mi sa pus corect diagnosticul clinic si gradul de pensionare

25-05-2011
maariaanaa
Nu este medic/terapeut
maariaanaa
numele meu este mariana si am 43 de an., in urma cu un an am fost diagnosticata cu neoplasm de col uterin operat, radiotratat si recidivat, -pelvectomie totala, urostomie si colostomie permanenta

am fost propusa pentru pensionare medicala.m-am prezentat la comisie cu toate actele necesar.doctora nu a stat de vorba cu mine si nici nu m-a porimit in cabinet mi-a luat dosarul iar dupa 3 ore de asteptat mi s-a inmanat prin asistenta decizia pentru pensie.mi s-a dat diagnostic clinic c53 si gradul II.

as dori sa stiu daca mi sa pus corect diagnosticul clinic si gradul de pensionare, avand in vedere diagnosticul dat de medicul oncolog?
5 comentarii
0
25-05-2011, ora 21:09
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
diagnosticul clinic e corect (evident, e practic codificarea europeana ICD a bolii tale). despre gradul de pensionare nu pot sa-ti spun nimic, e posibil sa fie gresit.
de ce intrebi asta ?
0
26-05-2011, ora 02:09
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Gradul 2 cred ca e corect daca nu aveti nevoie de ingrijiri specializate. La gradul 1 inseamna pierderea totala a capacitatii de munca si ca aveti nevoie de asistenta specializata permanenta (de obicei infirmiera). Gradul 2 inseamna pierderea capacitatii de munca fara a avea nevoie de asistenta.
0
13-07-2011, ora 14:17
limba constanta
Nu este medic/terapeut
limba constanta
Buna mariana. Si eu sant in situatia ta am tot 43 de ani sant purtatoare de stome am urostoma, colostoma si sint pensionata pe caz de boala pentru ca e un handicap grav si se pensioneaza grad 1 cu asistent personal
0
17-07-2011, ora 20:15
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu e musai sa se pensioneze cu grad 1, am vazut si persoane care nu au primit grad 1 cu chiar si 3 stome.
0
04-08-2011, ora 13:14
ova
Nu este medic/terapeut
ova
Va rog sa ma lamuriti si pe mine!
In cazul unei persoane, 57 ani, operat in urma cu 5 ani, ileocolostoma (nu a fost vorba de cancer ci de colita hemoragica..). Nu s-a pensionat pana acum incercand sa presteze cate o munca... dar este ffff greu.
Purtarea colostomei in sine este un motiv de pensionare? Exista undeva o lista cu bolile sau afectiunile care dau dreptul la pensie de boala? Va multumesc anticipat pentru rapunsuri

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: