Menstruatie la plaja

14-06-2013
me.lissu
Nu este medic/terapeut
me.lissu
Am inceput o folie de karissa pe 31 mai iar pe 27 iunie trebuie sa iau ultima pastila. Intrebarea mea este daca voi fi pe stop cand merg la mare...plec pe 6 iulie...?? Deci fac o sapt pauza iar urmatoarea folie o incep pe 5 iulie credeti ca ma tine stopul in prima sau a2a zi de plaja? In acest caz cum sa procedez sa incep folia mai devreme? Multumesc
3 comentarii
0
15-06-2013, ora 07:54
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Ca regula generala, sangerarea apare in zilele de pauza. Cel mai frecvent in a patra zi de pauza, deci pe 1 iulie in cazul dv. Spun "ca regula generala" fiindca, in special in primele trei luni de folosire, pot aparea sangerari neregulate. Pe de alta parte, sangerarea data de pauza de anticonceptionale este, de obicei, putin mai scurta fata de un "ciclu normal".
In concluzie, varianta cea mai probabila este ca la data de 5 iulie sangerarea sa fi incetat.

Fata de aceasta situatie, a incepe folia urmatoare mai devreme nu prezinta avantaje si nu creste in niciun fel probabilitatea de a nu sangera pe 5 ale lunii. Acest lucru se explica prin faptul ca sangerarea e provocata de oprirea anticonceptionalelor si nu de durata acestei opriri.

Ati putea face invers: sa CONTINUATI sa luati folia noua, fara pauza fata de cea veche. Dar, fiind vorba de prima luna cu anticonceptionale, aceasta metoda de dirijare a "ciclului" risca sa esueze in cazul dv, aparand sangerari neregulate exact cand va doriti mai putin.
0
15-06-2013, ora 09:56
me.lissu
Nu este medic/terapeut
me.lissu
Va multumesc pt raspuns domnule doctor! Daca unesc cele 2 folii sunt protejata permanent? Si as mai avea o nelamurire...sa presupunem ca unesc foliile, dupa a2a folie fac pauza de 7 zile iar din a8a zi incep folia cu nr.3 dar cum voi fi protejata? Trebuie sa astept sa iau primele 7 pastilute din a3a folie sau voi fi protejata si in pauza de dupa cele 2 folii consecutive si la a3a folie daca le iau pe toate corect? Multumesc

Mentionez ca iau Karissa la recomandarea ginecologului meu pt un tratament datorita durerilor de ovare.
0
15-06-2013, ora 20:46
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Daca uniti primele doua folii, in mod normal sangerarea va aparea la intreruperea lor. Deoarece, asa cum v-am spus, sangerearea este provocata de incetarea luarii pilulelor.
Pe de alta parte, aceasta tehnica de 'dirijare a ciclului', larg folosita la utilizatoarele de contraceptive 'cu vechi state de serviciu', are o probabilitate crescuta de a da rateu fiind vorba tocmai de primele doua folii. In special Karissa prezinta acest inconvenient al sangerarilor 'in zile cu pilule', cand te astepti mai putin. Dar prezinta alte avantaje.

Deci, unind cele doua folii, exista o probabilitate, in mare, de 75 % sa reusiti sa nu aveti sangerare pana la terminarea celei de a doua si o probabilitate, in mare, de 25 % ca, procedand astfel, sangele sa se arate cand va asteptati mai putin.

2) Anticonceptionalele dau protectie contraceptiva atat in zilele in care se iau pilule, cat si in cele 7 zile de pauza intre doua folii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amenoreea - lipsa menstruației
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Menopauza
  • Menarha - prima menstruatie
  • Calmează durerile menstruale acasă
  • Menstruația peste sarcină
  • Cum să-ți întârzii menstruația pentru câteva zile?
  •