metoda calendarului... care sunt perioadele dinainte de ovulatie si dupa?

18-05-2009
andreeaap
Nu este medic/terapeut
andreeaap
buna ziua. as vrea sa stiu daca m-as putea ghida dupa metoda calendarului pt a face dragoste cu prietenul meu pt ca el nu ma lasa sa iau anticonceptionale.cand as putea face dragoste linistita si foarte sigur ca nu raman insarcinata inainte cu 5 zile de ciclu si dupa ciclu iar 5 zile, tinand cont de perioadele dinainte de ovulatie si dupa ovulatie cand fertilitatea este crescuta. sper ca m-am exprimat de m-ati inteles.va multumesc.astept rsp dvs.
3 comentarii
0
18-05-2009, ora 16:50
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
andreea, eu sincer nu ti-as recomanda metoda calendarului. Chiar daca ai un ciclu menstrual foarte regulat, poti sa ai surprize neplacute. Ai sa vezi la ce ma refer daca citesti un pic pe forumuri prin ce trec fetele care au facut sex neprotejat bazandu-se pe metoda calendarului. Practic stau cu inima cat un purice, sunt asa de stresate incat au impresia tot timpul ca sunt insarcinate, gasesc simptome de sarcina, fac teste dupa teste si prin stres reusesc sa-si intarzie singure menstruatia, ceea ce duce la alt stres, caci au impresia ca e dovada clara de sarcina.

Daca prietenul tau nu te lasa sa iei anticonceptionale, de ce nu foloseste prezervativul? Dupa anticonceptionale, e cea mai sigura metoda. Si chiar si aici o sa ai ceva stres, o sa se mai intample sa se rupa sau cine stie ce alte accidente. Dar macar stii ca te protejeaza si impotriva bolilor si crede-ma, puteti lua unul de la altul boli despre care nici sa nu stiti ca le aveti. Prietenul tau, in special, poate fi purtator fara sa fie in sine bolnav, fara sa aiba simptome. Si aici ma refer la HPV, un virus care da batai de cap multor femei si care poate duce chiar la cancer de col uterin. Incearca sa te documentezi de pe internet, chiar pe forumul asta se discuta mult despre HPV, si ai sa vezi ca nu e de gluma.
0
30-05-2009, ora 02:13
diacriss
Identitate neconfirmată
diacriss
Andreea nu inteleg cum adica prietenul tau nu te lasa sa iei anticonceptionale? Crezi ca daca ramai insarcinata isi asuma vina si raspunderea cresterii unui copil? Asta e o prostie, ai si tu cap, foloseste-l! Nu trebuie sa-ti spuna prietenul tau ce metoda contaceptiva sa folosesti! Si cum spunea si michidoo de ce nu foloseste el prezervativul daca e asa grijului?! Mai gandese-te! O sarcina iti schimba viata - chiar daca nu e dusa la capat!
0
03-06-2009, ora 20:00
ali39
Nu este medic/terapeut
ali39
Buna fetelor! Vezi andreaap ca acum sunt contraceptive injectabile, se face una la 3 luni. Mergi la un cabinet de planning fara sa stie el, vb cu doctorul si o faci. Trei luni n-ai treaba si el n-are decat sa numere zilele din calendar alea cand aveti voie sau nu !
Barbatii nu trebuie sa stie totul, ca habar n-au ce inseamna sa stai cu picioarele sus pe capra !
N-am dreptate ? Tu ai grija numai de tine, intelegi ?
Sanatate !
Ali
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Metoda calendarului
  •