Meteorism! ce-o fi?

28-08-2005
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
abdomen meteorizat, nedureros la palpare, cu tranzitul pastrat pentru materii fecale(scaun normal) si gaze, de vreo 3 saptamini...tratat cu triferment, eucarbon, no-spa. Senzatia de plenitudine trece dupa triferment si carbune...dar reapare la urmatoarea masa.
In rest nimic, nici un alt simptom.
In antecedente: ulcer duodenal operat in urma cu 15 ani.
Va rog mult sa-mi spuneti ce credeti ca ar putea fi, asta pina voi reusi sa ajung la un medic pentru investigatii.
1 comentarii
0
28-08-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
De cele mai multe ori meteorismul fara alte simptome evidente este cauzat de o tulburare gastrointestinala functionala (fara un substrat organic).
In ciuda parerilor raspandite ca senzatiile de durere abdominala si balonare sunt adesea cauzate de cantitati excesive de gaz intestinal, studii utilizand o tehnica de "curatare" a gazului intestinal au demonstrat ca pacientii care se plang de gaz excesiv au un volum normal de gaz intestinal. In unele cazuri este o tulburare a motilitatii care face ca pacientul sa perceapa durerea la un volum de gaz ce este bine tolerat de subiectii normali. Sau motilitatea poate fi normala, dar persoanele respective pot fi excesiv de receptive la impulsiuni normale ce vin de la tractul intestinal (hipersensibilitate viscerala).
O sursa majora de gaz intestinal este actiunea fermentativa a bacteriilor intestinale pe carbohidrati si proteine intalnite in anumite alimente ca legume, cereale, produse ce contin fructoza sau sorbitol. De asemenea aproximativ o treime din adulti produc cantitati apreciabile de metan in colon; aceasta pare o trasatura familiala si nelegata de ingestia de alimente.
Productia crescuta de gaz poate rezulta si din colonizarea bacteriana anormala a intestinului subtire sau in infectia cu Giardia lamblia.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Meteorismul