Mi au murit nervii dintilor

19-02-2017
Georgianavv
Nu este medic/terapeut
Georgianavv
Am fost la dentist pentru ca ma durea o masea foarte rauu si pe scurt mi a pus un spray de -50 de grade C si toti dinti de pe partea dreapta au nervi morti. Dentistul m a intrebat daca am avut vreun traumatism in copilarie, i am raspuns ca nu. Nici el nu stie ce se intampla a spus ca o sa vorbeasca cu ceilalti colegi, dar se pare ca nici ei nu au nicio idee despre ce se intampla.
. Cum este posibil sa mi moara nervii dintilor ?
7 comentarii
0
19-02-2017, ora 16:53
Dr. A I
Dr. A I
Buna ziua, exista mai multe posibilitati:

1. ati suferit totusi un traumatism si nu va mai aduceti aminte (zona este prea extinsa).

2. dintii dumneavoastra au avut carii extinse, adanci, care, chiar si tratate corespunzator, pot duce la depuneri de dentina secundara (de reparatie) deasupra camerei pulpare. In astfel de cazuri, dintii pot parea "morti" chiar si la teste de vitalitate, la fel ca dinti ce au suferit necroza pulpara

3. purtarea unui aparat dentar gresit planificat poate uneori duce la aparitia necrozei dentare prin suprasolicitarea dintilor asupra carora actioneaza

4. exista diverse boli care pot modifica calitatea peretilor vaselor (diabet, artrita, avitaminoze) sau care pot produce spasme hipoxiante (hipotensiunea arteriala, unele viroze, procese inflamatorii aflate in imediata vecinatate)

5. in modificari bruste de temperatura (incalziri sau raciri puternice si subite, alternari dese intre cald si rece) necroza dentara poate surveni rapid (slefuiri fara racire, aplicarea diatermiei pentru desensibilizari dentare etc)

Incercati sa faceti o ortopantomograma/OPG sa vedeti ce apare pe ea. Daca este vorba de o depunere de dentina secundara, se va vedea repede.

O zi buna!
0
19-02-2017, ora 17:01
Dr. Vacaru Marius
Stomatologie, Iasi
Dr. Vacaru Marius
Buna ziua. Pentru a va putea raspunde trb sa stiu urmatoarele aspecte
1. Partea dreapta sus (maxilar) sau dreapta jos (mandibular) ?
2. Ce insemna toti dintii ? Cati la numar ?

Pentru a putea pune un diagnostic corect ai nevoie de mai multe informatii.

Cu stima
Dr. Vacaru Marius-implantdentariasi
0
19-02-2017, ora 17:26
Georgianavv
Nu este medic/terapeut
Georgianavv
Buna ziua. Partea de sus a maxilarului 4 dinti si partea de jos 3 dinti, tin sa mentionez ca dintele dinaintea maselei de minte era foarte cariat si domnul dentist mi a curatat canalul si mi a pus plomba (am avut nevoie de cateva anestezii deoarece nervul la acest dinte era viu) dupa cateva luni am avut o paradontita si toata partea de sus si de jos era foarte imflamata si toti dinti ma dureau, am luat antibiotic si am facut o rafiografie, din aceasta se vedea ca este canalul depasit si ca am infectie la dintele de langa. Mi s a facut freza la acest dinte fara anestezie deoarece nervii sunt morti..
0
19-02-2017, ora 18:42
Dr Prescornitoiu
Identitate neconfirmată
Dr Prescornitoiu
Buna seara, nu intrati in panica, asa cum au spus si colegii mei ar trebuie sa faceti o radiografie panoramica si cel mai bine sa cereti si o a doua parere.

O seara buna.
0
19-02-2017, ora 18:54
Georgianavv
Nu este medic/terapeut
Georgianavv
Buna seara. Am facut radiografie panoramica acum cateva saptamani , nu se vede nimic pe ea.
0
19-02-2017, ora 19:15
Dr. A I
Dr. A I
Ne puteti pune si noua o poza a radiografiei cumva?
0
19-02-2017, ora 19:50
Georgianavv
Nu este medic/terapeut
Georgianavv
Momentan este la dentist, dar marti pot pune pozele. Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul