Mi-am pierdut speranta...

22-07-2011
Towelie
Nu este medic/terapeut
Towelie
Credeti ca depresia se poate ameliora macar ? Am incercat diverse tratamente si nimic parca nu ma scoate din "transa". Viata mea e semi-distrusa, nu am chef de nimic, fiecare zi nu mai inseamna nimic pentru mine, nu sunt in stare sa fac nimic, nu am rabdare sa mai fac nimic...De 7 luni ma simt asa (bine la inceput nu era asa grav)...Parca sunt semi-retardat, ma simt ca o povara...Cateodata ma gandesc daca voi mai scapa vreodata, nimeni nu ma intelege, nici nu stiu ce sa mai fac, ce sa ma mai fac...Ma gandesc cu nostalgie la anul trecut, eram asa plin de viata si cu chef de orice, ma gandesc cand ma intalneam cu fete, cand puteam sa sustin si eu o discutie, cand nu eram o leguma, se mai poate reveni la o viata normala, la fel ca inaintea depresiei ?
11 comentarii
0
22-07-2011, ora 16:02
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
Ce s-a intamplat acum sapte luni de s-a activat acesta depresie?

Stiai ca felul in care ne simtim este foarte mult afectat de felul in care gandim? Si ca felul in care gandim poate fi schimbat cu destula usurinta?
Normal ca acum simti ca nu mai ai chef de viata si nu iti mai vine sa faci nimic, acesta este unul dintre comportamentele care stau la baza depresiei si care o mentin. Si nu tot tu spuneai ca ti-e dor de anul trecut, cand AVEAI ACTIVITATI si te distrai? Sunt sigura ca motivul pentru care nu iti mai doresti sa ai atatea activitati cate aveai anul trecut este din cauza gandirii tale care s-a modificat. Porbabil ca te gandesti ca nu mai are nici un rost sa iei numarul de telefon al unei fete, pentru ca o sa fie degeaba: ori o sa fie plictisitoare, ori nu o sa te inteleaga, ori crezi ca o sa iti dispara interesul in ea daca o vei avea in fata ochilor. Poate ca te gandesti ca e mai bine sa stai in casa decat sa te duci cu prietenii intr-un bar sau la o terasa sau intr-un club, pentru ca deja stii cum e acolo si nu te vei mai distra.
Dar de unde stii ca nu o sa te distezi, poti vedea in viitor? De ce atatea presupuneri care poate nici macar nu sunt bazate pe ceva real? Ce-ar fi daca pentru o luna de zile te-ai impinge sa ai tot felul de activitati, chiar daca tu crezi ca nu o sa te distrezi? Pana la urma, nu are cum sa fie mai rau decat cum e acum cand tot te simti rau orice ai face, si nu prea are cum sa fie mai rau. Alege sa te vezi cu prietenii cel putin de trei-patru ori pe saptamana. Alege sa suni o fata macar o data pe saptamana. Du-te la piscina si zambeste la toate fetele frumoase. Ia niste cursuri de web design sau de animatie, sau de muzica. Si de fiecare data, inatine sa pleci undeva, scrie intr-un carnet cat consideri ca te vei distra, pe o scala de la 1 la 10. Cand te intorci, scrie in dreptul acelei activitati cat te-ai distrat de fapt, si compara cu presupunerile pe care le aveai inainte. Macar asa vei stii daca aveai dreptate in legatura cu lipsa ta de abilitate de a te simti bine. Cine stie, poate exagerai. Si pe masura ce incepi sa faci din nou diverse lucruri, gandirea ta se va schimba din "nu ma mai pot simti bine" in "uite ma ca totusi pot".
0
22-07-2011, ora 18:02
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Depresia este o afectiune care se poate vindeca; depinde daca aveti si alte afectiuni, daca, consumati alcool in exces sau alte substante, de asemenea conteaza si ce antidepresive ati luat, ce doze si pe ce durata de timp. Va rog sa detaliati situatia dvs.
0
25-07-2011, ora 17:56
nesomn
Identitate neconfirmată
nesomn
In cele mai multe situatii se poate reveni la o viata normala. Recomandarea este sa luati legatura cu un specialist, pentru ca ma tem ca acest gen de lucruri nu se rezolva pe forum.
0
15-12-2011, ora 17:13
Towelie
Nu este medic/terapeut
Towelie
Multumesc lui Dumnezeu, mi-am revenit ! Doamne ajuta ! Multumesc tuturor !
0
24-12-2011, ora 15:14
nustiucinesunt
Nu este medic/terapeut
nustiucinesunt
Cum ti-ai revenit?
0
25-12-2011, ora 02:59
Towelie
Nu este medic/terapeut
Towelie
In primul rand Sarbatori Fericite si Craciun Fericit toata lumea ! Stii cum iti revii : facand ceva UTIL (chiar daca nu iti place ! -- TE FORTEZI sa faci ceva ! ) : pe mine m-a ajutat foarte mult sa ma angajez (la un call center ), intr-adevar eram foarte antisocial, nu aveam chef de nimic, dar am inceput sa fac training(si m-au si angajat) la call center, am inceput sa mai vorbesc cu lumea (noua), nu aveam chef dar M-AM FORTAT !, TREBUIE SA TE FORTEZI SA IESI DIN STAREA DE LEGUMA !, pe zi ce trecea faceam :
1.ceva util ! pentru ca ma duceam la serviciu si invatam si lucruri noi in training !
2.socializam ! chiar daca eu nu prea vorbeam, lumea chiar spunea ca sunt foarte introvertit si asa era ! insa cu timpul, azi un pic, maine un pic, imi dadeam drumul la "sociabilitate" ca sa spun asa
3.pentru ca am inceput sa lucrez, nu prea ma gandeam ca sunt penibil si ca o sa ajung un ratat toata viata ; MA CONCENTRAM PE MUNCA ! DESI REPET ESTE FOARTE GREU LA INCEPUT ! Pe zi ce trecea deveneam tot mai detasat de depresie ! In primul rand, aici la call center am facut si un training de comunicare, care initial nu prea mi-a ajutat (deoarece in depresie ai o stare de om introvertit, esti inchis in tine si n-ai chef sa socializezi), insa dupa un anumit timp, a inceput sa-mi revina pofta de comunicare, sa imi placa sa vorbesc cu lumea, fix cum eram inainte !
4.posibil sa-mi fi ajutat si medicatia (ultima oara am luat trittico), nu stiu daca m-a ajutat foarte mult, insa poate a avut o contributie ! (poate un antidepresiv ajuta intr-un fel, dar RETINE : STIU CA ESTE GREU, DAR CHEIA ESTE LA TINE, FIECARE ARE O PUTERE INTERIOARA CARE IL POATE AJUTA SA TREACA PESTE HOPURI (cum este si o depresie, o anxietate etc.). Nu zic, ca medicamentele nu ajuta (doamne fereste!), insa nu te poti baza pe ele intr-o lupta impotriva depresiei ! Practic este o lupta interioara ! Tu cu tine insuti ! Cine te poate ajuta ? DOAR TU SINGUR TE POTI AJUTA !
5.Eu sunt de parere, ca o depresie (cel putin asa cred) te tine un anumit timp ! In cazul meu a tinut cam 9 luni (sau 10) ! Eu cred ca o depresie te poate lasa dupa un anumit timp ! Insa trebuie sa fii tare sa rezisti ! SI SA ITI SCHIMBI STILUL DE VIATA ! MACAR CU PUTIN ! VEI VEDEA CUM ITI VEI REVENI DACA INCERCI SA FACI CEVA ZILNIC ! (in principiu ceva folositor ! angajeaza-te, fa sport, joaca-te pe calculator, du-te la facultate, citeste, uite-te la filme interesante, asculta muzica, uite-te la "In puii mei", incearca sa razi ! (TOATA ACESTE LUCRURI INCEARCA SA LE FACI CU UN PRIETEN MACAR ! ) Este o perioada grea, dar iti vei REVENI ! ASTA TREBUI SA STII, CHIAR DACA NU CREZI ITI VEI REVENI ! ! !

DAR REPET : In opinia mea te faci bine, atunci cand ai o activitate zilnica, care iti pune si creierul la incercare si care te si baga in contact cu lumea ! Foarte important ! Fa ceva zilnic ! SI tine-te de program ! N-ai chef de nimic, stiu ! Nici eu n-aveam, faceam in scarba, dar vorba :"Pofta vine mancand " Este ADEVARATA !
In concluzie : cel mai usor ar fi sa te angajezi ! deoarece munca iti va oferi un program zilnic ! si astfel vei pune in functiune si acele rotite din creier (care nu vor mai actiona "gandurile depresive" ) si totodata vei si SOCIALIZA CU COLEGII DE MUNCA !

2 LUCRURI FOARTE IMPORTANTE : Sa nu te gandesti la depresie (sa ai un program zilnic !) si sa incerci sa socializezi ! (la asta se poate adauga si sa faci sport -- acum iarna poti face sala !, se poate adauga si ascultatul muzicii -- care mie mi-a ajutat f mult !, incearca si sa vezi lucruri amuzante : comedii, emisiune de comedie, filmulete amuzante !, mananca ciocolata, dulciuri (LA DRACU MANANCA FAST FOOD ! ORICE TE FACE FERICIT ! )

Daca treci printr-un moment greu (depresie -- la fel cum am avut si eu ), TINE-TE TARE ! VA TRECE ! Nu are ce sa-ti faca depresia ! Este o stare in care te-ai bagat, si tot la fel TU ESTI CEL CARE VA REUSI SA IASA ! Vei fi de 10 ori mai fericit de viata ta dupa ce aceasta depresie va trece ! Asculta-ma pe mine !
Eu m-am angajat, m-am mutat la alta facultate, m-am lasat de fumat, mi-am facut prieteni noi, mi-am recapatat increderea in mine, sunt pe drumul cel bun ! Iar in momentul de fata am un job pe care multi si l-ar dori ! ! !
Si vrei sa-ti zic ceva ? Sunt nebun sa zic asta dar : vrei sa-ti spun ca si depresia a avut contributie la schimbarea vietii mele intr-un mod pozitiv ?? De fapt despre asta este vorba ! ! ! Depresia vine pentru ca tu sa-ti schimbi VIATA !
Depresia vine si spune : "Vai ce viata de om ratat ai ! " si in momentul ala chiar asa este !
Dar stii ceva ? Tu trebuie sa-i spui depresiei cu tupeu : "Ah da ? Si ce daca am o viata naspa ? Vrei sa-ti arat ca pot sa imi fac o viata mult mai frumoasa ? "
Fix despre asta este vorba : Sa iti faci o viata mai buna, mai frumoasa !
Depresia te transforma ! Iti pune bete in roate, dar tu trebui sa-i arati ca poti sa te schimbi !!! Sa fii mai bun ! Sa ai o viata asa cum iti doresti !

NU UITA : PUTEREA ESTE LA TINE ! VEI FACE CEVA SA CASTIGI LUPTA CU DEPRESIA ?

TE ROG SA CITESTI TOT ! SI SA-MI RASPUNZI LA CE TE-AI GANDIT ! MULT SUCCES !
0
25-12-2011, ora 03:07
Towelie
Nu este medic/terapeut
Towelie
Inca ceva ! Daca esti din Bucuresti, putem sa ne intalnim sa stam putin de vorba, daca vrei :) Iti voi impartasi din experienta mea, LIVE ca sa zic asa :)) ! Imi poti trimite un private message (PM) daca vrei !
0
25-12-2011, ora 12:49
nustiucinesunt
Nu este medic/terapeut
nustiucinesunt
Bravo! Ma bucur sa aud ca ai avut asa inspiratie! Am avut si eu depresie si tot singura am iesit din ea, prin activitate si 'entertainment'.
Sarbatori fericite! Multa sanatate
0
27-12-2011, ora 01:23
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Cred ca singura modalitate sa iesi din depresie este sa uiti, cum s-ar zice, prin alte activitati.
0
02-08-2018, ora 11:17
tyrel85
Nu este medic/terapeut
tyrel85
Sa mai vada oameni ca depresia nu tine o viata intreaga.
0
08-08-2018, ora 12:42
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Sunt cateva sugestii foarte bune aici, pentru a incerca sa iesi dintr-o depresie mai usoara. E util sa incerci sa te concentrezi pe o activitate si pe ceva ce simti ca-ti dezvolta abilitatile. E folositor sa incerci sa faci lucruri amuzante, placute, pentru a iesi din starea in care te afli. E bine sa-ti spui ca e important sa « te tii tare ca va trece ».ca tine de tine sa depasesti situatia.

Uneori insa depresia e mai accentuata. Gandurile ce te-au afundat in depresie nu prea te lasa sa incepi activitatile de mai sus. Nu vei putea sa ignori depresia. Nu vei putea « sa nu te gandesti la depresie ». In aceste cazuri iesirea din depresie are nevoie de o restructurare a gandurilor putin utile ce intretin starea depresiva. Nu rareori e atunci nevoie si de un tratament medicamentos antidepresiv, care sa faciliteze restructurarea acestor ganduri prin intermediul psihoterapiei.

Dr Rares Ignat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •