Miopie forte copil, sfaturi va rog

19-10-2009
CKRISTINA
Nu este medic/terapeut
CKRISTINA
Buna ziua! Sunt parintele unui copil de 10 ani diagnosticat cu miopie forte. Boala a fost depistata in anul 2007, cand s-a pornit de la -4, 25 la un ochi, -4, 25 la celalalt, ajungandu-se in anul 2009 la -8, 5 la ambii ochi. Am inteles ca situatia e grava, dar va rog foarte mult sa imi explicati daca se poate ajunge la orbire si daca se poate face ceva pentru amelirarea situatiei. Sunt foarte speriata, medicii la care am fost au pomenit de posibilitatea de afectare a nervului optic si a maculei, dar nu mi s-a explicat clar nimic, deci nu stiu exact la ce sa ma astept.
Va multumesc foarte mult.
6 comentarii
0
19-10-2009, ora 14:56
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Consultati un medic homeopat. In homeopatie exista posibilitatea de a opri, vindeca sau ameliora o astfel de boala cu eficacitate si fara pericole.
0
21-10-2009, ora 10:41
CKRISTINA
Nu este medic/terapeut
CKRISTINA
Buna ziua, va multumesc foarte mult pentru sfat, vom cauta un medic homeopat.
As vrea sa va rog si pe Dvs. si pe doamna doctor sa imi spuneti despre evolutia bolii, intrebam in mesajul anterior daca se poate ajunge la orbire.
Va multumesc
0
26-10-2009, ora 22:08
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
O solutie chiurgicala cu rolul de a stopa progresia miopiei forte este scleroplastia posterioara; va mai recomand Mirtilene Puro 1 cpr pe zi, a la longue, sirop de afine, fructe si legume proaspte in fiecare zi; numai bine
0
28-10-2009, ora 23:13
oanaandrei
Identitate neconfirmată
oanaandrei
Buna ziua,
Din ce spuneti pare sa fie vorba doar de o miopie mare. Daca nu sunt leziuni pe fundul de ochi, si copilul vede bine cu corectia necesara nu aveti de ce sa va ingrijorati, chiar daca valoarea dioptriei va mai creste putin. Trebuie insa sa mergeti la controale oftalmologice periodice. Exista un risc mai mare de decolare de retina decat la persoanele care nu au miopie, de aceea daca cel/cea mic/a va spune ca are senzatie de lumina puternica/ "fulger" intr-un sector al capului vizual trebuie sa mergeti de urgenta la un consult oftalmologic.
Multa sanatate!
0
02-11-2009, ora 10:56
CKRISTINA
Nu este medic/terapeut
CKRISTINA
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am dat doar cateva informatii, deoarece doream sa mi se spuna in general daca unele forme de miopie pot merge pana la orbire. Am facut nenumarate analize, s-a diagnostica si coroidoza miopica si scaderi ale RNFL. Copilul vede bine cu ochelarii si mergem la control de cate ori ni se spune. Numai ca nu mi s-a explicat exact pana unde poate merge aceasta afectiune. De aceea, va rog pe Dvs. sa ma ajutati in a intelege exact despre ce poate fi vorba.
va multumesc.
0
02-11-2009, ora 11:53
oanaandrei
Identitate neconfirmată
oanaandrei
In coroidoza miopica pot apare unele complicatii ca decolari de retina, sau formarea de vase aberante subretina, acestea sunt de obicei cazurile care duc la orbire. AmBele complicatii au solutie terapeutica daca sunt diagnosticate la timp.Chiar daca sunt leziuni de coroidoza si stratul fibrelor este mai subtire nu trebuie neaparat ca evolutia sa fie una accelerata. (dioptria de -8, 5 la 10 ani nu este foarte mare pentru o miopie cu coridoza).
daca dioptria mai creste si copilul nu se mai simte bine cu ochelarii (corectia cu ochelari la o diptrie mare produce imagini mult micsorate si uneori aberatii pe de-o parte, iar pe de alta parte poate sa fie inestetica se recomanda corectia cu lentile de contact.
Multa sanatate!
Dr Oana Andrei
Clinica Oftalmix, clinica cu de profil de oftamopediatrie/strabism
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: