am sangerari ca de ciclu dar foarte reduse pentru prima zi si nu am deloc dureri. Repet nu am avut pana acum asemenea dereglari indiferent cat de bolnava eram sau ce pastile luam. Nu sunt activa sexual, iar la ultima ecografie facuta luna trecuta nu erau chisturi sau alte anomalii.

orice sfat este binevenit!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.