merg de 1 saptamana la sala

19-10-2009
inred
Nu este medic/terapeut
inred
Buna ziua, am cateva intrebari in legatura cu sala, aparatele de acolo si modul de a te trata cat mai bine pe tine insuti cand mergi la sala.

Am doar o saptamana de mers la sala, 22 de ani si 106.6 kg, am incercat cat am mers, sa merg pe banda cat mai mult, cel putin la cate kg am eu, banda e cea mai importanta. Stau cam 2 ore in care primele 30 de minute pe banda, dupa aceea exercitii cu greutati, exercitii la anumite aparate ( nu stiu sa va zic exact ce am facut pentru ca nu stiu denumirile pt aceste exercitii ) dupa ce am terminat tura de exercitii ma duc iarasi 10 minute pe banda, dupa care urmeaza iar celalalte aparate de forta, la sfarsit, dupa o ora jumate, mai fac 30 de minute banda.

M-am ingrasat dupa ce m-am lasat de innot, care am facut 5 ani. deci am si ceva muschi formati pe undeva pe sub grasime :|. De mancat, am inceput sa mananc light, nu am o dieta semnata de vreun doctor, dar stiu si eu cat de cat ce este bun si ce nu este bun pentru organismul meu.

Nu m-a interesat pana acum sa ma duc la sala sau sa slabesc dar am inceput sa ma gandesc la mine si la sanatatea mea si imi dau seama ca totusi trebuie sa faci ceva sa te faci pe tine mai fericit/a, plus, si cei din jurul tau observa micile schimbari, ceea ce te face sa te simti si mai bine, am incredere in mine acum si am vointa sa fac ce imi propun, este un pas mare pentru ca deobicei... pur si simplu nu imi pasa.

As avea nevoie de niste sfaturi de la voi, cum sa procedez, ce sa fac, ce exercitii sa fac cel mai mult, ce parte sa o lucrez, mancarea potrivita...chestii de genul acesta

Iau sfaturile voastre ca pe o incurajare.


Multumesc.
13 comentarii
0
19-10-2009, ora 15:29
inred
Nu este medic/terapeut
inred
am uitat sa precizez...sunt fata
0
19-10-2009, ora 19:16
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată domnişoară,

Luaţi cu 30 de minute înainte de fiecare masă câte 2 comprimate de Spirulină (spirulina vă hrăneşte cu cei mai diverşi nutrienţi, dar în acelaşi timp creează şi o senzaţie de saţietate, un fel de plenitudine gastrică, reducând astfel apetitul, dar repet, vă şi hrăneşte foarte bine - vă alimentează ortomolecular) ; un control endocrinologic este obligatoriu...gândirea pozitivă să nu vă lipsească, dar dulciurile şi grăsimile, da! Voliţiunea (voinţa) trebuie să fie 100% prezentă, şi succesul va fi garantat! (continuaşi cu exerciţiile de la sală).

Suplimentul alimentar Phase 2 este şi el foarte bun, documentaţi-vă cu privire la el!
Toate cele bune şi multe binecuvântări ;))))


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
19-10-2009, ora 20:05
inred
Nu este medic/terapeut
inred
Aceste suplimente nu sunt periculoase intr-un fel? aud tot felul de chestii despre cum o persoana care le ia si face sala e ok si cand nu mai face sala se ingrasa la loc sau ceva de acest gen.

Aveti vreun sfat in privinta exercitiilor pe care trebuie sa le fac? ce mai mult...ce mai putin, 2 ore e mult ca stau la sala? simt ca se poate mai mult dar nu vreau sa suprasolicit organismul asa dintr-o data, poate cresc in timpul pe care il petrec la sala cu timpul, e mai ok asa?

Tin vointa UP pentru ca imi doresc mult asta.

Apreciez raspunsul dumneavoastra.

Multumesc
0
20-10-2009, ora 21:03
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Daca vrei sa slabesti mai repede si sa-ti pui metabolismul in actiune incearca si urmatoarele remedii homeopate:
Calcarea carbonica CH200, 1 singura granula la 4 saptamani (se suge)
Capsicum CH30, 1 singura granula la 2 saptamani (se suge). Se ia cu o saptaman decalat de Calcarea.
0
20-10-2009, ora 21:10
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Nu sunt periculoase. Spirulina nu are niciun efect advers, Phase 2 poate să determine ceva probleme (ameţeli şi dureri de cap), dar spirulina este 100% ok!
Pentru slăbit este foarte recomandat jogging-ul (minim 30 de minute zilnic), dar şi genoflexiunile şi abdomenele, însă toate exerciţiile au nevoie de avizul unui instructor. NU aveţi voie să faceţi prea multe pentru că vă afectaţi inima şi nu numai. Cel mai bine este să augmentaţi zilnic numărul şi frecvenţa exerciţiilor...

Vă mai recomand şi salată de varză roşie şi sfeclă roşie, este excelentă! Un consult la un medic nutriţionist nu v-ar stica deloc...toate cele bune şi multe împliniri! ;))))


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
20-10-2009, ora 23:54
inred
Nu este medic/terapeut
inred
Scarface

Calcarea carbonica CH200, 1 singura granula la 4 saptamani (se suge)
Capsicum CH30, 1 singura granula la 2 saptamani (se suge). Se ia cu o saptaman decalat de Calcarea.

De unde le pot lua( se gasesc in orice farmacie? ) si mai exact daca se poate sa imi spuneti, ce efect are asupra organismului ? ( cu ce ajuta ? )

Mr. NICK

Jogging, din cauza ca este vreme urata nu pot face ( afara ) dar ma chinui la sala, pe banda, nu pot alerga mult, dar imi pun o viteza accesibila pentru mine, daca alerg sau daca ma chinui foarte tare la exercitii ma apuca durearea de cap... si e urata, ma doare si capul si ochii, si gatul cateodata.

Nu am vrut sa ma duc la un medic nutritionist pentru ca am zis ca voi face asta singura, daca eventual nu pot sa fac pasul acesta singura, atunci voi apela la anumiti medici.

Cat despre spirulina si phase 2, le voi incerca cat mai curand.
Salata o voi face maine, multumesc pentru raspunsurile voastre.

Multa stima si respect.
0
21-10-2009, ora 19:41
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Şi jogging-ul pe bamda rulantă este eficient, decât deloc, dar făcut cu moderaţie...vă rog să alergaţi cât puteţi, nu peste puterile dvs.!
Puteţi să faceţi "pasul" dsp care vorbeaţi şi singură, dar cu ajutor specializat vă va fi mai uşor şi mai folositor!
Salata este foarte bună şi foarte sănătoasă, eu o devorez săptpmânal... ;))):))))

Toate cele bune şi multă sănătate!
0
22-10-2009, ora 17:37
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
AAAAAAAAAA, am uitat să vă recomand un preparat foarte bun pe care-l recomand frecvent, îl puteţi face în felul următor:

Amestecaţi în recipientul mixerului: 2 morcovi mari, 25 grame de seminţe de in, o cană de pătrunjel proaspăt, o cană cu spanac tocat, o cană cu frunze proaspăt tăiate de tătăneasă, câteva tije (tulpini) de ţelină, o cană cu fasole verde şi 2 căni cu apă. Adăugaţi ghimbir pentru aromă şi păstraţi acest preparat la frigider. Beţi de câte ori doriţi. Folosit regulat, acest remediu chiar elimină grăsimile (conţinutul de acid linoleic şi gama-linoleic din seminţele de in, au o mare contribuţie la această slăbire naturală şi sănătoasă). De asemenea, are un conţinut energetic foarte ridicat, deci vă oferă şi energie pentru activităţile curente!

Toate cele bune ;)))

Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
24-10-2009, ora 13:32
alexxy_a
Nu este medic/terapeut
alexxy_a
Ma amestec si eu in discutia voastra :D inred, nu crezi ca pt un inceput cele 2 ore de sala e cam mult?...adica.daca la inceput faci 2 ore..si iti obisnuiesti organismul asa..atunci peste vreo 3-4 luni...ca sa mai simta ceva organismul va fi nevoie de 3-4 ore de sala?
Eu zic sa o iei usor...cu 1 ora pe zi...30 minute banda si 30 exercitii cu greutati mici.
In ceea ce priveste alimentatia, in prima faza poti consulta un endocrinolog...sa te asiguri ca nu sunt probleme cu glanda, iar apoi un nutritionist, sau, mai simplu... poti fi propriul tau nutritionist. La fel iti recomand, sa incepi usor, sa scoti treptate din alimentatie dulciurile, fainoasele, sucurile, zaharul, etc.
Gen...in saptamana 1 scoti din meniu dulciurlei si fainoasele; saptamana 2, mai scoti sucurile si inlocuiesti zaharul cu zahar brun sau indulcitor..si tot asa, fiindca e dificil sa renunti de pe o zi pe alta la toate obiceiurile alimentare.
Si...clasicele sfaturi, mananca fructe..foarte multe salate, branzeturi slabe (cu 0, 1% sau max 1, 5) grasime), peste, pui, curcan - in general orice carne slaba preparata oricum, mai putin prajita, cumpara-ti faina integrala si fa-ti singurica paine, iar cand ai pofta de ceva dulce papa ciocolata amaruie (cu peste 55% cacao) - nu o ciocolata intreaga, ci cateva patratele; sau o inghetata/budinca...au cele mai putine calorii in materie de ceva dulce.
In alta ordine de idei, stabileste un target realist.gen, sa slabesti 1 k pe saptamana, sau 3kg/luna...

Cam atat...totusi, evita sa urmezi diete drastice, care iti promit slabirea a mai mult de 1 kg/luna...
Nu te gandi la asta ca la o cura de slabire pe o perioada x...mananc 3 luni asa., slabesc..si apoi revin la alimentatia haotica,...ia-o ca pe un mod de viata, va fi mult mai usor.

S-auzim de bine, pupici :*
0
24-10-2009, ora 18:40
inred
Nu este medic/terapeut
inred
Mr. NICK multumesc pentru reteta, o voi incerca cat de curand.

alexxy_a: multumesc pentru sfaturile acordate, fac 2 ore la sala pentru ca nu ma suprasolicita asa de mult, am forta necesara sa fac 2 ore de sala pentru ca am facut inot 5 ani si stiu ca pot, totusi in ultimile zile am redus la o ora jumatate pentru ca ma plictiseam.


Cat despre dulciuri, am incetat sa mai am orice contact cu prostiile din magazin, prefer acum un mar sau o para, un fruct e mai sanatos decat o punga de eu stiu ce de prin magazin. Am taiat si mancarurile grase din alimentatia mea si simt o diferenta, ma simt eu mai bine. Nu tin vreo dieta sau ceva de acest gen, mananc sanatos, fructe, salate si mancare light. Dupa o luna de sala + schimbarea mea in alimentatie va voi anunta progresele pe care le-am facut.


Toate cele bune.
0
24-10-2009, ora 18:48
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cu plăcere, ţineţi cont şi de sfaturile Alexxyei! Toate cele bune ;)))
0
28-10-2009, ora 09:55
inred
Nu este medic/terapeut
inred
as mai avea o intrebare la voi... dupa parerea voastra, cat pot transforma 30 de minute de jogging, in minute de mers poate repejor pe strada. In cate minute de mers pot transforma 30 de minute de jogging?

Multumesc anticipat.
0
28-10-2009, ora 15:31
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
În 60 de minute!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.