Molari care ii imping atat in stanga cat si in dreapta sunt foarte cariati

20-07-2011
loaica
Nu este medic/terapeut
loaica
Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.. Molarii de minte de sus (stanga si dreapta) nu mai pot iesii deoarece nu au crescut cum trebuie si imping in celelalte masele.Pe radiografie se vede ca sunt in os crescuti oblic si nu au loc sa iasa. Molarii de langa pe care ii imping atat in stanga cat si in dreapta sunt foarte cariati. Stomatologul mi-a recomandat sa scot molarii cariati in speranta ca astfel va fi loc sa iasa cei de minte.Alta varianta ar fi sa merg la chirurg sa ii scoata din os pe cei de minte.Care ar fi varianta mai buna?
6 comentarii
0
20-07-2011, ora 22:36
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
nu ati mentionat ce varsta aveti... si acest lucru e important in luarea deciziei, alaturi de pozitia exacta a molarilor de minte, profunzimea incluziei lor in os si bineinteles evaluarea molarilor cariati ( daca chiar nu merita tratati)
0
21-07-2011, ora 10:43
loaica
Nu este medic/terapeut
loaica
am 28 de ani. nu stiu exact cat de profund sunt inclusi in os molarii de minte, dar stomatologul a spus ca ar fi 90 % sanse sa iasa daca ar avea loc..eventual o sa intreb data viitoare.trebuie sa mai mentionez ca in general dintii mei sunt foarte ingramaditi, unii dintre ei fiind strambi sau incalecati.in privinta molarilor cariati..din cel din stanga lipseste cam 1/3 (exista si o punga de puroi la radacina) iar din cel din dreapta a mai ramas coroana din exterior si cam 1/3 din inaltimea coroanei din interior, in mijloc fiind gol
0
22-07-2011, ora 22:41
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
probabil medicul dvs v-a recomandat cea mai buna solutie, avand in vedere ca el cunoaste cel mai bine situatia dvs. ar fi bine sa fiti vazuta si de un medic ortodont, el va poate confirma daca molarii de minte sunt potentiali inlocuitori ai molarilor distrusi. eventual un aparat ortodontic ar corecta situatia si ar rezolva si inghesuirea dentara la modul general.
0
30-09-2011, ora 12:19
botica
Nu este medic/terapeut
botica
Buna ziua, acum doua saptamani mi-am scos un molar de minte inclus partea dreapta jos, avea o pozitie aproape orizontala si imi impigea dintele alaturat de care este legata o lucrare era chiar cu coroana in radacina dintelui vecin..incepusem sa am dureri si a trebuit scos. Problema mea este ca si acum dupa doua saptamani inca mai am dureri, sunt suportabile si sint mai mult ca o jena, mancarime simt ca ma trage ceva acolo ca ma tine ceva iar in dreptul dintelui vecin sub gingie inca mai am o umflatura mica pe care o simt cand bag degetul(nu ma doare), sunt normale aceste simptome?..iar dintele de langa va fi un pic slabit dat fiind faptul ca a trebuit sa-mi taie cam mult din os ca sa o poata scoate...sau doamne fereste o fi ramas o ata pe acolo ??
Multumesc anticipat!
0
30-09-2011, ora 18:39
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
pana la vindecarea completa a gingiei si remodelarea acesteia, proces ce dureaza cateva saptamani, simptomatologia pe care o descrieti nu este anormala. ca sa stati linistita mergeti la un control la medicul care v-a operat!
0
01-12-2011, ora 12:05
botica
Nu este medic/terapeut
botica
buna ziua doamna doctor, v-am mai scris in urma cu doua luni in legatura cu un molar de minte inclus pe partea dreapta jos...problema mea este ca acum dupa doua luni si jumatate tot ma mai jeneaza locul extractiei, am avut o perioada de o luna dupa extractie in care am avut si dureri suportabile mai mult ca o jena cu senzatie de mancarime am avut si o mica sensibilitate la barba si buza pe partea extractiei in sensul ca le simteam amortite, toate acestea le-am simtit cam o luna apoi a fost o perioada de cam tot o luna in care m-am simtit bine adica nu mai simteam nimic la locul extractiei si imi trecuse si sensibilitatea aceea de la buza si barbie...dar acum de vreo doua saptamani au revenit acele simptome cu jena, mancarime cateodata simt ca o usturime pe toata partea de la locul molarului de minte inspre dintii din fata la nivelul maxilarului sub dinti cam asa a revenit si sensibilitatea care e foarte putin, o simt cateodata adica nu e amorteala e mai mult ceva, , nefiresc, , ce simt la jumatate din buza,..am fost la medic am facut si radiografie care arata ca e ok adica nu au mai ramas resturi din molar, doctorul mi-a dat vitamine B6, C si D3 si mi-a spus ca asemenea simptome sunt normale dupa o astfel de operatie...mentionez ca a durat o ora si jumatate si cred eu ca radacina a fost si foarte aproape nervul acela mare care trece pe sub dinti. va rog sa-mi spuneti si parerea dumneavostra va rog din suflet ca eu cred ca mi-a fost afectat si acel nerv mandibular cred ca asa se numete iar doctorul meu nu vrea sa-mi spuna..chiar sunt normale asemenea simptome acum la aproape trei luni???...va multumesc frumos
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Dacă mănânci dulciuri faci carii
  • Cariile de biberon
  • Respirația pe gură în timpul somnului ar putea crește riscul apariției cariilor dentare
  • Când tratăm molarul de minte
  • Nanoparticulele pot ajuta la spargerea plăcii bacteriene și la prevenirea cariilor
  • Cariile de colet
  • Tehnica imagistică ce permite depistarea precoce a cariilor dentare
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • Vaccinul pentru prevenirea cariilor dentare
  •