multumesc

19-05-2008
vero76
Nu este medic/terapeut
vero76
Doresc sa multumesc drmarkuss1.
Este singurul care pana acum cateva zile mi-a pus un diagnostic corect -spasmofilie, in timp ce medicii din orasul meu m-au trimis de la unii la altii si numai ultimul pe are l-am vazut mi-a zis ca am spasmofilie cu tetanie in conditiile in care calciul total era de 7, 5 (v.n. 8, 4-10 )şi cel ionic 3, 1, asta in condituiile in care timp de 3 sapt am luat viusid care contine si calciu, pt ca mi s-a spus de un doctor ca am sist imunitar slabit.
mi-a fost prescris mb6 şi calciu cu d, dar eu fiind deja ametita si neincrezatoare dupa cate diagnotice primisem am uitat sa intreb cat trebuie tinut acest tratament, asa ca am nevoie de o opinie cat ar trebui sa le consum ?
La unul dintre ecografe facute mi-au fost descoperiti 2 noduli pe tiroida ( de 6 si 8 mm), dar mi-au spus ca nu trebuie urmat tratament pt ca TSH ŞI FT4 sunt in limite normale. Pot aceştia sa-mi cauzeze problemele cu calciu pe care le am ?
Multumesc inca o data pt raspuns.
4 comentarii
0
19-05-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Eu recomand pt spasmofilia hipocalcemica un preparat de calciu(Care contine 1 gram de Ca + vit D III) 10 zile alternind cu un preparat de magneziu 10 zile. Schema aceasta trebuie repetata pana cand calciul ionic depaseste 4, 2 mg/dl. La cat de scazut va este Ca ionic, aceasta schema va fi necesara minimum 2-3 luni(controlind Ca ionic, Ca seric total peste 2-3 luni). Preparatul pe care il recomand in ultima vreme este Additiva, deoarece el contine doza de Ca necesara pe o zi cat si vit D. Desi este considerata o banalitate, spasmofilia se rezolva greu si in mult timp.
Reflexoterapia ajuta f mult in spasmofilie.
Multa sanatate!
0
19-05-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Nodulii tiroidieni pot avea legatura cu metabolismul calciului, dar mai multe detalii trebuie aflate de la un specialist endocrinolog.
0
20-05-2008, ora 00:00
vero76
Nu este medic/terapeut
vero76
Multumesc mult pentru raspuns
TREBUIE SA IAU SI MAGNEZIU IN CONDITIILE ÎN CARE LA ANALIZE VALORILE MAGNEZIULUI SUNT NORMALE - 2, 3 mg/dl (VN 1, 9 -2, 5) ?POATE FI INLOCUIT MAGNE B6CU CEVA PT CA MA MOLESTESTE MULT SI IMI DA SOMN, MAI ALES CAND SUNT LA SERVICI. Acel preparat din calciu cu D3 de care pomeniti se cumpara si daca da cum se numeste sau imi trebuie o reteta de la medic.
La mine spasmofie se manifesta urat si le-a luat 4 luni sa mi se puna un diagnostic, asa ca o sa urmez tratamentul cat ati zis, desi m-am uitat de reteta si doza prescrisa era pt 3 sapt.
O sa mai cer parerea unui endocrinolog desi primul mi-a zis ca in conditiile in care TSH ŞI FT4 nu sunt mod if nu trebuie sa imi fac probleme
MULTUMESC INCA O DATA
0
20-05-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Eu nu pot sa decid tratamentul prin internet, trebuie sa ascultati de medicul dvs curant.
Medicamentul de care spuneam cu calciu + vit D se numeste ADDITIVA, iar cel cu Magneziu- MAGNEROT.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici