Menstruatie neregulata. Dereglari hormonale?

03-05-2011
bip
Nu este medic/terapeut
bip
Ce poate provoca aparitia menstruatiei de 3 ori intr-o singura luna, insotita de cheaguri???Mentionez ca am 35 de ani, am avut intotdeauna un ciclu foarte regulat, cu durata menstruatiei 4-5 zile, nu iau anticonceptionale, nu am avut nici un avort/chiuretaj, nici oscilatii de greutate, duc o viata normala...
5 comentarii
0
03-05-2011, ora 16:02
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Ai nevoie de ecografie pelvina, PAP, analiza secretiei, consult ginecologic si eventual unul endocrinologic. E clar ca ceva este dereglat si chiar se impune control!
Sanatate!
0
04-05-2011, ora 22:20
elena raluca
Nu este medic/terapeut
elena raluca
Sunt de acord cu eclectica+o serie de analize desange (in special dozajul hormonal si tsh).Nu vreau sa te sperii, dar fata mea care are aceeasi varsta cu tine a trecut si ea prin aceeasi experienta in decembrie.Inizial medicii au pus totul pe seama emotiilor, stresului, sarbatorilor(chiar si astea e posibil sa fi ajutat);am facut tratament cu vit.K pt. a opri sangerarea deoarece organismul se anemia(era si sange viu)+calciu;dar in cele din urma dupa un consult la un endocrinolog bun +analizele pt.dozajul hormonal vestea a fost foarte..nasoala.Organismul se pregateste sa intre in menopauza(ti se va parea ciudat, sau imposibil asa cum a fost si pt.noi;dar medicul a spus ca de circa 5 ani media de varsta la care se intra la menopauza a scazut in jurul varstei de 40 ani, doar ca de la 35 ani incep semne cum ar fi si asta a tau).Nu vreau sa te sperii, poate la tine e altceva(nu neaparat toata lumea o sa intre la menopauza la 40 ani, dar..).Sanatate multa si Hristos a inviat !
0
04-05-2011, ora 22:24
elena raluca
Nu este medic/terapeut
elena raluca
Poate fi doar o dereglare hormonala asa cum ai zis tu, o periada in care ai fost mai stresata.Sanatate multa.
0
05-05-2011, ora 13:53
bip
Nu este medic/terapeut
bip
Multumesc pt raspunsuri:)Am luat si eu in calcul varianta premenopauzei, sau a unor dereglari hormonale, chiar si a unei posibile sarcini.Paradoxal, in ciuda menstruatiei repetate si abundente, prezint si mare parte din simptomele unei sarcini(!!) : sani mariti f.sensibili, balonare/constipatie, oboseala/stari de somnolenta, irascibilitate, retineri de apa, dureri de cap.Lipseste doar greata matinala.Dar, deasemenea, mare parte din ele se regasesc si printre simptomele premenopauzei...deci.
Nu imi permit efectuarea unei serii f. largi de analize decat peste 2-3 sapt.Pana atunci, eram curioasa sa aflu si variantele sau ideile altor pers.care s-au confruntat cu probl asemenatoare.
0
06-05-2011, ora 11:10
elena raluca
Nu este medic/terapeut
elena raluca
In speranza unor vesti bune, poti incepe sa te gandesti la nume pt. un eventual bebe.Pacat ca trebuie sa astepti atata timp pana vei putea sa faci analizele(asteptarea e apasatoare).Cu credinta in Dumnezeu totul va fi bine.Sanatate multa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce ai menstruații neregulate și ce poți face
  • Semne de dezechilibru hormonal
  • Caracteristici ale ciclului menstrual ce ridică semne de întrebare
  • Ce este o dereglare hormonală?
  • Ciclul de două ori pe lună
  •