Nas infundat, respiratie diminuata

816 comentarii 1 2 ..... 171819 ..... 27 28 Înainte ›
0
17-02-2012, ora 12:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
albastru de metil.. nu se da.. de baut !!!!
trebuie sa puneti pe deget un pansament si cu acest menicament sa,.i stergeti amigdalele !!!
0
18-02-2012, ora 14:16
magda mare
Nu este medic/terapeut
magda mare
buna ziua.Am si eu o problema: am facut operatie de deviatie de sept acum 2 luni.de atunci ma chinui cu anasul.Pe partea dreapta in interior unde am avut un film de sustinere am facut puroi si nu mai imi trece.IN URMATORUL MESAJ AM SCRIS MAI DETALIAT.
0
18-02-2012, ora 14:25
magda mare
Nu este medic/terapeut
magda mare
Buna ziua.am si eu o problema: am facut operatie de deviatie de sept acum 2 luni.De atunci ma chinui cu nasul.Pe partea dreapta in interior unde am avut un film de sustinere am facut puroi si nu mai imi trece.Se formeaza coaja, cade si iar.Iar in ultimul timp am un miros f.urat in nas care nu dispare.Pe langa asta ma doare si capul in zona fruntii, iar nasul nu il simt ca inainte.Parca ma deranjeaza.Mentionez ca imi pun ser fiziologic tot timpul, nu am secretii vascoase sau galbene, dar mai am niste cruste plus zona infectata care nu mai imi trece.Ce as putea lua pentru disparitia mirosului urat si pentru a-mi trece acea infectie?Si capul de ce ma doare?Multumesc anticipat pentru raspuns
0
18-02-2012, ora 14:30
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie facuta radiografia saf
trebuie sa te vada medicul care te.a operat
local trebuie facut initial inhalatii cu ceai musetelnfierbinte si cu ulei volatil de busuioc
spalaturi nazale cu acelas ceai
vit a uleioasa in nas
0
23-02-2012, ora 18:18
umbra_vantului
Nu este medic/terapeut
umbra_vantului
Buna ziua.
As dori sa cer un sfat domnului doctor Flueraru: datorita frecventelor amigdalite si rino-faringite mi s-au recomandat investigatii ORL, asa ca am ajuns la un doctor specialist care m-a trimis la radiografie SAF + sinusuri posterioare. Pe radiografii scrie "normal radiologic". Acestea au aratat o usoara deviatie de sept si una dintre nari infundata. Pana sa merg la ORL nici nu bagasem de seama ca, intr-adevar, nu respir perfect si am narile infundate alternativ, dar preponderent cea iesita si pe radiografie. Fiindca diagnosticul prezumtiv fusese de rinita alergica, specialistul mi-a recomandat antihistaminice, iar efectul a fost ca a redus mult din episoadele aproape zilnice (dimineata cam 1 ora) de stranut si secretii nazale (cu care, la fel eram foarte obisnuita). Probabil si inflamatia se mai redusese deoarece medicul a spus ca acum reactioneaza la medicamente, dar e posibil ca in viitor sa nu mai reactioneze si mi-a recomandat interventie de reducere a cornetelor nazale. Mi-a spus ca interventia se poate face cu laser in clinica respectiva. (Nu mi-a zis nimic de alternativa cu radiofrecventa despre care am citit ulterior pe internet). Eu totusi as vrea sa evit orice interventie si as prefera alta solutie. Am citit ca dumneavoastra recomandati Colargol. Credeti ca ar fi util si in cazul meu? Si daca da, in ce concentratie. Am 35 de ani si nu am alte probleme de sanatate, in afara de alergii nespecifice (am facut analize si nu s-a indentificat cauza), dar care in ultimii ani apar f. rar. As vrea sa mai precizez ca de multe ori, ceea ce rezulta din suflatul nasului prezinta urme de sange, inchegat in general. Si medicul mi-a zis ca am o vena marita si s-a mirat cand i-am zis ca nu imi curge singe din nas. Poate imi recomadati si altceva. Multumesc anticipat.
0
24-02-2012, ora 08:24
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. da. colargolul o sa ajute in acest caz
2 trebuie sa intelegi ca starea orgaismului de alergie si amigdalite.. si sangerari nazale.. sunt din cauza TRactului digestiv.. de unde organismul sau nu primeste sau nu asimileaza.. mineralele si vitaminele necesare lui
dar si mai important ca tot prin alimente vine si majoritatea factorilor Alergeni.. care iti fac probleme nazale
3 Te documentezi pe net..
alimente alergene si le excluzi din alimentatie. faci aromoterpaie local cu ulie de busuioc
gargara dupa fiecare masa.. cu orice cald.
consumi f. multe ceaiuri de maces, urzica, troscot..
0
24-02-2012, ora 10:19
umbra_vantului
Nu este medic/terapeut
umbra_vantului
multumesc pentru raspuns. dar colargolul de 1%, 2% sau 3% ?
0
24-02-2012, ora 11:31
magda mare
Nu este medic/terapeut
magda mare
multumesc pentru raspuns.stiu ca trebuie sa-mi fac SAF, dar mi-am facut-o in decembrie inainte de operatia de deviatie de sept si nu mi-a iesit nici o sinuzita.Intr-adevar dupa operatie am facut o raceala care m-a tinut 3 saptamani.Se poate sa fi contactat atunci o sinuzita?Cat de devreme pot sa mai imi fac inca o SAF?
Mentionez ca am fost LA DOCTORUL care m-a operat si a spus ca este bine cu nasul.Dar pe mine ma doare tare capul.In afara de inhalatii cu musetel si busuioc ce altceva pot face?
Multumesc anticipat pentru raspuns.O ZI BUNA
0
25-02-2012, ora 15:09
Milarepa
Nu este medic/terapeut
Milarepa
Buna ziua. Colargolul are vreun efect asupra sinusurilor? Le poate descongestiona? Pentru sinusuri congestionate ce tratament imi puteti recomanda?
Multumesc.
Sanatate.
0
26-02-2012, ora 21:14
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pt. toti
nu conteaza concentratia la colargol
are efect de cauterizare chimica a mucoasei.. si duce la o respiratie mai buna nazala.. implicit la o aerisire mai buna a sinusului

pt.r: magda mare
cred actrebuie sa te vada un alt medic ORL.si el sa decida daca e cazul de radiografie
altfel ar putea fi si o problema neurologica
0
01-03-2012, ora 11:01
eact2001
Nu este medic/terapeut
eact2001
Buna ziua. Baiatul meu in varsta de 3 ani si jumatate se trezeste de vreo 3-4 zile cu nasul infundat. In plus noaptea respira greu din cauza nasului infundat. Dimineata cand sufla nasul secretiile sunt galben-verzui. Ce sa-i dau? Am acasa si aparat de aerosoli dar nu stiu ce sa-i pun in el.Am in casa ACC 300mg/3ml, dar m-ar interesa ce uleiuri volatile pot sa-i pun? Adica as vrea sa apelez mai mult la medicamente naturiste.Multumesc
0
01-03-2012, ora 11:52
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
100 ml ceai de musetel fierbinte + 2 pic de ulei vlatil de eucalipt
de aici se ia 5-10 ml si se pune in aparatul de aerosoli + 1 fiola ACC ( se face de mai multe ori pe zi 10 min)
din acelas ceai se pune in nas cateva picaturi calde si se aspira
uleiul volatil se pune si in camera pe perna copilului sau in aromocandela
0
01-03-2012, ora 12:06
eact2001
Nu este medic/terapeut
eact2001
multumesc.
0
01-03-2012, ora 22:26
tati_edy
Nu este medic/terapeut
tati_edy
Buna seara ! Am si eu o problema la care as dori un sfat: Totul a inceput in urma cu 3 luni prin infundarea nasului si printr-o usoara jena in gat careia nu i-am dat o mare importanta si am tratat-o prin administrare de ceaiuri naturale si fervex dar fara nici un rezultat, timpul a trecut dar simtomele au ramas aceleasi, am fost la ORL fiind diagnosticat cu o rinita, am facut tratament cu picaturi nazale, aerius, gargara seara dar fara nici un rezultat aceleasi simtome si astazi la care s-a m-ai adaugat o tuse suparatoare din gat, acelasi nas infundat cu scurgeri apoase lichide dar si stranut des Am facut un exudat unde mi-a iesit prezent streptococ beta-hemolitic de tip c + sensibil la penicilina, am fost la medicul de familie de unde urmez un tratament cu ospen timp de o luna la 12 h. se poate sa am aceste simtome se la acest strptococ sa sa fie de la altceva ? Ce altceva as mai putea face, ce alte analize, ce sfat ati putea sa-mi dati ? VA MULTUMESC ANTICIPAT!
0
01-03-2012, ora 22:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
dupa ce termini cu ospenul./. mia faci si moldamina 1 la 7 zile 3 luni
pentru nas si gat
inhalatii, spalaturi nazale, gargara, armoterapie. regim aliementar corect
gasesti aici pe forum toate detaliile
0
02-03-2012, ora 07:39
branza_ovidiu
Nu este medic/terapeut
branza_ovidiu
Buna ziua,
Am si eu o intrebare. Am deviatie de sept si o nara este obturata (foarte greu pot respira pe ea), pe cealalta pot respira fara probleme. Ce se poate face pentru nara infndata?
0
02-03-2012, ora 08:24
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1.operatie de deviatie de sept ( daca este infundtata din cauza septului)
2.reducerea cornetelor in volum cu radiofrecventa.. daca deviatia nu e majora si este si hipertrofie de cornet
0
04-03-2012, ora 00:35
adiPO
Nu este medic/terapeut
adiPO
buna seara domnule doctor.
revin dupa 3 ani de cand m am adresat dvs, rinita, nara infundata pe partea care dormeam, exament CT deviatie de sept stanga si hipertrofie cornet nazal dreapta, am facut tratamentul cu inhalatile-instilatile de musetel si colargol, mi au reglat ceva ceva debitul si consistenta secretiei, am mai avut uneori problema nasului infundat pe partea pe care dormeam si din cand in cand cefalee, dar a fost suportabil si ma obisnuisem, intre timp la incepututl lui februarie dupa 1 saptamana de stat mai mult pe afara in contact cu frigul, am racit si am inceput sa ma trezesc cu dureri in zona sprancenei deasupra ochiului, , secretii maroniu galbuii(de genul celor asociate racelii)suspectand un inceput de sinuzita.
sunt deja 2 saptamani de cand fac inhalatii si spalaturi cu apa si sare grunjoasa, musetel si inhalant, picaturi cu tinctura de propolis, aerosoli tot cu propolis, sinupret, vitamine, imunostimulente.
imediat dupa inceperea tratamentului nu am mai avut durerile frontale ce le suspectam a fi de origine sinusala, dar odata cu inceperea spalaturilor nazale am inceput sa am cand o ureche cand alta infundata, in continuare am uneori dureri de cap in zona cefei, secretie destul de abundenta si aderenta, senzatia de nara infundata pe partea care dorm.
va reamintesc ca obstructile, cel putin cea a deviatiei de sept, sunt infime, chiar si pe partea cu cornetul nazal marit unde calea de acces a aerului este ceva mai restransa decat pe partea cu deviatia de sept.
nu am probleme in a respira asta atata timp cat bineinteles nu sunt secretii la nivelul narii.
ce recomandati domnule doctor?
0
04-03-2012, ora 08:01
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca este cazul de un tratament si cu antibiotic 10 zile.. si dupa de continuat tratamentul naturist
Eficef 200 mg la 12 ore + paracetamol sinus la 12 ore ( dupa masa)
redigest inainte de masa.. pentru protectia gastrica
0
05-03-2012, ora 12:25
magda mare
Nu este medic/terapeut
magda mare
BUNA ZIUA.MI-AM FACUT RADIOGRAFIE SINUSURI SI NU MI-A IESIT SINUZITA, LA ORTOPANTOMOGRAFIE NIMIC DEOSEBIT, DAR ORL-istul mi-a spus ca este un cornet mai mare pe partea dreapta si din cauza asta ma deranjeaza si mi-a dat de pus in nas AVAMYS. Mi-a spus ca in timp o sa se diminueze.Dar eu sunt ametita tot timpul.Se poate ca de la aceasta operatie sa ramai cu dureri si ameteli?Si pentru cornet marit ce pot face?Mentionez ca am senzatia numai la nara stanga.Pe partea dreapta e OK.A m fost si la neuro.Mi-a pus diagnostic de sindrom vertiginos si mi-a dat:celebrex, neuromultivitamine, midocalm si a zis ca daca in 10 zile nu imi trece sa-mi faca un CT.Credeti ca trebuie sa fac un CT la cap?Oare este de la operatie?
0
05-03-2012, ora 21:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca sunt 2 probleme separat
vertijul intradevar tine de circulatia cerebrala si de variatiile tensiunii arteriala, KG in plus..sau alte cauze.. si trebuie tratate separat
nasul, secretiile si cornetul.. trebuie rezolvate separat prin tratament local
cautati o farmacie care prepara colargol sau protargol ( reduc cornetul in volum..mult mai bine decat alte medicamente
0
06-03-2012, ora 10:56
EMILIA04
Nu este medic/terapeut
EMILIA04
Buna ziua,
Am o fetita de 3 ani si 9 luni cu care nu am avut probleme foarte grave de sanatate, pana in octombrie anul trecut cand a mers la gradinita.Orice forma de raceala incepe la ea cu nasul infundat. Am fost cu ea la ORL de 3-4 ori. De fiecare data a avut cornetele marite, apoi polipii usor mariti, si in final a fost diagnosticata cu rinita cronica.Se poate la varsta ei sa aibe rinita cronica? Am urmat diverse tratamente cu Vibrocil, Biorinil, Tetrisal chiar si Nasonex, Aerius.
A avut o perioada cand respira pe gurita si chiar sforaia. In prezent are secretii cand transparente, cand galbui-verzui, dar nu mai sforaie( folosim aparatul salin de ceva timp).Am cu ea si la salina in oras dar nu am observat nicio modificare, motiv pentru care m-am hoatarat sa merg la una naturala in aprilie sau inceputul lui mai.
As dori sa-mi recomandati un tratament pentru a scapa de acele secretii care pe care nu le mai suport eu.
Va multumesc anticipat !
0
06-03-2012, ora 12:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cautati o farmaciecare prepara Colargol sau protargol.. si faceti 10 ziel pe luna
aerius 2.5 ml seara la culcare
regim aliemntar strict fara sucuri, fructe citrice, muraturi, otet, bors.
