Nas infundat, respiratie diminuata

816 comentarii 1 23 ..... 27 28 Înainte ›
0
14-02-2009, ora 15:29
Gabriela.V
Nu este medic/terapeut
Gabriela.V
buna ziua! de anul trecut din august mi se infunda nasul constant, imi curge nasul cu o mucoasa destul de apoasa si stranut dimineata si nu numai. De obicei cand respir aer rece stranut. Am fost la ORL si mi-au dat Hidrocortizon sucinat, Ketonal si inhalant. Mi-a trecut pentru moment si iar mi-a aparut. Ce as putea face?
0
15-02-2009, ora 16:26
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Trebue sa faci un consult la Alergolog.
secretia nazala si rinita alergica sunt numi un simptom a unei afectiuni generalizate!
0
15-02-2009, ora 16:30
ghostdog
Nu este medic/terapeut
ghostdog
daca sinuzita mea nu e purulenta, ce recomandati?
0
15-02-2009, ora 16:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
DA.. daca sinuzita NU a fost purulenta.. tratamentul care l.ai facut a fost corect. Nu trebue punctie..
Dart acum trebue sa iti faci timp si curaj.. sa te internezi in clinica ORL.. si sa.ti rezolvi deviatia de sept si rinita...
am scris mai sus.. la ce complicatii ajungi daca nu te operezi cat mai urgent !
0
15-02-2009, ora 16:56
ghostdog
Nu este medic/terapeut
ghostdog
puteti fi mai detaliat?
0
15-02-2009, ora 17:01
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Din pacate.. este o problema care trebue abordata direct si radical.
este vorba de o deviatie de sept si o rinita cronica care Va impedica sa respirati pe nas.
De aici toate problemele.. Aerul trebue sa treaca liber prin nas si in acest mod.. se aerisesc si sinusurile. dac nu respiri pe nas... sinuzita o sa se repete, obligatoriu, deasemenea respiratia bucala.. duce la faringite, laringite, bronsite... prin uscarea mucoase de aerul care ajunge direct.
Nasul. are rol de a purifica aerul, deal curata, de al umezi.. si incalzi !
NU cauta scuze...
Iti faci curaj si te duci si te operezi !
0
15-02-2009, ora 17:02
ghostdog
Nu este medic/terapeut
ghostdog
nu pot sa ma internez fara sa fac operatie sau punctie?doar tratament?
0
15-02-2009, ora 17:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Deviatia de sept.. este UN OS.. care este deviat si impedica respiratia. NU exista miracole in medicina..
osul nu se indreapta asa.. de la sine...
Se poate face interventia cu anestezie Generala. dormi si nu simti nimic!
0
15-02-2009, ora 17:20
ghostdog
Nu este medic/terapeut
ghostdog
pe radiografie deviatia de sept este minora.pe fisa de control scrie ca e o forma usora, e posibil sa nu fie neaparat deviatia.recomandarea era puctie nu deviatie de sept
0
15-02-2009, ora 17:24
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
buna.am si eu ceva simptome la nas.respir greu de cand eram mai mic.astazi m-am decis sa imi iau trimitere catre ORL(motiv rinita alergica) sa fie oare deviatie de sept?nu pot respira cu amandoua nari normal, sunt cam infundate, respir mai mult pe gura.iar din cauza asta de cand ma stiu cum vine frigul am pb.bronsite, viroze, angine acute...mai nou pneumonie interstitiala.va tin la curent!
acesta este primul tau mesaj.. postat aici !
Din el reese ca nu ai respirat niciodata bine pe nas.
Trebue sa faci TOT ce iti spune medicul curant...
Medicul decide ce trebue sa iti opereze,.. septul nazal.. sau Cornetele nazale !
de la tine se cere sa te hotarasti.. si sa vrei sa te faci bine !
Te internezi si ai incredere in medicul curant.El.. sa unitat in nasul tau.. si stie ce trebue de operat !
Nici TU.. nici EU.. nu stim acest lucru!
0
15-02-2009, ora 17:26
ghostdog
Nu este medic/terapeut
ghostdog
ok, cunoasteti in specialist bun in zona mea?inclusiv spitale militare?
0
15-02-2009, ora 17:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Din pacate.. cu acest lucru NU pot sa te ajut..
Pote cineva de pe forum este informat mai bine!!!
0
16-02-2009, ora 19:24
nagy-mihaela
Nu este medic/terapeut
nagy-mihaela
Buna ziua. Am o problema de ORL si nu mai stiu cu cine sa vorbesc.Am o problema de vreo 8 ani.Am fost operata de 3 ori de sinuzita cr. si odata de mucotonie si rinita cr.Simtomele au fost de fiecare data sputa in gat si puroi, dar era atat de mult incat am ajuns sa ma inec noaptea, dar de fiecare data nu s-a vazut nici un rezultat.Am facut chiar si un tomograf facial.Dupa ultima operatie am facut si niste sedinte de lumina polarizata, dupa care am eliminat destul de mult puroi, dar sputa ramane in gat si ma ineaca.Azi am facut o radiografie dentara si mi s-a spus ca am puroi la un dinte.Oare toata treaba aceasta poate fi e la dinte, nas, ureche, ca nu mai stiu cui sa ma adresez.
MULTUMESC.
0
16-02-2009, ora 20:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
buna seara!
daca dintele este cu radacina in sinusul maxilar.. este posibil sa produca o sinuzita purulenta... dar ar fi fost rezolvata prin interventia chirurgicala care a fost facuta !
puteti sa.mi trimiteti o radiografia SAF pe mail ?
sau rezultatul de la tomograf?
0
22-02-2009, ora 18:06
raresvintea
Nu este medic/terapeut
raresvintea
Buna seara. Am 18 ani sunt din bucuresti. Problema se leaga de nas in sensul ca sunt "dependent" de picaturi de nas pt ca de multe ori mi se infunda cate o nara cu o durere mica pe nara infundata, sau chiar amandoua. Am fost la un control oftalmologic la spitalul elias unde am fost diagnosticat cu rinita alergica si ca tratament Avamys spary. Urmez acest tratament de 1 luna si jumatate dar cu foarte mici diminuari, aproape insesizabile. In urma cu mai multi ani am fost operat de polipi din cauza unei infectii la ureche si a unei micro fisuri a timpanului. Am facut o endoscopie si polipii se prezentau bine(cand am fost diagnosticat cu rinita alergica) DAR greseala cea mai mare a fost ca in acea zi inainte de control mi-am pus olinth in nas. Momentan o data pe zi, poate si de doua ori trebuie sa imi dau cu olinth. Consider o problema destul de spinoasa prin faptul ca respiratia pe nas imi este ingreunata. Exista vreo solutie oricat de scumpa, dar cu rezultate cat mai rapide si fara repercusiuni in timp.

Regret si acum ca m-am operat de polipi.
0
22-02-2009, ora 23:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. NU trebue sa regreti ca te.ai operat de polipi. !!!!
Polipii.. la copiii sunt defapt VEGETATIILE ADENOIDE care se afla in rinofaringe,.
sunt formatiuni limfatice vegetante care cresc pana la 7 -8 ani si pana la 12-14 se micsoreaza.. in conditii normale.
NU au nimic in comun cu cavitate nazala!
Acum ca ai rinita alergica diagnosticala la OTORINOLARINGOLOGIE nu la Oftalmologie care se ocupa de ochi!!!!!
NU are nimic in comun cu polipii din copilarie.. are legatura cu stilul si modul tau de viata.. cu mediul care te inconjoara!!!!

pentru o rinita alergica trebue sa mergi si la Alergolog.. sa cauti cauza alergiei.. altfel risti sa faci si un ast bronsic.
La ORL.. poti sa apelezi pentru tratament local cu medicamente sau pentru chirurgie cu laser sau radiofrecventa pentru o respiratie buna nazala!!!
0
23-02-2009, ora 14:20
raresvintea
Nu este medic/terapeut
raresvintea
va rog sa imi scuzati greseala, ORL. Mediul in care traiesc este unul curat fara prea mult praf iar la scoala la fel. O sa merg la un alergolog
0
05-03-2009, ora 15:05
adiPO
Nu este medic/terapeut
adiPO
Buna ziua
am si eu o problema ce nu isi gaseste rezolvarea
de cca 1 an incoace am o senzatie de prezenta a "ceva" in caile respiratorii, mai exact in partea superioara a gatului(undeva in spatele omuletului)senzatie ce imi da instinctul de a trage puternic aer pe nas si de a inghitii dar fara nici un rezultat, nu pot "scoate" ce este acolo, tot ce reusesc sa fac prin acest reflex este sa simt ca misc ce este acolo.
senzatia se accentueaza seara la culcare, uneori are intensitati mai mari sau mai mici(efectiv simt ca ce am acolo este mai mare sau mai mic), un alt reflex pe care il am pentru a scoate ce este acolo este prin tuse provocata si cand ma chinui sa tusesc puternic uneori iese o secretie verde deschis cu ceva puncte mai inchise in ea.
de asemenea am si problema nasului infundat, pe partea pe care dorm se infunda nara respectiva, cum schimb partea se muta si infundatura dar nu este vorba de secretie, am incercat sa suflu sa trag, aspirator nazal etc dar nu iese nimic.
desii am fost deja la 5 doctori, cativa chiar renumiti care mi au prescris cateva tratamente care au inclus tantum verde aerius avamyl sinuprete, sprayuri de nas pe baza de apa de mare pt curatare dar fara rezultat(
m am simtit o idee mai bine in urma tratamentului cu antibiotic dar a revenit)mi au luat si exudat nazal dar la fel rezultat 0, va sp[un sincer am platit si o caciula de bani prin cabinetele particulare si ce ma deranjeaza e ca a fost fara rezultat.
va rog frumos daca prin cazuistica si cunostintele dvs ati intalnit un asemenea caz sa ma sfatuiti, este foarte deranjat si pt mine si pt familia mea(uneori sforai din cauza frecarii aerului cu ce este acolo)de multe ori nu reusesc sa ma odihnesc.
multumesc anticipat
Adi
0
07-03-2009, ora 23:02
gabyandreas
Nu este medic/terapeut
gabyandreas
buna seara!intrebarea mea se refera la baietelul meu, in varsta de 3 ani si 10 luni care de 2 sapt a fost cu gatul rosu.dupa spusele mediicului.pe 26 feb a inceput tratamentul cu zinnat 2x 4 ml pe zi si pt ca avea nasul infundat, medicul i-a prescris peritol?????eu am preferat sa-i pun vibrocil.pe data de 4 martie m-am prezentat cu el inapoi la medic dinn cauza nasucului.noptile sunt unj chin.se ineaca, respira pe gurita, sforaie si parca ar avea secretii in nas, insa cand am incercat cu pompita, cu batista sugarului sa i le scot, n-a iesit nimik.am facut si inhalatii cu ceai de musetel.pe linga faptul ca ne-sam trezit cu o stomatita de toata frumusetea(se plinge ca-l doare limba)problema nasucului infundat persista!mi-e groaza de noptile ce vor urma!ce sa mai fac?am trecut pe ser fiziologic dar cred k degeaba!ce credeti ca ar putea fi?are o stare generala bguna, ar minca dar il doare limbuta.ce ma sfatuiti?ar putea fi polipi sau sinuzita?nu se plinge de dureri de cap, are o stare buna, iar el este un copil care nu prea a racit.medicul spune sa-i administrez peritol pt ca nasul infundat are o baza alergica dar de miercuri de cand ii administrez situatia a ramas neschimbata!ce sa fac?
0
09-03-2009, ora 15:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ADI.
Iti sugerez.. 2 posibilitati
1. ca intradevar ar fi ceva in rinofaringe( un rest de vegetatii adenoide care nu s-au retras, sau o inflamatie cu ingrosarea mucoasei) . Lucru care poate fi vazut numai la Endoscopie nazala si a rinofaringelui.
Ai facut asa ceva?.. endoscopie nazala?
2. ca ai avea o rinita cronica hipertrofica cu marirea in volum a cornetului nazal, mai ales in regiunea cozii cornetului.. care ese in rinofaringe si ai putea sa o simti..
se vede si la Rinoscopie posterioara( cu o oglinjoara mica prin gura... asa ceva ai facut>?)
0
09-03-2009, ora 22:21
adiPO
Nu este medic/terapeut
adiPO
Domnule doctor va multumesc frumos pt raspuns.
In urma recomandarii unuia dintre medicii la care am fost am facut si o tomografie.
Doctorita mi-a diagnosticat deviatia de sept stanga pe care o am din copilarie(de cca 25 de ani), este usoara si nu m a deranjat niciodata si hipertrofia de cornet nazal superior dreapta pe care domnul doctor amintit mai sus a spus ca este ca un efect usor compensator al deviatiei de sept.
Eu nu ma pricep insa am vazut imaginile din ambele nari si calea de circulatie a aerului nu era obturata decat intr-o f mica masura de deviatia de sept si de catre hipertrofia de cornet nazal.
Problema mea nu este in nas ma repet ci este mult mai apropiat de nivelul gatului, cumva deasupra omuletului, eu cand inghit in sec sau tusesc misc ce este acolo.
Desi misc prin inghitit sau tuse voita ce este acolo nu imi pot da seama daca este vorba de o secretie foarte aderenta sau este vorba de ceva umflat se simte ca si cum ar putea fi si una si cealalta, aceste lucruri sunt bazate pe ceea ce simt eu.
Doctorul mi-a facut aceea endoscopie nazala de care ati amintit, si pe nara cu hipertrofia de cornet erau secretii sub forma exact ca al unei retele cu laser antifurt cu multe "atze" de secretie intre peretii cavitatii nazale.
De asemenea am inceput sa am si dureri de cap in zona cefei iar tomografia a indicat ca sinusurile sunt ok.
Intrebarea mea(ca necunoscator exact al anatomiei cailor respiratorii) este daca posibilitatea pe care ati spus-o dvs referitoare la cresterea in volum a cornetului nazal pe partea cozii se poate vindeca cu aparatura de radiofrecventa(exista acces acolo)sau daca este vorba de vegetatile acelea daca trebuie sa refac o analiza a secretiei nasului si eventual a gatului pt a fi identificate?
Eu va spun sincer m am adresat medicilor asa cum v am spus insa tratamentele au fost degeaba, nu vreau acum sa critic pe nimeni insa situatia mea este la fel si calitatea vietii imi este serios afectata, deja este trecut de un an de cand ma confrunt cu aceasta problema si zi de zi aceasta problema efectiv imi da deja si dureri de cap si plus ca intr-una imi vine sa imi dreg gatul prin tras cu putere sau tuse si simt prezenta aceea acolo.
Va rog frumos sa ma indrumati cu exactitate daca puteti catre pasii-analizele ce trebuiesc facuti pt a depista si remedia cu exactitate problema.
Va multumesc anticipat pt efortul de a citii si intelege problema mea.
Adi
0
10-03-2009, ora 08:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Ceia ce descrii TU.. " Cumva deasupra Omuletului..".. pai asta si este RINOFARINGELE.. acolo se termiona nasul si incepe faringele.
Acele secretii gasite la endoscopie si acel cornet... pot fi cauza senzatiilor tale. !
1. faci o secretie nazala ( din acea parte) si Antibiograma
2. imi scrii rezultatul
3 Cumperi INHALANT din farmacie
4. Cauti o farmacie care prepara.. COLARGOL sau PROTARGOL 1%
Si mai vorbim !
0
30-03-2009, ora 16:03
adiPO
Nu este medic/terapeut
adiPO
Buna ziua
Astazi am primit rezultatul analizelor, (exudat nazal+faringian+sputa)
Cei de la insititutul Cantacuzino nu au gasit efectiv nimic in neregula.
Eu in continuare am senzatia aceea de secretie in partea superioara a gatului-cumva deasupra omuletului) si dureri de cap in zona din spate, secretii galben verzuii f greu de eliminat, nas infundat in permanenta, obturarea fosei nazale pe partea in care stau culcat, stare generala de oboseala, lipsa de energie
am gasit farmacia care prepara produsele recomandate.astept raspunsul dvs.
Numai bine
0
30-03-2009, ora 16:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Aceasecretie din nas.. trebue sa o fluidificam si sa se elimine mai usor...
pentru asta..
1. O sa faci inhalatii cu ceai de musetel.+ 4-5 pic de inhalant.. in pahar. acoperit cu o palnie de plastic sau de hartie.. si faci inhalatii direct pe nas.. una cate una fiecare parte!
cand ceaiul se raceste.. ei o seringa si faci spalaturi nazale cu acel ceai!
poti face de 2-3- ori pe zi.. si obligatoriu inainte de culcare!
2. ACC 200 cate 2 tab pe zi 10 zile !
Colargol.. pui cate 3-4 pic la 8 ore.. in pozitie culcat pe spate.. ca sa ajunga picaturile in rinofaringe!.
0
30-03-2009, ora 17:43
ecris13
Nu este medic/terapeut
ecris13
Buna ziua. dl doctor, am un baietel de 3 ani si jumatate. La un an i-am facut interventia pentru polipi. La 2, 5 ani am fost din nou la control ORL iar medicul a spus ca nu ar mai avea acesti polipi. Totusi, si dupa interventie si mai apoi, copilul respira tot pe gura, nasul i se desfunda doar dupa ce adoarme. Aproape tot timpul am avut probleme cu racelile si atunci nasucul lui ori este foarte unfundat, ori ii curge una-ntr-una. Ce ar putea fi, pentru ca la alergie nu ma gandesc deoarece nu are alte simptome, nu stranuta foarte des, decat atunci cand este racit.
