mulsul dupa mese

05-05-2011
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
ce se poate intampla daca noaptea, bebelusul dormind 8-9 ore, nu mulg laptele din sani? se poate pierde lactatia?
9 comentarii
0
05-05-2011, ora 10:23
elena raluca
Nu este medic/terapeut
elena raluca
Hristos a inviat! Draga mea, ar fi bine sa-mi spui in primul rand cat are bebeul(e un pic ciudat ca nu suge la san timp de 8-9 ore), apoi trebuie vazut daca creste suficient in greutate.Ar fi bine daca o data, ba chiar de 2 ori pe noapte l-ai pune la san.Va trebui sa-l tii treaz ca sa manance, chiar daca va suge putin.Oricum tu va trebui sa storci din san laptele pt. ca se umplu din nou, iti va si curge de preaplin, iar el se poate"supraincalzi"(cum zic in popor).Daca totul e ok in rest(poate e o perioada pasagera, e ffff.obosit- depinde cat are bebeul);oricum va trebui sa-i spui medicului de familie sau medicului pediatru.Ar fi bine daca ai putea tine monitorata greutatea bebeului inainte si dupa alaptare(in felul aceasta vei vedea cat ia suge-conteaza destul de mult).Nu ar trebui sa pierzi lactatia daca te storci(atentie ca doare, nu stoarce foarte mult, cat ar suge bebeul), in plus daca bebeul mananca la san ziua nu trebuie sa-ti faci probleme.Pt. stimularea lactatiei poti bea un pahar de bere pe zi.Verifica si temperatura bazala a bebeului timp de o saptamana.Sanatate multa.
0
05-05-2011, ora 11:06
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
bebe are 3 luni si dormitul de 8 ore e absolut normal..ia in greutate perfect...
0
05-05-2011, ora 11:07
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
inca un amanunt...am lapte foarte mult...nu vreau sa stimulez lactatia, vreau doar s-o mentin
0
05-05-2011, ora 13:10
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Nu strica somnul bebelusului, pare totu perfect, e ritmul lui. Mai mult, ii poti da peste cap digestia. Nu pierzi lactatia, ea se pierde dupa mai multe zile, chiar saptamani. Nu bea bere, decat fara alcool, ORICE lichid face bine in perioada de lactatie! Sanatate si fii o mamaica linstita!
0
05-05-2011, ora 13:11
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
mamica*
0
05-05-2011, ora 13:37
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
cred ca am fost inteleasa gresit..nu pentru bebe imi fac griji...e sanatoasa, mananca bine, ia cum trebuie in greutate... ma refeream strict la lactatie...mi-e frica sa n-o pierd daca e un interval prea mare intre supturi...ma gandeam ca poate e necesar sa ma trezesc noaptea pentru a ma mulge.
0
06-05-2011, ora 11:03
elena raluca
Nu este medic/terapeut
elena raluca
Draga mea, cum iti spuneam mai sus, daca fetita ta creste in greutate bine totul e ok drept pt care poti sa o lasi sa doarma toata noapte.Important e ca in timpul zilei e sa o pui la san sa suga.Referitor la bere nu am mentionat ca trebuie sa fie fara alcool(multumesc eclectica)crezind ca e de la sine inteles.Eu te sfatuiesc ca peste noapte sa te storci(in felul asta induci organismului sa produca alt lapte deoarece sanul tau s-a golit;in ce fel nu mai conteaza, supt sau stors);in acest mod vei stimula lactatia(spuneai ca ai foarte mult-deci nu iti fa griji, nu se intrerupe lactatia, ea va continua.Sanatate multa.
0
22-06-2011, ora 15:30
vio27
Nu este medic/terapeut
vio27
am o fetita de 2 luni jum si doarme le fel cate 8-9 ore (la o luna 5-6 ore) noaptea. e sanatoasa, ia bine in greutate, ziua mananca la 3 ore. eu noaptea ma trezesc la fiecare 3 ore si ma mulg altfel se supraincarca si devin ffffff tari(aproape ca explodeaza). au fost cateva nopti in care nu m-am muls si am avut probleme s-au format niste noduli ma dureau f tare am avut temperatura 39, 6, frisoane. Si acum ma chinuiesc cu ei daca nu ma mulg ma dor. oare cat voi fi nevoita sa ma mai mulg?! ce sa fac sa produc laptic exact cat mananca ea?
0
22-06-2011, ora 19:29
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
de pe la 3 luni scade nivelul laptelui...a mea are 5 luni si dupa fiecare masa incep sa mulg tot mai putin...daca la inceput manca 7 mese pe zi, acum am ajuns la 5, noaptea dormind de la 10 la 8.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Caracteristicile laptelui matern
  • Alimentația mamei în perioada alăptării
  • Sfaturi pentru alăptarea la sân
  • Pompele de sân
  • Alăptarea și cofeina
  • Alăptarea în sarcină
  • Alăptarea după cezariană
  • Stimularea lactaţiei
  •