mononucleoza infectioasa este un diagnostic plauzibil pt suferinta mea?

1014 comentarii 1 23 ..... 33 34 Înainte ›
0
31-03-2010, ora 16:46
gabitzu123
Nu este medic/terapeut
gabitzu123
ti-au facut vreo ancheta?
0
31-03-2010, ora 16:54
cemah
Nu este medic/terapeut
cemah
mambo, da stii cum ai capatat virusu? cu cate fete te-ai futut, cu ce fel de fete te-ai futut? te droghezi? ai impartit acelasi ac cu cineva?
0
01-04-2010, ora 10:39
mark23
Nu este medic/terapeut
mark23
mambo_, imi pare rau pt starea ta. Probleme cu sanatatea pot apare daca imunitatea va fi scazuta, in funtie de nr de celule CD4 si de incarcatura virala. Tratamentele actuale fac sa apara o scadere foarte lenta a nr de CD4, prelungindu-se cu 10-13 ani perioada normala de diminuare sub un anumit prag a nr, acestor celule (intre 2-7 ani). Speram ca in cativa ani sa apara un tyratament. Perioada de 12-20 de ani reprezinta totusi un terme destul de lung in care poti fi sanatos si sa speri la un medicament care sa vindece boala. Multa sanatate.
0
19-04-2010, ora 15:17
noob
Nu este medic/terapeut
noob
mambo cum ai luat virusul? nu te-ai protejat? Ai avut simptome dupa infectie?
0
07-06-2010, ora 21:39
giotto
Nu este medic/terapeut
giotto
Salut, la cate saptamani ti-ai facut testul?de la contact?eu mi-am facut 3 teste in 8 saptamani si ceva.de lacontactul cu pricina,.au iesit negative, teste screening la un centru particular cu recoltare de sange, cred ca sunt bune aceste teste.
0
18-06-2010, ora 08:54
pizdoipuloi
Nu este medic/terapeut
pizdoipuloi
buna ziua...
am si eu o intrebare...nu stiu cat de idioata este dar nu mai am somn...
acum 2 zile mi am luat niste analize si am constata k asistenta nu si a schimbat manusile...adik l folosea p aceleasi l toti...pot lua hiv dak mi a pus degetul unde mi a bagat acul cu manusa neschimbata ?



multumesc...
0
18-06-2010, ora 22:41
noob
Nu este medic/terapeut
noob
Dacă nu era sânge pe manuşi atunci nu ai luat nici un hiv!
0
19-06-2010, ora 19:15
giotto
Nu este medic/terapeut
giotto
Ce mai faci noob?cum te mai simti?eu am mai facut un test hiv eclia la synevo, la 8 saptamani si ceva de la contactul cu pricina, mi-a iesit negativ, o sa-mi mai fac peste cateva saptamani ultimul test, acum stau mai linistit dupa ultimul test care l-am facut.
0
13-09-2010, ora 20:21
danutadany
Nu este medic/terapeut
danutadany
am facut testul elisa la 8 luni de la contactul sexual cu o persoana care avea hiv si mi-a iesit negativ.pot sta linistita s-au mai trebuie sa mai fac vreun test? pls ajutati-ma deoarece mi-am facut alta relatie si nu as vrea sa ii dau si lui acest virus daca intr-adevar il am.
0
14-09-2010, ora 12:45
danutadany
Nu este medic/terapeut
danutadany
unde am primit rsp ca nu il gasesc?
0
21-09-2010, ora 15:19
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Buna danutadany! Nu ai motive de ingrijorare daca au trecut 8 luni si ELISA e negativ. Anticorpii se pozitiveaza in max. 6 luni.. Roaga-l insa pe noul partener sa se testeze, e bine de stiut si starea lui de sanatate. Cat timp organismul poate sa lupte purtatorul de virus Hiv e aparent sanatos, cand imunitatea scade apar boli specifice date de microbi care nu afecteaza oamenii sanatosi, cu imunitate buna. Scaderea imunitatii este data de scaderea celulelor CD4 care se epuizeaza in lupta cu virusul, iar 200 este pragul sub care s-a observat aparitia bolilor oportuniste specifice. Durata de la infectare la scaderea sub 200 tine de fiecare persoana, de doza de virus primita la infectare, de alimentatie, de asocierea cu alte virusuri, etc.Atunci (sau mai devreme daca viremia este f. mare) pacientul e incadrat la stadiul de SIDA, primeste tratament antiviral cu scopul de a incetini replicarea virala si de a creste nr. de CD4, pt. a restabili puterea de aparare a organismului in fata infectiilor oportuniste. Atentie insa! Orice doza de medicament uitata poate provoca rezistenta virusului prin aparitia de mutatii la medicamentul respectiv. De aceea tratamentul trebuie urmat zi de zi si neintrerupt chiar daca apar reactii adverse, cu care ulterior se mai acomodeaza pacientul. Virusul are aceasta capacitate de transformare care a impiedicat si creearea unui vaccin pana in prenzent. Cu schemele de tratament din prezent si cu respectarea cu strictete a acestuia speranta de viata poate ajunge pana peste30 ani. In SUA infectia HIV este privita ca orice boala cronica, pacientii sunt invatati sa se protejeze de infectia cu alte virusuri si sa protejeze si contactii lor, sa fie complianti la tratament si de aceea boala este tinuta sub control. La noi nr. de cazuri este in crestere pt. ca exista multi infectati care nu stiu ca sunt infectati sau stiu dar nu spun de teama stigmatizarii si nici nu se protejeaza pe ei si pe contacti. De aceea nu este exagerat ca fiecare sa se protejeze daca nu stie starea de sanatate a partenerului(virusurile B, B+D, C, HPV, HIV) ci este o necesitate.
Multa sanatate tuturor!
Dr. Gianina Arsene, medic specialist boli infectioase
0
21-09-2010, ora 16:23
miha81
Nu este medic/terapeut
miha81
Dna Doctor eu am facut un test HIV screening prin metoda cromatografiei, la un centrul medical privat la aproximativ 7- 8 luni de la risc si a iesit negativ. Rezultatul este relevant sau imi recomandati sa mai repet testul inca o data. ELISA sau prin cromatografie
0
22-09-2010, ora 15:21
mark23
Nu este medic/terapeut
mark23
Fa mai bine un test ELISA standard, Teste alea cromatografice sut relativ noi. Pana si ELISA nu prezinta 100% incredere.
0
22-09-2010, ora 22:18
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Testul prin cromatografie este de fapt testul rapid care se face pentru confirmarea unei inalte suspiciuni cand trebuie luata o decizie rapida de interventie, de pilda o operatie. Daca nu exista urgenta, trebuie facut un test ELISA pentru ca au fost citate rezultate fals-negative la testul rapid, rareori. ELISA negativ inseamna ca nu exista anticorpi pt. virus(acestia apar intre 1-6 luni de la contaminare) Daca ELISA iese incert(la limita dintre pozitiv si negativ) sau pozitiv trebuie facut test de confirmare Western-Blot, pentru ca pot exista rezultate fals-pozitive. ELISA pozitiv cu WB negativ inseamna rez. negativ. Iti recomand un test ELISA, ca sa fi sigura si protectie in viitor.
0
23-09-2010, ora 18:54
miha81
Nu este medic/terapeut
miha81
Multumesc foarte mult pentru raspuns Dna Doctor pentru mai multa siguranta deja am repetat testul astazi la un alt centru medical si a iesit tot negativ.Am inteles ca s-a folosit o metoda MEIA parca se cheama daca nu ma insel. Care este diferenta dintre MEIA si ELISA, este totusi un rezultat sigur?
0
29-09-2010, ora 15:00
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
MEIA si ELISA sunt similare ca tehnologie, difera placile pe care se fac testele, care sunt mici "micro" pt MEIA. Puteti fi linistita. Multa sanatate!
0
30-09-2010, ora 09:14
miha81
Nu este medic/terapeut
miha81
Multumesc tare mult pentru lamuriri. Multa sanatate deasemenea
0
07-10-2010, ora 11:07
utilizator_84537
Nu este medic/terapeut
utilizator_84537
Buna. Am citit toate mesajele voastre si am decis sa postez si eu aici problema mea. Am vazut ca ultimul mesaj dateaza din martie, dar traiesc cu speranta ca cineva imi va citi mesajul si ma va sfatui. anul acesta am fost sa imi recoltez sange, la o clinica de la un spital. Cand am intrat, un AC FARA CAPAC era pe masa, cum sunt acele de cusut, fara protectie. Face ce face asistenta, si incepe sa ia sange. Cand ma uit pe masa, acul nu mai era. O intreb cum ma inteapa cu acel ac, daca e steril. Ma asigura ca da. Nu stiu ce a fost in capul meu, de nu am fost atenta. Dar s-a intamplat. Ieri am fost sa imi fac hiv, hbv, hcv. Rezultatele in patru zile lucratoare. Azi se fac 11 saptamani de cand am facut recoltarea.. Asistenta care mi-a recoltat sange ieri m-a incurajat spunandu-mi ca exista sanse de unu la un milion sa contactez virusul hiv in acest fel.
0
09-10-2010, ora 20:17
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Buna! Nu ai de ce sa-ti faci griji deocamdata. Asteapta rezultatul analizelor. In spital asistentele au grija sa foloseasca ace sterile, dar nu prezinta mereu ca in clinicile private acul pacientului cu capac si nu scot capacul in fata lui. Probabilitatea ca acul sa fi fost folosit la alta recoltare e mica; iar ca pacientul sa fi avut un virus este si mai mica. Oricum e bine ca te-ai testat, poti repeta testele la 6 luni de la recoltare, ca sa fii absolut sigura.
0
11-10-2010, ora 16:25
cosmin82
Nu este medic/terapeut
cosmin82
Buna ziua Dna Doctor,
Mi-e pur si simplu rusine sa vin cu o astfel de problema insa efectiv nu stiu ce sa fac. Lucrurile stau cam asa: in urma cu 2 zile am facut cea mai mare prostie din viata mea, avut o escapada cu o femeie usoara. Prima si cu siguranta ultima! Am folosit prezervativul pe toata durata contactului, deci ea nu m-a atins in zonele intime fara ca eu sa port prezervativ. Problema este insa ca dupa ce s-a intamplat ce s-a intamplat mi-am adus aminte ca in urma cu doua zile ma zgariasem usor undeva la baza penisului, pe scrot cu un aparat de ingrijire corporala (un fel de epilator pt barbati). Repet, asta se intamplase cu doua zile inainte de contact (mai mult de 48 de ore chiar), deci nu era o rana deschisa ci doar o zgarietura de aprox jumatate de centimetru, cicatrizata. In eventualitatea in care femeia respectiva era infectata cu HIV, ce sanse sunt sa fi luat si eu virusul?? Mentionez ca nu am vazut urme de sange care sa curga de la ea din vagin sau alte secretii dubioase, ba din contra parea destul de uscata zona insa probabil era suficienta o cantitate cat de mica pt a ma putea infecta. Teama mea provine totusi de la faptul ca e posibil sa se fi atins cu zona ei intima de zgarietura mea. Sau in momentul in care am scos prezervativul sa nu ma fi murdarit pe mana iar apoi sa fi atins capul penisului cu aceeasi mana. De asemenea mentionez ca imediat dupa contact m-am sters cu un servetel umed antibacterian, iar dupa aprox 15 min cand am ajuns acasa m-am spalat bine cu apa si sapun. Mai mult chiar, dupa aprox o ora jumatate m-am tamponat cu alcool sanitar. Imi cer scuze pt detalii insa altfel nu pot sa-mi exprim teama...Va rog din suflet sa-mi dati un raspuns pt ca de doua zile efectiv nu mai sunt bun de nimic, ma obsedeaza gandul ca s-ar putea sa fi luat ceva, mai ales ca in dimineata asta m-am trezit cu durere de burta si am avut diaree. Stiu ca testul HIV se face dupa cel putin 3 luni insa este enorm de mult sa stau in stresul asta atata timp. Sper sa cititi mesajul meu, sa incercati sa analizati situatia si sa imi dati un raspuns. Parerea unui specialist conteaza enorm pentru mine... O zi buna!
0
12-10-2010, ora 17:19
utilizator_84537
Nu este medic/terapeut
utilizator_84537
Buna ziua. Astazi am fost sa iau rezultatele. Asadar mi-a iesit 0, 066 hiv. Am facut testul la 11 saptamani fara o zi de la data incidentului. Am sa repet testul peste 3 luni. Numai bine.
0
12-10-2010, ora 17:21
utilizator_84537
Nu este medic/terapeut
utilizator_84537
Oricum se incadreaza la negativ
0, 666 NEGATIV e pana la 0, 90
gri intre 0, 90 si 1, 00
pozitiv peste 1, 00
0
12-10-2010, ora 17:22
utilizator_84537
Nu este medic/terapeut
utilizator_84537
era 0, 066 scuze. De emotie
0
13-10-2010, ora 10:27
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Felicitari. Ai grija de tine de acum inainte.
Pt. cosmin82: daca zgarietura era cicatrizata nu putea patrunde virusul prin piele. Daca te testezi, fa-o sa afli starea de sanatate de acum, lasand la o parte acest contact. Observ insa si nu doar la tine, spaima de contaminare ce cuprinde omul dupa un act riscant- o relatie intamplatoare. Aveti va rog, mai mult respect pt. voi. Abstinenta temporara nu face rau nimanui, va scuteste de astfel de griji si va antreneaza capacitatea de a fii fideli intr-o relatie.
0
13-10-2010, ora 18:30
cosmin82
Nu este medic/terapeut
cosmin82
Multumesc mult pt raspuns! Teama mea provine de la faptul ca accea zgarietura desi avea mai mult de 2 zile sa nu se fi redeschis cumva in cazul in care ar fi luat contact cu ceva lichid (sa nu se fi inmuiat si sa fi aparut vreun por in crusta ei). M-am tot documentat insa si am inteles ca in cazul unei rani care nu este proaspat facuta sansele de infectie cu HIV sunt zero deoarece vindecarea se produce de jos in sus iar infectia cu HIV are loc in profunzime si numai in cazul ranilor proaspete, sangerande. As vrea daca puteti sa-mi confirmati sau sa imi infirmati aceasta informatie. De asemenea as vrea sa-mi spuneti daca exista vreun risc in situatia in care am atins cu mana prezervativul pe care probabil(nu stiu sigur) se aflau secretii din vagin si apoi am pus aceeasi mana pe capul penisului, tinand totusi cont si de faptul ca m-am sters imediat cu servetel umed pe toata suprafata zonei intime. Va multumesc anticipat!
In alta ordine de idei aveti mare dreptate: ar trebui sa avem mai mult respect fata de noi dar si fata de cei din jurul nostru. Personal nu stiu ce a fost in capul meu cand am facut ceea ce am facut insa cu siguranta nu voi mai repeta niciodata. De atunci ma simt ca un om de nimic, ma sint murdar, ma simt ca un tradator si efectiv nu stiu cum as putea scapa de starea asta prea curand. In plus mai e si frica de a nu fi luat ceva. Cu toate ca femeia respectiva parea destul de igienica, asta nu inseamna ca era si sanatoasa tun!
Inca o data va multumesc si astept raspuns!
0
17-10-2010, ora 19:18
dn80
Nu este medic/terapeut
dn80
Pentru cosmin82
Sa stii ca nici eu nu sunt prea departe de situatia ta. Am avut o singura relatie protejata cu o prostituata, pe la sfarsitul lunii august, si vad ca au aparut tot felul de ganduri (si fel de fel de simptome) cu privire la o posibila infectie cu HIV.
Sa nu mai amintesc de celelalte probleme de ordin psihic, asa cum scria mai sus si doamna doctor Gianina Arsene.
Parerea mea, riscul de infectie, in cazul tau este deosebit de redus, dar te vei linisti abia dupa 6 luni si efectuarea celui de al doilea test.
Oricum, daca vrei sa vorbesti cu cineva, fara sa ti se cunoasca identitatea, apeleaza 0800 800 033 - SIDA HELPLINE si trage invataminte din ceea ce ti se intamplă.
0
17-10-2010, ora 20:02
cosmin82
Nu este medic/terapeut
cosmin82
Am sunat la numarum respectiv si mi s-a spus ca sansele sunt aproape nule in conditiile in care nu era vorba de o rana proaspata. Doamna aceea cu care am vorbit la telefon mi-a explicat ca pericolul apare doar in situatia in care ai o rana proaspata si profunda deoarece vindecarea se face de jos in sus si deja dupa o jumatate de ora rana incepe sa se vindece. La mine trecusera 2 zile de cand ma zgariasem asa ca mi-a spus ca pot sta linistit. Insa totusi mi-e frica de faptul ca mi-am atins capul penisului cu mana cu care atinsesem prezervativul care probabil era murdar de secretii vaginale. Astept totusi o lamurire din partea doamnei doctor Arsene pt ca pana la efectuarea testului mai am de asteptat destul de mult si sunt tare stresat. Cat despre invatatura, pot spune ca mi-am luat o lectie zdravana si cu siguranta nu voi mai face in viata mea o asemenea prostie indiferent ce va fi. La tine care e situatia exacta? S-a intamplat ceva in timpul actului respectiv care te-a pus pe ganduri? Ce simptome au aparut?
0
19-10-2010, ora 10:55
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Pentru Cosmin: doamna de la helpline are dreptate, chiar daca te-ai atins cu mana care atinsese secretiile partenerei, nu puteai contacta un virus decat daca in zona atinsa exista o leziune proaspata. Virusul trebuie sa vina in contact cu sangele ca sa infecteze.
Fa-ti testul la 6 luni ca sa vezi cu ochii tai scris negativ si sa te linistesti, dar nu sta stresat pana atunci. Stresul iti poate cauza alte probleme de sanatate. Ai tras invatamintele necesare, ai grija de acum inainte sa nu te mai pui singur intr-o situatie similara.
Pt.dn80: sentimentele de vinovatie sunt normale, poate te gandesti ca ceea ce ti se intampla e un fel de "rasplata"a faptei, dat fiind ca nu e ceva obisnuit pt. tine sa ai astfel de relatii. Cred ca iti imaginezi ca ai simptome de boala si presupun ca ai facut deja un test antiHIV. Detaileaza simptomele, daca vrei, cand am timp, iti raspund.
Multa sanatate tuturor!
0
19-10-2010, ora 16:33
cosmin82
Nu este medic/terapeut
cosmin82
Va multumesc mult pentru raspuns, m-am mai linistit. Am tot stat sa rememorez pas cu pas ce s-a intamplat in acele momente si imi puneam tot felul de intrebari la care nu imi putea raspunde decat un specialist, drept pentru care va multumesc din suflet ca m-ati ajutat. O sa-mi fac testul la 1 luna, la 3 si la 6, iar de acum inainte promit ca nu voi mai face asa ceva pt nimic in lume. Si nu neaparat de teama unei boli cat mai ales pentru a respecta un principiu. Poate ca Dumnezeu ma va ajuta sa ies cu bine din aceasta situatia din punct de vedere medical insa cu siguranta rusinea pentru ceea ce am facut o voi purta toata viata. Pe de alta parte, ideea cu acest forum mi se pare extraordinara si am o apreciere deosebita fata de specialistii ca dumneavoastra care isi impartasesc aici experienta si cunostintele acumulate. Mii de multumiri si multa sanatate!
0
21-10-2010, ora 09:12
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Multumesc. Dumnezeu iarta orice, vrea doar sa ne indreptam, sa ne ridicam de cate ori suntem cazuti. Nu conteaza cat traieste un om si ce boli are, conteaza cum se ingrijeste de sufletul si trupul sau asa cum ne cere Dumnezeu.
Adaugă un comentariu / răspuns
1014 comentarii 1 23 ..... 33 34 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.