mi-e teama... de ce?

06-01-2011
lauragruia
Nu este medic/terapeut
lauragruia
Buna ziua,
Pe tot parcursul anului 2010 am avut niste stari foarte ciudate, de teama, frica fata de sanatatea mea si a celor din jur. Am mers foarte des ptr a-mi face analize, investigatii, consultatii. In urma acestor analize tot e ok, totul e in limite normale, numai ca organismul a inceput sa aiba o imunitate scazuta fapt ce duce la aparitia diverselor afectiuni: raceli, gastrita, dureri de cap, etc etc. Ptr toate aceste afectiuni am explicatii medicale, tratamente. Numai ca ptr mine nu e suficient. Caut explicatii pe net, caut pareri despre pe net, sau ma gandesc: daca se complica acest diagnostic si fac cutare boala.cel mai des ma gandesc la cancer. Mintea mea, gandurile mele nu se dezlipesc de aceste lucruri, chiar daca sunt antrenata intr-o activitate, fie acasa fie la birou. Prefer sa stau pe net cautand explicatii decat sa ma joc cu copilul sau sa ma concentrez pe munca mea, sau chiar daca le fac in mintea mea tot gandurile alea primeaza. De ex si cel mai concret la momentul asta: am fost diagnosticata cu esofagita de reflux. Urmez tratament de 3 saptamani, incerc sa tin regim si totusi simptomele persista. Gandul meu acum este: daca se complica boala mea? In vara, am avut cateva luni care de la un simplu gand, banal, mi se punea un nod in capul pieptului, agitatie, nervi, izbucneam in plans. Am luat extraveral in cateva randuri ca sa scap de starea aia. Am scapat de acele stari. Ce se intampla cu mine? Sunt jutificate gandurile ca urmare a diagnosticelor? sau E o problema legata de psihic declansata de ceva anume? Multumesc!
4 comentarii
0
08-01-2011, ora 12:18
Psiholog Nicolae Nedea
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Nicolae Nedea
Buna ziua,
sunteti foarte ingrijorata de starea dvs de sanatate desi medicii au negat ca ati suferi de ceva grav, axietatea cu privire la boala revine, va isoteste aproape zilnic.Va ganditi cel mai des sa nu aveti cancer sau sa nu faceti cumva acesta boala.Din cate imi dau sema pe baza acestui mesaj, Dvs pareti a a suferi de o tulburare psihica numita fobie...in cazul dvs, de boli, respectiv de cancer.Acesta tulburare nu trebuie sa va sperie intrucat se poate inlatura cu succes prin psihoterapie, va propun sa cautati un psihoterapeut in orasul dvs.
Altfel tullburarea este provocata chiar de gandurile automate legate de boala care va apar in minte, acestea trebuiesc inlocuite cu altele, mai adaptate, in conformitate cu realitatea. Este posibil ca ceva, un un eveniment traumatizant (intamplare) sa se fi reactivat si sa dea nastere acestor ganduri.
...aveti nevoie de un psihoterapeut care sa va ghideze in demersul dvs de a scapa de acesta tulburare.
Mult succes!
0
07-02-2011, ora 15:13
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Asa cum ati observat, toata preocuparea pentru sanatate a devenit excesiva si fara sustinere reala. Apelati cu incredere la un psihoterapeut care impreuna cu d-voastra va gasi sensul acestor comportamente si veti gasi noi moduri acceptate de a va manifesta vizavi de orice boala sau simptom si mai ales fata de d-voastra insiva si familie.
0
19-07-2012, ora 09:49
Ionelacatalina
Nu este medic/terapeut
Ionelacatalina
Buna ziua, sunt noua pe forum si la fel ca in comentariul de mai sus caut si eu de f multa vreme un raspuns la ceea ce mi se intampla. In toate partile mi se pare ca am o umflatura, ca am ceva inflamat si incep prin a- mi controla corpul inmare parte gatul sau sanii ore intregi. Tot ceea ce este normal mie mi se pare anormal. Am facut diferite controale avand acelasi rezultat, ca totul este bine sa incetez sa mai imi caut singura boli. Mai rau este ca impreuna cu aceste stari imi vin in cap diferite ritualuri pe care daca nu le indeplonesc am impresia ca si cei din jurul meu se vor imbolnavi. Parca nu mai ma pot bucura de viata cu frica de a nu fi bolnava de cancer. Daca ma puteti ajuta cu un sfat, va multumesc!
0
06-09-2012, ora 16:52
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Cand o persoana are tulburari obsesiv-compulsive, fobie, anxietate se recomanda intrarea intr-un proces de psihoterapie iar in cazurile mai grave simultan se administreaza medicatie prescrisa de psihiatru.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Frica de păianjeni, diminuată cu ajutorul realității augmentate
  • Terapia prin expunere adresate unei fobii poate avea efect și asupra unei fobii din altă sferă
  •