Minipilule - ingroasa doar mucusul cervical si nu inhiba si ovulatia

28-12-2011
alinam91
Nu este medic/terapeut
alinam91
Minipilulele (doar cu progestativ) ingroasa doar mucusul cervical, si nu inhiba si ovulatia (excpetie facand cele injectabile, dar nu despre ele vorbesc), dupa cate am inteles. In acest caz, cat sunt de eficiente? Si daca nu inhiba ovulatia, aceasta poate fi verificata (adica prin teste de urina, tester Donna etc.)? Iar in cazul cand aceste pastile nu deregleaza ciclul menstrual, ovulatia apare ca de obicei, cum ar trebui sa apara intr-un ciclu regulat? Va multumesc mult!
8 comentarii
0
28-12-2011, ora 02:14
alinam91
Nu este medic/terapeut
alinam91
Este corect ca, in cazul in care tatal meu are tromboza la piciorul inferior, dar nu se manifesta grav, foarte rar. Mentionez ca nu este grava, doar cand sta foarte mult timp nemiscat poate sa acuze unele dureri si atat. Posibil chiar sa fie doar superficiala. Nu a avut cazuri de gangrena, infarct, embolie pulmonara etc..In asa caz, eu am posibilitatea sa iau pilule combinate? Mai ales ca nu am niciun antecedent din aceasta categorie si din cele contraindicate acestor pilule (infarct miocardic, hipertensiune etc.)
0
28-12-2011, ora 13:57
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Eficienţa minipilulelor este cu foarte puţin inferioară anticoncepţionalelor orale combinate şi prezervativului, egală cu a metodelor naturale, puţin superioară spermicidelor.

Ovulaţia este inhibată adesea de minipilule, dar nu în aceeaşi măsură cu anticoncepţionalele orale combinate. Un studiu cu acest obiectiv, efectuat în urmă cu câţiva ani, arată că 45 % dintre femeile care luau minipilule nu aveau ovulaţie (faţă de peste 90 % la orale combinate). Deci, mecanismul de acţiune principal al minipilulelor este îngroşarea şi modificarea proprietăţilor mucoasei colului uterin.

Tromboza tatălui nu are legătură cu minipilulele dv şi nu creşte cu nimic riscul vascular al folosirii lor.

Este foarte important să reţineţi că, în cazul în care luaţi minipilule, nu vă mai bucuraţi de toleranţa de peste 12 ore de la contraceptivele orale combinate, ci trebuie luate "la fix".
0
28-12-2011, ora 14:11
Dr. Costin George Adrian
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Costin George Adrian
Alegerea contraceptivului ar trebui sa o faci impreuna cu un medic de planning familial/MF sau ginecolog. Trebuie evaluati principalii factori de risc ( daca esti fumatoare, obezitate, varice, antecedente de tromboza sau trombofilii) si tot el va recomanda sau nu sa faceti o serie de analize. Este important de stiut cine i-a pus diagnosticul de tromboza venoasa tatalui tau si daca este real sau e doar o insuficienta venoasa cronica.
PS: in prospectul unora dintre contraceptive( ex Yasmin) scrie ca trebuie ca trebuie sa anuntati medicul inainte de a incepe trat contraceptiv daca aveti o ruda cu tromboza.
0
28-12-2011, ora 22:55
alinam91
Nu este medic/terapeut
alinam91
Va multumesc din suflet! Desigur ca o sa aleg metoda de contraceptie cu ajutorul unui specialist in domeniu, asta fara doar si poate! Am analizat caracteristicile insuficientei venoase cronice si mai degraba ca asta e la tatal meu! Va multumesc mult! O zi frumoasa!
0
29-12-2011, ora 00:14
alinam91
Nu este medic/terapeut
alinam91
In cazul luarii corecte a mini-pilullelor (zi de zi, exact la aceeasi ora) eficienta e foarte ridicata? Multumesc!
0
29-12-2011, ora 20:21
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Da, luate corect, minipilulele sunt mijloace de contracepţie foarte eficiente.

Indicele care apreciază eficienţa unei metode contraceptive este de 96-98 % în cazul minipilulelor. Tradus, aceasta înseamnă că o femeie care foloseşte în mod corect minipilulele ca singur mijloc contraceptiv are o probabilitate de sarcină după un an de doar 2-4 %
0
29-12-2011, ora 23:20
alinam91
Nu este medic/terapeut
alinam91
Va multumesc mult si imi cer scuze de atatea intrebari! Seara buna!
0
13-02-2014, ora 12:57
gaby999
Nu este medic/terapeut
gaby999
cum se numesc aceste minipilule in spania pt ca aici nu au nimic din romania foarte rar se intimpla si nu vreau sa i-au ceva gresit...am un copil de 8 luni pe care il alaptez si nu pot lua alte anticonceptionale fara analize, , , iar asta o pot face doar in tara...peste citeva luni, , , va multumesc!!! ps... va rog raspuns urgent
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Ce este ciclul menstrual normal?
  • Fiziologia aparatului genital feminin - ciclul reproductiv
  • Contraceptie prin metode naturale
  • Abstinenta periodica
  • Metoda calendarului
  • Calmează durerile menstruale acasă
  • Menstruația peste sarcină
  •