nas permanent infundat, raguseala, dureri de cap, sufocare

26-02-2017
lili6
Nu este medic/terapeut
lili6
Varsta 29 ani - in luna aprilie 2016 am suferit o intervenție chirurgicala, septoplastie, turbinoplastie, in urma căreia am ramas cu deficiențe respiratorii f grave, incomparabil cu ce aveam înainte, când mi se infunda nasul uneori seara si la raceli, cand a venit sezonul rece nu mai puteam respira deloc p nas, mi s-a pus si diagnostic de astm ( inainte de operatie nu aveam acest diagnostic, mai facusem spirometrii la raceli), aveam senzația de nod în gat, care nu dispărea nici cu spray ul de criza ventolin, am fct tratament, analize peste analize, CT, bronhoscopie, chin, la CT mi a iesit hipertrofia mucoasei cornetului stâng și un chist sinusal mic, dupa ce ma operasem! M am dus din nou la dr orl ist, mi a zis ca de la nas e senzația de nod în gat, ca rezolva, in ianuarie mi a intervenit din nou - lateralizarea si cauterizare cornetelor inferioare, fără niciun efect, in continuare a zis ca rezolva, in februarie mi a fct iar "mica interventie", cu sedare ambele, mi a luat cartilaj si nu stiu cum l a asezat pe marginea narilor, cik sa creeze spatiu, rezultatul, nu mai pot respira aproape deloc!mentionez ca dupa prima intervenție, la controale ii tot ziceam k nu respir bine, iar in august mi a fct o cauterizare a cornetelor.
Nu mai suport acest chin, nu mai am viata de niciun fel, toata iarna am fct ceaiuri caldute, iau vita c efervescenta, vita E uleioasa, dau cu vita A in nas, am fost la un ORL ist (nu e chirurg) care mi a zis ca am insuficienta alara si glotica, mi a dt un tratament, supradyn, olioseptil, isla, vita A, mi a calmat gatul putin temporar, dgb daca nasul era infundat (la acest dr am fost inaintea interventiei din ianuarie.

Efectiv nu mai rezist cu aceste simptome :nas permanent infundat, fără efect la biorinil, abia se desfunda cu Olynth (am fct test, dar le evit cu desavarsire), aprr uscat, dc e vreo secretie o simt in rinofaringe, imi irita gatul si e f lipicioasa, ragusesc imediat, dureri de cap, a inceput si urechea stanga, nu pot dormi, nu ma pot concentra la nimic.

M.am programat de curând la un alt dr de la Panduri pt alta opinie, efectiv nu stiu ce sa mai fc.. Înainte de aceasta intervenție aveam o respirație infinit mai buna, deviatia de sept era mica, nasul se infunda doar la raceli si seara, am regretat de o mie de ori ca am fct aceasta intervenție care trebuia sa mi faca mai bine.
Va rog ajutati ma cu un sfat, ce solutie mai este in cazul meu, am fct teste alergice, negative, exudate, la fel., efectiv nu stiu ce sa mai fac, dupa cele doua miniinterventii nasul este tot mai infundat, mi am pierdut apr de tot concentrarea la tot ce se intampla in jurul meu.. cand vorbesc putin se infunda mai rau, nu stiu exact de ce, pe langa raguseala.
Dr meu insista pe cornete, insa dupa turbinoplastie si 2 cauterizari in decurs de 9 luni, daca totul s-a inrautatit dramatic, mi-e teama sa l mai las sa umble la ele, sa nu dau in altele. NU trebuia sa fie ok dupa aceste interventii? Ce s-ar fi putu gresi ?poate nu mi zice dr.
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat, pt ca efectiv am cedat cu aceste simptome..de curand mi a dt vita A+ sinerdol pt secretiile din rinofaringe, nu are efect..eu cred ca daca nasul e infundat, evident ca nu se pot elimina altfel. Ma spal cu apa de mare si suflu, dgb. Chiar mi a zis sa nu mai dau cu apa de mare ca se irita mucoasa..dupa ultima miniinterventie, nu mi-a prescris nimic, si a zis sa dau decat cu vita A, dupa 3 zile l-am sunat sa mi permita sa dau cu apa de mare ca efectiv aveam nasul plin si ma sufocam.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: