Migrena cu aura

13-01-2013
mmc72
Nu este medic/terapeut
mmc72
Am 40 de ani si de 28 sufar de migrene cu aura.Am fost diagnosticata abia la 30 de ani cu aceasta boala, pana atunci am vazut o gramada de doctori din mai multe orase care mi-au dat mai multe diagnostice, crize comitiale, spasmofilie, ba mi s-a spus si ca nu este real ceea ce simt, este ceva ce-mi imaginez doar!!! Am sa va spun cum se manifesta crizele mele migrenoase. Nu debuteaza la fel de fiecare data, imi amorteste o mana, o simt grea, si-mi merge amorteala in sus pe mana, apoi amorteste gura, gingiile, limba, nu pot sa vorbesc, daca incerc sa vorbesc nu reusesc sa ma fac inteleasa, sunt constienta- n tot acest timp.Apoi vad intr-o parte o linie galbena in zig zag care-si mareste circumferinta, in momentul acela nu vad pe-o parte, cand linia dispare atunci se instaleaza migrena, de fiecare data este pe partea opusa aurei.In momentele acelea nu suport lumina, galagia si mirosurile! Indiferent ce pastila iau, nu-mi trece si astept sa treaca de la sine! Stiu ca n-am sa ma vindec niciodata dar poate are cineva un remediu pe care sa-l incerc si eu! MULTUMESC si multa sanatate va doresc!!!
20 comentarii
0
13-01-2013, ora 19:47
mmc72
Nu este medic/terapeut
mmc72
Se pare ca nimeni nu mai are acest tip de migrena!
0
19-03-2013, ora 14:47
sini
Nu este medic/terapeut
sini
PTRmmc72 Buna m-am inscris special aici sa vezi ca nu esti singura si eu am la fel ca tine am 40 de ani si am boala asta de vre-o 22 de ani asa.. foarte grea stiu, am aceleasi simptome ca ale tale si uneori se schimba, cand tie lumea mai draga apar pur si simplu cand eram pe la 20 -30 aveam pana la 3 zile ful si 2 in ceata fara vlaga si foarte rau apoi eu am urmat un tratament ptr sistemul nervos coaxil cu xanax vre-o 6 ani migrena era mai rar sincer si mai vaga nu mai era asa puternica dar cat sa mai iau si tratament zi de zi de 3 xpe zi mult ma simteam rau cu tot si am renuntat acum nu mai iau nimic numai la migrena atunci iau ceva dar mie rau tare iar o sa caut ceva hemeopatic sa mai incerc si asa dar asta e asa tot timpul nu cred ca o sa ma mai vindec eu sunt in elvetia am pierdut de multe ori locul de munca nimeni nu te intelege aici am aflat ce boala e ca in tara mi sa spus ca e de la sistemul nervos..acum fac asa la 2 luni si ceva o criza e prea mult sunt ingrijorata problema ca nu poti vorbii cand ai migrena cateva secunde apoi iar si tot asa.daca afli ceva noutati astept vesti.multa sanatate
0
30-10-2013, ora 16:34
sdu
Nu este medic/terapeut
sdu
Am 37 de ani si sufar de aceeasi boala. Nu stiu cu ce sa incep. Cred ca o am din copilarie, prima criza mi-o amintesc din scoala generala. Am exact ceea ce ai descris si tu. O reducere a vederii pe o parte prin interpunerea unei linii in zig-zag galbena stralucitoare. Dureaza nu mai mult de 20-25 minute. Dupa care se instaleaza durerea de cap insotita uneori de stari de voma si amortiri ale mainii, gurii, limbii. De ani de zile nu am mai incercat niciun tratament, pentru ca nu avea rezultat. Doar o repriza de somn reusea sa ma puna pe picioare. Dar de cele mai multe ori nu se poate pentru ca se intimpla in plina activitate...O sa reiau toate analizele neuro, oftalmologice, cardio sa vad poate s-a descoperit vreun remediu intre timp. Diagnosticul il am de pe la 24 de ani. Sincer, pina sa te citesc pe tine am crezut ca au vrut sa scape de mine, negasind o alta explicatie la halucinatiile vizuale pe care le am...acum imi dau seama ca nu sunt singura. Cel mai tare ma sperie faptul ca am 2 copii mici si as innebuni daca ar mosteni aceasta boala. Daca ai citit mesajul meu sau daca mai sunt persoane care cunosc problemele noastre, va rog sa ne scrieti. Conteaza enorm.
0
04-03-2014, ora 09:13
ispasescu
Nu este medic/terapeut
ispasescu
Pentru Sini,
Intra pe eeginfo-europe.com si cauta un practician (provider) in Elvetia, aproape de tine. Du-te la o discutie sa iti spuna ce poate face pentru tine si impotriva crizelor tale de migrena. Ai sanse sa se reduca sau chiar sa dispara pentru totdeauna. Te asigur ca merita efortul. Lucian
0
18-04-2014, ora 17:46
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Exista si medicamente pentru migrena. In criza se pot lua medicamente pe baza de cofeina (gen cofedol sau acfetin), sau altele mai puternice din familia triptanilor (cel mai prescris este Sumatriptan - denumire comerciala imigran sau xibimer, sau altul este zolmitriptan), insa acestea sunt interzise la cei ce au probleme cardiovasculare si se iau doar in criza.

Si mai exista tratamente de preventie, adica se iau permanent. Nu toate dau rezultate garantate dar se poate incerca. Va dau exemple - Migrolin (este cel mai usor, din plante), Amitriptilina, Orfiril, sau chiar Topamax (topiramat).

Puteti merge la neurolog sa va consultati si sa va prescrie. Sanatate!
0
18-04-2014, ora 18:02
sini
Nu este medic/terapeut
sini
Multumesc Lucian la mine e cand ma enervez.
0
18-04-2014, ora 19:33
ispasescu
Nu este medic/terapeut
ispasescu
Buna Sini. Migrena apare ca o alterare a activitatii cerebrale pe fondul unui prag scazut de stabilitate. Se poate ridica acest prag prin exercitiu si astfel crizele apar mai rar, sunt mai usoare sau dispar de tot. Rata de succes este de 95%. Mecanismul este acelasi si la sindromul premenstrual, vertij, epilepsie si altele iar rezolvarea este aceeasi. Eu nu sunt un migrenos adevarat dar aveam dureri de cap frecvente. Nici nu stiam de la ce apar. Cu siguranta curentul de la gurile de metrou, un pahar in plus si unele alimente dar nu le-am putut identifica care erau. Oricum, acum sunt istorie. Nu stiu cat de scump acest serviciu acolo dar merita sa il iei in calcul. Tine-ma la curent te rog daca te bagi, sunt curios ce tarife se practica acolo :)
0
24-11-2015, ora 16:01
malus26
Nu este medic/terapeut
malus26
Am suferit de migrena cu aura 20 de ani si nimeni nu stia ce este.Anul trecut, doamna doctor Maris, neurolog la Institutul de Boli Cerebrovasculare din Bucuresti, mi-a pus diagnosticul corect, mi-a prescris tratament si dupa trei luni m-am vindecat.Doamna doctor Maris este o adevarata profesionista si o puteti gasi si la Sanador in Bucuresti.
0
24-11-2015, ora 16:47
sdu
Nu este medic/terapeut
sdu
Este remarcabil ceea ce ai scris Malus26, mai ales că nu ştiam să existe vreun tratament care să vindece, ci doar să amelioreze cel mult boala asta oribilă. Dacă poţi să-mi spui cauza, dacă ţi-a explicat medicul? Eu am scris prima dată pe forum în 2013, când sufeream de o criza de migrenă cu aură, o dată pe lună sau de mai multe ori chiar într-o zi...Ideea este că acestea s-au rărit la una la 3-4 luni. Singurul lucru schimbat este alimentaţia, mai multe legume şi mai atentă la nutrimenţi, sport (deşi făceam şi când aveam episoade mai dese) şi un stil de viaţă mai predictibil (2 copii mici care se culcă la ore fixe, iar eu împreună cu ei) şi încerc să evit stresul=supărările (cît se poate). Eu mai suspectez o legătură cu bila leneşă, este o teorie pe care am mai auzit-o vehiculată corelată cu o dereglare de irigare a creierului. Ideea ar fi dacă aş afla ce declanşează migrena, ca să ştiu de ce să mă feresc. Am să apelez şi la doamna doctoră, mulţumim frumos pentru ajutor! Sănătate!
0
26-11-2015, ora 15:59
malus26
Nu este medic/terapeut
malus26
Migrena cu aura are cauze neurologice sau suprasolicitare a sistemului nervos. Acum 20 de ani cand am avut prima criza cu alterarea vederii pana la pierderea ei eram insarcinata si medicii au pus totul pe seama sarcinii.Gresit. Am continuat sa am probleme si dupa ce am nascut si am observat ca mai ales cand ma enervam puternic si nu strangeam pe nimeni de gat sa ma racoresc.Nu vreau sa te sperii dar medicamentul pe care l-am luat cam trei luni se numeste Depakine si se prescrie mai ales bolnavilor de epilepsie.Mi-a fost frica la inceput dar cum aveam tulburari de vedere chiar si la cateva zile l-am luat si nu-mi pare rau. De doi ani, de cand am terminat tratamentul nu am mai avut nici o criza.Nu am observat sa am reactii adverse la medicament.Sanatate!
0
27-11-2015, ora 08:21
Dr. Macsuta Vlad
Neurologie, Bucuresti
Dr. Macsuta Vlad
Tratament de preventie ati incercat? Din clasa AED?
Dr. Macsuta
0
27-11-2015, ora 09:04
malus26
Nu este medic/terapeut
malus26
Te rod tradu AED.
0
10-12-2017, ora 14:36
sinc
Nu este medic/terapeut
sinc
Si eu sufăr de migrena cu aura.Ultima migrena, nu a fost cu aura propriu zisa, adică fără acele zigzaguri luminoase și fără durerea de cap, ci doar cu ceata aceea pe ochi, cu vederea aceea Intr un fel blurata.De atunci am rămas cu o ceață pe ochiul la care fac aura, ceață pe care o vad cel mai bine când mă uit la scrisul de la tv sau când îmi acopăr ochiul sănătos.
A mai pățit cineva sa i rămână aceea ceață mai multe zile la rand?Oare trebuie sa merg la oftalmolog sau e simptom al migrenei?
0
13-03-2019, ora 16:10
Crus
Nu este medic/terapeut
Crus
Buna! Si eu sufar de migrene cu aura vizuala, dar la mine migrena in sine s-a manifestat foarte rar dupa episoadele vizuale. Cel mult o usoara presiune in cap. Si la mine prima data cand au aparut s-a intamplat cand eram insarcinata (in ultimul trimestru), dar dr ginecolog a spus clar ca ceea ce mi s-a intamplat nu are legatura cu sarcina. De atunci, de 8 ani, am tot avut periodic aceste episode neplacute cu cercuri luminoase in zigzag, mi s-a intamplat sa am si 3 episoade in aceeasi zi. Mi s-a intamplat sa am si vederea un pic blurata cand priveam la tv (de unde venea multa lumina). Dar a disparut in 2-3 zile ceata. Episoadele vizuale apar chiar in momente cand sunt linistita, calma dar precedate de un stres, neliniste, agitatie. Dupa aceea sunt usor ametita, buimaca, parca nu mai functionez la capacitate maxima, udor debusolata si deranjata de acea aura vizuala. Am facut multe analize, iar la oftalmolog mi-a spus ca sunt in regula, nici macar nu am nevoie de ochelari, toate analizele oftalmologice au fost in regula. Si eu sufar de vezica biliara lenesa si ma gandesc ca aceste manifestari pot avea legatura intre ele. Sunt destul de neplacute aceste stari, m-am panicat si mi-a fost si frica. Vreau sa incerc tratament homeopat si acupunctura. Sanatate tuturor!
0
10-09-2021, ora 13:46
Elekes Mihaela
Nu este medic/terapeut
Elekes Mihaela
Sufăr de această migrenă cu aură de aproximativ 15 ani, (am 50 de ani)e cumplit. Am.observat că este declansată de factori diferiti: o dată de la menopauză, alta data de la alimentatie, cu altă ocazie de la nervi, de la factori climatici.niciodata nu e la fel.
Mă înspăimântă găndul ca voi trăi cu această migrenă până la sfarsitul vietii, imi dă senzația că am.un handicap din această cauză, vă înțeleg perfect.din păcate!
Sănătate!
0
31-12-2021, ora 01:49
Marcel0757520604
Nu este medic/terapeut
Marcel0757520604
Buna ziua!Am 20 de ani si sufar de niste migrene groaznice cu aura de la 10 ani saptamanale.Migrenele erau groaznice, incepeau cu o aura si pierderea vederii periferice, continuau cu o durere groaznica de cap, voma si amlrteala la maini, picioare si gura, era asa rau in cat nu puteam vorbi. Am fost la zeci de doctori, din orase universitare si din alte tari, toti doctori imi recomandau medicamente sa iau pe loc pt ameliorarea durerii. Ajunsesem sa ma dau batut si sa vreau sa imi pun capat zilelor pentru ca ajunsesem sa am migrene si de mai multe ori pe saptamana si ma simteam mereu groaznic, dar la insistențele iubitei mele am mai incercat sa merg la un doctor, si asta a fkst cel mai bun lucru care mi s a intamplat.Am primit un tratament care sa previna migrenele, amitriptilina 25 mg o data pe zi, si sa beau cafea in fiecare dimineata, si a functionat, nu am mai avut absolut nici o migrena de 7 luni.
0
12-02-2022, ora 05:22
Aurel N
Nu este medic/terapeut
Aurel N
Salutare. Din cate citesc aici imi dau seama ca si eu am simptome similare, oricum urmeaza sa ma consulte un neurolog dupa ce fac si RMN-ul insa si ea mi-a spus ca poate fi o migrena cu aura. La mine s-a declansat in general in urma unei stari de stres, de obicei cu o zi inainte, iar "butonul declansator" in marea majoritate a cazurilor parea a fi trecerea sau mutarea privirii de la o zona mai putin luminata catre o sursa de lumina puternica sau chiar o zona luminata puternic ( semafor, bec, etc). Ma gandesc ca poate fi un cumul de fotofobie si migrena cu aura pentru ca nu pot sta fara ochelari de soare ziua chiar daca este si inorat afara, cei drept am si deficienta de vedere insa nu prea mare.
Cel mai naspa este ca ma apuca cand sunt in plina activitate iar oamenii din jurul meu parca refuza sa ma inteleaga, unii spunand ca ma prefac.
0
20-03-2023, ora 15:44
Oanalexandra
Nu este medic/terapeut
Oanalexandra
Buna, ai au diagnostic concret pus?
In aceeasi situatie sunt si eu, diagnostic cu “?” pt ca nu e sigur, fara tratament
Multa sanatate!
0
21-07-2023, ora 00:57
Anto171015
Nu este medic/terapeut
Anto171015
Buna, si eu am aceeasi problema prima criza a fost acum 8 ani.. pana acum jumate de an am avut 3 la diferente de cativa ani dar acum am avut si de craciun si acum iar de 2 ori la o zi diferenta.. am 3 rmn un ct facut exact in timpul crizei pt ca am chemat salvarea si mi au facut la spital.. toate ok..oftalmologic la fel ok..uneori e precedata aura vizuala de o migrena usora alteori nu dar ma sperie de fiecare data… prima criza a foat cea mai urata partea stanga furnicaturi si amortita complet, gura limba amortite.. a fost groaznic, alta data dupa aura vizuala am avut stare de lesin. Am fost azi la un neurolog iar si mi a prescris Migrenyr 2 pe zi o luna sa vedem cum e, sunt de plante. Le a incercat cineva? Si migrenyr acut in timpul crizei. Urata e senzatia dr fiecare data am impresia ca fac avc si am abia 33 de ani…
0
18-08-2023, ora 09:55
romedic123
Nu este medic/terapeut
romedic123
Si sufar de aceeasi boala
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Există o asociere între migrene și fluctuațiile estrogenului?
  • Migrenele pot constitui un factor de risc pentru accident vascular cerebral și infarct miocardic la femei
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • De ce vinul și ciocolata pot declanșa migrene?
  • 10 aplicații pentru smartphone pentru migrenă
  • Migrenele asociate cu nivelul de sodiu din lichidul cefalorahidian
  • Atacul migrenos protejează de fapt creierul de stresul oxidativ?
  •