Metoda calendarului - cat de eficienta?

21-02-2014
dobre.mihai
Nu este medic/terapeut
dobre.mihai
Buna seara.Am o nelamurire cu privire la ciclul menstrual.Am gasit diverse variante in ceea ce priveste durata acestuia...
"un ciclu menstrual incepe in prima zi de sangerare si se termina in ultima zi inaintea unei noi sangerari" ; altundeva am gasit inclusiv ziua noii sangerari.Deci pana la urma cum este corect?Si inca ceva cu privire la metoda calendarului.Cica ar putea fi aplicata doar daca ai un ciclu menstrual regulat, adica in ultimele 6 luni sa fie preferabil de genul 30, 30, 30, 30, 29, 30, cu foarte putine variatii.Sa zicem ca la o tanara(in ultimele 6 luni) este 29, 29, 32, 30, 31, 29. Ce credeti, in acest caz ar merge aplicata metoda calendarului?Este destul de regulat?
Persoanele de sex feminin care au aplicat aceasta metoda imi pot spune daca intradevar functioneaza?Mersi fain!
9 comentarii
0
22-02-2014, ora 10:38
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Ciclul menstrual incepe din prima zi a menstruatiei ( atentie, a nu fi confundata cu spotting-ul dinaintea menstruatiei cu care unele femei se confrunta cateodata si cu 3, 4 zile inainte de venirea menstrei) si se termina in ultima zi dinaintea urmatoarei sangerari.

Metoda calendarului este foarte eficienta daca este aplicata corect. Eu doar metoda calendarului folosesc de 11 ani si nu am avut surprize insa e foarte important sa ai o menstruatie regulata si sa te cunosti foarte bine.
O femeie nu are nevoie sa isi calculeze perioada fertila, pur si simplu citeste semnele corpului atunci cand ovulatia se apropie, de asemenea stie si cand a trecut de perioada fertila si totul fara a calcula.

Daca iubita ta este tanara ( si presupun ca asa e), nu are suficiente cunostinte in ceea ce priveste ciclul menstrual si nici nu -si cunoaste organismul la perfectie din acest pdv, atunci nu va sfatuiesc sa folositi aceasta metoda a calendarului intrucat poate da gres foarte usor atunci cand nu este aplicata corect.
Cea mai buna metoda de contraceptie pentru tinerii implicati in relatii serioare o reprezinta pilulele contraceptive.
0
22-02-2014, ora 12:13
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Si prezervativul este o metoda contraceptiva foarte eficienta, dar sa fie de calitate, cumparat din farmacie!
0
23-02-2014, ora 01:36
dobre.mihai
Nu este medic/terapeut
dobre.mihai
@otilia107 A trebuit sa renunte la pastile datorita unor neplaceri cauzate de acestea, iar prezervativ nu folosim.In cazul de fata, crezi ca se poate vorbi de un ciclu regulat, iar metoda ar putea fi aplicata?E o tipa destul de matura in gandire la cei 20 de ani, pana acum nu a mai folosit aceasta metoda a calendarului, dar eu zic ca totul are un inceput si am zis sa riscam amandoi..
0
23-02-2014, ora 17:23
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Da, prietena ta are un ciclu regulat, chiar daca nu vine fix la acelasi nr de zile. De regula ciclul menstrual se stabilizeaza la 20, 21 de ani si ajunge sa vina la un nr de zile fix intr-un final.

Sa isi calculeze perioada fertila cu ajutorul calculatoarelor de fertilitate ce le gaseste pe nenumarate site-uri.
Oricum, puteti face neprotejat cu ejaculare in interior pana in ziua a 7 'a a ciclului menstrual si cu 3, 4 zile inaintea menstruatiei, in celelalte zile doar coitus interruputs ori cu prezervativ. De retinut, prima zi a ciclului este prima zi de menstruatie.

In caul in care aplicati metoda coitului intrerupt iar tu ejaculezi intr-un final ( bineinteles nu in vagin, ci la baie, etc), sa NU mai faceti in acea zi un al doilea numar. Daca doriti neaparat sa continuati, atunci mergi la baie, urinezi, te speli bine cu sapun si doar dupa aceea mai faceti sex in acea zi.

Multi tineri gresesc aici, aplica metoda retragerii, ejaculeaza afara, dupa care continua sau doar se spala si continua sau doar urineaza si continua, ceea ce e foarte gresit. Raman spermatozoizi pe canalul uretral ori in pliurile pielii si atunci ajung in vagin. de aici sarcina si ineficienta coituluii intrerupt intrucat nu e aplicat corect.

Daca prietena ta avea un ciclu la un nr de zile fix in fiecare luna, atunci puteati face fara griji intr-un interval de zile mult mai mare, dar ciclul ei este cu 3 zile plus minus de la o luna la alta.
Sper ca ti-am fost de folos.

PS: daca prietena ta are un smartphone, atunci sa isi instaleze o aplicatie ce se numeste Menstrual Calendar, o va ajuta foarte mult sa inteleaga intreg procesul lunar plus ca ii arata cand are perioada fertila potrivit duratei ciclului ei menstrual.
0
23-02-2014, ora 17:28
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
@jaquelinne,


"Si prezervativul este o metoda contraceptiva foarte eficienta, dar sa fie de calitate, cumparat din farmacie! "

Da. Dupa care vin cu probleme de genul : am ejaculat in prezervativ, l-am scos, am pus altul si am continuat. A ramas gravida?.
Clar pentru cei necunoscatori metoda sigura este cea a pilulelor contraceptive atunci cand bineinteles nu se simt rau din pricina lor.
0
23-02-2014, ora 17:41
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
@dobre.mihai,
Si da, trebuie sa incerci, nu poti face toata viata cu prezervativ sau cu pilule contraceptive.
Sa nu ii fie teama si sa ajuga sa ia pilula de a doua zi, acea pilula este cea mai groaznica, nu se ajunge la o sarcina chiar atat de usor.
0
23-02-2014, ora 17:54
dobre.mihai
Nu este medic/terapeut
dobre.mihai
@otilia107 Multumesc mult pentru raspunsuri, chiar ne-ai ajutat :) Se vede ca ai cunostinte in acest domeniu...Si intradevar am auzit ca pilula de a 2a zi ar fi cea mai groaznica si ca ar fi de preferat sa nu se ajunga la aceasta...
Ea e mai fricoasa de felul ei, defapt amandoi suntem -as zice mai degraba precauti spre deosebire de alte cupluri, nu stiu ce ne-am face daca ne-am trezi cu un copil, nici macar nu suntem pe picioarele noastre, deocamdata suntem doar studenti intretinuti de parinti...Cred ca cel mai safe ar fi sa nu-mi dau drumul in ea nici macar in acele prime 7 zile, ci sa ma retrag la timp si cum ai spus si tu sa nu mai continuam dupa.
0
24-02-2014, ora 11:50
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Zilele dinaintea menstruatiei sunt cele mai sigure. Incepand cu ziua 24, 25 a ciclului menstrual nu aveti de ce sa va faceti griji sub nicio forma.

Toti sunt ingrijorati la varsta voastra, dar cum am spus, o sarcina nu se intampla asa de usor, daca respectati acele cateva reguli de baza, nu se va intampla.

Evident, totul e controlat de tine in aceste circumstante, tu esti stapan pe situatie. Multi barbati nu se confrunta cu lichidul seminal abundent in timpul actului sexual. Daca esti unul din barbatii care au acea scurgere in timpul actului sexual, atunci e bine sa faceti cu prezervativ cu 3 zile inainte si 3 zile dupa data ovulatiei. Ovulatia are loc cu 14 zile inainte de menstruatie, in cazul prietenei tale in ziua 15, 16.

Dupa cum am spus, sa isi calculeze perioaa fertila cu ajutorul calculatoarelor de fertilitate si veti intelege mai bine totul.
Majoritatea cuplurilor casatorite aplica metoda coitului intrerupt si a calendarului, nu stiu niciun cuplu casatorit care sa fooseasca prezervativ si nici pilule.

Succes!
0
20-04-2017, ora 22:37
andradamircea
Nu este medic/terapeut
andradamircea
Bună! Am o problemă şi aş dori să mă lămuriți.
Ciclul meu menstrual s-a sfârşit duminică, respectiv 16 aprilie. Marți, 18 aprilie, eu cu prietenul meu nu am avut contact sexual, nu cu penetrare, ci doar nişte jocuri erotice şi ne-am stimulat reciproc. Într-un anumit punct, el a ejaculat lângă mine. Deşi s-a murdarit pe mână, el susține că sigur s-a spălat după, în contextul în care nu imediat după, ci puțin mai încolo, mi-a introdus degetele în vagin. Țin să precizez că eram si sunt în perioada nefertilă. Sunt şanse să rămân însărcinată?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Ce este ciclul menstrual normal?
  • Fiziologia aparatului genital feminin - ciclul reproductiv
  • Metoda calendarului
  • Calmează durerile menstruale acasă
  • Menstruația peste sarcină
  • Manifestările comportamentale „dictate” de ciclul menstrual
  •