Mi-am distrus parul cu fumul de tigara

18-07-2013
Raluca2896
Nu este medic/terapeut
Raluca2896
Buna ziua!
In urma cu un an, am decis sa ma apuc de fumat in urma unor probleme in familie, Pe masura ce timpul se scurgea incepeam sa observ efectele negative ale fumatului. Desi le vedeam nu vroiam sa ma las de fumat. Parul meu este cea mai mare 'durere' a mea, cade mult, este uscat...de multe ori am o mare obsesie incat ma gandesc non-stop, caut remedii, nu pot sa dorm noaptea gandindu-ma ca nu voi mai avea niciodata parul de alta data. Inainte cu ceva timp (cateva luni) de a ma apuca sa fumez m-am tuns, pe masura ce timpul a trecut, parul meu a crescut insa deteriorat, uscat, despicat la varfuri, fara volum. Acum doua saptamani m-am uns cu gaz pe par, am lasat-o pe bunica sa il unga, dupa doua saptamani de la ungere cu gaz, l-am dat cu ulei de masline, iar la clatire m-am clatit cu o solutie facuta din apa si otet, am inceput sa-mi fac suc de morcovi pentru asimilarea vitaminei A, saptamana aceasta am renuntat de tot la fumat tocmai fiindca mi-am dat seama ca nu voi reusi niciodata sa aduc stralucirea parului meu inapoi fara sa renunt la viciul acesta. Am trei zile de cand nu am aprins o tigara, sunt impacata cu mine, din punct de vedere al tigarii, insa mi-e foarte teama, nu stiu la ce masti naturiste sa mai apelaz ca sa-mi recapat parul de alta data, am vreo sansa? Vroiam sa ma tund scurt ca baietii sa o iau de la 0, dar parca nu ma lasa inima, am 17 ani si cred ca tocmai parul reda o frumusete naturala. Nu-mi fac parul cu placa, ondulatorul sau sa ma usuc cu feonul insa mi-e foarte frica sa nu reusesc sa-l fac sa-si revina. O sa-si revina vreodata fara sa ma tund foarte scurt? In cat timp si-ar reveni parul meu? Este cazul sa ma alarmez sa iau vitamine ori pastile pentru caderea parului? Voi reusi sa regasesc stralucirea parului meu? Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Metode naturiste sau ce anume ar trebui sa ii dau parului meu pentru a-si reveni? Multumesc!
4 comentarii
0
18-07-2013, ora 14:26
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Buna,
In primul rand imi pare rau ca esti trista dar nu face din parul tau o obsesie. Din pacate de-a lungul vietii organismul nostru trece prin tot felul de schimbari care ne afecteaza atat fizic cat si psihic.
Nu vreau sa te intristez mai rau dar e posibil ca parul tau sa se fi schimbat asa nu din cauza fumatului ci datorita schimbarilor hormonale prin care organismul trece la varsta ta. Vei observa odata cu trecerea anilor ca parul, pielea ta, intreg aspectul se schimba. Parul de la voluminos si stralucitor trece la plat, fin fara volum, pielea nu mai arata fresh ci devine mai predispusa petelor, mai apare pilozitate unde nu prea vrei, etc. Schimbarile de tot felul sunt puse si pe seama varstei si modificarilor hormonale.
De asemenea nici factorul genetic nu este de neglijat, daca cineva din familia ta pe cale ascendenta are parul ca tine, atunci pur si simplu semeni cu acea ruda.
Vorbesc din pura experienta cand iti spun toate aceste lucruri. Si eu am trecut prin tot felul de schimbari si nu mai arat la fel de la un an la altul.. Schimbarile nu sunt vizibile pentru cei din jur insa eu le stiu si le recunosc.
Nu iti mai traumatiza parul cu gaz, sincer nu cred ca e un leac bun. Poti incerca uleiul de ricin, ceai de urzica ori frunze de nuc, insa nu te astepta la rezultate dupa doua saptamani, ci dupa 3, 4 luni.
Daca esti foarte ingrijorata atunci mergi la dermatologie..
0
18-07-2013, ora 15:56
Raluca2896
Nu este medic/terapeut
Raluca2896
Vreau sa iti multumesc mai ales pentru faptul ca oarecum m-ai ajutat prin acest mesaj. Am incercat si uleiul de ricin, cu un galbenus si ulei de masline, ceaiul de nuca, urzica si radacina de brusture a facut parte dintre cele incercate. Voi incerca sa ma linistesc si sa continui saptamanal cu cate o masca pentru par, desi ma gandeam sa merg sa cumpar pastile Aspasia, voi mai astepta si poate incetul cu incetul isi va reveni. Multumesc inca o data Otilia!
0
19-07-2013, ora 16:09
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Sa te clatesti cu aceste ceaiuri dupa fiecare spalare. Practic speli parul cu sampon, clatesti bine, si ultima clatire o faci cu aceste ceaiuri.
Sper sa te ajute. Sa nu renunti insa, orice tratament vei urma, in privinta parului dupa cateva luni bune se observa schimbari.
Cu toatele ne schimbam odata cu trecerea timpului, poate tie nu iti place parul tau insa niciodata nu stii ce ascunde fiecare sub haine.. Crede-ma. Fii optimista!
Apropo, cu ulei de ricin iti dai seara si te speli dimineata. Se lasa toata nopatea, nu doar 30 de minute ca o masca de par.
Uleiul de masline ti-l va face mai imbacsit, mai gras si mai fara volum. Eu personal nu te sfatuiesc sa il folosesti, cel putin nu la radacini, ci doar la varfuri daca insisti neaparat.
0
19-07-2013, ora 22:23
Raluca2896
Nu este medic/terapeut
Raluca2896
Bine Otilia asa am sa fac, multumesc mult de sfaturi si pentru ca mi-ai ridicat in primul rand moralul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dependenta de nicotina
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • Caderea parului
  • Căderea părului
  • 1 din 10 supraviețuitori ai cancerului continuă să fumeze după diagnostic
  • O strategie mai bună pentru campaniile antifumat
  • Fumătorii care consumă prea mult sodiu au risc mai mare de artrită reumatoidă
  • Mă voi îngrășa dacă mă las de fumat?
  • Fumătorii sunt de trei ori mai predispuși la durerile cronice
  •