miopie destul de mare

07-04-2010
Mihaela_26
Nu este medic/terapeut
Mihaela_26
Am 22 de ani iar de la varsta de 7 ani "am descoperit" ca am miopie ( -3 ) iar in timp s-a agravat. Acum am la OD -6.5, OS -6 si cu cilindru -3. Am fost la Bucuresti la dl.Pop Mihai sa ma interesez de operatie si mi-a spus ca am corneea subtire si nu poate sa "slefuiasca" din ea datorita faptului ca este subtire si sunt anumire riscuri. Am fost foarte dezamagita pentru ca asta era visul meu de cand sunt mica:sa fac 20 de ani si sa ma operez la ochi:( Intrebarea mea este, chiar nu se poate sub nici o forma sa ma operez, macar sa port dioptrii mai mici? Daca nu se poate prin operatie cu laser, transplant de cornee se poate? Astept un raspuns va rog.
4 comentarii
0
08-04-2010, ora 13:06
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Daca este vorba despre o cornee subtire, poate intra in discutie un alt tip de chirurgie refractiva, implantul de lentila intaoculara phakic IOL( PIOLs) si care, pentru a corecta astigmatismul, poate fi o lentila torica ; acest tip de chirurgie refrcativa presupune pastrarea cristalinului natural; cristalinul artificial se poate implanta in camera posterioara( spatiul dintre cristalin si iris, in sulcus )sau in camera anterioara( spatiul dintre iris si cornee;lentila se poate plasa astfel incat sa aiba suport de sprijin unghiul camerular, dar exista risc mare de pierdere a celulelor endoteliale si nu este preferata aceasta tehnica, ci mai degraba se prefera o lentila speciala care se inclaveaza in iris );poti discuta cu domnul profesor Mihai Pop si despre aceste posibilitati ; numai bine
0
08-04-2010, ora 13:19
Mihaela_26
Nu este medic/terapeut
Mihaela_26
Si cam cat m-ar costa a doua varianta? adica lentila speciala care se inclaveaza in iris( adica toata operatia in sine )? asa un pret aproximativ ca sa stiu daca as avea posibilitate din punct de vedere financiar. Si dumneavoastra m-ati putea ajuta cu o astfel de operatie?
0
14-04-2010, ora 14:47
Mihaela_26
Nu este medic/terapeut
Mihaela_26
Va rog mult, d-na dr. Baltateanu, cand aveti timp sa-mi raspundeti si mie la intrebarile de mai sus. Imi doresc mult sa scap de aceasta problema cu vederea sau cel putin sa se mai remedieze cat de cat :(
0
29-02-2012, ora 16:57
KittyMe
Nu este medic/terapeut
KittyMe
Eu recomand tutror sa sune la West Eye Hospital. Iti garantez ca preturile nu sunt asa ridicate si medicii sunt excelenti. Poti sa-i cauti pe net.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: