Nas infundat si care curge

12-09-2016
Juliana82
Nu este medic/terapeut
Juliana82
Buna ziua,
Am o problema la nas de care nu pot scapa.
In timpul liceului am fost diagnosticata ca fiind alergica la praf, simptomele fiind curgerea nasului si infundarea lor din cand in cand.
La inceputul anului trecut am ajuns la alergolog, unde mi s-au facut mai multe teste, printre care si cel pentru praf, care au iesit bine.Deci practic nu mai sunt alergica la praf.Doamna doctorita chiar a mai repetat testul de doua ori, ca sa fim siguri.Dat fiind ca totusi simptomele imi continuau, am fost trimisa la Orl.
Aici, incepand din luna martie a anului trecut, mi s-a dat tot feluri de sprayuri cum ar fi biorinil, avamys, rinoclenil, nasonex, allergodil.Toate fara rost.Nasul imi curge la fel ca inainte, ba mai mult mi s-a infundat mai mult nasul.De cateva luni deja simt ca nu mai respir cum ar trebui.
In ceea ce priveste testele, am facut testul IgE pentru alergie, de doua ori am facut si secretia nazala, care au iesit bine.In iunie anul asta, datorita faptului ca mi s-au inrautatit simptomele(am fost mult racita in prima jumatate a anului), am fost trimisa sa fac radiografia Saf.Aici arata: deviatie de sept spre dreapta, hipertrofia cornetului nazal inferior stang, si o infectie(parerea mea ca de la raceala), pentru care am primit antibiotic o saptamana, iar apoi spray cu furoat de mometazona.
Simptomele de la raceala au disparut, dar in continuare imi curge nasul la fel ca inainte, si nasul il am mult mai infundat decat l-am avut anul trecut inainte sa ajung la orl.
Luna trecuta trebuia sa ma duc inapoi la control, dar sincer nu mai stiu ce sa fac.Tot o dau pe sprayuri si degeaba, ba in loc sa fie mai bine este defapt mai rau.

Va rog mult ajutati-ma cu un sfat, ce sa fac...

Multumesc anticipat
3 comentarii
0
12-09-2016, ora 11:45
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
am mai scris pe forum.
Alergiiel au stransa legatura cu tractul digestiv
parazitii intestinale, intoleranta la anumite produse alimentare, excesul de alimente producatoare de mucus.. toate duc la o ractie din partea tractului digestiv care afecteaza intregul organism inclusiv mucoasa nazala
ce tine de nas. gat.. mai mergi alORL si vezi daca nu e cazul de operat acea deviatie de sept sau cornetele nasale
0
12-09-2016, ora 15:04
Juliana82
Nu este medic/terapeut
Juliana82
Multumesc mult pentru raspuns. Nu am alergie, cel putin asta reiese din analizele facute.Doctorul nu a mentionat ca ar fi nevoie de operatie.In fine, ma duc in continuare la Orl, sperand ca odata si odata tot vom afla ce se intampla cu mine.
0
12-09-2016, ora 15:40
Dr. Constantinescu Marilena
ORL - Otorinolaringologie, Bucuresti
Dr. Constantinescu Marilena
Incercati Zyrtec 40 pic/zi seara, la culcare( se administreaza oral). Daca este mai OK, putem incerca si combinat cu alte variante.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mucii galbeni: semnalează o infecție?
  • De ce îți curge nasul des (și nu ești răcit) - și sfaturi pentru mucoși
  • Îmi curge apă din nas
  • Să înțelegem rinoreea și congestia nazală
  •