Mucoasa nazala uscata | Forumul Medical ROmedic

Mucoasa nazala uscata

07-07-2013
rafaelos
Nu este medic/terapeut
rafaelos
buna ziua. o intrebare am. acum 10 ani am fost operat la nas de deviatie de sept. in urma operatiei s-au inflamat cornetele si au incercat sa le cauterizeze cu laserul de vreo 3 ori insa fara prea mult succes. acum 2 luni de zile in urma fumatului si a prafului din atmosfera, cornetele s-au marit si am fost la o clinica particulara pt a-mi cauteriza cornetele. interventia a fost un succes, respir mai bine, insa ceea ce ma deranjeaza este ca mucoasa nazala este uscata. asa a fost de cand m-am operat acum 10 ani. i-am povestit doctorului orl-ist ca desi observ ca a reusit interventia, totusi am mucoasa nazala uscata si simt ca mi-e greu sa respir. se lipesc peretii.ba respir bine cu o nara si cealalta infundata, ba invers... cred ca este vorba de o rinita. am incercat sa pun vitamina A uleioasa. e putin mai bine... ce ma sfatuiti sa fac ? pt ca aceasta mica problema pt unii, pt altii mare, imi da un disconfort psihic... si inca ceva, acest medic mi-a mai spus ca osul nu a fost perfect indreptat. si d-aia simt ca nu pot respira perfect, insa a precizat ca nu este un impediment atat de mare in cat sa fiu nevoit sa ma mai operez iara. multumesc anticipat :)
7 comentarii
0
08-07-2013, ora 08:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. pui vit A uleioasa cate 3-4 pic de 4 ori pe zi, peste un timp schimbi cu pinosol
folosesti creion nazal si faci aromoterapie in camera
0
08-07-2013, ora 23:49
rafaelos
Nu este medic/terapeut
rafaelos
multumesc din suflet pt ajutorul neconditionat, insa am incercat si si pinosolul si mi-am cumparat si sistem de umidificarea aerului punand in acel recipient diferite arome pt o respiartie mai fresh. insa dau randament, nu pot sta mereu in aceeasi incapere.. pt moment. pinosolul este bun o perioada. apoi nu mai e bun nici pinosolul... acum folosesc vitamina A, insa chiar si asa.. daca aveti o alta idee m-ar ajuta mult. daca nu, ma multumesc si cu acest sfat :)
0
27-11-2013, ora 17:23
Xanthippa
Nu este medic/terapeut
Xanthippa
Rafaelos, nu mai face in niciun caz vreo alta interventie asupra cornetelor! Ele sunt atat de pretioase nu doar pentru nas, ci si pentru intregul organism, incat a te descotorosi de ele e o crima asupra nasului! Tocmai interventiile repetate au uscat mucoasa, caci au subtiat-o.

Recomand, fiind si eu Stan patitul, BEPANTHEN pt. bebelusi (eritem fesier), PROPOLIS (unguent, aerosoli) - vezi la Apimedica, Apifarm. Pe cale bucala Vitaminele A+D2, E si Fier, care se absoarbe optim cu vitamina C. E bun si complexul de B-uri, mai ales B3 si B5.Bepanthenul contine acid pantotenic sau dexpantenol, care e de fapt pro-vitamina B5; aceasta ajuta la refacerea mucoasei.
0
27-11-2013, ora 22:51
rafaelos
Nu este medic/terapeut
rafaelos
mersi frumos xanthippa :) sanatate.
0
11-01-2014, ora 22:03
Xanthippa
Nu este medic/terapeut
Xanthippa
Variante ar mai fi: AEROSOLII cu PROPOLIS; INJECTII cu ACID HIALURONIC; ULEI de SUSAN.

In Italia, la Milano, e un medic - ENRICO DONDE -, care face injectii cu factor de crestere din sangele omului; PLATELET RICH PLASMA, pt. cei care au dat in rinita atrofica din cauza interventiilor agresive sau repetate asupra cornetelor nazale. Datele lui de contact pot fi gasite pe Net, inclusiv telefonul.
0
08-04-2015, ora 20:11
Marianaio
Nu este medic/terapeut
Marianaio
Buna seara in urma cu o luna am fost operata de deviaţie de sept rinita hipertrofica si micsorarea de cornete si de atunci am nasul uscat si infundat nasul când o nara când cealaltă si am muci foarte foarte groşi si mi se duc in gât nu ştiu ce sa mai fac. Ce ziceţi ca am si ce este de făcut si dacă o sa scap vreo data va multumesc
0
08-04-2015, ora 20:45
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
aici pe forum si la boli ORL
gasiti sute de sfaturi unde recomand cum s efac
aerosoli, inhalatii, spalaturi nazale, salinoterapie, aromoterapie
cum se folosesc picaturi uleioase
cum trebuei schimbat regimul alimentar
cum s e face tratamentul cu Colargol
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: