Merită să mai încerc sau nu?

27-08-2018
Corina2222
Nu este medic/terapeut
Corina2222
Bună, am 31 de ani și am de asemenea( din ce am citit pe aici) o situație de viață destul de complicată. La vârsta de 18 ani am început o relație care a durat 11 ani. Relația, în sine, a fost destul de monotonă ( eu sunt destul de plictisitoare, introvertită și retrasă), drept pentru care prietenul meu a vorbit de câteva ori și cu alte fete, am descoperit, am înțeles și am trecut mai departe. Motivul despărțirii e că a întâlnit pe altcineva. Au trecut doi ani, timp în care el și-a continuat relația și eu am întâlnit pe cineva cu care am avut o relație de 1 an. Acum 9 luni, fiind singuri amandoi, ne-am împăcat. Numai că de câteva zile i-am găsit în calculator informații că ar fi intrat pe Tinder. L-am confruntat și îmi spune că nu s-a întâmplat nimic, doar că a povestit. Eu nu am luat o decizie, el îmi spune că mai putem încerca. Ideea e că pe parcursul relației mereu l-am întrebat dacă e mulțumit, îmi răspundea că este, doar că îl deranjează uneori cum gătesc, fiind mai pretențios, că dorm mult(dar îmi fac treburile casnice) și că nu sunt sociabilă. Cred că nu gestionăm corect situația și de aceea se ajunge la nemulțumiri. Spuneți-mi ce să fac?
3 comentarii
0
27-08-2018, ora 09:21
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Încercați să mergeți la un consilier sau terapeut de cuplu care să vă sprijine să înțelegeți unde greșiți fiecare și să câștigați competențe pentru a vă construi relația astfel încât să devină funcțională.
0
27-08-2018, ora 09:25
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Bună ziua.

Puteți incerca terapia de cuplu.
0
27-08-2018, ora 11:41
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Daca e sa incepeti o terapie de cuplu, e poate folositor ca principalul obiectiv sa fie stabilirea unor limite in relatia voastra (ce par ca nu prea exista). Dar poate inainte de a ajunge impreuna la terapeutul de cuplu, nu ar strica sa-l vizitezi singura Corina, pentru a evalua inca o data daca iti doresti sau nu relatia aceasta.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul