Mesaj genetic?

07-04-2013
cristimar
Nu este medic/terapeut
cristimar
Am foarte mari semne de intrebare, tatal meu a avut cancer la prostata, o matusa cancer la ovare, o alta matusa la rinichi, subiectii fiind frati. Risc sa am si eu asa ceva ?
3 comentarii
0
07-04-2013, ora 12:09
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Unii oameni au o predispozitie mai mare de a dezvolta cancer de-a lungul vietii. Ideea este ca toti oamenii au celule precanceroase, care pot evolua in cancer, sub influenta unor factori fizici (expunere la radiatii UV, consumul de tutun/alcool), chimici (expunere la substante radioactive/otravuri/gaze iritante), biologici (infectii virale cu anumite virusuri corelate cu o imunitate precara, infectii cu alte microorganisme) sau genetici. Deasemenea, un psihic negativist, stresul zilnic, poluarea, alimentatia defectuasa pot induce organismului stari de rau care pot evolua urat. Dumneavoastra ar trebui sa va monitorizati starea de sanatate bianual, fara insa a deveni paranoic/a. Si ganditi pozitiv, asta e extrem de important. Incercati sa aveti o viata echilibrata, gasiti-va in fiecare zi motive de a zambi si totul va fi in regula.
0
07-04-2013, ora 13:17
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Nu conteaza ce au matusile tale ori fratii, surorile tale, te influenteaza genetic doar trecutul medical al parintilor si bunicilor.
Faptul ca exista un istoric genetic de cancer te predispune si pe tine la aceasta boala dar nu inseamna ca o vei avea. Si organismul tau are proriile slabiciuni, si te poti imbolnavi de n alte boli la care nici nu te gandesti. Concluzia este sa iti traiesti viata fara a te gandi la boli pe care nu le ai momentan. Nu exista nicio certitudine ca vei avea si tu, ci doar o probabilitate.
0
07-04-2013, ora 20:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ cristimar

Atat timp cat esti sanatos, traieste-ti viata pe cat posibil in pace si armonie cu tine insuti si cu cei din jur iar daca vreodata vei face vreo boala (orice fel de boala), pune-ti nadejdea in Dumnezeu care e mai presus decat ereditatea si te va ajuta sa o porti si sa o invingi. Vezi atunci ce va fi. Nu iti mai consuma timpul acum gandindu-te la un viitor incert.

Iti recomand cand ai timp sa faci Acatistului Sfantului Nectarie din Eghina (vindecator de cancer), pe care sa il rogi sa te protejeze pe tine si pe familia ta, de orice fel de evenimente negative si sa duceti o viata bineplacuta inaintea lui Dumnezeu.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Preventia cancerului

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Interviu cu Diana Artene, specialist nutriție oncologică: „Prevenția cancerului este la fel de plurifactorială precum boala, nu există remedii minune”
  • Ce factori cresc sau scad riscul de cancer?
  • Aproape 40% dintre decesele cauzate de cancer ar putea fi prevenite
  • Top 10 recomandări pentru prevenirea cancerului
  • Rolul activității fizice în reducerea riscului de cancer
  • Cum influențează dieta, activitatea fizică și greutatea corporală riscul de cancer?
  •