Acum. de exemplu, a prins de la gradinita ceva raceala si nu mai stiu cu ce sa incerc. Am citit pe forum despre acest betabioptal pe care noi l-am mai folosit, doar ca am impresia ca din cauza nasucului are ceva scurgere si la un ochi. multumesc
0
30-03-2009, ora 17:56
adiPO
Nu este medic/terapeut
adiPO
Va multumesc frumos, am inceput tratamentul si va tin la curent
Numai bine
0
30-03-2009, ora 18:09
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ecris.
vegetatiile adenoide.. ( adic polipii la copii ) in mod normal cresc pana la 5-7- ani si se micsoreaza de la sine pana la 11-14 ani.
deci cu siguranta o sa mai creasca !
Numai un regim alimentar.. fara alergeni( galbanus ou, ciocolata, capsuni si alte fructe rosii).. pot sa mentina polipii in volum mic !
NU neaparat sa fie simptome la piele sau stranut.. ca sa se manifeste o fipertrofie de tesut limfatic!
ca si tratament local.. Colargolul si Protargolul.. mentin polipii in volum mic.
din tratament general.. UN consult si un tratament Homeopatic ar putea schimba ceva in metabolizmul copilului.
e clar ca are predispozitie spre hipertrofia tesutului limfatic.. odata ce sa operat la 1 an !!!
o sa aiba si amigdalele foarte mari mereu.. asa ca acest lucru il poate modifica numai un tratament Homeopatic!
0
30-03-2009, ora 18:12
ecris13
Nu este medic/terapeut
ecris13
Multumesc frumos. incredibil ce repede raspundeti:)
0
01-04-2009, ora 14:15
ilariana
Nu este medic/terapeut
ilariana
buna ziua d-ul dr., am doi copilasi, 3 ani fetita si respectiv 5 luni baietelul, si s-au imbolnavit amandoi de amigdalita acuta. mentionez ca au venit in contact cu un purtator de streptococ beta hemolitic.dar sa-i iau pe rand:
fetita febra initial mocnita pana in 38 iar apoi a crescut peste 38.4, tuse iritativa (toata noaptea) secretii nazale, stranut; am fost la urgenta si ne-a dat klacid, rinonef 3*2pic/zisi, exudatul a iesit negativ. nu i-am dat antibioticul, am asteptat rezultatul exudatului, i-am dat nurofen de 3 *5ml/zi dar suntem in a 3 zi si febra nu dispare se mentine la 37.5-37.8, la fel si tusea( i-am dat sirop homeopat stodal de 3*5ml/zi),

baietelul febra pana in 38.5, tuse productiva, urechi usor congestionate nas infundat nu poate nici sa suga si refuza sanul, i s-a indicat nurofen si lui de 3ori pe zi 2.5ml, humex 2.5ml*2/z, otis 4*1pic/zi, augmentin; de asemenea nu i-am dat antobioticul (m-am gandit ca este viral si il dau degeaba), si febra nu scade, se infunda are secretii in spatele nasucului-il aspir cu batista bebelusului, ii insilez nazomer, nacl 0.9%,
va rog dati-mi un sfat. multumesc
mentionez ca toate problemele vin de la fetita care merge la gradinita
0
01-04-2009, ora 14:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
intradevar.. daca este virala.. o amigdalita poate fi tratata si fara antibiotic..
dar. eu.. de la distanta nu pot sa.mi asum riscul sa va dau indicatii daca trebue sa u nu luat antibioticul
totusi sunt copii.. foarte mici.. si la ei totul difera de la adulti..
in scurt timp pot sa se faca bine.. si tot in scurt timp pot face o complicatie..
Nu va recomand sa va ocupati cu tratamente.. asa.. la spusele cuiva!
trebue sa aveti un Pediatru Bun.. care sa cunoasca copii si sa stie ce sa indice si cand!
Adaugă un comentariu / răspuns
816 comentarii 1 23 ..... 27 28 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Complicațiile rinoplastiei
  • Inhalațiile cu aburi nu ameliorează congestia nazală cronică
  • Experții avertizează asupra folosirii decongestionantelor nazale la copiii mici
  • Părul din nas - cum îl gestionăm corect medical
  • Să înțelegem rinoreea și congestia nazală
  •