migrene insuportabile care tin toata ziua

03-04-2008
dana_b
Nu este medic/terapeut
dana_b
am dureri de cap insuportabile. aceste dureri tin toata ziua si imi trec doar dupa ce vomit (de obicei seara tarziu).la inceput ma doare doar o parte a capului apoi se extinde, dar de obicei ma doare in zona fruntii.si intotdeuna aceste dureri duc la voma. sunt perioade cand am in fiecare saptamana aceste dureri.
8 comentarii
0
05-04-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Mergi la un medic neurolog, ar fi bine sa faci un CT cerebral;Ar fi bine sa faci si un consult oftalmologic cu cicloplegie, pentru a evidentia un eventual viciu de refractie care necesita corectie si examenul fundului de ochi( necesar si pentru examenul neurologic);Numai bine
0
21-10-2008, ora 20:10
user59585
Nu este medic/terapeut
user59585
trebuie sa faci un rmn si o electroencefalograma in primul rand si bineinteles un control oftalmologic cum spunea doamna doctor mai sus.eu momentan ma tratez cu propanolol si ma ajuta foarte mult in sensul ca acum nu mai am migrene...sau foarte rar daca apare una.oricum trebuie sa gasesti un neurolog bun.
0
14-09-2009, ora 19:13
tarata
Nu este medic/terapeut
tarata
De 4 luni de zile am dureri de cap zilnice care apar atunci cand vorbesc mult sau cand mi se vorbeste mult. Durerile dispar uneori de la sine. Ele sunt localizate in zona fruntii care parca "se incinge". Daca factorul creator ( persoana care ma solicita) persista, ele dispar mai greu. O tomografie facuta cu vreo 2 luni in urma nu arata nimic anormal. Ce ar trebui sa fac? Unde mai pot merge?
0
14-09-2009, ora 22:06
cameliabranzan
Nu este medic/terapeut
cameliabranzan
Buna seara,

Cam aceleasi dureri de cap am avut si eu. Am fost la medic si am facut toate investigatiile posibile si imposibile. Raspunsul a fost ca nu am nimic. Sunt perfect sanatoasa.
Si totusi durerile persistau. Am incercat apoi gelul de aloe vera si crema heat lotion (tot pe baza de aloe vera) care seamana cu crema chinezeasca de pe vremuri.
Vreau sa va spun ca dupa o cura de 3 luni de zile nu numai ca nu mai am dureri de cap, dar ma simt mult mai bine. Nu mai sunt nici obosita, nu mai am nici stari de voma de la stres. Ma simt in forma.

Multa sanatate.
0
14-09-2009, ora 23:19
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Daca ar fii sa va fac o recomandare, v-as sugera un medic naturist sau un nutritionist bun !

Migrenele sunt cauzate in proportie de peste 90 % din cazuri de alimentatia gresita la care se adauga cafeaua, tutunul, eventuale tratamente medicamentoase ! Deci intai de toate trebuie eliminate aceste toxice si corectata alimentatia atfel orice tratament ( medicamentos sau naturist ) vor avea doar efect temporar ! Ca recomandare generala in astfel de cazuri as spune ca trebuie excluse mezelurile, prajelile, afumaturile, carnea grasa, branza grasa, smantana..in general tot ceea este greu digerabil si stiti ca nu va face bine ! In schimb trebuie sa mancati multe cereale integrale ( grau fiert, mixuri de cereale cu fructe, paine neagra..), fructe , salate de legume si zarzavaturi crude si f putina carne slaba la gratar !
Daca adaugati si un ceai hepatic si depurativ aveti toate sansele sa scapati de alte vizite la medici ! :)

Sanatate !
0
16-09-2009, ora 03:58
mona2
Nu este medic/terapeut
mona2
De aproximativ trei ani am o migrena insuportabila care imi distruge viata.La inceput ma durea f usor capul, apoi o lunga perioada de timp am avut crize care se declansau la o saptamana si jumatate.Stiam cand o sa ma doara capul.Migrena ma tinea2-3 zile, timp in care ma simteam foarte slabita, nu ma puteam da jos din pat, vomitam incontinuu si ameteam.Nu raspundeam la niciun analgezic.Am facut o tomografie si un rmn, dar fara rezultat.De un an, aceasta si-a schimbat forma.Durata ei este tot de 2-3zile, dar am doar 1-2 crize pe luna, f rar este insotita de varsatura, dar am observat k imi cade pleoapa stanga(ptoza palpebrala)si imi simt ochiul uscat si parca e infundat in orbita.Tin sa mentionez ca am aceasta durere doar in partea stanga a capului si in spatele ochiului stang.E ingrozitoare.Si cel mai rau e cand te duci la medic si te vede perfect sanatoasa si nimeni nu stie ce ai si ce tratament sa iti dea.De cele mai multe ori am auzit "esti o migrenoasa, nu ai ce sa faci!"Uneori am dureri atat de mari, incat ma gandesc si la suicid.Pur si simplu nu le mai pot suporta!Va multumesc!
1
24-11-2009, ora 12:10
armagheorghe
Nu este medic/terapeut
armagheorghe
buna, eu sufar de migrene de cand ma stiu...dar pana acum nu au fost atat de puternice, am avut dureri 3 saptamani in continuu, ma trezeam noaptea de durere, peste zi eram ca un zombi prin casa si am mers la un neurolog si ginecolog sa exclud o dereglare hormonala. Am facut un CT si din fisa de rezultat nu a reiesit nimic...nici macat sinuzita de care am suferit in repetate randuri. Se poate ca CT-ul sa nu fi fost corect efectuat? Am inteles ca o sinuzita mai veche lasa urma si ar trebui sa fie vizibila pe un tomograf. Ca si tratament am primit Nootropil, Bilobil forte ci Cafetin(sunt singurele care imi calmeaza vreo 3-4 ore durerea). Sa fac si o rezonanta magnetica?, sa ma bazez pe CT? astept sfaturi
0
22-02-2021, ora 23:04
Shamrock
Nu este medic/terapeut
Shamrock
Și eu am avut dureri de cap groaznice aproape 10 ani. Începeau cu o stare de oboseală puternică, apoi cu durere în ochiul drept și după, în spatele urechii dreapte spre ceafă. Durerea creștea gradual iar dacă nu luam ceva, de obicei Aulin că restul nu-și mai făceau efectul (Antinevralgicul era apă de ploaie deja), ajungeam să stau ghem de durere în pat și apoi mă apuca voma, tot de durere. Îmi curgeau balele de durere ca la câine, înainte să vomit. Mi s-a făcut rău de multe ori la serviciu, pe vremea aceea eram profesor la o școală generală din București și îmi spuneau copiii „Domn' profesor, v-ați albit brusc la față”.
Cum am scăpat. Am fost la unul dintre mulții medici care m-au văzut, după tomografii ce au ieșit bine, cu sinusuri curate și fără nimic la cap. Femeia mi-a spus, vezi că este ceva de tip migrenos, iar cauza nu se cunoaște. Mama, citind despre migrene a dat de un articol ce spunea că, uneori, cauza lor POATE FI INCLUSIV UNA INTERNĂ. Hopa. nu mă gândisem la asta, am crezut mereu că e ceva neurologic cu nervii din craniu (mi se puseseră și diagnostice de genul nevralgie de Arnold). Recomandările acelui articol. Tăiați sarea din alimentație, nu mâncați prăjit, gras, nu forțați organismul cu nimic. Am început să fac asta. Mâncare fără sare, pâine fără sare, sarea aproape spre 0, dar nu total eliminată din alimentație. Fără dulciuri multe, foarte puțin zahăr, spre 0. Fără prăjeli. Fără zecile de flotări la podea pe care le făceam, acum fac doar vreo 20 pe zi la unghi de 45 și merg cu bicicleta câțiva km zilnic, dar lejer. Am 42 de ani, apropo. Am făcut cure, întâmplător, cu LECITINĂ DE SOIA, o capsulă pe zi timp de luni de zile. Apoi făcem o mică pauză și începeam din nou cura. Miracolul s-a întâmplat lent, în 3-4 luni, dar am observat cum au început să dispară durerile de cap gradual, din ce în ce mai rare și slabe ca intensitate până au dispărut complet. Am plecat din învățământ unde mă agitam mult cu cei mici iar acum am un job în alt domeniu, dar tot în zona pregătirii mele de istoric, într-o arhivă de instituție. Deci am terminat cu stresul destul de mare al vieții de profesor. Încercați și dumneavoastră soluțiile acestea și sper să vă ajute Dumnezeu să dea rezultate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de cap
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Un tratament inovator pentru migrenele cronice
  • Există o asociere între migrene și fluctuațiile estrogenului?
  • Migrenele pot constitui un factor de risc pentru accident vascular cerebral și infarct miocardic la femei
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • De ce vinul și ciocolata pot declanșa migrene?
  • 10 aplicații pentru smartphone pentru migrenă
  •