fara produse cu coloranti artificiali ( sunt alergeni )
0
06-03-2012, ora 13:19
dandamiano30
Nu este medic/terapeut
dandamiano30
bua ziua
am 42 de ani ma simt cu nas infundat si ma deranjeaza in gat, simt si niste dureri abdominale foare mici,
-ce medicamente trebuie bagate in aerosol pentru a ma trata
-sau alte medicamente
va multumesc anticipat SANATATE
0
06-03-2012, ora 13:29
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pentru inceput este nevoie de un consult ORL si gastrologei.. sa stiti ce tratati
pana ajungeti la medic
tineti regim fara acru, a cidulate si fructe citrice
in aparatul de aerosoli se pune ceai cald de musetel + 2 pic de ulei volatil de eucalipt + 5pic de bixtonim
0
08-03-2012, ora 13:14
RoxanaS83
Nu este medic/terapeut
RoxanaS83
Buna ziua! Am o fetita de 1 an si 2 luni. A tot avut probleme cu gatul rosu in iarna asta, a luat multe antibiotice, v-am spus povestea acum cateva saptamani cand v-am scris pt prima oara. Am mers la alt pediatru si ne-a spus acum o saptamana ca o sa-i treaca, sa o lasam in pace, fara alte antibiotice. Eu ma mai uit in gatul ei din cand in cand, dar mie mi se pare ca e tot rosu. Febra n-a mai facut. E posibil ca unii copii sa aiba gatul mai rosiatic ? Dar ce nu inteleg, si va rog daca puteti sa-mi explicati: dau un exemplu: i-am luat temperatura rectal-38.1 si axial-38.1(cu 2 termometre digitale, in acelasi moment al zilei), iar acum de ex, rectal are 36.9, iar axial 36.7. E normal sa aiba aceeasi temperatura masurata rectal si axial? Sau valori atat de apropiate? E posibil sa aiba ceva la plamani? Pediatra ne-a spus ca nu e cazul sa-i facem analize, ca ei i se pare un copil sanatos. Nu tuseste, a stranutat azi de cateva ori si s-a trezit cu nasucul ff putin infundat. Multumesc pt timpul acordat!
0
08-03-2012, ora 13:34
RoxanaS83
Nu este medic/terapeut
RoxanaS83
Am uitat sa precizez ca de ieri am observat ca are obrajiorii mai rosii si ca e mai calduta in partea de sus a corpului, de la brau in sus, inclusiv capul. Din aceasta cauza am inceput sa-i masor temperatura atat rectal, cat si axial. De 2 zile bea fff mult ceai, aproape 1 litru pe zi. La ce as dori sa-mi raspundeti:
1. E posibil ca unii copii sa aiba gatul mai rosiatic?
2. E normal sa aiba aceeasi valoare rectal si axial, sau valori atat de apropiate?
3. E posibil sa aiba ceva la plamani?
4. E bine sa bea atat de mult ceai sau nu?
Multumesc mult
0
08-03-2012, ora 13:47
magda mare
Nu este medic/terapeut
magda mare
BUNA ZIUA
FAC DIN CE IN CE MAI RAU.A INCEPUT SA MI SE INFUNDE NASUL, MA DOARE CAPUL INGROZITOR, CERUL GURII SI AM SI O SENZATIE DE PRESIUNE IN URECHI.
DECI TOTUL MA DOARE.OARE TOATE ASTEA POT AVEA LEGATURA CU OPERATIA DE DEVIATIE FACUTA IN DECEMBRIE?
NU STIU CE SA FAC.
CE MA SFATUITI?
0
08-03-2012, ora 14:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ptRoxana.
organismul unui copil.. este in crestere sio in continua activitate
este norma ca un copil sa si mai stranute si sa tuseasca( sunt reactiinormale de aparare.. prin care organismul arunca microbii care deja ea contactat din aer)
rosu in gat.. poate fi si normal.. dupa anumite mancaruyri mai acre, nai acide, dupa fructe citrice s.a produse care irita faringele sau produc reflux gastric
ma bucur ca ati gasit unmedic pediatri care gandeste corect.. si nu se arunca cu antibiotic la orice simptom
1.da
2da
3nu
4da
0
08-03-2012, ora 14:13
RoxanaS83
Nu este medic/terapeut
RoxanaS83
Multumesc din suflet. M-ati linistit.
Adaugă un comentariu / răspuns
816 comentarii 1 2 ..... 171819 ..... 27 28 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Complicațiile rinoplastiei
  • Inhalațiile cu aburi nu ameliorează congestia nazală cronică
  • Experții avertizează asupra folosirii decongestionantelor nazale la copiii mici
  • Părul din nas - cum îl gestionăm corect medical
  • Să înțelegem rinoreea și congestia nazală
  •