Menstruatie mai devreme (o saptamana)

24-07-2015
Paula4321
Nu este medic/terapeut
Paula4321
Buna ziua, apelez la voi cu o problema care nu stiu daca ar trebui sau nu sa ma ingrijoreze. Eu am intrat in al doilea an de menstruatie, oarecum. Prima data mi-a venit de 28 aprilie 2014, dupa aia a mai aparut inca de doua-trei ori neregulat cu o intarziere de 3-4, zile, normal din punctul meu de vedere. Apoi a fost o pauza totala in care nu am avut nimic jumatate de an. Apoi, in mai a inceput din nou, a tinut 4-5 zile, ok pana aici. Am uitat sa notez data, asa ca nu stiu la ce distanta de timp a venit urmatoarea, pe care de aceasta data am notat-o ( 4-8 iunie). Urmatoarea mi-a venit pe 28 iunie si a durat pana pe 2, aici m-am cam speriat dar am zis lasa sa vedem daca se intampla la fel si luna viitoare, iar astazi 23 iulie mie mi-a venit din nou menstruatia. Intrebarea mea este: Ce poate sa fie cu aceste neregulari atat de mari, totusi e cu o saptamana mai devreme in ambele cazuri si cine stie daca si anterioara a venit la timpul potrivit. Credeti ca ar trebui sa-mi fac probleme? E din cauza caldurii, e normal? Chiar nu stiu ce sa mai cred. Mentionez ca inainte de pauza de 6 luni tinea mai mult (6-7 zile), acum tine 1-2, maxim 3 mai abundent si dupa aia scade cantitatea incet si in ultimele doua zile sunt doar scurgeri foarte mici si pe care nu le-am mai luat in calcul la calendar. Va multumesc celor care si-au facut timp sa-mi citeasca intrebarea.
3 comentarii
0
24-07-2015, ora 18:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Luati vreun fel de medicament, ceaiuri, alte substante ?
Ce varsta aveti ?
0
24-07-2015, ora 19:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Perioada menstruala regulata poate dura intre trei si sapte zile.

In zilele unu, doi, trei, ale menstruatiei, este normal ca sangerarea sa fie mai abundenta. Sangerarile tale menstruale se vor diminua si vor deveni mai usoare catre sfarsitul perioadei.

In primii doi ani e normal sa fluctueze menstruatia.

Parerea mea e ca da semne ca incepe sa se regleze si sa mai asteptati o perioada sa isi revina de la sine.
0
24-07-2015, ora 19:31
Paula4321
Nu este medic/terapeut
Paula4321
@clara_p

Am 13 ani jumatate si multumesc mult, chiar m-ati linistit. Si nu, nu iau niciun fel de medicamente sau ceaiuri, doar din acestea naturale, (soc, menta, tei) facute cu ierburi uscate nu la plicuri. Chiar acum o saptamana mi-am facut analize de sange si urina/scaun si au iesit aproape perfecte, doar glucoza si fier putin peste. Sper ca intr-adevar sa fie doar reglarea menstruatiei, voi vedea cum evolueaza. Multumesc inca o data.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amenoreea - lipsa menstruației
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Menopauza
  • Menarha - prima menstruatie
  • Calmează durerile menstruale acasă
  • Menstruația peste sarcină
  • De ce întârzie menstruația?
  • Caracteristici ale ciclului menstrual ce ridică semne de întrebare
  •